Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 775
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Привет момичета!
Я да си спретнем една срещичка, че то хубавото време ще свърши  Hug Какво ще кажете?

Весет0 Честита годишнина! Много, много любов и щастие! Много неприятно, че и той е прихванал  Confused запаси се с търпение, защото той ще го изкара по тежко  Hug За кошарата която и да си вземеш няма да сбъркаш. Всички са еднакви.  Peace

Котенце1 Може да му става студено на малкия и за това да дриска.  Peace Може да спрете да го топите, че да не се обезводни. Догодина пак  Peace А за намаляването на кърменията  Shocked нямам думи.

Бишкота Това може да е от новооткритата им подвижност. Още някак си не могат да свикнат с нея. Ако му е топло или студено. А може и да е много впечатлително. Може да пробваш с някакво успокояващо чайче.  Peace

Честити нови зъбчета, на всички озъбили се  newsm47 Ние все още сме си беззъби  newsm62

Честито и на всички навършили полугодие  Hug все здрави и усмихнати да са.

Да се похваля и моят мъж каза, че ако искам другата събота и неделя, да се пробваме с вода нощно време. Като аз спя в другата стая. Другото което предложи е да му дава сок от сварен плод вместо вода. Но не знам дали това няма да е по зле от кърмата, че може да привикне към него.  newsm78 и дали няма да е грешка, какво мислите вие  newsm78  newsm78

За домашната работа тя край няма, ама като няма кой да ми помага  Whistling си я върша сама. Вчера за капак подреждах дърва за зимата, че сме с камина и днес съм с болки в кръста от преумора от бързане да свършим колкото се може повече работа докато спи Виктор Tired

Уинен как така се кара  newsm78 ние нашия татко сме го избутали в единия край, ама той не протестира, при все че и той преди се ширеше по диагонал на спалнята  hahaha Това е малко дете и то не разбира  newsm78

Лъки Страхотни снимки  Peace

Е стига толкова малкия се събуди.

П.П. Виктор вече си седи много добре на дупето и сега само така си играе. И дума не може да става за легнало положение  Whistling Сложила съм му възглавници за всеки случай де  Mr. Green

# 541
  • Кукуландия
сиренце, благодаря за линка! Не се учудвам никак, въпреки че таях надежди.  ooooh!

Разбрах защо малчо пак е нервен от снощи - на път е трето зъбче отдолу  Crazy
За зъбките давам Дентокинд таблетки и мажа понякога с Пансорал гел - смея да твърдя, че ми помагат! Особено да не се буди по 100 пъти нощем.

атанасова, нашата кошара е такава и съм доволна, въпреки че както някой спомена - шумулка при повечето негови движения и в началото се събуждах и при най-малкия шум, но с течение на времето и недоспиването нещата се промениха  Mr. Green Достатъчно шарена е да го забавлява и всеки ден по няколко пъти го оставям да си играе сам вътре, а понякога дори заспива докато си играе.  Peace

# 542
А, и да ви се похваля, поръчах му такива /кафяви/ за зимата - изглеждат ми много топли!

Като казваче, че в 8-9 месец детето е готово да се откаже от нощното кърмене... как точно (ще) го спирате?
Подобни са и нашите пантофки за зимата, които ползвах със сина ми. Пак са от естествена кожа и наистина топлят. Peace
А за отказването на нощното хранене-не мисля, че, ако детето не е готово, ще се получи. Thinking При нас засега действа , но тя не  е гладна нощем, а ме търси за успокоение. Ето вече 4 нощи ходя да я кърмя към 6, и то не,че няма да се залъже с водичка, а , защото гърдите ме болят. ooooh!
Uinen, милата, явно сама трябва да се справяш с всичмко. Но това е сладка грижа. spoko Приеми го от добрата му страна.
Мама Веси, сокчето нощем не е добра идея, си мисля. На наши познати детето получи оцветяване на езика и зъбките, защото искаха да му махнат нощното мляко и решили да го заменят със сок. Rolling Eyes
И от край време се каня да питам мамите с по-завъртян никнейм как точно се изговаря, ако трябва да се напише на кирилица? LaughingМного от нас бързаме, като пишем и не сменяме на латиница, за да напишем никовете, та дано няма сърдити. Например Migeio? Един пише мигео, друг мигио, трети мигейо. Grinning/Уинен, Юинен,имаше и още май. Simple Smile

# 543
Сетих се да питам мамите, които дават пюренца на Хип. Има някои със сметана или обезмаслено мляко. Shocked Как така са от 4-я месец? Не е ли рано за такива продукти? Вие купувате ли от тях?

# 544
  • Кукуландия
Уинен съм аз  Peace

# 545
Я да попиша по някои теми, че ми дойде музата  Crazy

Захранването - ние сме пробвали тиквичка, картоф, сега сме на тиква и после морков. Давам ги преди обедното кърмене. След това ще започна да ги комбинирам, а следобед ще въведа и плодове.
Notova, не мисля да въвеждам нови зеленчуци и плодове едновременно.
ena4, не купувам още пюрета, но и не бих купила такива със сметана и мляко.

Нощното хранене/будене - аз и друг път съм писала, че бебо беше си ги спрял сам, но от началото на август пак започна да се буди и да иска да суче. Първо си мислех, че е от жегата и ще мина, после че е от зъби (още нямаме). Буди се по 1-2 пъти и си похапва доста добре понякога. Друг път посуква само малко. От една седмица му давам Дентокинд по 3 пъти на ден и спи доста по-спокойно (Бишкота, може да пробваш).

Обувки за зимата - не мисля да купувам, докато не е започнал да стъпва стабилно, но пък искам да ви попитам какви якенца сте избрали и от къде?

Срещата - аз съм ЗА, ако е тази седмица, че другата няма да сме тук. За тази, само в четвъртък сме на консултация следобед и няма да можем.

ИКЕА - тука ще е най-скъпо в Европа, щот сме най-богати или най-големи будали  Imp

racholina - не съм развалила пънкарската прическа на бебо  Flutter Аз само от бретона резнах 2-3 косъма, но отгоре вече не му стърчи така, защото много се издължи и клюмва на една страна  Mr. Green

# 546
  • Кукуландия
ИКЕА - тука ще е най-скъпо в Европа, щот сме най-богати или най-големи будали  Imp

Като се замисля... ако захранването означава опитване на нещо различно от кърма, то значи ние сме се захранили с вода, картоф, краставица, грозде, домат, домашен типов хляб  hahaha

# 547
Нотова, Ванеса на обяд яде зеленчуково(сега започнах по малко месно),а следобяд след млякото давам за десерт 1/2 плодово от малките на Хип.Първо захраних със зеленчуковите и после плодовите...едновременно не съм давала нищо ново...
Uinen  , аз бях подготвила тържество,поръчах торта,накупих неща за вечерята...щяхме само с кумовете да сме,ама уви...милото цъфна...е..пак направих всичко,което бях накупила,ама милото беше с 38-39 градуса Т и беше в леглото...та ние с нашите и със свекър и свекърва ми хапнахме и пийнахме за наше здраве:)
ена4,давала съм със сметана на Ванеса,но първия път и дадох няколко лъжички и дохраних с друго...на следващия ден си и дадох останалото...

# 548
Благодаря ви, момичета за помоща  Hug . От утре смятам да тръгна по магазините да обиколя, а когато се спра на няколко типа и с таткото ще излезем.
Така като гледам Кирил не е готов за захранване. Още не е седнал стабилно, но пък се мъчи да пълзи на длани и колене. Заема позата, поклаща се .... и се килва на някоя страна, това сам се мъчи да си го прави, не съм го подтиквала. Все по-често го прави, а за сядането не е такъв ентусиаст. Мъчи се сам да се изправи, но сам да си седи още не успява да стои дълго, ако се държи с ръце за мен или нещо си седи, но иначе иска да хване нещо примерно и хоп пак се килва. При нас нещо играчките ни омръзнаха и ще трябва да подменяме артикулите   Mr. Green

# 549

Цитат на Весето: ена4,давала съм със сметана на Ванеса,но първия път и дадох няколко лъжички и дохраних с друго...на следващия ден си и дадох останалото...

Весето, то ти и масълце беше давала ... Wink Шегичка, де - да не се обидиш  Hug - няма да забравя тогава ти колко достойно прие съветите на тукашните разбиращи мами, а на мен и сигурно и на още много знайни и незнайни мами в темата, това ни беше голяма поука - и сега като каже лекарката за масълце, аз  се правя, че не я чувам. Не са добри още тези със сметаната за нашите бебоци (нищо, че на тях пише от 4-ти месец)- аз си чета внимателно етикетите, и такива със сметана скоро няма да дам (това към Енач).

# 550
ena4  Не знам дали ще се оцвети нещо   newsm78 явно зависи от сока и количеството, по скоро си мислех че ще е от трън та на глог Hug после да трябва пък от него да го отучвам   ooooh!
А това за пюретата и на мен вчера ми направи впечатление, че ги гледах и аз и ми се видя странно какви сметани, какво чудо на 4м бебе.  newsm78  newsm78   Аз  скоро няма да дам.  Peace 

Виктор недолюбва много зеленчуковите пюрета, яде ама по малко, по скоро ги опитва  Mr. Green Май повече му хареса оризовата безмлечна каша. Но сукането си е приоритет, това си иска човека и това е  Joy

А това за Икеа  Whistling много неприятно  Crazy защо все на нас ще ни се случи  newsm78

# 551
Да питам мамите, дето варят зеленчуци за захр. водено от бебето, по колко време ги варите?  newsm78 Например морков  Hug

Katalias я сподели рецептата за тези солети  Praynig може и на лични  Hug

А да ви питам тези дето взимате буйки още от сега, от къде знаете, колко големи да ги вземете  newsm78 и за след няколко месеца  newsm78 Аз определено не смея още от сега.  Thinking

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 18:37 от mama_vessy

# 552
Здравейте майчета Hug
Отдавна не съм писала, но то и време много не ми остава, иначе сме по цял ден на вън. При нас лятото много фиести и забавления има, така, че хич не скучаем. Все още не сме се захранили, нямаме и зъбчета, нито седим нито пълзим, но за сметка на това Сами обича да стои прав /като има кой да го държи/ и да скача в бънджито. smile3535
Veset0, честита ви годишнина,  newsm38да се обичате все така дълги години. Миличка в последно време все неприятни неща май ти се насъбраха, вече е време все хубави работи да ти се случват. Hug
UinenHugтъжно ми стана мила като прочетах поста ти, дано мъжа ти повече разбиране да почне да проявява, че така трудно се издържа.
Относно съвмесното спане ще ви кажа как е при нас. До около 3-ят месец Самуел спеше при нас, но ме побъркваше от сукане, понякога сме стигали до 7-9 пъти, като сме имали интервали по 40 мин, той спеше много неспокойно, постояно се въртеше, мъцаше... Но в повечето случаи не се е хранил, само дърпане 3-4 пъти колкото да ми задейства рефлекса на потичане и заспиваше. Twisted Evil За съжаление аз съм от тези като се събудят веднъж и ми е трудно заспиването и тогава наистина се чувствах като парцал. По него време четях една интересна книжка за привързаното родителство, в една от главите автора обесняваше защо кърмените бебета които спят при майките си сучат често. Като пример даваше живота не бебетата в по-бедните култури, където майките им по цял ден ги носят в слингове. Гърдите на майките им са леснодостъпни или открити и бебетата там посукват между 30-40 пъти на ден Shocked, а в западния свят е нормално около 12 пъти. През нощта повечето бебета спят с гърдата на мама в устата си, а повечето майки които са отгледали много бебета просто не им прави впечатление и спят в дълбок сън. Shocked Всичко това се случва понеже на бебетата им мирише на мляко, посукват не от глад, а да за да са сигурни, че мама ще откликне или че просто е наблизо до тях. Ами след тази информация се замислих за нас, почнах да слагам Самуел да спи в неговото кошче и го дръпнах на полвин метър от леглото ни,  трудно ми беше признавам, чувствах се виновна. Cry Но нещата от тогава направо се подобриха, преди да си легна около 12 му давам и после прави пауза до към 5.30-7.00 което смятам като нощно кърмене. Той започна да спи много по спокойно, няма го това мятане и блъскане като преди, май и на двамата ни е по добре така, случва се да го взимаме по някога при нас, но аз си знам какво ме чака. Wink
За спиране на нощното кърмене, смятам с помощта на таткото да го поработим в бъдеще, вече сме обсъдили как ще стане, ще изчакам 2 месеца, поне да почне да похапва нещо друго различно от кърма. Надявам се да няма много драми, понеже февруари трябва да се връщам на работа и множко ще ми дойде.Дано да имаме успех, ако ли не ще слагам батериите и ще карам както до сега Laughing Всякаш вече тялото ми се чувства уморено от кърменето, мислех си че ми е паднало желязото но си правих кръвни изследвания и всичко ми е ок. Вие как се чувствате мами дето кърмите? Отпаднало ли ви е? Аз селед кърмене се чувствам просто отмаляла, все едно съм бягала 10 км, ще се радвам да споделите.

# 553
  • Бургас
~divina~ , уморена се чувствам - много  Confused Има моменти, в които направо не мога да стоя права. Не знам дали е от кърменето или от това, че трябва и да върша доста други неща  Tired (готвене, чистене  ooooh!). А това за спането с бебето е напълно вярно - откакто спи при мен се буди и иска да суче много по-често.
Пропуснах да кажа ,че днес е трети ден на захранване с картофено пюре. Мисля,че му харесва  Grinning И имаме маалко подаващо се зъбче (усещам го и като суче).

# 554
divina замислих се над това,което си чела за кърменето и аз мисля,че трябва да опитам някаква промяна,това сучене за успокоение много ме изтощава имам чувството,че нощем е по-често отколкото през деня.От утре почвам да го захранвам и ще видя това ще доведе до някаква промяна.
Мама Веси не мисля,че сокчето е добра идея,дъщеря ми пиеше нощем сок и сега има повече развалени зъби от мен,май водичката е по-добър вариант и аз се замислям да опитам.
ena4 ми да много е завъртяно Simple Smile мигейо-първите букви на трима ни(вече четирима Simple Smile ) betta ме беше разконспирирала,че вече трябва да съм мигейобо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт