БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

  • 26 133
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 3 114
Мойто ядеше Хармоника, но сега го отказва, както и всякакви йогурти. Странна работа.

# 661
  • Мнения: 4 589
На менд-р Масларска, а и др лекари са ми казали, че киселото мляко при захранване трябва да е от 2%, но по-голяма масленост.
Аз дадох био кисело мляко или на Верея. Ние у нас ядем Боженци и Майдей, това ни допада.

Да ви попитам, кога може да се даде нахут на бебе? На колко месеца?

# 662
  • Мнения: 397
Привет, имам следния въпрос, колко време се обезсолява сиренето, преди да се даде на бебето?

# 663
  • Мнения: 4 589
Аз го използвам мин след 24 часа. Но може да го измиеш няколко пъти и тогава да го оставиш в хладилника.

# 664
  • Мнения: 15 376
Привет, имам следния въпрос, колко време се обезсолява сиренето, преди да се даде на бебето?

Трябва да е безсолно. Обезсоляваш толкова, че да стане безсолно. Няма точен времеви диапазон.

...киселото мляко при захранване трябва да е от 2%, но по-голяма масленост.

Нещо не разбрах...
Киселото мляко за захранване, а и за по-натам трябва да е с масленост 3.6%, т.е. трябва да е пълномаслено.
Млякото 2% е вече полуобезмаслено.


# 665
  • Мнения: 4 589
Sourcherry, ами на мен така ми казаха, както и кашкавала, не тр да е много маслено. За това за бебета се позлва 2 %, ан е3,6%
Помниш, че казахте кашкавалам че тр да не е мн маслен, тогава каква е логиката киселото мляко да е такова?

Ето и какво намерих в нета:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112678.0

# 666
  • Мнения: 3 647
Привет, имам следния въпрос, колко време се обезсолява сиренето, преди да се даде на бебето?

Както са написали и другите момичета, докато се обезсоли напълно. Аз обезсолявам във вода  в  хладилника и за около  едно денонощие  става, но сменям  2-3 пъти  водата.

Благодаря Ви за  отговорите отностно киселото мляко!

 Hug Hug Hug

# 667
  • Мнения: 15 376
Аз за масленост на кашкавал не съм писала. Ако кашкавалът е чист, според вида си има константа на мазнината.
Писах на Бъни за растителните мазнини, ако евентуално присъстват в кашкавала, който дава на детето си.

Иначе млеката трябва да са пълномаслени. Аз още давам такова.

# 668
  • Мнения: 4 589
Ето тук открих доста инфо з акиселото мляко
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393420

Да, може да са пълномаслени, но се започна с нискомалсено и не го е казла само нашето педи. Не е добре да се започне с висок %.

# 669
  • Варна
  • Мнения: 2 437

Да ви попитам, кога може да се даде нахут на бебе? На колко месеца?
След 12 месеца може да се въведе нахута. Най-добре обелен.

# 670
  • Мнения: 15 376
Най-добре е да се започне със смлян на брашно нахут.

# 671
  • Варна
  • Мнения: 2 437
А какво се приготвя от такова брашно?
 Аз използвам сух нахут като готвя и  е голяма работа -накисваш, вариш, пък доготвяш. Ако мога да си поспестя малко труд? Flutter

# 672
  • Мнения: 348
Здравейте,знам че има много изписани неща за захранването,но с моето малко зверче,не мога да изчета всичко.Имам няколко въпроса и благодаря предварително на тези които отговорят.
Захранила от 2,5 седмици с няколко вида зеленчукови пюрета на обед,и ми казаха да давам по 10-12 л.плодово пюре за десерт м/у храненията следобед и след 3 седмици да въведа каша следобед.Яде ориентировъчно в 09.00,12.00,15.00,18.00,22.00 (на поискване е и се мъчим на някакъв режим)
1.в колко часа давате каша ако замествате хранене ? (в 15.00 или 18.00)
2.каква давате и по колко (препоръчаха ми да започна с оризова,безмлечна,но моля пишете коя марка препоръчвате.)
3.всеки ден ли се дава каша?
4.с какво я правите ако не се цедите-с вода ли?
5.колко време съхранявате отворено зеленчуково пюре в хладилника-на опаковката пише в рамките на следващия ден,а педито и продавачката казаха до 24 часа  newsm78
А забравих да пиша че сме на 6 навършени месеца,изключително кърмена на поискване(макар ,че напоследък се стремим да спазваме някакъв график.).Дори и да заместя хранене,ще продължавам да предлагам и кърма,защото сега яде на обяд по едно бурканче пюре от малките и после веднага си иска от млякото.Така че до годинката (защото се налага да се връщам на работа)ще си я кърмя стига да мога и да иска.

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 15:32 от lizi_beti

# 673
  • Мнения: 348
А какво се приготвя от такова брашно?
 Аз използвам сух нахут като готвя и  е голяма работа -накисваш, вариш, пък доготвяш. Ако мога да си поспестя малко труд? Flutter

Нахут предлагат варен в консерва в КАРФУР .Аз си вземам за мен да си правя салати,че бил полезен. Simple Smile А и много лесно се маха люспата му,защото аз си го беля да не дразни стомаха.Е малко е играчка ,но поне нямам проблеми

# 674
  • Мнения: 15 376
Тони, фарината - нахутен хляб можеш да приготвиш. Разкошен е.
Фукача с нахутено брашно. Можеш да добавиш маслини, месо. Задължително пресен босилек.
Арабите правят хумус. Много е вкусно също.
Можеш да купуваш консервиран нахут. Тогава само отцеждаш и готвиш, както искаш. Той си е сварен. Става и на салата с лук и маслини.

Лизи-бети, новите храни се дават до обяд. За да се следи до вечерта за реакция. После изместваш кашата следобяд, на мястото на следобедното кърмене.
Започни с оризова безмлечна каша. Прави я с кърма или кърми след кашата. Имай предвид, че ако прибавиш изцедена кърма в кашата, тя става течна за минута време.
Тьопфер имат биооризова каша, безмлечна. Мисля, че е чудесен вариант.
Да, всеки ден се дава каша.

Общи условия

Активация на акаунт