Кухните - 38 тема

• 96 922
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
деница* Мерси Party

# 316
JanyAp , прочети малко инфо да видиш как се проектират кухни
Кухненското обзавеждане може да се раздели на пет зони, според предназначението им. Това са зона за запасяване, зона за съхранение, зона за миене, зона за подготовка и зона за готвене.

Зона за запасяване
В тази зона се съхраняват както продукти, които стоят в хладилник и фризер, така и продукти като консерви, захар, брашно, зърнени храни и други. Предвиждането на шкаф за запаси с чекмеджета в кухненското обзавеждане увеличава комфорта при използването на тази зона, тъй като те се отварят лесно и продукти са достъпни и видими отгоре.

Зона за съхранение
На това място в кухненското обзавеждане се съхраняват прибори, чаши, съдове, кухненски принадлежности и други. Счита се че разполагането на най-често използваните прибори и съдове в долните кухненски шкафове е по-функционално, от колкото ако се използват горните.

Зона за миене
Тази зона е най-често използваната в кухнята и е важно тя да е лесно достъпна по време на готвене. В нея до чешмата и миялната машина, се съхраняват почистващите препарати и средства, както и кофата за отпадъци. Много удобно е и над мивката да се разположи шкаф с отцедник за чинии.

Зона за подготовка
Това е зоната в която се извършват повечето дейности по подготовка и приготвяне на храната. Работните прибори, дъска за рязане, ножове, както и подправки и много други е удобно да са в непосредствена близост до работната повърхност, където са най-лесно достъпни. Добре е работния плот да е добре осветен и поне 90 см. широк.

Зона за готвене
Тази кухненска зона е мястото в кухненското обзавеждане, където се разполагат уредите като печка, котлони, абсорбатор и микровълнова. Също така в шкафовете, които са в тази зона, е удобно да се съхраняват приспособленията за готвене – тигани, тенджери, тави и други. Като подходящото място за най-често използваните пособия са шкафовете под котлоните.

Моята е проектирана точно по тези правила и е изключително функционална
Зона за запасяване - хладилник и изтеглящ се шкаф за провизии - разпочожени са точно едни до други в единия край на помещението. Зона за съхранение - чинии, тенджери и тигани в ъглов шкаф с механизъм, чаши, купи, вилици и лъжици последен висок шкаф. зона за миене - миална и мивка. Зона за подготовка - плота над печката ми е напълно достатъчен - метър и кусур биха били достатъчни и на доста по-добри готвачки от мен. Следва зоната за готвене - печка и котлони. Под котлоните се намират подправките ми, както и олио, оцет, зехтин. Т.е. в моята кухня са спазени всички тенденции и съвети.
Т.е. мисля, че успях да ти покажа, че при теб всичко е въпрос на заяждане. В твоя пример - казваш, че е дебела без да имаш идея дали е или не е.

# 317
Явно много съм те засегнала.   bouquet
Ако знаех, че толкова на вътре ще го вземеш... извинявай! Добре, кухнята ти става за готвене, просто според мен хич не е удобна. И лесна за поддръжка. И този прозорец... ако аз готвех в нея, трябваше след всяко готвене да го мия. И котлоните нямат достатъчно отстояние от стената. Ама това си е мое мнение Simple Smile Не се заяждам.  Peace Нямам време повече да се занимавам, че готвя. Ти пийни едно коктейлче и поздрави мъжа си от мен!

# 318
Не си ме засегнала - дразниш ме. Просто си като обрив - не е болка за умиране, но е досаден и неприятен и няма никаква полза от появата му Joy
Иначе тамън си сипах едно уиски и си гледам новите шкафове  Joy. Кеф

# 319
  • София
Мислех да приключа с глупостите и затова не отговорях досега ама Богиня се изказа направо неподготвена... Е няма такава наглост като твоята...
Първо се изказа сексуално за мен, премълчах си, сега правиш изводи и интрига за JanyAp и мен
За голямо съжаление не я познавам, защото тя е единстената дето ти каза истината в очите, а тя боли много...
После мислиш, че се рекламирам тук.... - на кого да се рекламирам на такива като теб ли... Благодаря...
Парадираш с разни марки, модели и цени които си платила, периоди на ремонти дето правиш - да си беше сменила апартамента, не да живееш на първия етаж и от гарсониера да се опитваш да направиш "мезонет"
И за хладилника ама направо ме разби с мението си - що си купи Самсунг - щото е най-евтин и черен  и  някой познат има такъв, ама неговата кухня е 40 кв.м. и там има място за такъв хладилник и ти тропна с крак,че и ти искаш такъв - признай поне един път
иначе си купила миялна MIELE - от едната крайност в другата или "дизайнерката" ти каза, че тази марка е скъпа и престижна - Мерцедеса при уредите. Защо ти е миялна 60см. при положение, че не готвиш - и една 45см. щеше да ти е достатъчна и място за по-голяма мивка и шкаф щеше да имаш - "дизайнерско" решение ли беше или гъзария от твоя страна...

За тия пари и нерви за кухнята дето изразходи щеше да си поръчваш коктейлите за три години напред  и да ти останат за мезе малко пари...

Наздраве все пак! Лято е нали - бушуват страсти!
Аз се любувам на гледката си към Витоша и на дъжда навън и въобще не ми пука за шкафовете - мога да ги сменя когато си пожелая - "купчина дъски" казва един приятел- ние да сме живи и здрави.

Нищо лично, но все пак критиката е нещо, което трябва да понасяме с достойнство.

Съжалявам за спама, ама винаги има хора дето не търпят критика и нямат достойнство да си признаят, че не са прави.
Не се сдържах да отговоря, ако искат модераторите да изтрият мнението ми - ще ги разбера.

Това е последното мнение по въпроса, което публикувам - ще прочета всички отговори, но няма да коментирам повече, че оспамихме темата яко (съжалявам за което)
Ако мога да съм полезен на някой да ми пише само на ЛС.

JanyAp , ти пхросто само се заяждаш. Ще ти дам пример - простичък за да ме разбереш. Казваш, че кухнята не става за готвене без идея да имаш кое как е разположено в шкафовете. Казваш, че трябва и някой друг да харесва розовия цвят на стените, освен мен. Нямала съм вкус - да се консултирам с дизайнер (което всъщност съм и направила, но ти идея нямаш дали имам или нямам вкус). Казваш, че хладилника ми стърчи като хуй. ми да ти кажа правичката дълбочината на нормален шкаф е 60 см. Този тип хладилници са 65 + около 10 см отстояние от стената за филтри и водопровод - значи стават 75. Тоест тези хладилници са проектирани да седят ПРЕД шкафа, а не наравно с него. Вратите му не биха се отваряли ако до тях има нещо. Тоест ти обиждаш производителите на всичките тези хладилници, че не са ги измислили като хората само защото на теб не ти харесва  newsm78. И аз си се харесвам, но ако вярваш, че твоя вкус е миродавен и всички световни производители трябва да се съобразят с теб е направо смешно. Дълбоко подозирам, че онова майсторче, което се пробваше да си рекламира мебелите тук и ни обиждаше по ред на номерата как икономисваме от всичко ти е съпруг и заради това, че му казах къде му е мястото така яростно се заяждаш с мен.

Н

# 320
  • в града на атомното слънце :)
Уау, скоро май ще се намеси модератор. Стига сте, бре хора! Лято е - забавлявайте се!  Всеки си има кухня. На едни скъпа, на други -  не толкова. Пари за интериорен дизайнер не всеки има, затова помагат нета, другите хора и разбира се производителя. Важното е да е чисто и да има необходимите неща. Темата все пак е за съвети, не за хвалби и караници.
Аз колко зор видях, докато си измисля моята с тези криви стени, в панелките от едно време, не е истина просто. Но пак си я харесвам. Стана си перфектна. И ми е удобна. Създала съм си система за бързо тичане из нея и готово  Joy.
Богиня, Ели и на двете кухните са много сладки. Ползвайте си ги със здраве!
Хубава седмица на всички  Peace.

# 321
JanyAp очевидно е много бременна.
Богиня очевидно е луднала с майсторите.
Сблъскахте си хормоните.
Айде вече да си говорим за кухни-позитивно, с доза конструктивна критика и биз лигави хвалебствия и преструвки.

# 322
Magikos, четейки те и понеже си писал за икеа, осъзнах какво е най-голямото предимство на техните кухни, проектирани с великата цел да се поберат в кашон  hahaha А именно - отиваш, купуваш някой друг кашон кухня, прибираш се, сглабяш и готово - вероятността да ти се наложи да слушаш словоизлиянията и истериите на някой баш майстор е сведена до нула   Simple Smile

# 323
  • Стара Загора
Kokovi4 Значи, ако не харесаш нещо и го кажеш е заяждане?
Ако имаш различно мнение и го изкажеш е заяждане?

Joy
Много детски манталитет, много! И това не е заяждане, а мнение. Ако исках да се заям щях да ти кажа, че си дебела - няма нищо общо с темата, сигурно няма грам истина, нямам доказателства - чиста проба заяждане. Долавяш ли разликата?

Иначе, Богиня, хладилникът ти наистина стърчи според мен, мислех, че и ти го виждаш. Не се обиждай, това, че той стърчи, най-вероятно не е свързано с теб. Той просто си е такъв! Не ми хрумна друго сравнение, не съм искала да намесвам мъжа ти! Всичко останало е много яко.
JanyApвсеки може да си каже мнение ,не е нужно на всеки да му харесва дадена кухня ,но трябва да се съобразяваме по какъв начин се изказваме.Толерантност!

спирам до тук ,не ми се иска повече да оспамваме тази полезна тема

# 324
Богиня, да те питам за съдомиялната от къде я купи и каква и е гаранцията?

# 325
  • Раковски
Богиня, да те питам за съдомиялната от къде я купи и каква и е гаранцията?

Пробвай тук -> http://www.mieleservis.net/.

# 326
eli_kelli страхотна кухничка.Ама наистина колко неща сте наслагали....... ако не е тайна, къде я прави?На мен след няколко месеца ми предстои обзавеждане, апартамента ни е почти готов и събирам инфо.
Богиня, ами ти, къде я прави?Гланца дали ще се чисти лесно, гледам ги и тях, ама нощо не съм сигурна в качеството на материала, дали няма да се драска?
Със здраве да си ги ползвате!

# 327
  • София
Леле, как ври и кипи тук!Защо така бе хора?
Ето я и моята кухничка, успях да си ги кача снимките и да ви се похваля  Laughing
http://elikelli.snimka.bg/architecture/kuhnya.612369

На минимално пространство си сътворила ярка красота, поздравления!

Много сладко, предполагам единствено ще ти е малко пространството за плотовете, но пък си имаш цял един насреща за рязане и всичко друго Wink) Да ти е честито и да се наслаждаваш дълги години с приятели и приятни срещи!

# 328
eli_kelli супер ти е кухнята!

# 329
Момичета благодаря за съветите за смесителя за вода , май ще взема от по - високите , въпреки че мъжът ми е на друго мнение.
Eli_kelli  прекрасна кухничка , удобна ли ти е на тази височина микровълновата , че и моята ще е на тази височина и малко се притеснявам дали няма да е на високо.Ние не ползваме твърде често този уред но все пак като се налага да не стане така че да съжалявам после.
Иначе очаквам едно  леко финансиране края на месеца и дано и аз вече да я поръчам тая кухня най- накрая и съвсем скоро да ви се похваля.
Имам проект ама правен с АЛното и нещо ми се скапа програмата и сега проекта не е мн за показване.

Общи условия

Активация на акаунт