Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 23 209
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
много лесно го научих на гърне - пратих го на ясла Laughing Laughing

някой писа по-рано за люлеенето на ръце...е, моя опит е доста горчив Confused на 6 месеца като започнаха да никнат зъбите и стана много крив. не само ревеше, ами и не щеше да спи /и досега си е такъв, не обича да спи, и лесно се буди/. успокояваше се само ако е в ръцете ми, заспиваше, и в момента в който го оставех в кошарата и се събуждаше...понякога по цяла нощ съм придремвала седнала на дивана, докато го дундуркам или просто държа. следобед се люлеехме по един час, а като заспеше след 20 минути пак беше буден...така се отнесе до година и нещо, кошмарна история, дано не се повтаря Rolling Eyes
тъй че избягвайте люлеене и държане на ръце, няма оттърване, и кръста болииии Rolling Eyes

# 556
  • Варна
здравейте мами,относно раждането във варна-аз си заплюх д-р Георгиев от АГ,то мойта стана отзад напред защото ходих при него за диагностика на бременоста в 3-тата сед,ица защото не съм от варна и не познавах никакви гинеколози,просто бях ходила 1 път преди това при него и си го избрах да раждам ,мислех че води и ЖК ама не-каза ми да си избра доктор-голямо питане и избиране беше докато най-накраясе доверих на  дж-питокоотносно Георгиевято ми го препоръча -тя също е в Градска болница и викам айде ясичките ми доктори да са наедно.....относно Д-р Георгиев зна, от сума ти народ,че е много добър специалист а и като човек ми допада,много готин и спокоен човек.Препоръчвам ви го-е то още е сума ти рано,но е добре да си знаеш екипа.аз мисля да си го избера за екип и във VIP стаите,ама нещо много различно коментари чувам за АГ-то пък не знам.....каквото такова,само циганки не ща , Naughtyда има покрай мен затова отделна стая,какво ще кажете за АГ-то

# 557
За гърнето хич не съм си давала зор.Като беше на ясла там ги слагаха,но след като се преместихме преди 6м тук в яслите нямаше места и съответно реших да си го гледам няколко месеца в къщи,докато тръгне на детска.Тук за детска градина са длъжни да ти осигурят място за детето.Та му поотпуснах края,даже по едно време се поуплаших,че септември тръгва на детска,а още е с памперс.И така един ден,месец преди да навърши 3г сам си реши,че иска слип и махнахме памперса,за следобедния сън също не ползваме,само вечер му слагам.По мои наблюдения тук във Франция около 3г им махат памперса,е,разбира се има и изключения.С една дума,детето трябва да реши кога ще стане това.
За люлеенето,никога не съм го люляла на ръце,пък и той май не искаше  Grinning

# 558
  • София
hahuhihi, нали може да ти цитирам поста в темата за ДГ, че във Франция държавата е длъжна да осигури места за всички деца?  Hug

# 559
да,може.Тук дете не може да остане неприето в детска градина,виж за яслите не е така,трябва да го запишеш още докато си бременна,ако не ,или частна ясла /моят син беше в такава и съм супер доволна / или гледачка,избор има голям.

# 560
Днес ми беше много отпуснато,на обяд като готвех и пак ми стана лошо.Това ниско кръвно ме тормози,разтреперах се,зави ми се свят едва изключих яденето и прилегнах.
Виждам говорите за къпането,аз не се притеснявах,беше ми хубаво да си я къпя сама,и таткото помагаше,свеки само гледаше Joy,беше я страх.Пъпа й падна още на 4 ден като ни изписваха.
А за гърнето,започнах да я слагам след 6-7 месец,винаги си пишкаше детето.Акаше само сутрин след като се събуди и винаги я слагах на гърне,така ,че след 7-8 месец нямах наакан памперс.Като стана на 1г и 4 м. беше лято и сама започна да сяда на гърнето/оставях го в коридора.Не искаше памперси,аз слагах,тя ги отлепяше и си ги сваляше.започнах да й обувам гащички и се обслужваше сама.Много ми беше интересна,заведох я в книжарничката за да й купя стикери и да разкрасим гърнето.Избра си едни на патенца.Залепихме ги на облегалката,и когато имаше пиш започваше да вика..."Папи,папи.....С две думи,че иска да сяда на гърнето,и така на 1г и 5 м. вече нямахме дневен памперс,нощния махнахме малко след 2 годинка.Не съм насилвала детето,тя така си избираше,всички ми се чудеха как е възможно.......Абе......дете мечта имам,затова не се решавах на второ,но господ не ме попита,а ми го прати.......сега си го чакам с нетърпение.Но със сигурност ще е различно с момченце.....

# 561
  • Варна
Абе......дете мечта имам,затова не се решавах на второ
аз ако имах такова дете щях да реша, че да гледаш дете е супер лесно нещо и да искам да имам поне още 2-3 Joy

# 562
  • Сфия
аз ако имах такова дете щях да реша, че да гледаш дете е супер лесно нещо и да искам да имам поне още 2-3 Joy
взе ми думите от устата....

# 563
nevvy, имаше малко разместени букви в поста ти и не разбрах кой ти води ЖК, но подкрепям за Георгиев. Иначе до колкото съм чувала не слагат циганка в стаята ти. Но това си го уговори с георгиев, той няма да те насили за ВИП-а, а за диференцираните стаи съм чувала, че ако няма място другаде почват да слагат по 2 в диференцираните, т.е. не е съвсем сигурно, че ще останеш сама, ако това е наистина важно за теб. Защото за мен е много важно. Винаги можеш да си намериш компания, ако искаш, но когато ти е насадена, не можеш да останеш сам и да искаш. Лежала съм по болници и наистина знам, че аз бих се чувствала по-добре ако съм сама. Не всеки е така, затова си прецени добре какво искаш. Аз мисля към ноември да се позаинтересувам за ден на отворените врати в АГ-то и да разгледам на кой етаж точно искам да лежа.

# 564
взе ми думите от устата....
Абе момичета,то вярно ама знам ли да ли и другото ще е така,иначе ще се побъркам.Имам позната с такова истерично,ревливо дете почти на 5г,че едва го издържам/щерката отказва да се срещаме с тях/ .

# 565
Иххх, вече имаме избрано име за момиче, ако това, дето се крие наистина е момиче. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ще се казва Лора. Grinning За момче имаме 2-3 имена - Симеон, Борис и Ивайло. Ще мислим кое от тези ще е. Rolling Eyes

# 566
Аз най-накрая  ще разбера пола в петък, ако не се крие и тогава и аз ще вкарам в действие моите имена Laughing

# 567
  • София
Мами, да споделите как изкарахте на срещата. Аз днес цял ден обикалям София - взех си роклята, ходихме да гледаме спални...
Сега ви напускам за 2 седмици. Ще си ходя в Хасково  newsm44, после за 2 дни в Пазарджик да се пооженим набързо с малък купон след това и пак в Хасково.

Ей, няма по хубаво от при мама  newsm68

# 568
  • Сфия
Иххх, вече имаме избрано име за момиче, ако това, дето се крие наистина е момиче. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ще се казва Лора. Grinning За момче имаме 2-3 имена - Симеон, Борис и Ивайло. Ще мислим кое от тези ще е. Rolling Eyes
Танита, големия ми син е Симеон, малкия, който не е роден още плануваме да кръстим Борис.
ванеска, значи ще се върнеш госпожа, а?
хайде, софийската среща-влезте споделете...

# 569
  • София
starlet хич не ми беше минавало през главата, че ще стана госпожа  Joy

Мда, такава ще да съм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт