Да преправим старите мебели - 9

• 102 592
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
дремеща, как гали душата ми поста ти Grinning (ей, все гледам ако може с по-малко работа да мина Embarassed). Ще видим, в крайна сметка както ми дойде вдъхновението, ако много ми се доработи........., във всеки случай четката ще играе със сигурност, пък нататък ще видим, половинката, като много знае, ще помага, иначе заплашвам, че направо мажа с протектата. Grinning Peace Момичета, страхотни сте, като си поговори/попише човек с вас, хем му се изясняват нещата, хем е много приятно!  bouquet

# 466
  • най-шареното място
Страхотен бял сандък!
протектата се държи добре по коли, и на ограда ще е добре и според мен Simple Smile

# 467

Уф, казабланка, ти ме направо ме заби! Sad Как си преглеждах темата с тайната надежда някой още да ме окуражи да мажа направо с протектата, ама.......студен душ от тебе! Grinning  Peace Май ми се очертава сега през почивните дни, дано не вали, да се занимаваме с оградата. То и половинката каза да не си въобразявам, че ще мажа направо, така че ще търкам, няма разминаване. Телена четка, ремовал, протекта, ти пък сега и грунд - какво е това чудо? newsm78 Благодаря ти за съветите!  bouquet

Протектата е 3 в 1. В нея има ръждопреубразовател, грунд и боя. Стържеш старото с телена четка, поне налюспеното. Ако държиш да махнеш и останалото, ползваш препарат за сваляне на стара боя, но според мен си го спести. И направо с Протекта.
Много добре се получава. Няма ръжди, няма надигане и т.н. Но на цена ти излиза колкото ръждопреобразувател + грунд+ блажна боя, че и по - скъпо  Laughing Само труд спестява. Разгледай състарения ефект.
Боядисвали сме метална врата, навън на двора, изложена на вятър, дъжд и слънце, нищо й няма на боята. Предстои да боядисваме метална ограда с орнаменти и ние ще правим същата процедура като теб.

# 468
Протектата е 3 в 1. В нея има ръждопреубразовател, грунд и боя. Стържеш старото с телена четка, поне налюспеното. Ако държиш да махнеш и останалото, ползваш препарат за сваляне на стара боя, но според мен си го спести. И направо с Протекта...........

Еее, това е, взех решение, четка и протекта! rosy_bosy, на твоя отговорност! Grinning Шегувам се, най-вероятно така ще направя, пък ще видим, колко ще издържи. Дано изтрае някоя и друга годинка, ако не - следващия път по друг начин! Надявам се на това, че чух и прочетох доста добри мнения за протекта-та, ще видим, щото бояджийката никъде я няма! Peace
Момичета, много, много ви благодаря!  bouquet

# 469
Чета с интерес за протектата...и се чудя...дали пък / нищо че е за метал! Mr. Green/ дали пък няма да стане и за дърво...много ме гложди тоз състарен вариант... ooooh!

# 470
Някой използвал ли е лака на водна основа Сократес цвят палисандър?
Интересува ме плътен ли е цвета, искам да мина една ръка, но дали ще стане тъмно, или за да постигна цвета на каталога ще трябва да повтарям 4-5 пъти.

# 471
Пипилота, http://prikachi.com/images/105/3774105R.jpg -Това шкафче под телевизора беше
в цвят череша (светло червено към оранжево) и тук е на една ръка с палисандъра.
С две ръце вече го докарва на тъмен махагон, но нямам друга снимка, то и тази не е
много за показване
.

# 472
 правя ремонт в домът си. Имах нужда от помощ на майстор при реставрация на дървени повърхности. От нет-а изтеглих обява на дърводелец- Иван Ерменков. Дойде в домът ми на оглед, при който се договорихме за поръчката, крайния срок за изпълнение и естествено за цената. Псевдо майсторът ЕРМЕНКОВ не изпълни поръчката- изпълнението му беше под всякаква критика, но той твърдеше че е свършил работата си идеално; с близо два месеца надвиши срока заизпълнение,като при моите опити да се свържа с него ми бе обяснявано че поръчката не е готова и най-накрая, че майсторът ЕРМЕНКОВ е в отпуска; когато най-накрая се стигна до заплащането на НЕположния труд, И.ЕРМЕНКОВ със сила, заплахи и обиди заяви, че той е велик майстор, а аз не разбирам нищо от неговия труд! Внимавайте какви майстори си избирате! Който невярва- мога да пратя снимки с резултата от майсторлъка!!!  

# 473
Чета с интерес за протектата...и се чудя...дали пък / нищо че е за метал! Mr. Green/ дали пък няма да стане и за дърво...много ме гложди тоз състарен вариант... ooooh!

За дърво не е много сигурно не заради боята, принципно няма проблем, както с автоемайл лак боядисват коли - метал, пък няма проблем и върху дърво да се намаже НО Протекта има ръждопреобразовател т.е. вещество, което разтваря ръждата, ръждата е окисление на метал в контакт с кислород, за да разтвори ръжда прави някаква реакция и не се знае как ще реагира с дървото, да не стане бела  Peace
Ако ти се дава някой лев, купи си кутийка и опитай на стара дъска или нещо непотребно дървено първо, и виж резултата.
Що си мисля, че има бои за дърво със старинен ефект, разни златисти или сребристи оттенъци, майсторките по състаряването ще кажат, ама и в някой магазин за художествени материали можеш да провериш.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 18:50 от rosy_bosy

# 474
Нахлувам с въпрос: ще боядисвам една кошница в мръсно бяло и се чудя каква боя да ползвам-блажна или? Матова ли ще е по-добре? И преди боята нещо друго да слагам ли или директно да я мажа  Rolling Eyes Отгоре безцветен лак предполагам?

Благодаря за всички предварително за евентуални съвети   bouquet

# 475
  • Варна
Нахлувам с въпрос: ще боядисвам една кошница в мръсно бяло и се чудя каква боя да ползвам-блажна или? Матова ли ще е по-добре? И преди боята нещо друго да слагам ли или директно да я мажа  Rolling Eyes Отгоре безцветен лак предполагам?

Благодаря за всички предварително за евентуални съвети   bouquet

Измиваш старателно, минаваш с обезмаслител. След това боядисваш директно с латекс. Блажната боя съхне бавно и мирише силно. Аз скоро боядисвах панерче. Пипкава работа и колкото боята е по-течна, толкова е по-лесно. Постигала съм много добър цвят, покривност и трайност с боите на Сократес. Снимай и покажи.

# 476
  • най-шареното място
Акрилатна по-добре - вода вместо АМБ или подобно, без мирис /почти/, съхне бързо.
Има боядисвали кошници мисля - май розова гледах и те ще помагат вероятно.

# 477
И аз гледах из темите боядисани кошници, но не можах да ги намеря  Rolling Eyes

Имам и от старите високи закачалки и нея искам да правя в същия цвят-пак ли така плюс шкурене първо, после обезмаслител, латекс, лак?

# 478
Здравейте,имам спешна питанка...

Откъде мога да купя декупажно лепило и книга за декупажа???
Други някакви тънкости трябва ли да купувам???

Трябва ми за подарък.Нямам възможност да принтирам от интернет.Не мога да обясня подробно техниката,защото човекът не чува.

За София иде реч.
Дали в книжарниците ще има нещо по въпроса?В кварталните около нас даже не знаят какво е декупаж...
Благодарна съм за всяко инфо!

# 479
  • най-шареното място
Аnane, идея нямам за книгата, но лепило може да е всяко акрилно от книжарница. Вкл. от Метро. Иначе има в специализираните художнически и арт места за материали.
Основните материали са хартията, която се лепи, лепилото, акрилен лак за отгоре. Четка за нанасянето на лепило/лак. И обекта на намеса Simple Smile

Може да пратиш отделно мейл с видео уроци Wink

Общи условия

Активация на акаунт