Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 762
  • 738
  •   2
Отговори
# 465
Люба Ризова ,че то и Ванеса яде по 5 пъти на ден по 120 мл......и си качва нормално за сега....вече по малко ще качват....Нали е жизнено и весело бебчето...Аз като се сетя как се бях бофнала с тия килограми на беба в началото...чак смешно ми става... на всяко хранене по 2 пъти се теглихме... по 20 пъти  на ден...Не се притеснявай   bouquet

относно първата годинка на беба... то големи партита ще са март месец...И Ванеса и татко и...На нея през деня с деца,а вечерта с възрастни:)...Има много време до тогава,ама сигурно нещо такова ще е...

# 466
  • Кукуландия
Добър ден!
Аз докато се наканя да пиша и то мине още една седмица  hahaha
Вече си имаме два зъба, като вторият се подава само на 2 милиметра.

За обувките... бях харесала едни в ибей, но забравих, че съм ги аднала и докато се сетя, то изтекло наддаването  Tired В момента сме на маратонки, дори има едни обувки, които вече са му малки, но за зимата съм решена да му взема нещо топличко, особено ако уикендите ходим към балкана, където си е доста студено.

Ние все още сме на легналото положение на количката, все се каня да я обърна на лятна, но не стигам до там. Последно реших като навърши 6 месеца и се върнем от родния ми край да го обръщам. Дори не се опитва да се изправя (или поне не съм забелязала), за това и не бързам да го мъча. Веднъж се опитах да го подпра малко, но е като дробче, та се отказах.

Някоя от вас влизала ли е с бебчетата в Магурата или Леденика или Бачо Киро или Съевата дупка? Тези пещери съм планувала да посетим по-другата седмица и ще се радвам на мнения и съвети, ако сте ги посещавали.

Мами, успявате ли винаги да сготвите? Мен започна да ми омръзва, предпочитам да си шия щампата или да чета или да гледам ТВ, само не и да се занимавам с къщна работа.  Rolling Eyes Като се замисля ако се мобилизирам мога да свърша страшно много неща, но напоследък никак не ме влече, има само отделни дни с проблясъци, в които успявам да изчистя, изпера, сготвя няколко неща... Детето изобщо не го броя, т.к. около него се върти всичко  Crazy

# 467
  • София
Момичета, помагайте!

Не мога да намеря промазан плат за столчето за хранене. Имате ли идея къде може да намеря?

# 468
Докато пише одеве ми блесна една идея за разместване в къщи. Ние живеем в гарсониера, сещате се, че сме в една стая всички. Когато бях бременна някои хора решиха да ми купят за бебето кошара. Кошарата е от тези които стават на юношеско легло в последствие, ако се сещате? Ужасно е голямо за стаята ни и не го одобрявам. Вие какви легла ползвате? Мислех да купя сега от тези сгъваемите, но дали са подходящи? Някой ползвали ги и какви са ви впечатленията?
Аз за обувки не съм мислила. Мислих да е с дебели чорапки и буйки, мисля, че ще свършат работа.

# 469
Мигио, благодаря за инфо-то, ще я видя тази ЕВИВА вода.

Ена4, аз вече се уверих, че диетичните пюрета за началото на захранването (без сол и захар, и т.н.) не могат да са така вкусни, както си ги представяме. Важното е бебетата да ги хапват (преди да са открили вкуса на сладкото и соленото). Та това на Бейбилав в същото като на Хипп, да. Писах ви, че шестгодишната ми племенница излапа пюрето на Бебивита  - пуешко с броколи, но като погледнах етикета, разбрах защо - солчица си имаше, а не помня май - и слънчогледово олийце. Та  аз засега продължавам да давам само такива без сол и захар, ще видим до кога. Другото зеленчуково в асортимента на Бейбилав е моркови с картофи - също го препоръчвам пред на Хипп - в смисъл същото е, а излиза много по-евтино.

Лъки, браво за четиризъбието  Hug

P. Atanassova, ти много далече отиде Simple Smile Живи-здрави, никакви големи пиршества не бих искала - домашно тържество в тесен семеен кръг, с торта , балони и вкусотии.
И за обувките ми се струва рано да ги мислим.
Иначе ние сме на полу-седнало в количката, а когато се храни и на седнало го слагам в столчето. В коленете ми го слагам винаги да седи. Сам естествено, още не може - килва се напред.
Иначе апетит голям - по 220 мл на четири пъти три часа, а на обяд  - по 190гр пюре.
Редрени, след започване на захранването започнахме да акаме твърдичко и с напън от детенцето, веднъж на ден, а понякога и през ден. Но това не е запек, а е нормално. Продължи си с морковчето - нали сега не яде по много от него. И после, като се захраните, веднага първо тиква дай. Аз ти препоръчвам от мушама да направиш столчето - голямо мазало е, и така с мокри кърпички може да се чисти, иначе дори и с промазан плат, навътре ще отива.

# 470
  • София
sirence в случая не съм много в час с шивашките истории, така че благодаря за идейките. Предполагам, че от някоя по-дебела мушама ще стане да се ушие. А за храната, да, няма да сменям морковите, след като все пак успява да се изходи по малко. Ако изобщо спре, тогава ще се притеснявам. Но аз така или иначе планирам в понеделник да дам тиква, така че би трябвало да сме ОК.

Вие как я карате иначе на моренцето, като изключим галимацията с водата?

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 12:57 от redreny2000

# 471
Привет, да взема да се разпиша докато спи  Mr. Green

Четох напред, назад и накрая стана една каша не помня кой какво беше писал  ooooh!  Crazy

Аз не мисля да правим голямо тържество, той така и няма да разбира, затова в тесен кръг. Като порасне ще си има големите тържества с много деца.

За размразяването в микровълнувата. Аз бях чела че не бива там да се размразява бебешка храна  newsm78 Ха сега де кое е вярно  Shocked

Люба Може, може да се изправи на 7м. каката се изправи и то съвсем стабилно. А за Виктор не мисля че ще се получи той е по мързелив  Joy
Аз къпах Виктор директно под големия душ а не със слушалката  Peace
И не се притеснявай, не сте вие най малките на майкси3 е по лека и от вас. 5,5кг  на 6м.  Mr. Green но пък е голямо шило  Peace

Аз го слагам да седи и той доста добре се справя, но като се килне настрани тогава още не е наясно как да се изправи, подпира се но до там  Joy освен ако не е напред  Mr. Green голям е сладур. А в количката е абсурд да лежи когато е буден и го вдигам на 1 позиция понякога на 2-ра.

Това за спането заедно дето сте го писали ме стресира. 11 години  #Crazy Аз мисля че има пределна възраст до която това може да се приема и след това внимателно но твърдо трябва да се каже на детето че е голямо и трябва да си спи всеки в леглото. На 11г. няма как да го е страх да седи сам или пък от тъмното  Whistling

Моя синковец се събуди и не иска да яде  Shocked дадох му малко от картофеното пюре с кърма, но нещо не му се щеше. след това му дадох да суче обаче той не ще  #Crazy мрънка, реве ама не ще да засуче.  Thinking  вече има 6 часа откакто е ял  #Shocked даже вечер не издържа толкова.
А за нощното хранене и ние си го имаме към 1ч, 4ч и 6ч сутринта  ooooh!

Хубаво изкарване на всички които са на почивка   bouquet

# 472
Sirence, скачам напред във времето, защото при нас е малко трудно да се събираме в къщи, не че няма да стане, но е тясничко и ми се искаше да споделите как е било при по-големите деца и как мислете да е сега? Или просто да си кажете мнението, защото и аз мисля, че той няма да разбира нищо, но това е първата годинка, няма друга първа  Grinning .
А по въпроса с кошарката, моля пишете ми  Praynig

# 473
Ох че кеф,аз съм на плажа а Бобо спи с татко си в студиото,което е на 20м. от мен.
redreny2000,наистина спокойствие няма.Бобо пада ежедневно,ако си видяла на снимката където спят с каката каква рана има на главата.Толкова е бърз и тримата бяхме около него и пак падна от спалнята,хванах го почти във въздуха,но явно се е одрал на леглото:(
И в пясъка заби лице,а преди да заминем кака му го обърна с количката на улицата Shocked направо изтръпнахме с баща им,слава богу освен че беше прржулен десният му крак и малко главичката друго му нямаше.Милото то свикна да пада и вече поч

# 474
ти не плаче,явно мисли,че е нещо нормално Heart Eyes
По въпросите седи сам и в количката се опитва да се изправи от легнало положение и да седне.Тук го къпя под душа и му харесва.Вода не съм му давала от чаша,то той освен кърма друго още не е консумирал Simple Smile
Честито на всички озъбили се и на тези които днес стават на половин годинка като нас.
Солени целувки Hug

# 475
  • Пловдив
Uinen за пещерите: В Бачо Киро няма да имате проблем, тъй като е много малка, не е студена и детето няма да намери кой знае каква разлика с вънк; За Магурата и Леденика ние бяхме миналата година, до колкото си спомням, не беше много студено вътре, но май имаше някакви изкачвания по стръмни стълби на едно-две места, ако имате кенгуру обаче мисля, че бебе няма да разбере какво става. Съевата дупка обаче ми се струва, че беше екстремна /ако не се лъжа/ и ... не знам, ще видите на място, ако няма да може, ти няма да влизаш, а ще гледаш бебенцето  Heart Eyes На мен ми се случи това тази година няколко пъти с Ягодинската пещера, Дяволското гърло и така ... мъж да си на този свят. А иначе, ние нашата бебка я мъкнем навсякъде, сега ходихме в Търново и околностите, та в музея ли не ходи, та в разни най-различни манастири ли не я мъкнах, та даже и в един град от 2век, при който беше адска жега, ама ...Мисля, че докато са по-малки като сега е по-лесно да ги разкарваме наляво-надясно, като станат на годинка, няма да стане. А моета беба в коремчето беше и когато бяхме на Рилските езера /и до сега не знам как не пометнах тогава, май бях на крачка/ и смятам като се научи да ходи да отидем и с нея  Grinning Децата трябва да им се създава разнообразие, за да растат умни и любознателни.
За годинката ами тъй като при раждането при всички въпросителни дали ще оживее, как ще бъде и т.н. така и не сме черпили никой, нито сме поканили на гости /и като резултат никой нищо не й е подарил  Cry, освен майка ми, една приятелка и свекърва ми/, само да е здрава, мисля да направим нещо в ресторант, с най-близките роднини плюс приятелите. Ама има време, ще видим.
ена4 и Лъки и вие добре дошли от почивката, хайде сега с нови сили да се връщаме към старото ежедневие
За обувкикте мисля да й  купя, когато е готова да стъпва  ида ходи, не по-рано.
Хайде лек ден

# 476
Отдавна не съм писала, но ви следя редовно

Люба и Алекс е от леките бебета. На 5 м. 10 дни тежеше 6040 гр. Което според мен и според педиатърката не е никакво притеснение. Хапва си нормално по 100 - 130 мл. на хранене. Имаме и едно хранене с каша. Баткото на една годинка тежеше 8800, хапваше си всичко и продължава да се храни добре, но си е слабушко

За спането на децата при родителите имам опит също с баткото. Като бебе започнах да го взимам пре нас за да се наспиваме сутрин и стана така, че спеше постоянно при нас. И това си отиде до 6 -тата година. Като навърши 5 години му направихме детска стая на само ходеше да играе в нея. Престраши се да спи там като стана на 6. Но пък всичко стана от раз и не се е връщал повече при нас

Алекс е доста любопитен и все надига главата да гледа. Не го слагам още в пълно седнало положение, но го надигам на предпоследната степен в количката

Обувчици си имаме два чифта с меки подметки. Тях ще му обувам зимата, а и количката си има чувалче, така че няма да е съвсем открит

За Празнуване на Рожден Ден има още доста време, но предполагам че ще събера майките и бебчетата с които расте Алекс, а те са поне 7 - 8. А отделно баща ми и синът ми са родени два дни след датата на която е роден Алекс и винаги си правим сбирка по роднински. Така ще отпразнуваме с роднините и годинката на Алекс

marinels не знам дали става дума за тези гащиризончета, но ако са същите аз ги поръчвам от Некст има доста голям избор http://www.next.co.uk/boys/newborn-boys-packs/2

# 477
За спането при родителите,дъщеря ми е на 8г. и още спи при нас,всички спим на куп Simple Smile надявам се скоро да иска да е сама или да вземе Бобо да спи с нея в нейната стая и с баща и да останем сами,ама не ми се вярва Simple Smile

# 478
П Атанасова, ние сме със сгъваема кошарка. Много съм доволна, макар че я ползвам в момента само като кошарка, става и за сън. Вземи си такава, която е с ципче, че като порасне да може само да си излиза от нея детето.

Мама Веси, обърнал е човекът деня на нощ. Моят прави същия номер понякога.

През зимата, ако не прави опити да стъпва, ще е с вълнени чорапки като батко си. Иначе с буйки.

# 479
  • София
migeio, явно и двете деца са големи авантюристи:) Добре, че досега сте само с леки наранявания. Дано и понататък да сте така. Сега погледнах пак снимката, вчера бях пропуснала въпросната драскотина.
Нашият бебок все още не може да лази, но съвсем скоро явно ще трябва да се приготвим за подвизи:)

Tasha, как преценяваш размера, като няма дължина, а само месеци. На нас някой дрехи са ни 3-6 месеца, други 6-9. Вчера даже за учудване успях да му облека едно боди 0-3 месеца, което ми беше останало отпреди в чантата.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 15:26 от redreny2000

Общи условия

Активация на акаунт