Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 874
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Оптическите избелители не избелват както белината или активния кислород. Това са багрила, които поглъщат светлината от ултравиолетовата и виолетовата част на спектъра и излъчват светлина в синята част на спектъра. По този начин те правят тъканите да изглеждат бели, намаляват жълтия оттенък, но всичко това е чисто оптична измама. Навремето бабите ни са слагали синка в последната вода със същата цел (после решили, че е много модно да си със синя коса ooooh!).
Обикновено в продуктите за цветно няма оптични избелители. В продуктите на Фикосота за цветно обаче има. Не знам защо.

Да уточня нещо за колекцията ми: повечето снимки са изглед отпред и изглед отзад на пакета. Това, че има 111 снимки на прахове, не означава, че имам 111 пакета прах. Laughing

# 631
Благодаря за изчерпателния отговор, мисля че ми се поизясни.

# 632
Guess, загледала съм се в препаратите тип Small & Mighty /за цветно/ и видях, че имаш и от двата между които се чудя - Persil и Skip (Small & Mighty). Кой да предпочета или няма съществени разлики. Нямам много петна по прането, почти е чисто и обичам да миреше и след като изсъхне. Предварително благодаря и разбира се на всички, които имат впечатления от двата продукта и могат да ми помогнат с инфо. 

# 633
Няма съществени разлики (да не кажа никакви) между Persil и Skip Small & Mighty - все пак и двете са продукт на Юниливър. И от двете съм еднакво доволна. Вземи си, което е по-евтино.

# 634
Благодаря много! Отивам да си направя подарък Simple Smile

# 635
 newsm44 Guess Who ти си виновна  smile3521   Така ни зариби   bouquet
Това е нова мания, само ходя и се чудя какво да си купя   bouquet
 И по три пъти на ден отварям темата - лудост  bowuu

# 636
Guess Who, това е много голям труд да снимаш всичко това и да го опишеш! Поздравления!
Супер благородно ти завидях на колекцията  Blush Би ли споделила мъжкото тяло във вас как го възприема или е свикнал с хобито ти?

# 637
Пък аз имам 20тина и мислех,че са много ooooh!Поздравления добра колекция Peace

# 638
Пък аз имам 2 /за бяло и цветно/ и един омекотител....и си мисля,че съм супер заредена  tooth  ooooh!

Гес
...направо ми скри шапката  Crazy .А къде ги държиш /ако не е преркалено лично,разбира се / Thinking

# 639
Благодаря! И аз много ѝ се радвам на колекцийката си. Много обичам да ходя да си ги разглеждам, да си ги душа и да умувам кое да е следващото. hahaha
Мъжкото тяло няма думата по този въпрос, по простата причина, че той има двойно по-голяма колекция от някакви чарколяци, боклуци и стари компютри, които аз смятам за напълно ненужни, но той ги пази като очите си. Е, смее ли да ми каже нещо?
Живея в стар блок, който има тавански помещения с добър микроклимат: лятото не става много горещо, а зимата температурата не пада под нулата. Нашето е една доста голяма стая, в която преди са живели квартиранти. Там ги държа.

# 640
  • София
Гес, ти си маниак на тема препарати за пране, нещо като парфюмните маниачки  Laughing Страхотна колекция! Имах гадже, чиято майка можеше да ти е конкуренция, беше стюардеса и колекцията й беше невероятна...аа даже ти беше адашка  Grinning

# 641
  • Бургас
Чудна колекция!
Аз си мислех, че имам доста неща - поне 4 вида прах, около 8 туби/чки течни и 6 омекотителя, но Гес няма стигане.   bouquet
Гес, драсни ми как сте на лични.  

# 642
Guess Who, а други хобита имаш ли? Ти си достойна за едно интервю!
Май е по-добре да държиш в тайна къде държиш това богатство  Laughing

# 643
  • Добрич
Уау...невероятна колекция!

# 644
Е, стига де, много ме ласкаете. Подобно събирачество не е нещо положително, но какво да се прави. Не мога да се контролирам. Други хобита, слава богу, нямам, че иначе щях да фалирам.

Моето нещо не е. Има и хора с още по-големи колекции, които притежават опаковки от първите партиди американски Тайд, например, или от старите югославски прахове в платнени торби.

Общи условия

Активация на акаунт