МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

  • 67 961
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 3 429
Хихи Бонго, възможна е и още как, и двете ми бъркалки са като гърмяни зайци целите са наранени заради моята разсеяност. Ама пък въобще не ми пука.

# 451
  • Мнения: 7 779
Хихи Бонго, възможна е и още как, и двете ми бъркалки са като гърмяни зайци целите са наранени заради моята разсеяност. Ама пък въобще не ми пука.
не го казвай на мен , а на колежката  hahaha

# 452
  • Мнения: 307
Незнам при вас как е ама при мен е така и после като се сложи бъркалката е така

В смисъл че в хляба пак има дупка, а оста е оцвъкана със остатъци от печения хляб много яко залепнали и после не може да се сложи хубаво бъркалката и отдолу остават неразбъркани продукти при следващото месене.


А кисненето не го обичами както и оставянето на неизмити чинии в мивката, защото имам малко дете и често се налага да му мия дупето на мивката Simple Smile


А иначе при мен хляба си се реже на филии без проблем има само 1 филия с по-особена форма ама то и с махната бъркалка пак.

# 453
  • Мнения: 3 429
Това, че си вадим бъркалките и си мием казанчето, не означава че си държим мръсни чинии в мивката, а някои даже си имаме и съдомиялни, така че живот и здраве мивките ни са свободни да си мием дупетата на внуците в тях/ на бъдещите де/ Hug
Аз лично не си вадя бъркалките често, че ме мързи, но всеки път си мия казанчето, поради липса засега на внук и да не ми седи мивката суха, ей тъй на намирам си работа.
Сори колеги за спама Hug

# 454
  • Мнения: 1 298
Аз също имам 2-3 резки по бъркалките,но това фатално ли е?

# 455
  • Мнения: 4 753
Сигурно при всички има спечен хляб около оста след изваждането на хляба... При мен често някоя от бъркалките остава във формата, хляба излиза без нея, което не означава, че така ще си стои во веки веков - не е сложно, кисне се бързо с топла сапунена вода, измива се и готово... Всеки ден ползвам хлебопекарната, понякога и два пъти дневно - не кисна със седмици искам да кажа...  Laughing

# 456
  • София
  • Мнения: 15 849
Сигурно при всички има спечен хляб около оста след изваждането на хляба... При мен често някоя от бъркалките остава във формата, хляба излиза без нея, което не означава, че така ще си стои во веки веков - не е сложно, кисне се бързо с топла сапунена вода, измива се и готово... Всеки ден ползвам хлебопекарната, понякога и два пъти дневно - не кисна със седмици искам да кажа...  Laughing

   Аз защо не мога да измисля, кога да я ползвам тази машина, много дълги са и програмите. Моите хора вместо да чакат,отиват и си купуват хляб.Какво правиш по два пъти на ден?Имам 10 кг брашно, а не мога да измисля какво да го правя.

# 457
  • Мнения: 781
И аз всеки път си мия казанчето. Пълня го с вода и през това време си тегля брашното, те минават няколко минути и после без проблем се измива  Peace Аз бъркалката не я махам, досега само 1 път пробвах, и честно казано не ми се следи кога точно трябва да стане това. Та една дупка не ми пречи  Laughing
И моята бъркалка веднъж се опитахме да я срежем  Mr. Green

# 458
  • Мнения: 3 429
Тайне, намери си рецепта която е точна и става за отложен старт, нагласяш си машинката и сутринта хляба ти е изпечен и готов за закуска.

# 459
  • Мнения: 4 753
Сигурно при всички има спечен хляб около оста след изваждането на хляба... При мен често някоя от бъркалките остава във формата, хляба излиза без нея, което не означава, че така ще си стои во веки веков - не е сложно, кисне се бързо с топла сапунена вода, измива се и готово... Всеки ден ползвам хлебопекарната, понякога и два пъти дневно - не кисна със седмици искам да кажа...  Laughing

   Аз защо не мога да измисля, кога да я ползвам тази машина, много дълги са и програмите. Моите хора вместо да чакат,отиват и си купуват хляб.Какво правиш по два пъти на ден?Имам 10 кг брашно, а не мога да измисля какво да го правя.

Ами вкъщи обикновено не го чакаме да стане, а го правя предварително... Зависи кога ти е удобно... Обикновено вечерта го пека, а на другият ден го ядем - така и коричката става по-мека... По стечение на обстоятелствата съм си вкъщи и няма проблем да зареждам машинката и да вадя хляба... Никога не го оставям опечен в машината за повече от 5-10 мин., дори и с отложен старт...

# 460
  • София
  • Мнения: 15 849
  Проба: солен кекс със сирене и бакпулвер.Печенето и програмите са смесени.Забърках го на тесто с бакпулвер, после пуснах програма само "печене", като изтече времето, заедно с кофичката го бутнах във фурната на печката, под горен реотан, да се изпече и отгоре.

# 461
  • Мнения: 265
Тайна ммм изглежда много вкусно.
stelt77 и аз като теб пека хляба предишния ден. Peace
Аз също мия казанчето с топла вода и веро...остатъците по дъното много бързо се отстраняват, махам и перката....Бях се притеснила за драскотините, ама като гледам не съм единствена.

# 462
  • Мнения: 307
Ами на мен обикновено нищо не ми залепва по казанчето. Някой път перката, ако остане са ми дали една скоба и много лесно се измъква с нея.

Днес пак пробвах картофения хляб и вече му намерих цаката:
1 яйце
3 картофа сварени и намачкани на пюре с малка част от водата в която са вряли и сол на вкус
5 с л олио
400 гр брашно
сол
захар

после ще покажа проба

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 08:00 от sinapovaaya

# 463
  • София
  • Мнения: 15 849
   Този картофен хляб звучи много интересно, трябва да го пробвам някой път.Аз днес още веднъж я пуснах машината, само на месене и втасване, стана разкошно тесто за пица. Малко дебеличка стана, нещо между фокача и пица, но пък много вкусно.



# 464
  • Мнения: 7 779
А кисненето не го обичами както и оставянето на неизмити чинии в мивката, защото имам малко дете и често се налага да му мия дупето на мивката Simple Smile
ще се пукна   Joy
нов начин за  овкусяване на хляб.  newsm78

защо не пробвате, като вадите бъркалките, да натриете  оста с малко брашно. тогава не би трябвало да залепва тесто по оста

Общи условия

Активация на акаунт