Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 25

• 87 027
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Elegance, лъчетерапията я правят на всеки по различно време.Има хора,които са правили само лъчетерапия,без химия.Такива ,на които се прави след третата химия и после пак се продължава с останалите химии.На мен например ми направиха първо химията,после лъчето. Така че не се притеснявай-те знаят на кой кога! Peace

# 541
Elegance,искам да каже и аз,1-и стадий може да мине и без химиотерапията или да назначат 3-4 вливания,не знам,но в Бг май най-малко изписват 6,но в други страни и по-малко даже при по-тежки диагнози.То ако е останало някъде нещичко(ракова клетчица),то и при 3 и при 6 химии ще го унищожат,а и само лъчетерапията може да е достатъчна във вашия случай(така беше при моя приятелка със същата диагноза в Англия).Това докторите ще решат!но както пишат момичетата,при вашата диагноза всичко ще е ОК!
Пожелавам здраве и късмет на всички! Peace Hug

# 542
Моята диагноза беше абсолютно същата ,както на майката на Елеганс,с тази разлика,че карциномът ми беше лобуларен,а не дуктален!
Е,изкарах си 6 ФЕК-а,плюс 22 лъчета! Peace

# 543
  • София
Благодаря ви отново момичета, успокоихте ме доста. Ще си направи колкото трябва химии и лъчетерапии и дано всичко е наред. Яд ме е , че лекарите се държат много неадекватно и грубо на моменти, ама то това тук си е явно нормално, карат хората да се чувстват безсилни и още по-зле. Последния път като е ходила даже единия лекар нещо и се е карал.
А освен традиционното лечение сме и взели да пие саменто (не съм сигурна точно така ли се казваше), в момента пие много фреш от моркови, четох че е добре за лъчето, набляга на зеленчуци, зеле, броколи и др., а сега ще си прави и една рецепта алое, червено вино и мед. Предполагам тези неща ще и засилят организма, за да се пребори по-лесно със страничните ефекти от химията.

# 544
  • София
Елеганс, много пъти сме обсъждали тук за добавките по време на лечението.
Пак ще го кажа, че трябва да се придържате само и единствено към съветите на лекуващия лекар. Понякога вместо да си помогнем, пречим на лечението.
Нямам предвид соковете.

# 545
  • София
Моята диагноза беше абсолютно същата ,както на майката на Елеганс,с тази разлика,че карциномът ми беше лобуларен,а не дуктален!
Ама пък ти беше гот, нали  Joy Joy Joy
Как иначе сега щеше да понасяш червения цвят .

# 546
Ама пък ти беше гот, нали  Joy Joy Joy
Как иначе сега щеше да понасяш червения цвят .

Не ми гавари,че направооооо... Sick
Сега като се сетя,малееее...След първата химия излизам от онкото умряла от глад и доволна ,че нищо ми няма.Минаваме с мъжО през Кауфланд и от топлата витрина си купувам някакъв хляб със семки и една ееееей толкова голяма наденица.И си ги омуах с кеф.
На следващия ден започнах да повръщам...И сега като минавам покрай Кауфланд още ми се повдига...И мразя хляб със семки и наденици... Joy Joy
Ама мина и замина...
както ти,Маме ,казваш,аз съм куча марка и оцелявам след всичко! bowuu

# 547
  • В царството на игрите:)
Аз само искам да кажа, че ако не е предшествена от лъчетерапия, химиотерапията, трябва да е най - много!!!!! 2 месеца след операцията.
Елеганс, това не го пиша, за да те стряскам, а защото лекарите трябва непрекъснато да бъдат ръчкани - аз това най - добре го знам. Скъсали ми бяха нервите #Crazy
А по повод това дали тумора на майка ти е добър или лош, дали прогнозите са дълготрайни или краткотрайни, ще цитирам един от лекарите на една наша посестрима Еми:
Няма добър и лош рак, няма напреднал и ненапреднал стадий - има рак, който се поддава и рак, който не се поддава на лечение. А лечението на рака напредва всеки ден, така, че КУРАЖ!
И още веднъж ще се повторя - безкрайното четене в нета не води до никъде!!!! Не си го причинявай Peace
Вече чакам срещичката ни с нетърпение, момичетааааа Hug

# 548
Добрютро,аз пак за срещата...
Мила ми Венето, нещо се объркахме... LaughingТочно Сени ми потвърди,че ще дойде! А Нас Нина я очаквам с отговор за потвърждение все още! Wink

Та списъкът изглежда така

1.Милена
2.Силвана
3.Надето
4.Гинка!
5.ММ
6.Весислава
7.Юлето  
8.Силвето
9.Люси
10.Йовчето
11.Марги
12.Енни
13.Асенка

Мишел, сега ако обявиш часа и мястото на срещата ще е супер! Peace

# 549
17.12.2011 година - 19.00 часа - бистро "Любимото"
http://www.lubimoto.com/

Много ми се ще да открием Веси! Дали някой има идея и ли някакъв телефон? newsm78

# 550
14. Джес
15. Нас_нина

И мноооого поздрави и целувки от Стара Загора!!!  Hug

# 551
14. Джес
15. Нас_нина

Супер, Супер, Супер!!! newsm53
Само не ми е ясно защо Хулита си трае smile3506

# 552
  • София
Супер и от мен за мястото - заобиколено от всякакъв транспорт   newsm10

# 553
  • София
14. Джес
15. Нас_нина

Супер, Супер, Супер!!! newsm53
Само не ми е ясно защо Хулита си трае smile3506
Защото ако случайно и се отвори парашута, ще се приземи в някоя раковинка  Embarassed
Дали ще я изгоните ?

# 554
Аз пак влизам с едно въпросче. По време на бременността ми излезе едно топче , колкото бобено зърно на деколтето /на 8-10 см под ключицата. Приличаше на мастно топче, но два месеца след като родих, реших да го махна. Махнаха ми го с местна упойка и го пратиха за изследване. Хистологията показа доброкачествено образувание хистиоцитом.  Наскоро се замислих за превенцията за рака на гърдата и се сетих, че никога не съм ходила на такъв профилактичен преглед , освен на тези профилактични прегледи след раждането при гинеколог. На 30 год. съм . Към какъв специалист трябва да се обърна за такъв чисто рутинен преглед...

Случайно разбрах, че и майчето ми чете вашата темичка. Онзи ден ми написа, че и тя не иска да ходи на ''по-доброто място''. Майче, целувам те и мноооого те обичам! Hug Никъде няма да ходиш. Минаха 5 години... ще минат още много по 5... Е, все някога ще отидеш там, неизбежно е, но няма да е скоро. Млада си, само на 52, радваш се на внуче, а скоро / живот и здраве/ може да се радваш и на още едно...  Wink
Извинете ме за лирическото отклонение, но не се стърпях да не го напиша, като знам, че майчето ми чете тук!

Общи условия

Активация на акаунт