Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 068
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
За чужбина - Лара чувала съм че начина на живот на испанците доста се доближава до нашия . От там си правя изводите че тук на балканите и в Европа като цяло е все едно и също. Изключение за мен са единствено Англия и Германия. Но не харесвам Англия заради времето, а Германия по други причини които не искам да споменавам публично.
За Америка също съм чувала че не е чак толкова лесно да се живее там. Ипотеки заеми и най-вече пустите им данъци от които се оплакват всички. Дарнинг наистина ли са толкова високи винаги съм се чудила  newsm78
Иначе съм на мнение че едно дете не живее ли в собствената си държава колкото и да се опитваме няма как да я обича толкова и да е с българско самосъзнание и е почти сигурно че рода се затрива.

Да така е, даже и климата е като нашия. Тук се живее много добре, ако получаваш добри пари. Хората не са студени и надменни, имат чуство за хумор. Малко са мързеливи иначе. Има още много неща, но не са за тази тема.  А това какви ще се чустват децата ни зависи само от нас, а не от това къде живеят.

# 661
За чужбина - Лара чувала съм че начина на живот на испанците доста се доближава до нашия . От там си правя изводите че тук на балканите и в Европа като цяло е все едно и също. Изключение за мен са единствено Англия и Германия. Но не харесвам Англия заради времето, а Германия по други причини които не искам да споменавам публично.
За Америка също съм чувала че не е чак толкова лесно да се живее там. Ипотеки заеми и най-вече пустите им данъци от които се оплакват всички. Дарнинг наистина ли са толкова високи винаги съм се чудила  newsm78
Иначе съм на мнение че едно дете не живее ли в собствената си държава колкото и да се опитваме няма как да я обича толкова и да е с българско самосъзнание и е почти сигурно че рода се затрива.

Да така е, даже и климата е като нашия. Тук се живее много добре, ако получаваш добри пари. Хората не са студени и надменни, имат чуство за хумор. Малко са мързеливи иначе. Има още много неща, но не са за тази тема.  А това какви ще се чустват децата ни зависи само от нас, а не от това къде живеят.

Hug  Hug  Hug Радвам се че се чувстваш добре. Имам леля във Валенсия която вече 5 година ни кани на гости, но все не се наканвам да се кача на самолет, пък 3 дни с автобус не издържам. Аз съм висока 170 и по-високите дами знаят колко е неудобно в автобусите.

# 662
  • USA
blasphemy всичко ще е наред ти само се успокой и както вече са ти казали иди в някоя хубава клиника за твое спокойствие.Така и не разбрах в коя седмица са ти правили този тест newsm78 ама и тези доктори не си ли знаят работата Thinking
titkaa86 в Америка данъците на доходите са 20% ,но много хора си взимат цялата заплата преди данъка и им е трудно после действие изваждане.До колкото знам данъка в БГ на заплатата е 42%,а за моргидж всеки сам си решава дали да се нагърбва или не,то и в БГ хората вземат заеми за жилища,но както Lara8 каза това не е за тази тема и всеки решава за себе си.Аз съм щастлива тук Flutterмакар ,че носталгия ще има винаги.

# 663
titkaa86 данъците в америка наистина не са високи (като изключим корпоративния,който май е 40 % , но надали ще основаваш корпорация) , примерно ДДС в щата ,в който бях аз беше 8 % , а в съседния дори нямаше,защото е първия щат в америка.В българия ти е 20% ...Единственото скъпо е здравните осигуровки,не съм мн запозната,защото на нас ни бяха платени от БГ,но моите познати в Америка работят за $ 36 на час,но не могат да си позволят здравна осигуровка,дори за детето.То тук като имаме,не че я ползваме де , всеки си плаща на частно като му се наложи нещо "по-така".

Като гледам какви сладки дрешки сте купували , така ми се иска и на мен вече  Heart Eyes  Heart Eyes само да разбера пола Simple Smile Simple Smile

# 664

Hug  Hug  Hug Радвам се че се чувстваш добре. Имам леля във Валенсия която вече 5 година ни кани на гости, но все не се наканвам да се кача на самолет, пък 3 дни с автобус не издържам. Аз съм висока 170 и по-високите дами знаят колко е неудобно в автобусите.

Аз те съветвам някой ден да отидеш, със самолет.......заслужава си. И мен ме е страх да летя но няма как. Ние си идваме рядко в Бг, но оставаме един месец.

# 665
  • София
blasphemy , специално за Карагьозова имам отрицателно мнение, на една колежка каза, че всичко е наред , а не беше така, на друга близка приятелка миналата година такива страхотии й наприказва, оказаха се пълна измишльотина. Да не говорим за отношението към пациентките.
Трима са специалистите по ФМ в България, които имат нужната квалификация- Марков, В.Димитрова и Мазнейкова. Съветвам те да се обърнеш към един от тримата, аз лично съм много доволна от Марков, доколкото зная, ако е по спешност, може да направи изключение и да те приеме без предварителен час.
Само се успокой, ще видиш, че всичко ще е наред Hug
Но в никакъв случай не оставай само с едно мнение и то нейното.

# 666
Добро утро, бързам да се похваля че снощи към 1ч нощес усетих бебенцето да мърда. Не можах да спинкам от жега и ми беше лишо имах страшни киселини и се въртях в леглото и не само че го почувствах ами и с ръка усетих мърдането (явно и на бебо не му е било комфортно) защото не беше едно помръдване а цяла серия около 30мин
Много съм щастлива, бях забравила какво е чувството нещо живо да мърда вътре в мен Simple Smile

Хубав и усмихнат ден на всички Simple Smile

# 667
Добро утро!

Аз вчера за първи път усетих малкото същество. Много странно беше - докато беше отдясно на пъпа, след 3 мин. отиде отляво. Много ми е чудно как така се "разхожда"! Не е възможно да е толкова дълго, защото разстоянието е доста newsm78! Но няма значение, стига всичко да е наред/което съвсем незнам, защото не съм посещавала доктора от 5 седмици/!

Тази сутрин пък забелязах, че глезените ми са поотекли. Мисля, че им е рано, но сигурно е от времето. Има ли някой с подобен проблем. Притеснявам се, да не би от сутрин на сутрин да става все по-зле работата. Иначе краката ми са като клечки, та лекото отичане не ми се отразява зле на външния вид.

От мен е това. Спокоен и успешен ден на всички желая Hug!

# 668
  • София
blasphemy, за една седмица толкова неща ще ти минат през главата, че ще се побъркаш, ако не направиш нещо преди това. 100% д-р Марков приема по спешност /поне за мен той е най-добрият/, трябва да отидеш през деня с всички документи от прегледи и изследванията също, обясняваш му нещата и той ще ти каже кога ще те вмести, най-вероятно още същия ден след края на записаните часове. Телефонът там е 0899 130 550 - питай просто след колко часа е в клиниката. Много е човечен и няма да те върне, а доколкото знам сутрин е в МД - еатж 5, отделение Д. На мен в 12-та седмица една докторка / #2gunfire/ от МД ми измери нухалната транслусенция 3 мм и бебето 4,2 см и каза мислете за амнио, отидох веднага на ФМ - имах си записан час този ден по случайност, а същият ме изписваха от МД, понеже бях прокървила. Та се оказа, че бебето е 6,3 см, а гънката - 1.1мм!!! Смятай каква разлика!!! После трябваше да ходим при професора на Националната генетична лаборатория от 14-я етаж на МД да сменим размерите, защото и за БХС ми бяха взели вече кръв със записани грешни размери, добре че Кременски също се оказа човечен и каза никога повече да не ходя при въпросната докторка!!!
Така че колкото и добри да са в МД, трябва да ни е ясно, че не важи за всички!
Моля се всичко да е наред с теб и бебето, защото миналата година преживях подобно нещо и не го пожелавам на никого!!!
Така че колкото и

# 669
  • София
blasphemy, за една седмица толкова неща ще ти минат през главата, че ще се побъркаш, ако не направиш нещо преди това. 100% д-р Марков приема по спешност /поне за мен той е най-добрият/, трябва да отидеш през деня с всички документи от прегледи и изследванията също, обясняваш му нещата и той ще ти каже кога ще те вмести, най-вероятно още същия ден след края на записаните часове. Телефонът там е 0899 130 550 - питай просто след колко часа е в клиниката. Много е човечен и няма да те върне...

Така че колкото и добри да са в МД, трябва да ни е ясно, че не важи за всички!
...

Peace Peace Peace
Разбира се, както на ясяко място и там си има некадърници, че и със самочувствие ooooh!

И аз съм фенка на Шейново, но съм напълно наясно, че и там има такива, дето не стават. Между другото никой ли не е е ориентирал натам за раждането? Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 10:35 от Marleen

# 670
  • София
Мами, аз искам да ви питам знаете ли къде се продават силиконови обици за пъпа? Махна ли си моята за повече от седмица, започва да зараства.

# 671
Добро утро..що се отнася за доц.Димитрова-много подробно гледа плода  -във вторник бях при нея(беше малко дръпната,но гледа много внимателно всичко!)посъветва ме да отида нач.на август за да му видят и сърцето по-подробно..

# 672
  • Beyond the Frontiers
Ехографията не е точна наука, дава до 30% отклонение. На мен преди да родя ми казаха, че бебето е 3 кила, а се роди почти 4 така че не се шашкайте толкова  Peace

# 673
здравейте мами!!!
Дария ...относно оттичането,аз имам такива проблеми само,когато излизам на дълга разходка и леко ми оттичат ръцете,инъче знам, че сутрин може да си оттекла,ако си ги затиснала докато си спала някак си  Grinning
нормално е,изобщо не е рано,като се има впредвид жегите...
на ФМ ще ходя при моя др.на 4Д...не знаех , че има само 3ма специалисти по ФМ  newsm78 това означава ли, че моя като не е специалист няма да види нищо newsm78

# 674
  • София
Ехографията не е точна наука, дава до 30% отклонение. На мен преди да родя ми казаха, че бебето е 3 кила, а се роди почти 4 така че не се шашкайте толкова  Peace

Така е, не е точна наука, но това, което са казали на blasphemy е дооста по-сериозно от неправилно измерено тегло  Peace и е нормално да се е шашнала, въпросът е да направи нещо, преди да се поболее от притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт