На море в Гърция - 5

• 126 505
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • София (Възраждане)

http://www.halkidiki.com/maras-marinas/index.htm
13th - 18th June    49 euro per night
25th - 30th June  55 euro per night
9th - 14th July        59 euro per night
23th - 28th July          65 euro per night.

Надявам се да е полезно. [/color]

Да допълня и инфо за апартамента с две спални:
"Hello from Maras-Marinas Home

I would like to inform you the apartment is  available only from  19/7---03/8  (15  nights).

If you interested for that period the price will be 90 euro per night.

I will glad to offer you my hospitality." Simple Smile

# 646
Raffaello, много ти благодаря за предложенията. До кое от тези студиа плажът е най-подходящ за почивка с малко дете т.е. да е с по-фин пясък, че не всички гръцки са такива и да е плитко моренцето?

# 647
  • софия
Mur,

Били сме няколко пъти в Никити ето в тези студия:

http://www.ikiesmantsiou.gr/

Рафаело, много са полезни тези линкове. Тези студиа не са ли точно на улицата и вечер слагат фенери и има големи хамаци в двора? Ако са те, опасявам се не е ли мн шумно?

# 648
  • Sofia
Предложете хубав, изпитан 5 -звезден хотел в Ситония или Касандра, много ще съм благодарна! Сега съм на вълна "пакетна почивка", с 2 малки деца...ми се струва най-сигурно!

Не само Ситония или Касандра ами и в цяла Северна Гърция предложения за хубав, изпитан 5 -звезден хотел са по малко от пръстите на 1 ръка и цената за едноседмична почивка на 4члено семейство във всички започва от 2500 евро.Гърция решително се различава от БГ,Турция или Египет по този начин на почивка.Не случайно в сайтовете няма отзиви -цените в Гърция решително надвишават възможностите на повечето български семейста ,а и на масовия турист.В този форум усилено се дискутира темата   за едноседмична почивка на 4члено семейство при бюджет 500 лева при това включващ пътя и ''някой глезотийки'' Simple SmileSimple SmileSimple Smile
 Затова и дискусия за едноседмична почивка на 4члено семейство при бюджет над 3000 евро май не върви за този форум!!!

Аз наистина си мисля, че цената на почивката по много показатели не съотвества на качеството й.
Защото качеството на прекараното време, не се определя само от удобствата и храната, а и от други специфични за всеки неща, най-абстрактно казано: атмосфера, вкусове и т.н.

За пример преди 2 години бяхме на Сани и не ни хареса нищо от тази почивка, може би защото комплекса е някакви хибриден и липсва живата атмосфера на едно гръцко село. Поради тази причина се разсипахме да пътуваме до съседни плажове и се прибирахме само да спим вечер в една ужасно тясна стая, която въобще не отговаряше на 4-звезден хотел. За мен това беше ужасно скучна почивка и не бих казала, че в Сани има място за разхождане, защото веднъж като се разходиш по алеите е ужасно скучно да повтаряш тази разходка всяка вечер. Аз чувствах като на средношколски лагер, всяка вечер една и съща задължителна програма, поради което броиш дните до края на почивката.

Миналата година ходихме на къмпинг в Ситония и въпреки че бяхме в едно доста тясно бунгало почивката беше чудесна. Затова определено съм склонна да вярвам, че една нискобюджетна почивка може да бъде много по-качествена и приятна  Sunglasses

# 649
Zvanche, да те са. Шум от коли и хора - не.
При престоя ни от 1 седмица имаше само 1 вечер (съботна), в която в отсрещното барче имаше голям купон и музика и шум до към 02-03 часа.

Mur, за пясъка - мисля, че по цялата ивица е еднакъв - сравнително едър пясък с на места камъни. Освен това и в част от морето, близо до брега също има камъни, но обикновено има изчистен участък, по който да влезеш в морето. Иначе самото море е прекрасно, обикновено гладко като в езеро, плитко в началото, топло, но ... и доста солено (за мен).
Ще потърся снимки, на които е сниман плажа и ще ги пусна.

морска звезда на 10 метра от брега Simple Smile

Ще ги пусна пак като линк, че така не се вижда добре.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 13:27 от Raffaello

# 650
  • софия
Raffaello,  Hug
Писах на останалите 3 предложения Crazy

# 651
  • София
....

Миналата година ходихме на къмпинг в Ситония и въпреки че бяхме в едно доста тясно бунгало почивката беше чудесна. Затова определено съм склонна да вярвам, че една нискобюджетна почивка може да бъде много по-качествена и приятна  Sunglasses
Потвърждавам, на мен миналата година 5 дни в малък семеен хотел в Каламици ми харесаха далеч повече от предишните 5 дни в Сани. Grinning
Но, ако човек търси голям 4-5 звезден комплекс, Сани според мен е най-доброто, което може да намери на Халкидики. А мястото за разходка наистина е голямо, но аз съм ходила пеша от Сани бийч хотел до Сани бийч клуб, не само по алеите. Simple Smile
Въпрос на вкус е какво търси човек.

# 652
Mur   bouquet

Rafaello, благодаря за информацията.   bouquet А на този едър пясък може ли да се лежи само върху кърпа? Има ли шезлонги и чадъри под наем/на кафе? И все пак - какво е усещането да си лежиш на плажа и на няколко метра да преминават автомобили - това доста ме смущава...

Zvanche, моля те пусни ориентировъчни цени, когато ти отговорят

Olive, може ли малко повече отзиви за Каламици, моля - цена, близост до плажа, пясъчен ли е той

# 653
http://raffaello.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=648104;page=1;#paging

ето го албума, че нещо не мога да се справя с линковете, пак дава малки снимки.

Снимката на една от къщите на Порто Алмира. Там са 2 или три къщи.
Само да уточня - тя е в края на селото, между двора и морето има само един черен път. Децата се чувстват прекрасно, няма огради, стават и отиват веднага на брега.
Но, обзавеждането в студиата е доста семпло  Simple Smile. Не съм се сетила да снимам вътре, но си представете легла и гардероби на поне 15-тина години. Кухнята включва котлон, мивка, хладилник и два-три шкафа с чинии и чаши.
На това място ходим последните 3 години през май и септември за по 3-4 дни и почиваме прекрасно. За по-дълга 7-10 дневна почивка за себе си избирам друго  Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 13:45 от Raffaello

# 654
  • Sofia
....

Потвърждавам, на мен миналата година 5 дни в малък семеен хотел в Каламици ми харесаха далеч повече от предишните 5 дни в Сани. Grinning
Но, ако човек търси голям 4-5 звезден комплекс, Сани според мен е най-доброто, което може да намери на Халкидики. А мястото за разходка наистина е голямо, но аз съм ходила пеша от Сани бийч хотел до Сани бийч клуб, не само по алеите. Simple Smile
Въпрос на вкус е какво търси човек.

Съгласна съм с всичко казано по-горе   bouquet
Може ли и аз да помоля за информация за тези студия в Каламици !? Аз си мисля тази година да резервирам студио именно за Каламици или Порто-Корфу, но до сега не съм отсядала в студио и затова ще съм благодарна, ако споделиш впечатления.

В Каламици на плажа имаше няколко много приятни 2-етажни къщички, с голяма зелена морава пред тях. За съжаление не взех телефони...

# 655
Shark, има шезлонги и чадъри. На последната къща, която показах даже шезлонгите са в двора на къщата и ти си занасяш колкото искаш (не се плаща). Там големият плюс на плажа е, че всъщност е само за хората, които са в две-три къщи. Не е частен, просто никой не бие път до края на селото за плаж. Ние винаги ги запълваме къщите и сме си само нашата компания:)
По принцип практиката на гърците е шезлонгите и чадърите да не се плащат, но винаги има наоколо кафенце и веднага идват за да си поръчаш нещо - кафе, вода, сок, бира...

На пясъка може да се лежи на кърпа, няма проблем.

По отношение на автомобилите - досега никога не съм ги усещала. Изобщо не са ти близо "до главата". А и селцето е малко, няма голям трафик (с изключение на събота и неделя, когато гърците идват).

# 656
  • София
alegra, ние бяхме тук:
http://www.ireneshouse.gr/
Нищо луксозно не е, но много чисто и с всичко необходимо, апартамент от 2 стаи беше нашето - една с голяма спалня и друга с 2 легла /1 персон и половина и 1 единично/,  в коридора има кухненски бокс с всичко необходимо, в края на май беше много спокойно и приятно.
ето тук има снимки, има малко и от Сани, но щом си била, лесно ще се ориентираш кои не са от там, надявам се, че се виждат и без парола:
http://www.foto.bg/showgallery.php?cat=7735&ppuser=3637
Да допълня - нет няма, тв - има, но с няколко много размазани гръцки канала, но на нас не са ни трябвали и двете неща. Simple Smile

# 657
Rafaello  Hug

На последната къща, която показах даже шезлонгите са в двора на къщата и ти си занасяш колкото искаш (не се плаща).

Това се отнася за Sonia house, нали? Сериозно ще се замисля.. Ще пусна и запитване за цени.

Olive,   bouquet

# 658
Raffaello, много ти благодаря за изчерпателната информация. Албума не се вижда защото иска парола. Трябва да го направиш достъпен за всички, за да можем да го виждаме без парола.

zvanche, и аз ще чакам да пишеш като получиш отговор, чр да не пращама по 100 запитвания за едно и също.

shark, Каламитси е много малко курортно селце, така че там почти всичко е близо до плажа. Има 2-3 магазина и също толкова заведения. Много е спокойно мястото. Ако искате повече разнообразие или пък дълги вечерни разходки, може да ви е скучно. Самият плаж е един от любимите ни на Ситония.  

# 659
Благодаря, Mur   bouquet За мен ще е идеално, но за съпружеството и малката... не знам.
А Никити е по-скоро курортно градче, нали?

Някой посещавал ли е това място http://www.eliabeach.gr/uk/hotel.html
Доста добре ми изглежда, но и то като че ли е е доста уединено...

Общи условия

Активация на акаунт