Отговори
# 210
  • София
Ей, ама какво ви става?

Емили, точно ти защо говориш така?
Всички тук съпреживявахме с теб нещата около Алекс и сме се молили и плакали за теб и нея още преди да се роди и след като се роди.

Как точно предполагаш да разбереш, че ни е домъчняло за вас.
Домъчняло ни е разбира се, искаме да знаем какво става с вас, но нали се сещаш, че при всичко което се случваше около вас, последното нещо, което ще направим е да те молим да влизаш и да ни разказваш.

# 211
Emili A., и аз не виждам причина така да се изказваш. Не веднъж е споменавано, че предпочиташ да пишеш в другата ти отчетна тема, в която виждам също рядко влизаш. Така че, не смятам, че има нужда да говориш по този начин. Едва ли не ние сме те изгонили. Няма такова нещо. Както каза Дана, това в общи линии е отчетната с най-малко скандали. И да е имало пререкания когато и да било, добрия тон си остава. А и сърдити не виждам.
Но в крайна сметка който иска да пише, който иска да напуска. То угодия няма. Аз пиша в темата от януари 2010 и никога не съм намирала причина да "напускам" темата.

Интересно защо ли и аз спрях да пиша ?
Наистина интересно защо....

# 212
Ехооооо,
май всички сме се поизнервили от жегите и повечето от нас като сами си гледат децата,гледат тук да си изкарат нервите Naughty
За мен форума е нещо разпускащо,нещо приятно,незнам защо ги приемате нещата толкова лично-ами все пак ние не сме "добри" приятелки,а просто едни виртуални познати,които споделят общи интереси,разбира се тук сме толкова много хора,че винаги ще има противоречия и не бива да се сърдим.
Дали някои е поздравил някое дете или не,ами случва се да се забрави-все пак деца гледаме,а някои и повече от едно.Но пък на много от вас,всички ние сме били полезни за всичко-за мнения,за знания,така,че мисля,че едно уважение към всяка една от нас е достатъчно.Ежедневието ние  толкова забързано,толкова проблеми има,така,че радвайте се на живота,гледайте как ви растат децата и дори един пост със "здравейте,как сте"-е добре дошъл,ами всеки има моменти на кризи,на нервност,защо трябва да реагираме така?Все пак никои не е задължен да пише-ако искаш пишеш,ако не ти се пише-четеш.Аз съм с вас от близо година,разбира се и мен са ме дразнили някои изказвания,ноо всеки човек е индивидуален и има право на мнение,нека запазим добрия тон и се подготвим за 1-та годинка на септемврийчетата ни,защото помните ли,колко единни бяхме и колко се радвахме миналата година,когато момента за всяка една настъпваше?!!!!!

Приятен ден Hug Hug Hug

# 213
Еха, колко сърдити и обидени има. Аз съм тук от самото начало, и даже не съм разбрала, че се сърдят толкова мами... Знам, че изчезнаха голяма част от тези, които бяхме в началото, но смятах, че са си намерили по-интересни занимания от форума.

На мен пък ми е толкова приятно да чета мнения и как се развиват децата, които са родени заедно с моето. Иначе трябваше само Д-р Спок да чета и от там да уча как се гледа бебе Simple Smile))

Днес е прохладно и смятам да излезем на разходка за по-дълго време  Hug

нат003 - страхотен пост !!! Simple Smile

# 214
nat003, много точно!  newsm10
А сега да ви питам нещо, което вълнува всички ни, предполагам. С какво спят вашите мъничета? Аз слагам на Ники боди потник и така спи, а в стаята е 27 гр. Страхувам се да пусна климатик за през нощта, а завивки не понася. Иначе прозорците са отворени, но изгледа ние в една посока и няма дори и малко движение на въздуха. Слушам майките по парка, че бебчетата им спят голички по памперс. И все ми се струва, че му е топло с бодито, а се страхувам да е голичък. 
 А за месечинки аз лично спрях да ги честитя, защото не мога да се включвам всеки ден и така ще честитя на едни бебчета, а на други не и става неловко. Пък и като се увеличат на 10,11 вече не е толкова важно, защото наближава годинката. Както казва нашата педиатърка: "Сега броиш зъбите, ама после като те питам няма да можеш да ми отговориш, защото няма и да ги броиш след 7-8." Laughing

# 215
  • София
Ей ма и мен Simple Smile

Ей Алекса, бях се сетила за теб и за 3-мата ти малки мъже Simple Smile Браво на баткото   bouquet

Мишел, и мен не ме отразяват понякога, обикновено когато давам мнение, ама кво от това - аз да си кажа, нали тренирам хем за тъща, хем за свекърва Simple Smile
Нооо когато съм имала някакво притеснение и съм споделяла, винаги поне 3-4 мами се включват, което си е супер подкрепа.

Дана, да се оправяте Simple Smile И да подкрепя Рали - мн. си е хубаво МГ-то, и аз съм го завършила. От нашия клас - 25 човека, само 1 не влезе в университет после.
Машонка, този нисък ТЕЛК е за добро - ще се оправи Ема и няма да имате нужда от него Wink

При нас новините не са мн. хубави.
Лекаря в ИСУЛ казал на мъжа, че това вариране на желязото на Сами може да значи че изхвърля кръв с акитата. Косата ми се накъдри като го чух това. 1-вата проба беше отрицателна, но за да е по-точно, понеже можело не всеки път да ака кръв, тр. да се направи няколко пъти. И за да е още по-красиво - тр. да пазим с малкия бяла диета - без млечни и телешко. Той- понеже го изследват, а аз - понеже го кърмя. Егати ужаса  Sick

За капак като отидохме при една доцентка в Плевен, щото сме при баба (Дана ми я препоръча, изглежда си разбира от работата, поне така ми се стори), тя го гледа на ехограф - видя че в левия бъбрек има малко задържана урина Sad
Пуснахме урина - в обикновента има 1-2 левкоцита и 2-3 еритроцита, но не било страшно. В стерилната липсва бактериален разстеж. Това задържане можело да бъде единично уж. Можело една клапа да е по-халтава. Засега трябва да се следи вскеи месец и да се пускат 2-та вида урини. В началото на август пак ще отидем да го видят...

Е да де - почна вече класическото пълзене напред с опити за изправяне. Поне изглежда че се развива добре двигателно, че ми беше мн. тегаво покрай неговата кака-пружинка. Тя на тия месеци се пусна да ходи Simple Smile

ПС. С моблен нет съм , който е леко бавен и като се добави и мрънкането на кака за филмче, ще гледам поне да попрочитвам темата и да не изоставам, няма май много да пиша.

# 216
v_spasova, представям си колко ти е притеснено. Дано се окаже, че не е нещо сериозно и бързо да се оправи Сами  Hug
Emili A чудих се дали изобщо да си казвам мнението, защото няма смисъл.....ама....и аз не виждам как точно ти реши, че тук няма за какво да пишеш...бяхме с теб през всичките ви трудности, плакахме и се радвахме с теб, подкрепяхме те и морално и финансово....какво не ти хареса не знам! Извинявай, ама чак малко се обидих, вниманието към теб беше наистина голямо и искрено...с времето нещата при вас се стабилизираха и ти започна да пишеш по-рядко, аз лично го намирам за нормално, както казваш много мами поспряха, ама ние не сме се венчали за този форум, по една или друга причина хората спират да пишат (съмнявам се, че знаеш причините на всички да го правят). Не ни било домъчняло за вас....ами ти какво очакваш през ден пред два да питаме абе къде изчезна еди кой си и въпросният изчезнал като види, че сме питали за него му стане мило и каже благодаря, че сте се сетили...извинявайте ама това са детински неща, който иска и има какво пише, както казах и по-горе не сме първи дружки да се издирваме сега тука кой къде е и да ни е мъчно. По този повод например предполагам всички са забелязали, че Яничка например не пише напоследък изобщо (тя също е от първите) ама никой не пита къде е, сигурно и тя се сърди и чака да попитаме, за да се включи  Mr. Green Mr. Green Айде сега който иска да се сърди от написаното от мен и ако иска даже може да спре да пише  Twisted Evil

# 217
Vesi напълно те подкрепям,
какви са тези глупости ... не знам големи хора сме,
появи се някой... хвърли бомбата а вие се започнахте,
кой обиден кой непотърсен
аааа ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
който иска да пише който иска да чете който иска да не пише изобщо

# 218
  • София
Vesi напълно те подкрепям,
какви са тези глупости ... не знам големи хора сме,
появи се някой... хвърли бомбата а вие се започнахте,
кой обиден кой непотърсен
аааа ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
който иска да пише който иска да чете който иска да не пише изобщо

Peace

# 219
Велизарка, и моят Гоги спи по памперс и го завивам с един чаршаф, който сутринта разбира се е на топка. Ако не е толкова топло по боди без ръкави.
Аз лично пиша в хранителния форум и във Бебета и там усещам отношенията по съвсем друг начин. За това естествено с майките там си пишем повече. Разбираемо е, че не можем да се харесваме на всички.

# 220
Леле, не мога да ви насмогна, един ден пълно затишие, а сега такъв разговор сте му дръпнали един през друг, че мнението ми вече го изказаха няколко души. Мен най-редовно не ме отразяват,ама го отдавам на това, че темите, които съм засегнала, не са били актуални за другите.  И се старя да не го взимам навътре.

Да си кажа за честитките, аз не държа да ме поздравяват. Също така се извинявам за всичките пъти, когато някой нещо се е похвалил, или е имал повод и е "почерпил", и аз не съм го поздравила!Искрено се радвам за всички хубави поводи, да го знаете! Просто не съм от поздравяващите.....

И аз тук си имам фаворити, и такива хора, с които не съм съгласна. Но с времето се понаучих на толерантност, и се старая да не уча другите как да си гледат децата. На мен ми е доста неприятно, когато ми дават категорични съвети кое е правилно, и кое не.

И аз мисля, че тук не сме първи приятелки от детинство, а и съм старомодна и не искам да превръщам във "физически' контакт виртулните си познанства. Въпреки това ценя много момичета, които пишат тук, и мисля, че сега като всеки си изрази отношението, ще продължим да си пишем във форума както и преди.

А какво стана с gala.?????? Дано не чака и тя да я споменем,че да пише, толкова ни разсмиваше по-рано!

# 221
Велизарка, и моят Гоги спи по памперс и го завивам с един чаршаф, който сутринта разбира се е на топка.
  Michael@, благодаря за отговора! Е, значи да не се притеснявам, ако е голичък. Аз нали съм си по-предпазлива  hahaha ще си сваря детето с моя акъл.
  Вие от тези жеги ли се изнервихте така!? Няма за дреболии да се сърдим едни на други. Колко по-важни неща има, за които да се ядосваме... Не бива да сме толкова докачливи. Аз си го обяснявам с еднообразния живот, който водим в момента. И аз се сърдя за глупости на мъжo, но се усещам че не съм права в повечето случаи и си търся причина да се цупя. После се извинявам и нали ми е добричък само ми се усмихва и забравяме.
  Хайде сега да "отметнем страницата" и да продължим с важните неща за нас - нашите септемврийчета, и по-ранни и по-късни такива!
За всички, които се чувстват обидени и пренебрегнати   bouquet

# 222
velizarka   bouquet Чудесно казано!

Аз пък какво сънувах тази сутрин - че сме вече по на 40 години, и се срещам със стари съученици. Ама буквално вече сме стари  Mr. Green (да ме извинят по-големите във форума, ама нали знаете как винаги ни се струва, че след 10г животът ще е свършил). И всички са пуснали кореми, а децата им са ученици и тн.... Събудих се ужасена! Причината е, че откакто забременях, не пътуваме така често и надалеч, както преди. А и сега не си планирахме почивката, и би ми излязло много скъпо тепърва да купувам билети и тн......И ми се струва, че изпускам всичко интересно и вълнуващо от живота!

Но човек се учи от грешките си. Заричам се, че още от есента ще резервирам билети за догодина някъде извън БГ, че искам да видя свят!

# 223
Аз пък никога не съм се сърдела за каквото и да е. Винаги намирам отговор нещо като ме интересува. Ако не ми отговорят - си питам пак и получавам отговор.

Пиша рядко, защото ме домързява или няма много какво да кажа.

Маша, пожелавам ви с времето да отшумят тези проблеми.
v_spasova, дано и при вас да няма нещо сериозно. Знам аз колко бих се притеснявала за малчо.
За прохождането - не се притеснявай, тук лекарите пъддържат теорията, че не трябва да се бърза и че така е по-добре за бебето. Малчо постоянно е изправен и прави малки стъпчици, на последната консултация педиатърката каза да гледам да му привличам вниманието с играчки, за да пълзи повече, а не да ходи. Също да прекарваме повече време в количката седнал на разходка. С това искам само да кажа да не се притесняваш за прохождането. Иначе е ясно, че някои бебчета са по-бързи  Heart Eyes

Тук няма изобщо детски кухни и сега бъркам супа и пиле яхния, остава и да ги яде.

Да ви питам - тези, които готвите, слагате ли малко сол или не?

Мисля, че вече естествено отиваме към режим на хранене четири пъти.

Да, за еднообразието - много ми е приятно да се грижа за малкия, но стане ли 5-6 маса искам да видя и други хора и да говоря за различни неща от бебешкшти въпроси. Изкарвам си го на мъжа ми напоследък. Започнах да не спя добре. Излизам с приятелки сама, но е отвреме-навреме.

# 224
velizarka_8, унас малката спи по боди потник,а баткото по слипчета.И двамата се развиват и спат така по цяла нощ.

Общи условия

Активация на акаунт