Раждане вкъщи 17

• 30 668
  • 743
  •   1
Отговори
# 600

Ок.Има ли такава-такива в БГ?

Няма никакви пречки да има. Всяка частна болница би могла (а може и да го правят) да предложи описаното от теб - съвместни закуски и т.н.

Ако не са го направили, просто са преценили, че няма пазар.
Питам дали има,а не дали би могло да има.
т.е. да разбирам,че няма нито една!!

# 601

Не, не съм казала такова нещо - така че не знам защо ще го разбираш по този начин.

# 602

Не, не съм казала такова нещо - така че не знам защо ще го разбираш по този начин.

Aз знам,че няма и скоро няма да има.Не е вьпрос на пазар както казваш или нямало пречки.

А защото липсва именно тази фантазия,която Мамасита оплю и която е основата на построяването на подобна клиника.Ако можеше да прочетеш в сайта на линка,който дадох,ще видиш колко безпредметна и смешна става тази тема тук в светлината на това,което родилките правят в тази родилна кьща.
Точно такива родилки и акушерки се заклеймиха от няколко потребителя тук.
Затова мечтите са хубави,когато остават само мечти.

# 603

Aз знам,че няма и скоро няма да има.Не е вьпрос на пазар както казваш или нямало пречки.

А защото липсва именно тази фантазия,която Мамасита оплю и която е основата на построяването на подобна клиника.Ако можеше да прочетеш в сайта на линка,който дадох,ще видиш колко безпредметна и смешна става тази тема тук в светлината на това,което родилките правят в тази родилна кьща.

Е, който и да отговаря за рекламата на съответната клиника, явно се справя добре.

Странно е как хора, които са склонни да виждат конспирации и ламтеж за пари във всичко, изведнъж започват да говорят за мечти и фантазии.

А съответната клиника си е търговско дружество (вероятно). Със собственици, които искат да подарят нов модел BMW на жена си за Коледа и с маркетинг отдел, който се поти за бонусите в края на годината.

Ясно е, че няма да ти го напишат на първа страница на сайта си де... Не казвам и че не си харесват работата. Но ако не бяха на печалба от тази услуга, щяха да предлагат друга.

# 604

Е, който и да отговаря за рекламата на съответната клиника, явно се справя добре.

Странно е как хора, които са склонни да виждат конспирации и ламтеж за пари във всичко, изведнъж започват да говорят за мечти и фантазии.

А съответната клиника си е търговско дружество (вероятно). Със собственици, които искат да подарят нов модел BMW на жена си за Коледа и с маркетинг отдел, който се поти за бонусите в края на годината.

Ясно е, че няма да ти го напишат на първа страница на сайта си де... Не казвам и че не си харесват работата. Но ако не бяха на печалба от тази услуга, щяха да предлагат друга.

Joy Иска ти се да е така...нали знаеш поговорката за гроздето и лисицата...

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 21:15 от Christian

# 605

Joy Иска ти се да е така...

Човек може да разбере само това, което е. А хората "разбират" нещата, които резонират с тях, дори като те не съществуват. Просто няма как да изтълкуваш нещо неразбираемо за теб, освен по собствения си низък и меркантилен начин.

# 606

Не, не бих казала, че ми се иска. Била съм в Швейцария, ползвала съм медицински услуги там, тази клиника мога да си я позволя (проверих цените).

Не, не работят за без пари.

# 607

Не, не бих казала, че ми се иска. Била съм в Швейцария, ползвала съм медицински услуги там, тази клиника мога да си я позволя (проверих цените).

Не, не работят за без пари.

Нямах предвид изобщо дали конкретно ти можеш да си я позволиш.А и ти така или иначе не би я ползвала за раждане.
Българската здр.каса би трябвало да покрива подобно раждане в друга ЕС страна,както са споразуменията между повечето членки.
Както и да е.

# 608
Не виждам какво общо има здравната каса, но наистина както и да е.

# 609
Не мога да разбера защо въобще тук се дъвче и свръх спекулира с темата за опасностите и смъртността при различните видове раждания???

Опасности има във всичко, в абсолютно всичко, ако човек избере СТРАХЪТ за отправна точка в живота.

За пример: по статистики на катастрофите ВСЕКИ ДЕН 3-ма човека умират по пътищата на България, 10 човека остават инвалиди за цял живот. Да, би могло лесно да се избегнат нещастията, ако хората си стояха по домовете и не пътуваха. Но те го правят и поемат риска. От тази гледна точка една родилка е по-добре да остане у дома и да роди планирано, защото по-висок е рискът тя или бебето да  загинат на път за болницата.

Всеки път, когато излезеш от дома руската рулетка се завърта и има реален шанс ТИ да си следващата черна хроника във вечерните новини. Но го правиш - всеки ден рискуваш твоят живот на пътя. Всеки път, когато се качите семейно в колата или автобуса рискуваш да осакатиш или убиеш децата си в катастрофа. При все това ти правиш този избор за тях, нали?

Защо тогава осъждаш коя родилка рискувала живота на детето си и прочие, след като ти правиш същото всеки ден?

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 23:30 от Людмил

# 610

Разбира се, че е така. Всички тия натрапчиви мнения тук се изляха по една причина: страх. Това е всичко. Е разбира се и лош характер и импулс  да налагаш мнението си на всяка цена. Имаше по-горе безумно мнение, обясняващо как ако ние получим възможност да раждаме у дома си с медицинска помощ и това се регламентира, ще имаме желание да насилим и другите да раждат така. Това мнение обяснява тоя хъс да се пише в темата, явно някои хора се чувстват лично застрашени от правата на другите. Страхът е основата на всички безобразия в човешката история.

Ето въпросния пост Crazy

Цитат
Мамасита, изобщо не е това страшното. Страшното е друго - борим се за "свободата да решаваме" само докато дойде "Новият ред/Новото време/Новият човек", когато "светът ще е наш и ще можем да го спасим по единствения правилен начин". Който не разбира, че това е "единственият правилен начин" не е достатъчно "извисен" и ще се наложи да му помогнем да го прозре, ще не ще!

# 611
  • Boston, MA
...
А защото липсва именно тази фантазия,която Мамасита оплю и която е основата на построяването на подобна клиника....

Каква фантазия бе братче. Аз съм раждала два пъти при абсолютно същите условия, като в описаната "мечтана къща" в голяма университетска болница (не тази, в която работя, ако има някакво значение). Но и тук тези, на които искате да подражавате, не се възползват от мечата, а раждат при подобни на Лиса Барет. Които, между другото, никоя здравна каса не ги покрива. Айде стига демагогия.

Ако искате да се подобрят условията в болниците, трябва да работите с медицинското съсловие. Вижда се, че нямате никакво желание за това.

# 612
...
А защото липсва именно тази фантазия,която Мамасита оплю и която е основата на построяването на подобна клиника....

Каква фантазия бе братче. Аз съм раждала два пъти при абсолютно същите условия, като в описаната "мечтана къща" в голяма университетска болница (не тази, в която работя, ако има някакво значение). Но и тук тези, на които искате да подражавате, не се възползват от мечата, а раждат при подобни на Лиса Барет. Които, между другото, никоя здравна каса не ги покрива. Айде стига демагогия.

Ако искате да се подобрят условията в болниците, трябва да работите с медицинското съсловие. Вижда се, че нямате никакво желание за това.

И какво като има хора, които искат да раждат при незаивисима акушерка у дома си? Какво ти пречи това на теб? Нали ти раждаш където искаш и си доволна? Или си се нагърбила със задачата да лишиш всички различни от теб от правата им?

# 613
  • Boston, MA
За някои личен избор, за други право на живот, нали знаеш.

# 614
За някои личен избор, за други право на живот, нали знаеш.

Правото на жената да решава къде да роди си стои. Без значение какво е твоето мнение. Ти и задно салто да направиш от бурно несъгласие с Хартата за човешките права, се съмнявам да я редактират. Та, стои си въпросът: какво искаш? На мен не ми става ясно...Да приемам твоето мнение като задължително за себе си и своя живот? Ти сериозно ли?

Общи условия

Активация на акаунт