Отговори
# 285
  • Варна
Добро утро!

Честит рожден ден на Ники и на Луси!

Луси, бива ли така, и Асан и той хора бе, поне 20 грама абсолютче не може ли за кърмачките Crossing Arms.

Аз да си призная вечер след като приспя Валентин си позволявам по едно малко уиски или ракийка със салатка, той вече всяка нощ без изключение прави 7-8 часа пауза сън, та реших, че в този период мога да си позволя малко алкохолец  Drunk. Да си призная, в миналия си живот /т.е. преди да стана майка/, бях голямо пиянде  Embarassed.

Бубе, зайче, много са ви хубави децата и го казвам съвсем искрено, аз не се превъзнасям по всички бебета и ако не мисля, че някое бебе е хубаво, просто не казвам нищо. Та ако не го мислех, нямаше да го напиша.

Горе-долу като на Рая ми е мнението по въпроса за хубостта. И на мен Валентин като ми го дадоха, бях леко разочарована - ами той беше един жълт и дребен, истински Грозил Laughing. Само че откакто се е очовечил, наистина съм влюбена в него, не знам дали наистина е хубав и за другите, ама за мен е прекрасен, и все пак осъзнавам, че и по-големи хубавци има от него Laughing.

И да се похваля, не знам от какво, спрях 90-дневната диета отдавна /просто нямам време да готвя всеки ден каквото се изисква по диетата/, но бавно но сигурно отслабвам, вече ме дели само кило и половина от килограмите преди да забременея /и около 15 кг от желаното тегло, щото аз си бях слонче и преди да забременея Laughing Laughing Laughing/. Даже вчера за първи път успях да си сложа халката, от 4-тия месец насам не ми ставаше. Сега, друг е въпросът, че днес не мога да я махна Joy. Не знам от какво, дали защото изяждам по половин диня на ден и стомахът ми е препълнен, за да ям нещо друго, дали защото вечер карам на една голяма салата само /просто това ми се яде/, или от хайманосването с количката, но съм много доволна Sunglasses. Иначе сладко ям, най-вече сладолед, изяждам по цяла кутия от големите почти всеки ден Embarassed.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 11:43 от Maria_I

# 286
И много благодаря за подкрепата!!!! Hug Hug Hug Hug

# 287
 Ники, ЧРД, Люси-ЧРД още веднъж   bouquet
Обаче се притеснявам за теб, че мъжът ти ако види какво си си пожелала, да не ти тегли един рожденденски, празничен бой  Mr. Green

Деси, не съм на Цар Асен, малко по-нагоре съм и перпендикулярно на Цар Асен  Sunglasses

Но съм близо, дайте да се уговорим да се видим. Имам уговорка с Мушенцето за събота в градинката на Св. Петка, следобеда. Все още нищо конкретно. Ако искаш, заповядай, ще се уговорим когато за всички ни е удобно и ще се запознаем  Hug

Рая, не всички са хубави, но всички са невинни и са най-милото за майка си, затова, естествено никой не може да каже, че дадено бебе не е красиво, защото ще нарани дълбоко неговата майчица, която в повечето случаи го гледа с други очи и за нея то е най-най-най-красивото създание.
Инак и аз съм реалист и затова ме терзаят такива мисли, и даже и за първия си син смятах в началото, че беше грозен, да не говорим, че като се роди беше точно такъв- смачкан и смешен  Embarassed Но после се разхубави, пък  Crossing Arms  Blush ( Но вече не смятам така! Гледх му бебешките снимки скоро и го намирам за очарователен..  Heart Eyes )

За даването на лекарства- има много лесен начин гарантиращ, че ще дадете точната доза- изтегляте го и го сипвате в биберона от шишето за хранене. Така бебето си го изпива без да му се излива от устата и сте спокойни и сигурни, че сте дали точно толкова, колкото трябва  Wink

# 288

hohiho, радвам се, че вече сте в къщи всички и сте добре. При стрес, би могло да се затрудни потичането на млякото, но в подобни ситуации може да помогне, ако опиташ да се отпуснеш и да предложиш на Маги да суче в спокойна и приятна обстановка, приятно гушнати на леглото в притъмнена стая. Може да опиташ за успокоение и на двете ви да ѝ попееш песничка, или да я разнасяш на ръце докато тя суче.
Би ли споделила какво те кара да мислиш, че кърмата ти спира? Когато бебета са на възрастта на нашите може вече кърмата да се е регулирала и гърдите ти да произвеждат толкова кърма, колкото е необходима на бебето. От друга страна на тази възраст има бебета, които биха могли да изсучат нужното им мляко и за 5-10 мин. Ето защо може и да е нормално да не усещаш гърдите си напрегнати и тежки, или да тече от тях мляко и в същото време бебето да се храни нормално и да приема достатъчно количество мляко за възрастта си. Дали би споделила как е организирано кърменето ви? Колко често суче Маги и по колко напишкани и наакани памперси сменяш на денонощие? Има различни способи за увеличаване на кърмата, ако тя е намаляла. Освен честото предлагане на бебето да суче, за да стимулира гърдите да произвеждат повече мляко, за да задоволят порасналите му нужди и рационалното хранене на майката, не е за подценяване и приемането на достатъчно течности от кърмачката. Мама може да пие, толкова колкото и се пие, като се старае течностите да не са по-малко от 1,5-2 литра на денонощие. Друга възможност за увеличаване на кърмата, която много майки споделят, е да опитваш да изпразваш едната гърда добре, преди да предложиш на Маги да суче от другата. След като усетиш, че бебето не суче вече активно, да я повдигнеш, смениш и да върнеш на същата гърда. Ако прецениш можеш да приложиш след това компресия на гърдата, например.

[/quote]

От около 1мес. имам кърма само от едната гърда,от другата изцеждам около 40мл. на ден /така беше и с първото дете/.Също така от известно време не иска да суче от мен и се изцеждам и давам.До скоро нямаше проблем,но сега вече ми се налага 1-2 хранения да са с АМ.Акането е веднъж два пъти на ден а пишкането-през едно хранене сменям памперса.Забелязвам че кърмата ми е по-синкава от преди.Пия лактогонен чай по 1литър+води и др. течности и изцеждам докрай гърдата.Иначе наддава добре.Психически спрях да се тормозя за спирането на кърмата защото другите ми грижи и проблеми надделяват и не знам,може в това да е проблема донякъде Sad

# 289

Деси, не съм на Цар Асен, малко по-нагоре съм и перпендикулярно на Цар Асен  Sunglasses

Но съм близо, дайте да се уговорим да се видим. Имам уговорка с Мушенцето за събота в градинката на Св. Петка, следобеда. Все още нищо конкретно. Ако искаш, заповядай, ще се уговорим когато за всички ни е удобно и ще се запознаем  Hug

В колко часа следобед?
Хайде,варненки!!!

# 290
Хайде на порасналите ЧЕСТИТО!!!  smile3525 newsm51 smile3525

Ники, Луси, честит рожден ден, милички!!! Пожелавам ви само и единствено красиви моменти,

разтуптяващи крехката женска душа! Бъдете много обичани и обичащи   bouquet

# 291

В колко часа следобед?
Хайде,варненки!!!

Сигурно около 18.30-19 часа някъде, но все още не сме се уговоили с Мушенцето нищо конкретно, утре ще се уговорим и ще ти пиша на ЛС. Или вие се уговорете и пишете на мен, без значение  Hug

# 292

Момичета, тези, чиито бебета бяха с конюктивит,  какво капахте в очето?
Да си призная и аз не знаех, че Макситрол са с кортикостероид..А другите с какво са? Тобрекс, например?  Thinking
 Тая сутрин на Рафаелчо му течеше очето и имаше гурелче, та ще купя и аз нещо, сега го промивам с отвара от лайка и преварена вода. Мисля да взема Тобрекс по препоръка на позната офталмолог, но не знам дали нямат и е кортикостероид..  newsm78

# 293
Тобрекс нямат кортикостероид.Тобрекс може до 14 дни да се слага,но и в двете очи.

Тобрадекс имат.

# 294
Честит празник Луси и Ники! Пожелавам ви много щастие, любов и късмет:)

При нас нищо ново, направо ме побърква еднообразието. Днес оставам само с бебо за 3-4 дни и сигурно съвсем ще изперкам сама в това кофти време.....

Момичета, тези, чиито бебета бяха с конюктивит,  какво капахте в очето?
Досега винаги съм пробвала първо с Офталмосептонекс, те са почистващи ако няма подобрение до 2-3 дни, доки ни изписва антибиотични капки.

hohiho, ти как разбра,че имаш кърма само в едната гърда?

# 295
БЪРЗИЧКО да се отчета докато несме се разревали:)Честит рожден ден на Луси и Ники   bouquet Пожелавам ви много здраве,щастие и сбъднати мечти  newsm59 И ние сме назад с ваксините ,станахме на 3 мес и още не са ни били ваксините които се слагат на 2 мес,просто небяхме в състояние да ни ги сложат и сега се подготвям психически за 02.08.Честито и на месечинките които порастват днес  bouquet   Моита кокона нещо си обърка режима сама,сега яде през ноща повече,а през деня яде помалко и съм скапана,свикна на раце и постояно иска да разглежда,останах без раце,крака и кръст  #Cussing out А за излизането навън--не ме питаите,неще да се возим сега в количката,само като я сложа и почва да пищи,даже вчера съм я изкарала навън нараце и и беше много забавно,но тя неосъзнаяа,че маика й е скапана и се изморява доста smile3511 снимките ви са прекрастни ,нагледах се на много красиви бебчета,пу-пу ....оставям ви ,че трябва  да позачистя набързо докато още спим   bouquet приятен ден

# 296
Ние също се носим много на ръце, редовно се приспиваме така.  За да излезем  първо се приспиваме и после го слагам в количката. Определено не ми допада идеята, за носене на ръце и бутане на количка....

# 297
Ами просто е наполовина по-малка и не се пълни с мляко.

# 298
Честит рожден ден на Луси и Ники   bouquet
Момичета,бъдете здрави! Желая ви много любов-във вас и до вас!

Честита 3-та месечинка на бебчовците  Hug
Леле,как бързо растат...Ние докато бърборим за кила и диети, те ще станат Хабитуриенти бе  Mr. Green

Определено не ми допада идеята, за носене на ръце и бутане на количка....

А-а-а, тоя въпрос съм го решила- кенгуруто ми е винаги в коша на количката . След първата ваксина се носихме така и вече знам. Нашето кенгуру е като това, дето Бубето го беше показала-на Инфантино. Слага се супер бързо и лесно и сме ОК.

# 299
NickyTo, Луси - честит рожден ден! newsm59 newsm67  Gift  party023
Пожелавам Ви много здраве, късмет, много любов, по-малко безсънни нощи / ама свързани с бебета /, по-послушни и неревливи деца и ...Наздраве! Някои с Misc Baby Bottle , а други с beer.
Малката е надула алармата - отиваме да се приспиваме.
За срещата на варненки - аз съм за събота следобед - само свиркайте.
П.П. Честита 3-та месечинка на бебчовците - да растат весели и спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт