На море в Турция - тема 15

• 135 178
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Много хубава и полезна темичка   bouquet
Исках да попитам, нещо и ще бъда много благодарна, ако някой се включи  Peace Направихме резервация за Айвалък - Айвалък бийч за 03.09. Исках да попитам, някой ходил ли е там и има ли впечатления? И ако сте ходили, какво ли ще бъде времето там по това време на годината?!
Благодаря предварително   bouquet
Аз и съпругът ми бяхме там само за една нощ през 2005 г. Тогава още не беше all inclusive. Малки вилички по на два етажа с много красива градина и хубав истински плаж. За съжаление някои от стаите на първия етаж нямат тераса, излиза се направо на пътеката и е малко шумно. Тогава за първи път видях подредените маси с храна и бях приятно изненадана. Мисля, че като цяло ще ви хареса.

# 91
  • Там, където ме обичат
Привет и от мен. Искам да попитам списващите в темата, дали има някой, който да е отсядал в комплекси или хотели с басейни в европейската част на Т-я? Ще ми се нещо, което да е на разстояние до 3 часа с кола след границата. Благодаря предварително.

# 92
Здравейте скъпи момичета,

пиша ви с молба за съвет Simple Smile след 10. септември искаме да си направим медена седмица в Турция, но до сега никога не сме ходили и сме като в небрано лозе малко. От прочетеното до тук си давам сметка, че средата на септември е по-добре да сме около/в Анталия, защото е по-топло. Бихте ли ми препоръчали хотел като бюджетно не стоим много високо - около 1500 лв за двамата. Искаме към хотела да си има плаж, а не дървени площадки. В общи линии освен пълното изхранване (не казвам ол инкл. защото анимацията не е нещо, на което държим) много искаме да си има плаж като плаж Simple Smile Предварително Ви благодаря за мненията!!!

# 93
В общи линии освен пълното изхранване (не казвам ол инкл. защото анимацията не е нещо, на което държим) много искаме да си има плаж като плаж Simple Smile

Хм, тя анимацията няма нищо общо с Ол Инклузива, пък и винаги можеш да я избегнеш. В повечето хотели има 2 басейна, един с анимация и един без, но вие като сте на плажа, така или иначе няма да разберете нищо от анимацията  Wink

# 94
  • София
Цветче съветвам те да следиш ласт минитите, въпреки че септември е силен сезон за Турция. А пясък има в района на Лара (хотелите обаче са по-скъпи), Белек (пак така) и Сиде. Галактик може би би могла да помогне за някой приличен 4-звезден хотел. Спомням си, че този го препоръчваше http://www.teztour.bg/hotel.php?id=1973

# 95
  • Beyond the Frontiers
Цветче съветвам те да следиш ласт минитите, въпреки че септември е силен сезон за Турция. А пясък има в района на Лара (хотелите обаче са по-скъпи), Белек (пак така) и Сиде. Галактик може би би могла да помогне за някой приличен 4-звезден хотел. Спомням си, че този го препоръчваше http://www.teztour.bg/hotel.php?id=1973

Да, ама поледнете стоп сейла - септември няма места в хотела.

За този бюджет, със самолет ви остава хотел за около 600 евро двойната стая.

# 96
  • София

Да, ама поледнете стоп сейла - септември няма места в хотела.

За този бюджет, със самолет ви остава хотел за около 600 евро двойната стая.

И май става мисия невъзможна newsm78

# 97
Благодаря ви все пак за мненията. Намирам оферти за Анталия около нашата цена, като се спрем на конкретен хотел ще ви питам директно с линкове. Сега докато пиша се сещам нещо за летищните такси, че не ми е съвсем ясно. Таксата, която е например 80Е на човек, за цялата екскурзия 2х80=160Е ли е или 4х80=320Е, имате ли представа?

мама МОНИ, благодаря ти много за насоките за курорти с плажове!!!

Простете невежеството, но защо гледате само офертите на тезтур? И аз се чудех дали има смисъл да се чакат ласт минит-и; по-напред в темата ми направи впечатление мнението, че на ласт минит излизат оферти за по-кофти хотели... Вярно, че евтините и качествените неща са в два различни магазина, но все пак...... Simple Smile

Стоп Сейл какво означава в хотелите. Стоп-продажби, т.е. всичко е изчерпано или?

ПП: ох, почивка в перфектен хотел или желания матрак Simple Smile Не ни се дават повече от 1500 лв, наистина ли ни е прекален малък бюджета за там

копирам сайтовете на хотели, в чиито цени "влизаме", ако имате мнение - дайте го моля ви: www.asdembeach.com.tr
www.krizantemhotel.com/eng/default.htm
www.batihanbeachresort.com

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 00:22 от Анонимен

# 98
  • Beyond the Frontiers
Цветче, сайтовете на хотелите са чудесни, но те са с цени само за настаняване, т.е. транспортът не е включен.
Летищните такси са на човек  Peace
Стоп сейл - всичко е продадено.
Лично аз посочвам тези на Тез тур, защото те са единствените, които не работят директно с клиент, така че не може да се счита като реклама на определена агенция. Те са и най-големите като цяло на пазара и не на последно място, на мен лично ми е най-лесно да се ориентирам в техния сайт, а и описанието на хотелите е много добро. Peace

Обмисляли ли сте вариант с автобус?

# 99
Здравейте скъпи момичета,

пиша ви с молба за съвет Simple Smile след 10. септември искаме да си направим медена седмица в Турция, но до сега никога не сме ходили и сме като в небрано лозе малко. От прочетеното до тук си давам сметка, че средата на септември е по-добре да сме около/в Анталия, защото е по-топло. Бихте ли ми препоръчали хотел като бюджетно не стоим много високо - около 1500 лв за двамата. Искаме към хотела да си има плаж, а не дървени площадки. В общи линии освен пълното изхранване (не казвам ол инкл. защото анимацията не е нещо, на което държим) много искаме да си има плаж като плаж Simple Smile Предварително Ви благодаря за мненията!!!
Здравей Цветче! До края на септември времето е хубаво и по курортите на Егейско море. Не е задължително да ходите в Анталия. Има хубави 5 зв. хотели в Кушадасъ и няма да останете разочаровани, а се вместват във вашия бюджет. Успех в търсенето.

# 100
  • София
Получих на ЛС молба от Мишелин /http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=65270/
да публикувам нейно питане, тъй като тя не може да пише в темата, ако някой може да помогне:
"Здравейте, момичета!
Третия си ден от почивката изкарах в стаята, най-вече в леглото. Събудих се в 4:00 часа и усетих, че ме боли стомаха. Заспах някак, но като се събудих сутринта, болките не бяха отшумяли, както си мислех. Станах, запътих се към бяната, за да приготвя за плаж и се върнах в леглото. Болеше ме корема и стомаха малко по-горе. Не закусих, защото не нямах апетит. На обяд изядох един портокал в стаята, не че ми се ядеше, ама се понасилих малко. След това слязох към ресторанта с идеята да хапна кисело мляко или някакъв плод. Изядох едно парче диня и това беше. Сега, след гладуване цял ден още не съм гладна и ме боли корема. Ту отшумява болката, ту се връща с пълна сила. Нямам застраховка (не че знам какво щеше да стане, ако имаше, де), не пътуваме с туристическа агенция. И такаа.. лекарят иска 92 евро за преглед. Това е далеч над психологическата граница, която мога да заделя.  Rolling Eyes Предложи да ми инжектира някакви обезболяващи за 10 долара, но аз имам страх от боцкане.

Толкова дълго корем не ме е болял май. Понякога си е доста опасно и взех да се притеснявам. Дали да не пробвам да ида я местната поликлиника (в Кемер сме)? Или един спазмалгон да взема?"

# 101
  • София
Много кофти, Мишелин, това, че нямате застраховка и че ти е зле. Ние сме ползвали лекар за сина ми, беше скъпо, но след това си взехме парите от застраховката. Прецени дали да ходиш на преглед или не, опитай и спазмалгон. Дано да ти попремине.

# 102
Аз не съм ходила по курорти в Турция, но мога да посъветвам това момиче да не ползва никакви лекарски услуги, ако не е крайно наложително, щом нямат застраховка... Ползвали сме такива в Инстанбул и е крайно скъпо  Rolling Eyes Да не кажа - направо убийствено  Shocked Те не са като нашите лекари и веднага ще я изпратят на всякакви изследвания и т.н. моментално ще и направят ехограф... А се съмнявам да са се приготвили със излишни 400-500 лири за прегледи... Хубаво е да вземе алулин, спазмалгон или нещо друго болкоуспокояващо.. дано и мине  Praynig

# 103
Здравейте,ще се опитам да помогна на Мишелин,тъй като съм лекар,макар и не специалист по вътрешни болести.Болката в корема може да бъде сериозен проблем.Описанието е малко неточно ,затова давам сладните възможности:
1.Обикновен летен вирус-ако симптомите са спастична болка/на пристъпи/в корема и стомаха,гадене ,повръщане и разстройство ,може лека температура.Лечението -диета -препечен хляб,сирене обезмаслено и ориз или моркови варени без подправки ,много течности-вода и айран .Определено портокал и диня не се вземат ,защото дразнят стомашната лигавица.Ако има разстройство -може  да вземе Имодиум,Лопедиум,или обикновен лимонов сок или лимонтозу .
2. Гастрит -това ако е имала други подобни прояви преди .Причината може да е добре известното ни преяждане с турските вкусотии.Симптоми -остра и на пристъпи болка високо горе в корема -около стомаха и над пъпа.Лечението-Стоп ацид,Гастроцид  ,Ранатидин-каквото намери,може и спазмалгон  или но-шпа-по добре .Диетата -същата като по-горе
3 Ако болката е ниско-долу в ляво или дясно-може да е пред -менструална или от леко възпаление  на яйчниците,от къпането. Ще помогне спазмалгон или но-шпа.
4 Всички други възможности-бъбречна криза,апандисит,илеус и други са опасни и ще изискват намеса на лекар.
Моят съвет е да пробва описаното лечение и диета ,и ако не помогнат до довечера или най-късно до утре сутринта да потърси лекарска помощ .Ако , когато някой я натисне по корема  -долу в дясно    и след това  при отпускането я заболи рязко ,  в спокойно състояние ,или има втвърдяване на коремната стена -незабавно да отиде на лекар.Да потърси други българи в хотела или наоколо -може да има лекар или да имат лекарства.

# 104
  • Sydney
Някой ходил ли е в Турция с Verso Travel или vakanzia.bg?

Общи условия

Активация на акаунт