Преносимо гърне vs. храстче

• 9 964
  • 138
  •   1
Отговори
# 60
  • София
По принцип пликчетата за преносими гърнета имат попиваща материя на дъното си. По подобие на памперсите. И течното съдържимо не е вече течно, когато стигне до кофата.
това е друга работа, ама аз лично не останах с впечатление, че авторката на темата е виждала подобни пликчета  newsm78

Заяждаш ли се? Какво значение има дали един човек е виждал едно нещо??? Тук темата е принципно. А иначе към гърнето има 10 торбички - виждала съм ги, ако са като описаните по-горе, можеш да се успокоиш.Но не сме опирали за пишкане в тях.

М/у другото, за ползвам пластмасова чашка (от неразградимите  Mr. Green) за урина, изхвърлям съдържимото в най- близката тоалетна.

Обаче в градината за мой най- голям ужас са го научили да пишка където му попадне...  Sick Там така си процедират, понеже възпитателите не могат да оставят цяла група деца, за да заведат едно до тоалетната (когато са навън), нито пък да пуснат детето само да ходи в сградата... или неизвестно къде.

Разбирам ги, опикаването на площадките, където играят децата, е нищо в сравнение с перспективата да загубят някое пиле, о, пардон, дете, или останалите да си изкълват - грешка, избодат - очите докато ги няма, да опасат тревата или... кой знае какво друго, това са малки деца, все пак, не може да им се има доверие. В тяхната ситуация хич нямаше да ми пука за възпитанието, приличието или ароматизацията на околността...

# 61
На мен пък щеше да ми пука! Как така ще пикаят на двора си? Първа група как да е, но 4-5 годишните деца би трябвало поне до тоалетна да могат да отидат сами, не е чак толкова непосилна задача ooooh!

# 62
ми то от това "не ми пука" си патим... Всеки път, когато ми се наложи да ползвам неразградими/трудоразградими материали МИ ПУКА. Затова се стремя да сведа до минимум употребата. Има какво да се желае де, но безхаберие не допускам, как ми се иска всеки да мисли за тия неща...

# 63
  • София
А, не, подлъгваш се от възрастта. Говоря за 2 - 3 годишни. Той току- що навърши 4, голяма част от групата все още са на 3... а като тръгнаха бяха на порядък 2.
Големите ги пускат да си влязат в сградата и да си свършат работата където си трябва - това са за малките групи, дето хем вече не са с памперси, хем още се движат като неуправляеми ракети с повреден закъснител на спусъка.

# 64
Когато сме навън с детето, като му се пишка - водя го там където бих пишкала аз.
Като по - малък, когато го приучвах на гърне, влачехме гърнето с нас, но сега си казва, че му се пишка и стиска докато отидем някъде.
Случва се обаче докато го видя, сам да си събуе гащите и да пиша до някой храст.
Ми не го смятам за чудо голямо.

# 65
  • София
ми то от това "не ми пука" си патим... Всеки път, когато ми се наложи да ползвам неразградими/трудоразградими материали МИ ПУКА. Затова се стремя да сведа до минимум употребата. Има какво да се желае де, но безхаберие не допускам, как ми се иска всеки да мисли за тия неща...

Е, който има желание ползва менструални чашки и памучни пелени.
На никого не преча да го прави, стига да не води детето си в къщата ми - нищо против.  Wink

Честно казано, не ми се иска всеки да мисли за тези неща или да прави подобни отвратителни  Sick гадости.
Иска ми се София да си има завод за рециклиране на отпадъци.
Прочее, преди години настоящия Премиер, в качеството си тогава на Кмет на София, ревеше, че тогавашното Правителство му пречело и го спъвало да построи въпросния завод и само да вземе властта веднага ще го построи... та къде го, значи, заводът?  Thinking Мммм... Спортни центрове за професионален спорт и изкопи за църкви за много пари се въдят като гъби, но завод за преработка на отпадъците - нъцки... А повечето от материалите - пликчета, чашки и др. - са, всъщност, рециклируеми...

Призовавам радетелките на чистотата (не теб) и любителките на менструални чашки да вземат да потърсят де го завода.
От него би имало много по- голямо положително влияние в/у природата отколкото от отказа на няколко алтернативни... хм, дами от дамски превръзки и тампони.

# 66
  • София
По принцип пликчетата за преносими гърнета имат попиваща материя на дъното си. По подобие на памперсите. И течното съдържимо не е вече течно, когато стигне до кофата.

и колкото памперсите и превръзките ли се разграждат после?

Не съм запозната с характеристиките на памперсите, превръзките и пликчетата. Не ми е работа и, честно казано, не ме интересува.
За сметка на това редовно си плащам таксата смет.  Mr. Green

и какво от това, че си плащаш...т.е. дай да прибавим още нещо дето ще се разгражда няколко деситилетия, щом си плащаме, щото е много страшно за природата да препикае детето храстче...

# 67
  • София

и колкото памперсите и превръзките ли се разграждат после?

Не съм запозната с характеристиките на памперсите, превръзките и пликчетата. Не ми е работа и, честно казано, не ме интересува.
За сметка на това редовно си плащам таксата смет.  Mr. Green

и какво от това, че си плащаш...т.е. дай да прибавим още нещо дето ще се разгражда няколко десетилетия, щом си плащаме, щото е много страшно за природата да препикае детето храстче...

За природата - не. На нея не й пука.
Страшно е за следващото дете, което ще дойде да си поиграе с това храстче, да го опипа...

Като сложа на едната страна на везната замърсената природа с нещо, дето ще се разгражда 10 години, а на другата - здравето на сина ми, природата, ще знаеш губи...

Но ти, понеже си толкова сериозно заинтересувана от природата и нейните несгоди, сигурна съм, ежедневно звъниш на Премиера ни да го питаш къде е обещания завод за преработване на отпадъци... Той би помогнал на природата доста по- добре от опикаването и осирането й от всички деца на София.

Та в тази връзка, той какво ти каза последно?

# 68
  • София
мда, ако храстчето е по средата на площадката...ама моето не се вре по добре отдалечените храстчета...

виж за това пък животните не подбират, те са по притеснителни щото и по площадката и в пясъка и по пейката си пикаят без да му дреме на никой.

Аз далеч не съм маниакално обсебен природолюбител, ама някой да ми казва, че е по-полезно и хигиенично, и чисто, и ухатнно да изхвърляш пикня в кошчето, вместо детето да го свърши на прилично отдалечен от  пътеки и игрални площи храст...просто ми се губи логиката по пътя...

# 69
  • София
Ми виж сега, в Природен Парк Витоша или, примерно, Пирин и големите ги вършат тези неща в Природата, където е нормално.
Обаче в кварталната градинка или междублоковата такава, дето цялата е 5X3 метра или хайде, 20X2- големите, няма такова нещо като отдалечено храстче. Просто са така пренаселени, че всяка педя се употребява - поне в даден момент. Като играят на криеница ще отидат при уж отдалечените храстчета, нали, няма да се скрият зад ръба на пясъчника...

Просто местата за игра са малко и малки.

# 70
Една малка вметка - акото на кучето не е биоразградимо. Или по-точно - биоразградимо е, но за да се разгради напълно е нужно много, много време.
Странно, но факт.
Ами не знам, но тези които наблюдавам по тротоарите за няколко дни изчезват.
По темата - ходиме по храстчета или в тоалетна ако има наблизо. Обикновено няма. Много се дразня, че в големи паркове като Борисовата и Парка Заимов няма нито една обществена тоалетна. То всъщност има ли тоалетна в някой парк? Има някое и друго заведение, на което съм виждала бележки - Тоалетната е само за клиенти. Това с найлоновите пликчета и подложки ми се струва пълно безумие. Малко ни са купищата памперси, които изхвърляме, остава и за едно пико да хвърлям отпадъци.

# 71
Това с тоалетните е наистина така. Когато дъщеря ми беше на 2г, бяхме за малко в чужбина, в една държава, където пишкането по улиците е изключително неприемливо и недопустимо. Много се притеснявах как ще я караме и нищо не бях измислила, докато не видях, че проблем всъщност няма. Един път не се случи да ни срещне нуждата и да няма тоалетна наблизо. До самите площадки си има тоалетни. Не като част от заведение, което да настоява да си му клиент, за да ти дадат заветния ключ, а просто тоалетна за посетителите на площадката.
Едно време в моето детство имаше обществени тоалетни, аз помня, че съм ползвала такива, а не съм клякала в храстите. Не бяха върхът на чистотата, но ги имаше. А сега няма. Нито по-лоши, нито по-добри, просто няма никакви.

Преди време гледах репортаж за тоалетните в училищата, които са толкова гнусни, че никой не смее да влезе вътре и децата стискат по цял ден, от което си докарват здравословни проблеми. Толкова ли е трудно, та се налага да плащаме такава цена!? Направо не ми го побира умът!

# 72
  • София
katiABV - при такава площадка значи сме си пред блока, т.е.на мин от къщи, а вероятно има и завдение, т.е. има някакви тоалетни....
само че аз си разхождам детето в парк и тук освен 2 ужасно гнусни химически тоалетни, трудно намирам друго място...за това пък достатъчно отдалечени кътчета има в изобилие.

# 73

Ми не Simple Smile Защото в кофите е позволено да има отпадъци (нали това им е предназначението)

Правилно да, кофите/кошчетата са предназначени за битови отпадъци, не за фекалий.

# 74
До самите площадки си има тоалетни. Не като част от заведение, което да настоява да си му клиент, за да ти дадат заветния ключ, а просто тоалетна за посетителите на площадката.

И в много от тях има дори малки, по-ниски тоалетни чинии или писоари, които да паснат на децата. Някой път ще снимам, затощо сигурно ще се приеме като атрактивна гледка.

Общи условия

Активация на акаунт