ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 583
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Добро Утро! Желая прекрасен ден на всички!

# 91
Добро утро, момичета!

Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден!

Капризче, аз имах / имам хематоми на мястото около секциото. Дори онова зачервяване  което получих отгоре на кожата и мислех, че е протрито било всъщност от разграждането на хематома. Доктора ми каза, че е нормално, все пак операцията този път ми беше и по - сложна и нищо не трябва да се прави. Факт е, че все още имам леко по - тъмно място на кожата, но отдавна не е нито моряво, нито червено както беше. На пипане също ги няма част от твърдите неща които напипвах. Но при теб може и да не е хематом, а разрастване на съединителна тъкан ( цитраксис, май се казваше ), което също е нормално и май зависи от типа кожа. А понякога се налагат и разни допълнителни процедури с ултразвук, но аз лично не правих при първото секцио.

Танче, ако можеш добави и този линк за изпражненията на бебетата към първа страничка http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html Мисля, че ще ни е полезен. Видях го при юнските мамчета.

Ели, съжалявам за инцидента, който сте преживели. Дано бързо се оправи мъжът ти и скоро сте го забравили. Много се радвам, че на Дани нищо му няма.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 10:22 от naiema

# 92
Привет и от мен! Hug

Аз нямам подуване или зачервяване около операцията, даже и белега не личи много bowuu ноооооо, този корем май никога няма да се прибере много му се дразня значи! ooooh!
Момичета, я кажете колко време след секцио може да се павят някакви упражнения - коремни преси примерно? newsm78

Ох, памперсите на "Памперс" нещо взеха да ми изпускат много ooooh! с 2ка сме още, но вчера пратих мъж ми да купи от аптеката 3ка, ми и те ми изпускат ooooh! аз ли нещо не ги слагам както трябва или да сменя марката??? newsm78 ама това много не ми се иска, че като знам от смяна на марката пампи Коско как се подсече ooooh! ooooh! Ще го мисля, де Wink

Заслинга, сериозно се замислям да си купя 4-5м. плат - тензух, че не запарва и да си направя сама, наистина има много снимки в нета и все ще се науча да се омотавам и да нося бебо; иначе в кенгуруто се успокоява бързо и заспива, може би и в слинга ще му е добре newsm78

Иначе да кажем, че сме ОК поне за сега Flutter

За сега това от мен, хубав ден и до скоро Hug

# 93
Булечка, на мен лекарката ми каза никакви физически натоварвания поне 3- 4 месеца, ако може и повече. По принцип 6 месеца, трябва да избягвам тежко, но аз съм с много сланинки и по- трудно зараства, предполагам, че твоя доктор трябва да питаш. Тензуха не ми се струва много подходящ плат за слинг, не е много здрав май newsm78.

# 94
Юлско бебе, мерси Hug, и аз имам някакви такива спомени, ще си питам и доки!
Аз сланинки нямам, само малко коремче, което както вече казах доста ме дразни Confused, но се надявам скоро да се прибере Flutter че точно след месец имаме годишнина от сватбата Embarassed

За слинга от тензух, четох една тема тук във форума май беше и точно тензух препоръчваха, защото не запарва сега в жегите, ще видим, де! Ще споделя какво се е получило, ако направя нещо hahaha
Още малко и ще мога да го разнасям в кенгуруто, май от 3м. вече може, но ще питам и ортопеда, като отидем Wink

# 95
Привет Simple Smile

Аз да почерпя и за нашата месечинка  Simple Smile))

Честито и на Никола на Бубулечи и на Галин на g_m_i Simple Smile

Аз отивам да хапна набързо докато таткото не е заминал на път, а после не знам как ще я кротвам малката , че да и направя тортата за довечера Wink

ЛЕК ДЕН  Hug

# 96
Булечка, на месец и половина Драганов каза, че може да я слагаме каката, стига да е с твърд гръб.

# 97
  • София
Честити месечинки на Руми на Ваня, Никола на Бубулечи и Галин на g_m_i, да сте живи и здрави!

Ние добре поспахме тази нощ, чак не се чувствам изморена. Дано по-често започне да ми се случва, а и на всички ни.

Ели, мила, голям стрес си изживяла, дано мъжа ти се оправи бързо, а Дани да не се е уплашил много.  Hug

За очите - не ги събира, гледа доста съсредоточено дори Simple Smile

За коремните преси и т.н. упражнения - на мен доки ми каза, че след 30тия ден мога да започвам - първоначално по-полека и с постепенно увеличаване нанатоварването. Само дето не го виждам да се случва, мен още ме боли от операцията и ми се случва от една по-дълга разходка така да ме пререже, че дъх да не мога да си поема.

За срещичка: ами хайде де Simple Smile

За колаж: аз съм ЗА, ще кача снимка в албумчето ни след малко.

# 98
Ей, че много сте изписали в новата тема...на пък всичко изчетох този път.

Франсе, честита ви месечинка!

Отчет от вчерашната кансултация - от изписването + 1360гр и 2,5 см. Спомена за Вигантол по 1-2 капки.
За хъркането и хриповете - било нормално.
може стеримар по 5 пъти на ден. А ако се появи хрема можело капки Виброцил, което ми звучи абсурдно за толкова малки бебета.

След консултацията ходих да плащам кредита. Нашия е във франкове. Еми иде ми да ги убия. Платих 1130лв., а започнахме да плащаме преди 3г. с вноска от 680лв. Кажете ми това какво е!!!

Погача не съм правила за Ния и сега няма да правя. Но серизно се замислям за тази молитва. По това време - 40 дни ще сме си в Шумен.

# 99
Булечка, и на нас Памперс ни пропускат, едва ли с по-големи памперси ще решиш проблема, ние сменихме с Молфикс и сме много доволни, а на всичкото отгоре са на доста по-изгодна цена  Peace

Ох, момичета, преди малко, когато поставях Дани в креватчето, той леко се извъртя и се удари на един ръб, не много силно, но сега на главичката има бели драскотинки, от които кожичката се бели. Слава богу, ударил се е на кост, а не на фонтанелката и като пипна драскотините не реагира, а не проявява и никакви необичайни реакции. На някой случвало ли му се е нещо подобно и какво да правя в случая?

# 100
Булечка, на месец и половина Драганов каза, че може да я слагаме каката, стига да е с твърд гръб.

Нашето е с двърдо гръбче, още веднъж ти благодаря за отговора! И аз ще водя бебо при Драганов, та сигурно ще ми каже и на мен това Wink

Ооооох, ще се наложи да се разхождаме с кенгуру или със слинг, ако си купя/направя, защото още нямам асаньор - много са ни смотани съседите #2gunfire С мъж ми, когато е почивка е що-годе лесно да свалим и качим количката от и до 4 ет., но сама с двете деца, няма как да стане, та ще търся алтернативи за излизане с Коско и бебо Whistling

Франсе, честита месечинка на Руми Hug  bouquet
Честито и на другите, които днес имат месечика! Heart Eyes

^KOTKATA^, аз имам една мостра на "Молфикс" ще взема да я пробвам и ще реша какво ще правим с тези пампи, с Коско не съм имала проблеми да ми изпускат толкова много, но пък не оставям памперс повече от 4 часа newsm78, а в АГ-то по цяла нощ не му сменяха пампите и си беше сух newsm78

# 101
^KOTKATA^, според мен нямаш повод за притеснение, но все пак при удар по главата следи за това дали реагират зениците на светлина, замаяност, сънливост, повръщане и други необичайни симптоми. И се приготви от тук нататък за много майчини притеснения относно бъдещи падания. Ама така растът децата.

Аз съм изваждала Матей с кенгуруто - много ми е удобно. Нашето е на Чико с твърдо гръбче. Държа го обърнат към мен, но скоро смятам и вече да го оставя и навън да гледа.

Цвети, мерси че, сподели за Стеримара. Ще почна и аз да почиствам с него нослето да видя ще намалеят ли тези хрипове и хъркането.

Очичките Матей вече не ги събира, въпреки че докато беше по - малък го правеше. Гледа много съсредоточено, следи предмети и се озърта любопитно при всеки шум. Жени, не мисля обаче че има нещо тревожно, защото така нареченото "бебешко кривогледство" може да продължи май до към 6 месец ако не се лъжа.

Танче, и аз още имам корем и се чудя кога да почна с упражненията, ама май ще ги оставя за след месец, два че то в тея жеги чих не ми е до спорт. А иначе удебеляването при мен не е около белега, т.е. не е видимо ( самият белег е като косъм ) а го напипвам като запомна да притискам с ръце мястото над белега.

Честити месечинки на всички дечица празнуващи тези дни!Нека растът здрави и усмихнати

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 12:26 от naiema

# 102
Привет мамчета  bouquet  bouquet  bouquet
Да се похваля ние вече сме големи Laughing Heart Eyes LaughingБлагодаря момичета за хубавите пожелания Hug
Честити месечинки на Руми и Галин да растат здрави и щастливи за радост на мама и тати newsm51 smile3525 newsm51
Сега да споделя нещо ефикасно за коликите при нас -днес сутринта в 4ч се събуди да папка и му дадох една чаена лъжичка от сиропчето Nurse Harvey's по време на храненето,ми помогна ни Simple Smileсамо малко в началото си попъшка,гушнах  го при мен в леглото и си заспа спокойно Heart Eyes и така до 7.30ч,само от време на време си пръцкаше Joy

# 103
  • София
Здравейте момичета  Hug
Честити месечинки на навършилите ги   bouquet

Днес е един от киселите дни на Сашко и досега се приспивахме докато не пуснах абсорбатора и заспа smile3524 Лошото е, че трябва да съм в кухнята, за да го наглеждам, че иначе от шума няма да го чуя.

Аз взех сериозно да се замислям да си направя слинг и в него да го разнясям в такива дни, разрових се в нета и ето какво открих
http://www.mobywrap.com/instructionpages.aspx?Topic=instructionsgathered

Според един блог платът е трико с размери 27 инча на 5 ярда или около 70 на 460 см. Хубавото е, че не се шие, лошото е че сега трябва да издирвам плат трико (защото трябвало да има някаква еластичност).

За памперсите бях писала, че и нашите протичат отстрани към кръста. Смених ги с Бейбилов на ДМ и вече нямам грижи.

# 104
Здравейте   bouquet
Преди всичко честити месечинки на всички, които празнуват днес!
Ние днес сме горе-долу спокойни.Дадох си сметка, че еспумизана доста ни помага, защото когато му го спрях беше нещо страшно.Нашите колики са предимно сутрин-до обяд и тогава го гушкам при мен в леглото, поспива си до към 7-8 ч. ,та най-страшното като че ли го проспиваме.
Днес ходихме до Вис Виталис и ми се струва, че бебо хич не обича този магазин.За втори път ми сле случва аха да взелем вътре да му купя нещо и той почва да се цупи.Следва едно стабилно наакване  hahaha и аз бързам да изляза да намеря къде да го сменя.Другаде не ми прави такива номера.
Пете Симонка е голяма сладурка   bouquet
Ели неприятен инцидент, наистина.Дано бързо го забравите  Hug
Виждам, че обсъждате кенгуру-то - аз смятам да питам следващата седмица ортопеда, щото не издържам вече да го мъкна на ръце.Разглобих се.А и нашия  е с твърд гръб, та надявам се да ми позволят да го ползвам.
маргаритка каква е цената на памперсите Бейбилов в ДМ?Виждам, че си доволна, друг дали ги ползва?
^KOTKATA^ слава Богу, че Дани е добре и не се е ударил по-сериозно.Случват се такива неща все пак  Hug
На нас Памперс не ни пропускат, но Пуфис - това е друга работа.При всяко наакване си омазваше дрешките и ми писна в един момент.В Метро правят много хубави промоции на Памперс и се възползвам от време на време.От Метро си купувам и мокрите кърпички - Метро марка са, много евтини, обаче са страхотни.Не се произваждат в БГ и си личи де... аз съм ужасно доволна и ги препоръчвам на всички...
ДЖЕН Дани също си събираше очичките.И аз се вкарвах в някви филми.Сега само едното око от време на време кривва по-навътре към нослето.Но се оказа, че бебешкото кривогледство е нещо съвсем нормално и се регулира до 1 годинка на детето.
Bulechka™ за упражненията след секцио на мен ми казаха месец  newsm78 защото нямало срязани коремни мускули.Мен обаче си ме е страх още.Вдигането на количката всеки ден по ЕН на брой пъти ми се вижда достатъчен фитнес.
Още нещо щях да пиша, обаче малчо се събужда гладен.Много  newsm51 на всички и прекрасен ден!

Общи условия

Активация на акаунт