Какво има след смъртта?

• 568 104
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 910
За теорията, че сме тук, за да изкупим грешки, че страдайки или насилвайки, даваме уроци - мисля, че това е така на етапът, на който сме. Т.е когато достигне ниво, в което да осъзнаем, че ние сме свободни да избираме и най-вече, сме достатъчно зрели, за да можем да се възползваме от тази свобода, ще преминем урока за жертвите и насилниците. Защото на този етап, въпреки че имаме свобода ние не можем да я ползваме - защото правата вървят и със задължения, т.е трябва така да сме свободни, че да не нарушаваме свободата на другите. А колкото и да се лъжем, факт е, че трудно ни се получава, да не кажа че хич не ни се получава. Насилниците са точно хора, които налагат своя избор на другите. Жертвите пък не се възползват от правото си на свободен избор или допускат някой да им го ограничава.
Изобщо колкото повече мисля за тази схема "жертва-насилник", толкова повече неща виждам в нея, които може да се научат. 

# 8 911
Може би една новосъздадена душа приема идеята за жертви и насилници буквално и ако в един живот е невинна жертва, в следващия е сериен убиец. С израстването й агресията преминава в по-меки нюанси като да тормози домочадието например. А както схванах идеята е да се научим да живеем заедно без да се изживяваме като жертви и без да прилагаме насилие, значи някъде в бъдещия ни прогрес ни чака съвсем друг начин на живот.
Всъщност дали изобщо жертвоприношенията не тръгват точно оттам - незрели души, недоразбрали за какво са тук или разбрали, но в груба форма.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 14:48 от Summer Smile

# 8 912
A може да сме тук, за да се научим на мир и блаженство.  Wink Wink Истински мир и блаженство при неподходящи условия. При подходящи е лесно. Има и уравновесени хора, все пак. Не само садо-мазохисти.

# 8 913
Новосъздадена душа....дали има такова нещо?
Създадена съвсем скоро и въплътена за първи път или душа, която идва от друго измерение и сега за първи път е в човешка плът?
Thinking

# 8 914
Някъде съм мяркала понятията "стара" душа и "нова" душа. newsm78

# 8 915
Казвали ли са ви астролози кой номер живот живеете? На мен са ми казвали, че ми е 8-ми. Съответно побързах да попитам това малко ли или много ( на мен ми се струва много малко ), обаче не получих конкретен отговор.  newsm78 Аз винаги съм се възприемала като нова душа. Все ме влече някъде към космоса, когато си мисля за моя дом. Много трудно понасям някои земни "правила". Изпитвам голяма тревога и грижа за планетата. Мислите ли, че отговарям на характеристиката "млад дух"?

# 8 916
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1120
Така като чета се самоопределям като стара душа. newsm78

# 8 917
Дейзи, млад дух за тази планета си. Само 8 живота е малко, ако наистина вярваш на астролог. Мисля, че аз имам значително по-голям опит тук, но вече прекалих с разказването и този път ще мина без това. Blush Мисля за Космоса като за нещо хем привлекателно заради необятността му, хем страшно заради тайните, които крие. Мисля, че мястото ми е там, но не искам да ходя.
П.П. Понятията"стара душа" и "нова душа" може да се разбират като млад и стар дух за инкарниране тук. Иначе нова като новосъздадена е друго. Имам резерви към процеса създаване на души, който още да тече....
П.П. Прочетох статията. Офффф, аз съм детска душа, не че не го знаех.... В същото време съм се връщала над 100 пъти. Напредвам със скоростта на костенурка. Докато се махна оттук ще минат хилядолетия. Tired

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 20:48 от Ън

# 8 918
Ън, честно казано не знам дали да вярвам съвсем. По принцип вярвам в астрологията, но не знам на каква база се правят изчисленията за броя животи. Факт е, че в хороскопа ми е заложено да се интересувам от тези неща, за които си говорим тук. Кармичният хороскоп също е много интересен. Важното е да се намери добър астролог.

# 8 919
Не знам някои хора какво още искат, все не им стига.... Rolling Eyes
Ето и още, пак по въпроса от статията за насилниците и жертвите. Защо сме тук, защо точно тук? Фактът, че сме тук е защото такава ни е била природата в момента, в който сме дошли, имам предвид духовната природа, почива на дуалността между жертва и насилник. Животът на тази планета е изграден на този принцип и във физически, и в духовен план и всяка душа с подобна нагласа или опит отпреди бива привлечена от нея.
Ама вие май сериозно мислите, че човешката цивилизация не може да се развива морално? Едва ли не до края си ще е обречена на неконтролируема агресия между индивиди и общности. Само такъв вариант на съществуване ли виждате? И какво - причината за агресията и насилието се корени в душите на хората? Може, освен ако тук не е Чистилището и тук се раждат само грешни души.
 Аз съм точно на обратното мнение. Правилата във Вселената са такива, че ако искаш да оцелееш трябва да се обединяваш. Да оставим настрана духовните уроци. Планетата не е вечна и цивилизацията няма да свърши с нас. Поколенията след нас няма да се откажат от живота, защото са изчерпали всичко на Земята. Пътят е само един - като се усвояват ресурси и от други планети. Само че това е ще е по силите на една планетарна общност.
 Или ще победи разума или всички ще са обречени в един краен момент. Насилници и жертви или ще се обединят за общото си благо или ще умрат поединично. Това е единственият урок, който е заложен според мен за всичко живо във Вселената. Заложени са също през определен период от време катаклизми от космически характер и вид, който не се е развил до степен да ги преодолее изчезва.
 Подобна идея беше представена в петата част на Saw, където 5 души са затворени и трябва да преминават капаните. Ако работеха като екип щяха да се измъкнат, но вместо това всеки беше сам за себе си и така умряха един по един. http://www.youtube.com/watch?v=4MtXqM1moLo

# 8 920
  • Русе
  Може пък жертвата да си се ражда все като жертна, докато не осъзнае, че не е необходимо да е жертва, а има по важна рола да осъзнае и оцени себе си. А насилникът да си остава насилник, докато не приеме света в неговото многообразие и цвят.

# 8 921
Ще ми се да съм стара душа, но май се намирам някъде между зряла и стара.
Но и в тази статия има идеи от онази. Душите-бебета са примитивно агресивни. Докато старата душа приема околните такива каквито са с любов (толерантност ми се струва по-правилната дума), липсва агресията, от друга страна гледа на живота по-философски, няма "защо на мен, горката жертва".

# 8 922
Покрай сина ми се зарибих по едни игри. Той е на 3, та игрите не са много сложни, но това не е същественото. Игрите са две и са на сходен принцип - трябва да се биеш с враговете, но интересното е, че като минаваш нивата след това можеш да се  връщаш в предишните, по-ниски нива, като запазваш спечелените в по-горните нива предмети, умения и сила. Не се бие само един герой, а са група. В едната при всяко връщане героите са едни и същи, но враговете и препятствията са в различни комбинации. При другата препятствията са едни и същи, но комбинацията от герои можеш да си я променяш както си искаш, както и мястото им в отбора, което води до премени и в хода на играта. Като приятелите /членовете на групата/ се печелят като минеш определени нива. Когато се връщаш обаче можеш да използваш приятел, който си спечелил в по-горно ниво, т.е при първо минаване през това ниво, този приятел изобщо го няма като опция.
Когато минеш последното ниво имаш 2 варианта - или спираш да играеш или продължаваш да се връщаш на различните нива, за да опитваш различни комбинации - защото всеки път е различно.
И още нещо интересно за мен - ако си представиш, че си в играта /един от героите/ минаването през нивата ще ти е последователно, както нашата представа за линейно време. Но за играещият - човекът пред компютъра - 2-ро ниво може да е след 3-то примерно /когато преиграваш нивата/, т.е миналото за героя, е бъдеще всъщност за играча. 
Заприлича ми всичко това на теорията за Играта на ВА-е. Ако те са играчите пред компютъра и особено ако един ВА играе от няколко компютъра една и съща игра /защото нали може да има няколко инкарнации едновременно/, то едновременно може да играе от различните компютри на 2-ро, 3-то, 5-то ниво примерно. И това, което за героя е линейно време, последователно движение напред, за играча /ВА/ е едновременност. И той може да използва наученото от играта на всеки отделен компютър в играта на другия компютър - като къде е по-трудно, коя е по-подходящата стратегия.... А може и да се стреми да не ползва наученото, а да експериментира - за да е по-интересно и/или  да открие нови неща, които е пропуснал до момента.
Просто тези компютърни игри, някак ми помогнаха да усетя наистина тази теория.
И наистина, както казва Ghost, като си в екип по-добре се получава. Но пък ми се струва, че няма скоро да ни се получи всички хора на тази планета да работим заедно, като един екип. Ама няма страшно - време има колкото искаш  Mr. Green
Пак се престарах с писането  ooooh!

П.П от статията за възрастта на душите, нищо не определих за себе си - струва ми се, че имам по нещо от всички типове /възрасти/  newsm78

# 8 923
Току що изгледах този филм http://www.самосъзнание.com/2013/12/nash-dom.html#sthash.UBz2Sfzv.yWrO1iJb.dpbs.Филмът е по "действителен" случай и много ми хареса.

# 8 924
Ква възраст,кви 5 лева бе хора..Човешката душа,живее само един единствен път.
Онова което се преражда е духът.Или за по-образно..Преражда се ВА.Неговата енергия(есенциална същност)..

Но да не забравяме,че и ВА също е фрагмент от друго по-развито духовно ядро.Друг Висш Аз

Е сега..Ако ВА има продължителна опитност в инкарнирането,то това естествено ще се отрази и на човешката душа(инкарнационното съзнание)

ВА е като мемори стик,в който се съхраняват всички опитности които е преживял.Това са и така наречените"заложби,дарби,таланти" с които се ражда човекът.

p.p.Освен това..Няколко страници по-назад,писахте че видиш ли нямало време в другите реалии.Тогава за каква възраст иде реч?!?!

Общи условия

Активация на акаунт