Разкошна спаначена торта

  • 89 498
  • 269
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 735

Ето и моята - добре се получи, мерси за рецептата  Wink

# 61
  • Мнения: 4 358
Тотално ме разби рецептата.Никога не би ми хрумнало спанак пък на торта.
Много ми допада идеята за зелен блат Peace
Сметана не мога да ползвам Rolling Eyesс кисело мляко дали ще стане newsm78по гъсто и евентуално малко безсолно сирене за по гъсто в крема Rolling Eyes

# 62
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Може и с кисело мляко плюс безсолна извара ,но трябва да се пасира да не стои на бучки.
От пюрираният спанак не става много зелена....Не знам защо , но с другия е по свежо зеленото.
Много е вкусна.Аз правих два пъти и всички бяха много приятно изненадани и доволни.Лека, сочна и ефектна.....а и бърза да не пропускаме..... Laughing

# 63
  • Мнения: 894
lichtstrasse,,комплименти страхотна хрумка! HugВ най-скоро време мисля да я направя и ще сиропирам блатовете с кока-кола.

# 64
  • Мнения: 110
От доста време чета тази уникална рецепта и утре реших да я направя, като подарък на един приятел за рожден ден,все още нищо не съм му казала,защото самата аз си нямам доверие в това какво ще сътворя. Wink
Имам няколко въпроса ще съм благодарна ако ми отговорите
1-Разбрах,че авторката пече на газ,моля кажете вие с електрически фурни на колко градуса и за колко минути ви се изпече блата?
2-Не съм много добра в разрязването,за това ви моля,каже те ми,с нож или конец да пробвам?
3-Няма ли да стане по сочна ако се сиропира с някакъв сироп, или рискувам да се разкашка?
За друго в момента не се сещам,ще съм благодарна на всички отговори и съвети който получа.
Утре,сутринта запрятам ръкави и със сигурност ще ви информирам за резултата. Hug

# 65
  • под тепетата
  • Мнения: 11 314
Пресни съвети от вчера  Laughing - Пекох върху хартия за печене на 180 градуса отгоре и отдолу . Отгоре се изпече, но вътре не. Покрих с фолио и продължих да пека , може би около 1 час - пробвах до суха клечка. За рязане си имам уред, който страхотно ми върши работа,  labrex  Wink  Направи улей с нож и след това със здрав конец или корда ще ти е по-лесно. Имах глупостта да купя сметана Мегле - при леко разбъркване с 3л. захар стана почти на айрян  #Cussing out . Интересно, че с втората кофичка не стана така. Лошото е, че първата беше за между блатовете и сега не знам като я разрежа дали ще намеря нещо там... Мисля, че няма нужда от сиропиране. За вкуса - след малко !
 Допълвам се - прежалих се и рано-рано си отрязах парченце . Вкусна, сочна, сметаната ми е една идея по-малко поради гореописаните причини. Обичам тортите с много крем  Embarassed  Другия път ще сложа 1 л. захар, както си е в рецептата, за да се балансира сладкия блат с киселеещия крем.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 09:11 от bilqna_69

# 66
  • Мнения: 22 867
Аз също пекох на 180 град някъде 40 мин., но все пак съобразявайте със собствените си фурни. Според мен добре се изпече. Пробвах с едно телче имам, за тая цел е, до сухо. Реже се лесно според мен, ако човек има точна ръка и с нож ще стане. bilqna_69, права си за уредчето, хубава работа върши! Hug Според мен сиропиране не е нужно, поне на моята мисля, че би дошло вповече, достатъчно сочна е, поема и от сметаната. Аз сложих една кофичка сметана Пилос, толкова имах в хладилника и една кофичка 4,5% кисело мляко на баба, такова имаше в близкото магазинче. Сложих по две с.л. захар на кофичка, според мен добре стана, в никакъв случай не се получи нещо много сладко, а доста приятно сладко. Сметана Мегле също използвам, лично аз я считам за добра, във всеки случай я предпочитам пред Данон, не знам защо имам предубеждения към нея. Просто не трябва да се разбива сметаната, леко с лъжица два-три оборота да се размеси захарта и за 20-30 мин в хладилника, захарта се разтопява и кремът е готов. Хубава е тортата, аз вече писах, че я правих с лапад, ще видим кога ще я забъркам и с коприва, ей така за проба. Grinning Peace

# 67
  • Мнения: 110
bilqna_69, labrex bouquet много ви благодаря за вниманието и за изчерпателните отговори.Ще се пече на ниски градуси и най-вече ще гледам да се справя с рязането.Labrex,доверявам ти се,защото отдавна чета рецептите ти и виждам,че си страхотен кулинар.Няма да напоявам,за да не стане на каша.
Отивам да се трудя,после ще ви пиша.
Прятен ден на всички.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 10:59 от valia001

# 68
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Специални благодарности на lichtstrasse за страхотната рецепта. В неделя направих тортата. Смея да твърдя, че е една от най-леките и приятни, които съм опитвала. В летните жеги ще е разкошотия.

Тавата, в която пекох блатовете(разделих сместа на 2) е малка - около 23-24 см. Единият се наду много и го разрязах, а от другия си направих блат и трохи. Така че моята торта беше с 3 платки.
Позволих си да излъжа децата, че е със сладкарска боя, защото в противен случай дори нямаше да я вкусят.


# 69
  • Мнения: 112
valia001  и аз да се включа - сиропиране не е необходимо,самият блат е сочен. С рязането и аз правя така - започвам го с нож и после с конец довършвам. Успех!

# 70
  • София
  • Мнения: 625
Позволих си да излъжа децата, че е със сладкарска боя, защото в противен случай дори нямаше да я вкусят.



Искаш да кажеш, че спанака не се усеща и не се разбира? Искам много да я направя, но мъжът ми и детето не понасят спанак.....

# 71
  • Мнения: 2 816
Хахаха, много шантаво предложение lichtstrasse, страхотно    bouquet
Ще я спретна за Великден, ще стане интересна, малко пиленца, яйца, супер.

# 72
  • София
  • Мнения: 12 375

Искаш да кажеш, че спанака не се усеща и не се разбира? Искам много да я направя, но мъжът ми и детето не понасят спанак.....

Не се разбира.  Peace Ванилията явно неутрализира вкуса на спанака, или пък просто той те е особено устойчив в подобно печиво. Аз също така съм я поднасяла на гости - правена е със сладкарска боя, защото знам що за претенции тип “мама така не го прави“ бяха повечето  Whistling

# 73
  • Стара Загора
  • Мнения: 184

Цитат
Искаш да кажеш, че спанака не се усеща и не се разбира? Искам много да я направя, но мъжът ми и детето не понасят спанак.....
Изобщо не се усеща. Никакъв намек за "треволяк". Тортата наистина е много приятна на вкус.

# 74
  • Бургас
  • Мнения: 382
Хахаха, много шантаво предложение lichtstrasse, страхотно    bouquet
Ще я спретна за Великден, ще стане интересна, малко пиленца, яйца, супер.
пиленца от какво?

Общи условия

Активация на акаунт