Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 880
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Абе то и аз  пера от 5-6 години само с гелове/течни, ама ми се струва, че много бързо  падат цветовете! Пера ги на обратно, суша ги на обратно, не ги пече слънце при сушене, някои даже на ръка ги пера !

# 616
Мили мами, да ми препоръчате прах за пране на ръка, дето да не смъква кожата Mr. Green? Ще го ползвам за цветни, не много замърсени дрехи Praynig

# 617
Силно избеляване на цветните дрехи (на ивици, петна и т.н.), въпреки използването на съответните за това течни препарати имах, когато си купавах напр. первола от официалния внос - имах за цветно, за черно и за бяло  ooooh! Аз и преди съм писала колко съм отвратена от този препарат, но още не мога да си преживея съсипаните черни панталони! Смятам, че с течението на времето цветовете се отмиват, но някои не особено добри перилни препарати съкращават това време. Тогава дрехите ми изглеждаха много странно след всяко пране, като изсъхнат - цялите побелели, а не просто с времето да избеляват. Откакто си купувам от препоръчани тук течни препарати за цветно, обаче нямам нито едно петънце или избеляла ивичка по дрехите, за което искам да благодаря на всички пишещи тук   bouquet

# 618
избеляването може да са дължи и на некачествен текстил и багрила. Повечето дрехи, които ни предлагат вече са такива за съжаление. Но за препаратите от официалния внос съм абсолютно съгласна. Пробвах Perwol, Woolite и не съм никак доволна. А уж са специализирани?

# 619
А дали твърдата вода също може да е причина за избеляване на цветните и черните /при пране макс. на 30 градуса/?
А ако се перат със студена вода, дали ще се отмиват по-малко цветовете?

# 620
мисля, че твърдостта на водата не от такова значение,акосе спазват дозите или ако се добавя препарат за омекотяване на водата. А почти всички нови препарати перат и при 20 градуса. Аз пера при 30. Но нека някой от специалистите сподели мнение.

# 621
  • Бургас
Цитат
А бяло изцапано с бои-тези с които рисуват лицата на децата в клубовете с какво да изпера?Вече 2 пъти прах с Омо/и на мен ми е любимо/,но не стана.

Embarassed Може би с прахчето на д-р HEITMANN/ама не ми се усмърдяваше у дома/.

# 622
И аз да попитам нещо, тъкмо темата се е завъртяла в тази посока. След като в геловете за бяло и цветно няма избелители на кислородна основа, то тогава каква е разликата дали ще се ползва универсален гел (т.е. за бяло и устойчиви цветни) или такъв, предназначен само за цветно? Възможно ли е да се перат цветни с универсален гел например? Нали няма кислородни избелители. Ще им стане ли нещо?

# 623
Момичета (редакция: и момчета Embarassed), да ви представя моята скромна колекция тук. Имам да качвам още няколко снимки, за да стане пълна. Не се обърквайте от името в профила - Георги е синът ми, аз съм Веселина (казват ми Лина). Не знам какво и как стана, но качих снимките в профила на сина ми и сега не знам мога ли да ги прехвърля. Все едно. Това е малката ми лудост. Дано ви хареса колекцията ми.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 14:27 от Guess Who

# 624
И аз да попитам нещо, тъкмо темата се е завъртяла в тази посока. След като в геловете за бяло и цветно няма избелители на кислородна основа, то тогава каква е разликата дали ще се ползва универсален гел (т.е. за бяло и устойчиви цветни) или такъв, предназначен само за цветно? Възможно ли е да се перат цветни с универсален гел например? Нали няма кислородни избелители. Ще им стане ли нещо?

В геловете за бяло има оптични избелители, които може да променят цветовете на някои дрехи. Освен това има и разлика в състава: геловете за цветно са малко по-малко агресивни, съдържат съставки, които улавят цвета, може pH да е различно от това на гела за бяло.

# 625

В геловете за бяло има оптични избелители, които може да променят цветовете на някои дрехи. Освен това има и разлика в състава: геловете за цветно са малко по-малко агресивни, съдържат съставки, които улавят цвета, може pH да е различно от това на гела за бяло.

Ясно. Благодаря за разяснението.
Поздравления за колекцията! Ти си истински ценител.
Майка ми също се казва Веселина. Адашка.  Simple Smile

# 626
 Guess Who, браво и от мен, ама всичките ли са ти налични?! Shocked

# 627
Благодаря! Кога пък успяхте да разгледате?  Joy
Да, всички са налични. Embarassed Някои кутии са празни, но ги пазя.

# 628
  • София
 Shocked  Майко мила, Guess, ти успешно конкурираш малък квартален магазин.

# 629
Guess, моля те, осинови ме! Вкъщи ме гледат смаяно, леко снизходително, като се прибера с някое ново пакетче  Embarassed Карат ме да се чуствам винаги виновна, а аз дори не съм достигнала и 1/3 от твоите запаси! Страхотна колекция, а ми даде и ново вдъхновение Grinning! Преди време се бях опитала да разбера какво точно представляват опитечските избелители - не разбрах, не е за мен, но останах с впечатлението, че в тази индустрия се слагат само в препарати за бяло или универсално пране, а вчера на една кутийка прах савекс за цветно прочетох, че има такива в него. Нормално ли е и в препарати за цветно да има оптически избелители и те всъщност избелват ли?

редакция: кратко описание от интернет: "Оптически избелители - бой абсорбиращи светлината в ултравиолетовата и виолетовата зона в електромагнитния спектър и преизлъчвайки я в синята зона

Приложение - в различни перилни препарати, козметика, много хартии (особено гланцираните), производство на бой и други "

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 14:58 от gumenka

Общи условия

Активация на акаунт