Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 762
  • 738
  •   2
Отговори
# 360
ena4, Женичка и lilincho много добре са го написали, аз само да обобщя: СПОКОЙСТВИЕ, СИЛНА ХРАНА и МНОГО ВОДА! Чакаме добрите новини  Hug

По въпросите:
1.Къпете ли бебчетата под душа? - да, като се замисля някъде от края на месец май
2.Давате ли да пие вода от чаша-за възрастни ,а не тези детските? -  ами все още не пият вода, но не съм и предлагала от обикновена чаша.

Лека и спокойна нощ!

# 361
ена4, в болницата след секцио първите 2 дена нищо не ни даваха да ядем..На третия ден ми донесоха кисело мляко с бисквити...Трошах си бисквитите вътре и гърдите ми ставаха бомбастични...пълнеха се много с кърма...Може и да ти помогне това на теб..на мен в последствие не ми помогна...

Мен чак ме е страх да кажа,че Ванеса е малко по-добре...Да чукна на дърво,дано днес няма изненади,но тая много висока температура вече я няма...поддържа ниска,но ту покачва,ту си я сваля.....вчера само веднъж съм дала лекарство за Т...Та казват,че децата леко я изкарвали варицелата.....ако това е леко,немога да си представя какво е тежко сега само се моля за милото,че той май не бил карал варицела....ако и той се лепне и ако я кара така тежко  направо ще се самоубия....Аз не успях да го заразя,дано и от Неси не се е заразил....

# 362
Здравейте и от нас, много дълго не съм писала, но не ми остава никакво време Simple Smile Преди два дни бяхме на преглед / 6,800 кг и 66 см/ , направихме поредните две ваксини и почнахме захранването. Така стриктно четях как върви захранванет при вас, бях си направила план как да започна, с какво да започна, но УВИ...... Тук в Гърция захранването няма нищо общо с това в БГ. В началото се стреснах, но след много разговори и изчитане на гръцките форуми се поуспокоих. Програмата ни е следната:
Почнахме с плодове - 2 дни круша /която много ни хареса/, 2 дни ябълка и два дни банан. На седмия ден се прави смес от трите плода и направо се замества едно хранене. На осмия ден имаме зеленчукова супа с ориз - 4 дни, 12-ти ден пилешка супа - 2 дни, 14 ден се включва и телешко и на 15 ден оризова каша + оризова каша ванилия. Така постепенно за месец трябва да заместваме три хранения на ден и да имаме програма : 7ч мляко, 10ч плодово кремче, 13-14ч супа, 18ч каша и 22ч мляко. Всичко е с такива бързи темпове, но има добри отзиви. На мен ми беше направило впечатление че пюрета има само два вида - микс плодове и микс зеленчуци, приятелките ми с малки деца като ми казваха скоро юе почнете със супите, си представях скоро след 3-4 месеца Laughing . Надявам се всичко да мине нормално. Засега съм доволна. За два дни малката е видимо по спокойна! Снощи даже не яде много през нощта и мисля да спра и нощното хранене!

# 363
Мале,туй в Гърция по бързата процедура....за 1 месец да се заместят 3 хранения  newsm78 ... Аз като се оправи ще започна да опитвам с месните пюрета и когато вече свикне с тях ще редувам на обяд единия ден зеленчуково,другия месно... Имам въпрос към по-запознатите - Плодовото пюре замества ли цяло хранене? Аз обикновенно и давам следобяд след млякото по 60гр. за десерт

# 364
Весето, аз знам че плодово пюре не замества цяло хранене - или след мляко се дава или смесено с каша ако е оризова. Аз плодово пюре давам след обедното зеленчуково пюре, а след обяд дявам сямо каша - или чиста оризова или ориз с банан.
Я да ви питам аз какви плодове слагате в нимблерите? Аз досега съм давала пъпеш - незнам дали може сега да се дава, но много му харесва и няма реакция от него - и бананче слагах. Днес мисля да му дям ябълка.

# 365
Здравейте, на всички  Grinning . Завърнахме се от ваканция и вече влизаме в предишния ни ритъм.
Още не съм захранила, ще си чакам да станем на 6 месеца и тогава ще пробвам, за сега събирам информация от вас.
На Ена4, мога да кажа, че и ние бяхме така, но Кирил не ми направи голям проблем за кърмата. Аз вируса го изкарах в самото начало на лятото и точно, както и ти бях с 2 отпуснати кожи, вместо пълните гърди. Слагах го да суче често, не пиех няколко дена и вода дори, че повръщах всичко. Джипито ми даде рецепта на една гадост да пия, с която да не се дехидратирам. За кърмата се иска повече време да се регулира, търпение и кураж. Нещата ще се оправят newsm10
На въпросите: Къпеме се под течаща вода, тати ни държи, също и във ваничката (голям кеф е, когато се къпе, така грейва...).
От чаша не съм давала да пие (той вода не пие, но може да го пробвам с кърмица) не съм се сетила просто, а така гледа интересно, когато ние пиеме.... може да пробвам скоро.

# 366
Момичета, благодаря ви за успокоението и подкрепата! Hug Hug HugОт снощи нещата са малко по-добре, поне кърмата слиза по-бързо и е увеличила количеството си. newsm17 Не преливам и още не мокря тениската, докато суче , но поне се вижда светлина в тунела. ooooh!Явно сте прави, че всичко отшумява за няколко дни, но не съм предполагала, че от едно гладуване ще гладува и детето ми. SadНякакси успях да се успокоя и май това беше най-важното. Хапвам стабилно-тук има всичко, включително сушени плодове, даже и жито видях поръсено върху една салата, ама ми изглеждаше неапетитна. Outta JointДано всичко отмине. Златни сте, имах нужда от успокоение. Heart Eyes
Весето, радвам се, че сте по-добре. Hug
За гръцкото захранване и аз мисля, че е странно толкова "на тъгъдък" да се действа, ама всеки си знае най-добре. Тук никой не замества хранене с плодово пюре.
Иначе плажуваме, цопкаме в морето-водата е поне видимо чиста, хапваме обилно и , ако можеше и да спим нормално, щеше да е супер, ама айде да не ставам нахална. Mr. Green
Лека и спокойна нощ на всички и дано няма дежурства. ooooh!

# 367
Illianaaa на мен ми е меко казано странна тази схема по няколко причини.
Първо малката Мария няма даже 6 месеца за такава инвазия на храни.Второ тези два дни между храните ми се струват малко(би трябвало да са поне 3).Тази пък каша ванилия ми се наби в очите направо.Защо е нужна?Вкуса на ванилията е чиста химия,добавена там,сякаш не може да се подобри вкуса с чист натурален плод примерно.Това  да се заместят цели три храненения ми звучи направо безумно.(за толкова кратко време и на тази крехка възраст).Все пак е факт,че основната храна на дете до една! година е мляко.Нали целта е да минимизираш рисковете от алергии,непоносимост и т.н.Щом казваш,че малката се чувства добре,това е най-важното,но схемата не съвпада с моите разбирания за захранване.Успех  Peace

# 368
Illianaaa на мен ми е меко казано странна тази схема по няколко причини.
Първо малката Мария няма даже 6 месеца за такава инвазия на храни.Второ тези два дни между храните ми се струват малко(би трябвало да са поне 3).Тази пък каша ванилия ми се наби в очите направо.Защо е нужна?Вкуса на ванилията е чиста химия,добавена там,сякаш не може да се подобри вкуса с чист натурален плод примерно.Това  да се заместят цели три храненения ми звучи направо безумно.(за толкова кратко време и на тази крехка възраст).Все пак е факт,че основната храна на дете до една! година е мляко.Нали целта е да минимизираш рисковете от алергии,непоносимост и т.н.Щом казваш,че малката се чувства добре,това е най-важното,но схемата не съвпада с моите разбирания за захранване.Успех  Peace
bowuu аз съм на същото мнение.

# 369
  • София
Сега пак идва ред да приплаквам, ама нали сте дружки-ще ме изчетете. Cry Мисля, че разбрах какъв е проблема с ревовете на Ева-почти спрялата ми кърма. Shocked Все си мислех, че няма такъв филм-"спряла кърма", ама май има. Всичко започна от гадния вирус, който ме събори на легло и 24 часа поддържах температура, а и почти нищо не бях слагала в устата си-чревни гадини ме бяха навестили. Twisted EvilОще тогава отслабнах и забелязах, че гърдите ми видимо са се стопили/не са вече така апетитни като през цялата бременност и целия период на кърмене/, но не обърнах внимание. Обаче преди като сучеше дедето от едната гърда, от другата капеше, а сега-нищо. Винаги усещам притока на мляко, когато суче, а сега след 3-4 минути активо сукане, слиза съвсем малко и след няколко глътки/така чакани от вече изнервеното дете/ започва рев. Confused Не знам дали има някой друг , който предлага толкова често гърда-преди на час и половина -два, сега на половин-един час и...резултат нулев!!! #CrazyКазвам ви-съвсем ще врътна.Притеснението ми също играе роля, що рев и аз изревах от снощи, но не мога да се успокоя. Cry Веднага хукнах към Созопол/в Дюни няма аптека/ за лактогенен чай, но не знам до колко ще помогне. Tired Там пък спряхме не където трябва, но нали само за 2 минути и хоп-вдигнали ни колата. Айде с децата да си я търсим, Ева заспа на рамото на баща си от умора полугола-нямах и нищо да я завия, а беше рано сутринта, абе...ужасен ден. ooooh!
Снощи след едночасов рев от страна на Ева и опитите ми да и предлагам гърда, бях готова и лекар да викам-реших, че и има нещо. То писъци, то чудо. Shocked Дадох и вода от шишето и като зацока...едва и го измъкнах и заспа. Дали от умора или от фалшиво засищане-не разбрах. Моля, ако някой може да ми помогне със съвети да си върна кърмата, да го направи. И ЛЛЛ, ако още следят темата, моля да се включат, че ще взема да посегна към АМ още малко. 6 месеца успешно кърмете и изведнъж от раз-капки някакви.

ena4, имаш щастието да имаш толкова отзивчиви съотчетни, които да се отзоват с адекватна подкрепа  Peace . Съжалявам ,че се включвам със закъснение!

Другите мартенки вече са дали добри идеи. Възможно е да си се дехидратирала, а и самия дискомфорт от боледуването да са довели до затруднено потичане на мляко.  В такива случаи за по-бързото спускане на млякото може да помогне изпиването на чаша вода 10тина минути преди кърмене, предварителен лек масаж на гърдите(като погалване с върха на пръстите) в посока от основата към зърното, може топъл компрес също или пък компресия на гърдата. Също смяна на гърдите(като приключи детето с едната, да суче от втората, след това да се върне пак на първата и така няколко пъти, докато се засити ли се откаже. Ако не се изнервя!). Спокойствие, почивка и пак почивка (няма да е нескромно даже масажче да си поискаш  Wink . Понякога не е глезотия, а нужда. Помага да се отпуснеш, а нервите към гърдите тръгват от гърба).
 Вие с Ева комуникирате чудесно и въпреки, че тя е искала неестествено често да суче, ти не си й отказала, защото това е естествения отговор на нейната нужда. Може да сте се поизнервили в този период, но с често сучене тя да си е набавяла необходимото количество мляко, като е поддържала гърдите ти все празни, което пък от своя страна дава сигнал на организма да произведе повече мляко. Понякога майчиния организъм реагира доста бързо, а друг път(или за други майки) може да са необходими няколко дена, за да успее да влезе в ритъм.

Желая здраве и на двете, и безоблачно кърмене, колкото вие с Ева желаете!

Мартенки, заповядайте на събитията ни и през Септември. Ето я програмата по градове - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103098.msg19599713#msg19599713

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 01:01 от skrech

# 370
Здравейте момичета,туко що се прибираме от дълга разходка - първо Еленския Балкан,после Дряново - манастира и пещерата Бачо Киро и накрая панаира на занаятите,който ежегодно се провежда в Етъра.Мога да се похваля,че Анастасия вече е била в пещера и то даже изнесе концерт в една от залите  hahaha Утре ще ви изчитам,че съм  smile3507

# 371
Ето ме и мен, отдавна не съм се разписвала.
Ена4, надявам се, че нещата при теб започват да се оправят. Както другите са ти казали- най-вече спокойствие и много течности. Знам, че е лесно да се каже това със спокойствието.
Illianaaa, много натагадък ми изглежда това захранване. Знам, че ти споделяш, но аз лично не бих практикувала толкова набързо захранване. И аз не разбирам този стремеж да се замества ядене. Когато - тогава. Моята София ако и дам, може и два банана да изяде, но аз не и давам, давам и по толкова, колкото да усети новата храна. И изобщо не се стремя да замествам ядене. Колко лесно е с мляко - вадя си цицата и ето, яденето е готово, а не бурканчета, лъжици, лигавници и тем подобни.
За пюретата - аз правя такива, но разгледах в магазина какво има, и ми направи впечатление, че почти няма пюрета, които съдържат само 1 плод или зеленчук. Има ябълка само и май това е единственото еднокомпонентно пюре. Иначе има много хубави нови продукти, които ги нямаше, когато синът ми беше на етап захранване. Купих няколко пюрета - едното беше сладък картоф, тиква и ябълка. Второто - тиквички и круша, третото - манго, праскова и банан. Но аз давам например - само тиква, само ябълка и после давам от смесеното пюре. Искам да кажа, че не бих дала нещо, което съдържа и трите неща нови. Пюретата не съдържат нищо друго, освен изброените неща - няма обезмаслено мляко, няма нишесте, няма реконструиран ябълков сок или подобни боклуци.
София от прекрасно бебе, се превърна в мис каприз. Не спи повече от 20 минути през деня, иска непрекъснато на ръце и все се сърди за нещо. Надявам се, че този период ще отмине... Но това е разликата между момчета и момичета - синът ми беше толкова предвидим - ревеше само ако нещо не е наред - гладен, спи му се. А девойката отсега проявява женски характер - все за нещо ще намери да се муси.
Хайде, лека ви нощ.

# 372
  • София
Привет, момичета!

Днес открихме сезона на захранването. Започнахме с картоф, смесен с малко АМ. Изобщо не му хареса. Интересното беше, че отваряше устата и след като му натиквах картофа, започваше едно мръщене. Не знам изобщо дали успя да изяде 3 лъжички. Харесва, не харесва, продължаваме, пък да видим как ще е следващите дни.

# 373
Привет от Гърция Hug с едно бързо въпросче-Къпахте ли бебетата в морето?Тук морето е доста по-солено от Черно море,та за това питам Simple Smile

# 374
migeio_ ние в морето бебо не сме го топвали, но той беше на 3 месеца като ходихме  Sunglasses Ако сега бяхме на гръцкото море, бих го топнала непременно, по-толо и много по-чисто е  Peace На нашето пак не бих  Confused Може обаче да го облееш с чиста вода след това, че пък наистина си е по-соленичко. Приятна почивка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт