Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 685
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета. Върнахме се от морето. Хванахме много хубаво време, хареса ни и хотела, на плажа беше много спокойно и останахме много доволни - толкова колкото може да сме като сме с деца де  Grinning Нито съм се къпала в морето, нито съм си почивала, по заведения не сме ходили, вечеряхме на смени, но с две бебета няма как да е по друг начин. Иначе всеки ден ходихме на плаж преди обяд - аз с Ади на кенгуруто на разходка по плажната ивица, а таткото с баткото на вълните и с кофички и лопатки, а следобедите бяхме на басейна - ние с Ади придържахме баткото като се качва по пързалката, а таткото го посрещаше в басейна.
Ади точно там се сдоби с 4 зъба  Shocked По цяла нощ се кърмехме, че виждаше голям зор, та не спах много, но поне сега сме в затишие и се буди само по веднъж да се кърмим. Иначе най-накрая си изгради режим на спане - през деня спи 2 пъти - горе долу от 12 до 13.30 - 14.30 и още веднъж от 17 до към 18 часа и вечер заспива към 11 и спи сутрин до към 9.30 -10, когато я будя. Не я ли събудя спи повече и режимът през деня отива на кино. Вече спи на долното ниво на кошарата, защото освен че лази се изправя на колене и се набира, един път даже се изправи цялата  Shocked Днес я слагахме в бънджито, че само ми подскача в ръцете, и на градинската люлка на баткото - хили се като морков, особено като я позасилим повече  Laughing
Баткото много хареса морето, тичаше постоянно по брега и се радваше на вълните. В басейна пък се пуска и по пързалката и "плува" с помощта на тати, но отказа категорично да му слагаме пояса на врата Whistling Празнувахме му и рождения ден там, много остана доволен, даже и от пясъчната торта, украсена с мидички  Simple Smile
Сега за жалост си продължаваме с градското ежедневие, въпреки че мъжът ми е в отпуск. Заради моите процедури никъде не можем да отидем, но от здравето по-важно няма.
Хайде връщам се да ви чета, че за една седмица доста сте изписали. Само да кажа на Sabrina1, ако още не е минал празника на мъжа й, че аз подарих на моя мъж Kindle, че много обича да чете. Сега на морето вместо да мъкне няколко "тухли" просто си взе Kindle, в който има качени толкова книги, че няколко години не може да ги изчете.

# 451
Лъки, вие счупихте всички рекорди с тези 4 зъба! Hands ClapИ няма кякво да чакате пръщъпулника. Ясно е, че детето ще става гимнастичка.  jumpuu
А за морето-кооолко познато! Grinning

# 452
Благодаря ви,и аз успях да прочета,че няма глутен...Нямам проблеми със зрението,но то си е абсолютно нужно лупа,за да видиш какво пише... Лека и спокойна нощ на всички Hug

# 453
ММММ ето ме и мен.
Като ви чета, много зор сте видели на морето  newsm78 Виктор беше много добричък е имаше си и той моментите, но си ходехме по заведенията и аз си го приспивах. Е не винаги спокойно но се получаваше, ако не, се прибирахме  Sunglasses . А през деня схемата ни беше 6:30-7:00ч се събужда. До към 8:30-9:00ч вече сме на плажа, ако поспи 30-40мин. добре, ако не,  Rolling Eyes  се носим играем и т.н. като се сменяме с таткото. 11:00-12:00 се прибираме и се опитваме да се приспиваме. Докато спи или всички си почиваме или двете с каката сме в басейна, а таткото спи с Виктор  Mr. Green След като се събудеше излизахме на разходка и така обикаляхме северното черноморие. И колкото и да е странно аз си починах и то много добре.  Hug

Лъки ехааа 4 зъба, много сте бързи. Нас още си ни мъчат и е доста крив  ooooh!

За захранването Аз не бързам, все ще се храни с нас. Давайте спокойно и всичко ще е наред. Днес му смесих картофа с кърма и си изяде 3-те лъжички пюре от картоф. Като му давах съвсем по малко с обикновена метална лъжичка, а пюрето беше в една обикновена стъклена малка чашка  Joy Тъй като още не съм му купила бебешки  Laughing , та сега се чудя дали въобще да му купувам  newsm78

redreny2000 Успех на изпита  Praynig

Весет0 Бързо да се оправя малката. Карантинния период е 14 дни. Ето повече инфо:
Цитат
Интервалът от контакта с вируса до изявата на първите симптоми на заболяването се нарича инкубационен период. Инкубационният период на варицелата е от 11 до 23 дни, най-често около 14 дни.
Вирусът се отделя в носоглътъчния секрет и течността, изпълваща мехурчетата на обрива, което прави болния заразен и опасен за околните в периода от 5 дни (най-често ден-два) преди появата на първите обривни единици, до 5-9 дни след появата на същите. Обикновено когато обривът се покрие от характерните корички, болният престава да бъде заразен.
Димана когато беше на 1,5г. я изкара и тогава за сърбежа и изписаха лидокаин 5% или ментолов спирт. Тогава доки ми каза / не нейния педи, водихме я при друг/ че ако сме я завели по рано при него е щял да изпише някакви хапове, които облекчавали симптомите. Но не знам какви са, и се давали при първи симптоми, после вече нямало смисъл не вършели работа.  Crazy

Лека вечер и по спокойна.  Heart Eyes

# 454
  • Лондон
Лилинчо, благодаря за поздрава! Ти в кой щат беше? Забравила съм...

Момичета, някой ще ми пусне ли линка за ниблера от ибей? Мъжът ми нещо правил и сега нямам НИЩО в компютъра. Предварително благодаря!

# 455
Ей, голямо мъртвило днес. Я да пораздвижа темата  Mr. Green Като чета колко капризни станаха ангелчетата, се успокоявам, че моето дяволче значи е време да миряса  Joy
marinels, по въпроса за лятна лека торта по възможност с малини,боровинки или подобно newsm78 правих детско тирамису специално за баткото. Той не ми го уважи, та се облажи таткото  Laughing А пожеланието за пеперудите от запознанството много ми хареса - припомних си първите ни срещи и ме обзе носталгия
1.Къпете ли бебчетата под душа? - да, когато бързам и не ми се занимава да пълним вани и да се плацикаме.
2.Давате ли да пие вода от чаша-за възрастни ,а не тези детските? не, само с лъжичка съм давала, от шише отказва, за чаша за възрастни малка ми се вижда, но баткото прави опити да я научи hahaha
От опит казвам, че е много по- добре, ако детето се научи от рано да пие от обикновена чаша.
Жени, може ли повече инфо, че не разбирам кои са плюсовете  newsm78 Баткото ми си мина през всички видове шишета (с дупки, сламка), чаши и започна да пие от обикновена чаша, когато беше на 1 година и половина и в момента на 2 си пие сам, като я държи с една ръка (колкото и да повтарям да я хване с две, за да не я изпусне)
eya, аз още не съм почнала да захранвам. Днес уж се каних, но оставих за утре. Да видим дали ще ми дойде ентусиазма
Betta, аз вече съм купила столчета за колата, но да питам кои могат да се слагат и в обратна на движението посока  newsm78 Бях чела, че уж с изофикс са най-сигурни, а те няма как да се поставят на обратно.
Иначе и аз малко по малко взех да осъзнавам, че не е задължително само аз да съм права и само моят начин да е верният  Crazy  И че в повечето ситуации няма само един верен отговор  Hug
Ох, като ви чета колко толерантни сте всички и се чудя на мен ли нещо не ми е наред. Аз пък откакто имам деца съм станала много крайна и хич не приемам някой да ми се меси и да ми обяснява, че има и други верни начини. За моите деца "правилен" е само МОЯТ подход  Whistling Хич не ме интересува какво казват разни баби, лели, комшии и т.н. Уважавам чуждото мнение, да си гледат техните деца както си искат, не карам никой да прави като мен.
И няма кякво да чакате пръщъпулника. Ясно е, че детето ще става гимнастичка.  jumpuu
Хаха, дано само да не е скоро, че натам вървят нещата... Чудя се с какво да постеля навсякъде паркета, че само се изправя на колене и тупка на земята и си удря главата  newsm78 Одеве се изправила на дъската за гладене и дърпа кабела на ютията  ooooh! После пък на вратата на хола отиде да се катери, добре че в този момент никой не отвори, че точно на пантите си муши пръстчетата. Постелих й на килима големи пъзели уж да лази по тях и да е на "чисто", ама като гледам вече си обикаля из цялата къща  Twisted Evil

# 456
Здравейте мами! Слагате ли вече бебоците на гърне?

# 457
Мама Весси,мерси...Аз като четох в нета пишат толкова много противоречиви неща,че чак се чудиш кое е вярното...Ванеса вече е добре,в неделя стават 2 седмици...

# 458
  • Пловдив
Добро утро!
Наистина е голямо мъртвило, и мен не ми се пише много-много, иначе чета Simple Smile

Я да ви питам. Какви обувки ще слагате на бебоците есента и зимата? Ние досега си изкарахме босички и по чорапки, ама за зимата не върви  Crazy

И друго, слагате ли ги седнали в количката?

При нас няма кой знае какво ново. Научи се да пуска нарочно предмети и сега  това е модата Simple Smile Захранваме се бавничко  по бейби-лед-а. Сега гризе тиквички. Няма зъби още, май малко се е подул долният венец, но като не знам за какво да гледам, може и да си въобразявам. Режимът му е с 4 малки дрямки за деня от по 40 мин, направо целият ден минава в приспиване и после пазене на тишина, докато спи  ooooh! Не пълзи, не се изправя Wink Като гледам ваште спортистчета ми е супер странно колко различни могат да са децата на една и съща възраст.
Под душа не сме се къпали, на мивката най-редовно.
От чаша не съм му давала вода, ама и от шише още не съм му давала, все забравям  Crazy

И още нещо щях да питам и забравих  Crazy
Знаете ли, бебетата , които спят заедно с родителите си, на каква възраст горе-долу са готови да се отделят в самостоятелно легло? Без това да става насила и без рев и драми?

# 459
Знаете ли, бебетата , които спят заедно с родителите си, на каква възраст горе-долу са готови да се отделят в самостоятелно легло? Без това да става насила и без рев и драми?
Commelina, да не те отчайвам, ама моя син е на 2 години и 3 месеца, и все при нас си спи. Уж сме му долепили леглото до нашето, ама през нощта си се премества и сутрин сме като тост-сандвичи - Аз, София, мъжът ми и Александър  Laughing Та не си прави илюзии, че това ще стане без сълзи и драми. Мисля да му дам още 2-3 месеца и аут и на двамата от нашето легло.

# 460
  • Пловдив
Здравейте!
Ние пак се бяхме поизгубили по разходки и туризъм, и вече съвсем изпуснах нишката на хубавата ни темичка  Embarassed
По този повод, въпроса за слагането на гърне ме уби  newsm78 Май са още малки, или поне така ми се струва, то още не могат да седят стабилно седнали , та какво да говорим за гърне  Rolling Eyes Ама... Аз лично ще слагам на гърне чак след годинката ,а ако ме примързи, може и по-късничко  Embarassed
За седнали в количката моята беба я слагам на вдигната на първа степен рамка. Мисля, че е време, като я държим на ръце пак е полу-седнала. Може и рано да е, ама наистина нямам много варианти да я държа по друг начин. Баткото започнах да му вдигам рамката н аколичката чак на 6 месеца и половина, а да го слагам седнал след седмия. Нещо сегашните мами много сме се разбързали май. Grinning А да пълзи  ида се изправя  #Crazy Никой не може да ме убеди, че бебе на 5 месеца може да се изправя, това е почти невъзможно. Може би Комелинка става въпрос за по-голямо бебче, ама дори и на 7 месеца да се изправя самичко ми се вижда ...
Вчера бяхме на мерки и теглилки - направо ужас, за един месец е качила само 200 гр и сега е само 6300, и 63 см, не знам да има по-малки от нас в темата Sad А като се има предвид, че се роди 3500, направооооооооо ... Ама какво да правя, не иска да яде и това е, като обяви гладна стачка, яде по 5 пъти по 100-120 гр.
Къпане под душа - все още не, щото нашия душ е от старите и не е удобно, ако имах слушалка, щях да я къпя там, така правя ,като сме някъде на хотел.
Пиене от чаша мисля, че е рано, вчера се загледах в преходните шишенца с накрайник като за чашка, който е точно от 6+ и може би ще купя скоро, няма да остане ненаучена да пие от чаша , мисля.
За спането с родителите сина ми на 5 години спи още с нас и не е готов да се отдели. Когато ходим на почивка, уж ляга на другот олегло, ама точно една вечер, после пак при нас се мести. Не знам дали е от това или характер, ама го е страх да седи сам не само вечер, а и по принцип, и май скоро няма да се отдели без рев  Grinning Като стане ученик, тогава.
Свършвам, че трябва да храня бебето

# 461
  • София
Привет, момичета!

Добре дошли на Лъки, mama_vessy и luba_rizova, и на другите, завърнали се от почивка(да не забравя някой)!!!

mama_vessy Благодаря!

Аз се жалвах жалвах, че не върви захранването и не знам дали изобщо нещо поглъща това дете и ей ме на сега. Вчера не беше акал цял ден, което е много странно за него, тъй като никога досега не е пропускал и даже понякога се записва по няколко пъти на ден. Тъй като знам, че морковите запичат, започнах аз вечерта да правя масажчета на коремчето и да сгъвам крачетата. Резултатът беше на 2 пъти по едно малко пъцулче. Е, определено се е запекал. Сега се чудя, ако продължа с морков до края на седмицата, какъвто ми беше и плана, дали няма съвсем да се запече. От друга страна пък, ако сменя сега примерно с тиква, няма ли да е малко бързичко Thinking
Момичета, моля ви споделете вашето мнение и опит. Да кажа само, че досега съм дала 2 дена картоф и 2 дена морков.

За гърнето не съм се замисляла още. Не са ли малки. А и Виктор все още не може да стои сам седнал, което само по себе си значи, че не може да го сложа на гърне.

За количките ние се возим все още в полулегнало положение, което е около 30 градуса. Пробвах да го надигна на следващата степен, но ми се видя доста изправено. Може би, скед като започне да стои сам седнал, ще започна и аз да повдигам количката в седнало положение.

Migeio видях снимката във фейсбук, където Бобо лази. Май наистина ви е свършило вече спокойствието. Голям е сладур!

Слънчев и спокоен ден на всички Hug

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 10:10 от redreny2000

# 462
Много наистина се е затишила темата...хайде да се отприщим  Joy

Комелина - ние сме от тези,които спят заедно и не знам кога и как ще стане отделянето,хем си мисля че е по-добре от сега,хем пък  ми е супер приятно да се събудя през нощта и да я видя сгушена в мен. Но брат ми спеше някъде до 11 годишна възраст при родителите ми и не ми се иска да стигаме до там и ние...

Лъки - мерси за идеята,ще я прбвам при следващия повод.А ето сега какво спретнах: Торта с маскароне,кисело мляко и боровинки.А от остатъка си направих домашен сладолед.

За обувките
- и аз много се чудих,все още не сме се сдобили,но може би тези дни ще огледам. Иначе аз имам проблем и с гащеризончетата - тези с дългите ръкавчета и ританките - размерите са им до 9месеца обикновено,а ние ползваме размер 12 или 18 месеца,но не намирам  newsm78

Оххх спирам че сме сърдитковци

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

# 463
Я да ви питам. Какви обувки ще слагате на бебоците есента и зимата? Ние досега си изкарахме босички и по чорапки, ама за зимата не върви  Crazy

И друго, слагате ли ги седнали в количката?

Добро утро и от мен! Simple Smile
За обувките май като си спомня на сина ми не съм му слагала никакви. Продаваха едни много топли кожени терлички, тип пантофка и с тях седеше в количката.
Аз вече слагам Ева седнала в количката. Тя и на леглото вече се задържа самостоятелно седнала, но бързо измалява и се килва нанякъде. Crazy
А за спането...Емо е на 4 и половина и още спи с нас. Но ми е много страхлив и изпада в ужас да стои сам , та не го насилвам детето. Дано към първи клас да преодолее страховете си и да им направим вече детска стая на децата. Маринелс, направо ме отчая с тези 11 години на брат ти. Confused А на почивката нямаше как да спи между нас и спа на отделно легло съвсем близо до моето, но се събуждаше по няколко пъти вечер да се примолва да се мушне при мен. Flutter
 Страхотен сладкиш, Маринелка!

# 464
Ще се гръмн вече!!!
Пиша два пъти и двата пъти ми изтича сесията. Искам да попитам как ще празнувате първата годинка на бебетата и ако имат батковци или каки как са минали техните рожденни дни, кое е за предпочитане в къщи или на заведение?

Общи условия

Активация на акаунт