Мама вече е нетърпелива ОКТОМВРИйско бебче да поивива!

• 35 999
  • 692
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро Hug
Електра, да ви е жива и здрава Никол! Да е спокойно и щастливо дете! Ти да се възстановяваш бързо!

Съни, как сте днес?

Mimencheto, дано все пак бебокът да те послуша и да изчака още малко. А ако все пак си е решило да се ражда, да е леко раждането!

За раждането мисля, че всички сме на мнение, че е най-важно да сме живи и здрави и ние, и бебчетата! И тъй като много често нещата не стават както сме си мислели, трябва да сме готови на всички варианти! Важното е да сме позитивно настроени  Simple Smile Аз нали бях с отлепена плацента и да ви кажа доста се уплашиха лекарите, защото кръвоизливът беше голям. После като четох и разбрах и от лекарите, че отлепената плацента е едно от най-опасните усложнения при бременност, които застрашават живота и на майката, и на бебето. Хубаво беше, че не знаех това по време на раждането...не че не се притснявах, но не толкова!

И да помоля отново да ни стискате палчета за качени грамчета Praynig Преди като ходех на работа нормално обожавах петъците, а сега не ги обичам, защото следват два дена без сведения за бебка.

# 541
Добро утро   bouquet
Снощи тъкмо съм си легнала и тук станало интересно, толкова се смях , че няма да се учудя ако родя днес  Grinning
Смуси, стискам палци и дано скоро да сте си заедно  Praynig  Hug
Windy , честити ви мебели  Party
На момичетата с ремонти им съчувствам най- искрено, баща ми и майка ми много ми се караха , че бързам и искам всичко да е готово, ама аз съм си такова животно, все бързам.
Съни , как сте днес? Какви са новините от Бо?
Хубав ден на всички   bouquet

# 542
  • София
Електра Честита ви Никол!!! Hug

Уинди - имаме такъв термометър, който свети в тъмното. Лично аз много го харесвам  Peace А за педикюра, естествено че ще си направиш, както казва моята лекарка, освен да се поглезиш малко преди раждане, какво друго по-полезно можеш да направиш за себе си  Whistling

lightstarter на същата фирма има един много сладък часовник, замислила съм покупката му след известно време, като поотрасне още малко Мишо: http://www.amazon.co.uk/GroCompany-HJ008-Gro-Clock-Sleep-Trainer/dp/B002APJCNE. Мисля, че ще ти свърши работа. Звездичките изчезват, като мине съответния час и има светещ дисплей. Аз ползвам детски стенен часовник със светещи цифрички.

Ел Божко - 2009 и аз си бях взела от този модел нощници. Мислих как да я оправя и й заших копчета тик так  Blush

Смуси, стискам палци да е наддала принцесата!

Сийуиш как е Дария? Виждам че четеш от време на време, но не пишеш нищо....

Дано всички болни дечица и мами се оправят бързичко  Hug

Хубав ден на всички!!!

# 543
  • Пловдив
 Добро утро  Hug
Електра,честито бебче baby_neutral Нека бъде живо и здраво! Да изпълва дома ви с радост и щастие!
Hubellena , мерси зе рецептата.Мисля денс да я пробвам Grinning
Пепи, за среща събота и неделя аз не знам дали ще мога.А нищо чудно другата седмица вече да сме родили Mr. Green
el_bozhko  това с нощниците много ме разсмя hahaha
Още малко ни остава с ремонта. Первази да се поставят, пердетата чакам ММ да закачи ,че няма как да се катеря и още доста дребни нещица #Crazyно си има работа.
 Отивам да подреждам дрехи в гардероба.Поне нещо да свърша днес.
 До скоро, момичета

# 544
Добро утро момичета.
Тази вечер бях сигурна,че ще раждам,много ме боля корема,но осъмнах без контракции.Даже в краткото време,когато успявах да спя-сънувах,че раждам.Боли като при цикъл,но болката е постоянна а не на интервали.На някой случвало ли се е?
Уинди,много ме излъга с твоя пост Simple Smile Чета,чета и гледам,че се стягаш да взимаш бебето и да го водиш на консултация.Викам си-а,тука нещо изтървах.Търсих те на първа страница на обебилите се,ама не.Чак сега загрях,че ще ходите с бебето 2 в 1.За малко да ти честитя Максимчето.
Момичета,спрели сме се на 2 имена и из нас е голяма война.Аз съм за Алиса,повтарям го от месеци,та уж половинката да свикне с мисълта,колкото и да не му харесва.Ама не и не.Той си напъва за Лара или Андреа.Мисля си тайно как ще ида да раждам и като ме питат аз ще си кажа Алиса,пък каквото-такова,но за сега е само на теория и си мисля,че не е много честно да се възползвам от ситуацията.По едно време даже мислех варианти как да го метна,че той е измислил името на Дани и че сега е мой ред(едва ли помни кой го е мислил наистина Simple Smile )
Кажете вие,кое от трите имена ви допада.
Вчера си приготвих официално чантата.Поръчах си даже нощница на Венета Сикрет(ВИенета  newsm78 ) но ми казаха,че не знаят с каква картинка има и за това поръчах каквато и да е.Пристигна ми с картинка Funny Twins и два розови заека отпред.Хич не бях очарована.Едно,че зайците розови,друго че са 2!Не искам такива изненади!
Айде,оставиха ме да мързелувам сутринта и аз се разписах.

# 545
  • София
Добро утро!
Честити бебета на Дезърт и на Електра. Май засега това е рекорда по две бебета за един ден, или се бъркам.
Мименцето - не се шашкай, и аз от две седмици насам имам болезнени контракции и то по цяла нощ ме държат, пък ей ме на, все още съм тука. Вече се изтощих, щото все през нощта стават. Докторката каза да пия по 2 ношпа, за да мога да се наспивам, а ако са евентуално истински контракции ношпа-то няма да ги спре.
Zeirna , аз в една нощ съм имала и постоянна болка и през интервали, разпокъсани обаче и по някое време на сутринта спират. Иначе болката е като при менструация
Иначе не ставам за врачка,предчувствието ме излъга за деня, почти бях сигурна че днес сутринта вече ще държа бебе. Вярно не е свършил деня, ама...

# 546
Zeirna    здравей, и аз тази нощ имах такава болка като при цикъл, корема ми беше доста твърдичък... мъничко ме е страх още- има време, нали все пак сме октомврийски мами Simple Smile)))) а пък и аз съм за края на октомври!!! Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебки Simple Smile))

# 547
Windy, endira - как ми улучихте идеите от wishlist-a в Amazon, страшни сте  Laughing

endira
- този със звездичките, честно казано за поотрасналото детенце го мислех, за сега ми се иска нещо комбинирано термометъро-часовник, да се вижда в тъмното, ама да не свети като нощна лампа, че ми смущават съня разните светлини. Затова и отхвърлям Gro Egg-a за спалнята - мисля, че ще е ме притеснява постоянно да има някаква цветна светлина, че хич не е малък Egg, виждала съм го на живо. Иначе и двата са ми симпатични, ама ако можеха да им комбинират предимствата в един уред  Laughing Вероятно все пак ще взема Gro Egg като за начало за детската стая, заради  термометрената функция, че там ще ни е преобличането и къпането в началото.

Междувременно не издържах и поръчах това пингвинче http://www.amazon.co.uk/Mebby-Pengu-Penguin-Thermoclock-Thermome … 367321&sr=1-2 - има термометър за стая, вода и часовник функция, само не разбрах дали може да му свети дисплея  Laughing

Някой може ли да ми каже нещо за теста за алергия към анафилактици - упойките демек. Аз имам алергия към Пеницилин и разбираемо искат да си направя такъв тест. Къде го правихте - следящият ме АГ каза в Александровска болница, но предполагам това не е единственото място, не ми се ходи в натоварена болница. Какво да очаквам горе долу като финансов удар?

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 10:50 от lightstarter

# 548
Zeirna, харесват ми и трите имена,за които мислите,но може да комбинирате Алиса и Лара и се получава Лариса,което е също много хубаво име,поне за мен.
Аз снощи също  имах болки в корема а и болки ниско в кръста,но за кратко.Предполагам,че са част от подготвителните контракцийки,но се бях притеснила в първия момент че ММ е в болница до утре и ако почна да раждам,трябва по-спешност да го изкарвам от там.

# 549
Добро утро!
Много се радвам,че темичката ни стана весела-явно напрежението ни избива в посока лиготни, което е добре. Алтернативата е да се избием с думи Whistling

Аз снощи не можах да спя и и помислих,че може би днес ще родя......за което нямам никакви признаци, естествено. Но мисля да постегна леглото на бебка, да изгладя дрешките и да ги подредя Thinking

Zerina, соред мен Андреа е много чалгаджийско име, а аз не харесвам таи музика и куклите,които я изпълняват Stop Лара е готино, но не ми идва галения вариант Thinking Алиса е много нежно и галеното Али много ми допада не мен лично. Мисля,че щом и ти го чувстваш близко, значи точка по въпроса Wink

lightstarter, на мен тест за алергии към уойки не са ми правили първият път, а когато попитах не трябва ли, ми казаха,че ако съм си правила зъб с упойка и не е имало проблем,значи да съм споко. А аз всеки зъб си правя с упойка-голяма съм наркоманка Mr. Green

# 550
  • София
Имам въпрос към ЛЛЛ консултантите: Кърмата ми от вчера се появи, но не е явно в нужните количества, проблемът е, че бебчо абсолютно винаги заспива на гърда и не суче качествено- съответно той гладен и не стимулира да идва повече. Редувам гърдите по 15тина мин и повече, след което той е напълно заспал, сложа ли го в леглото почва рев и търсене на храна. Та моля посъветвайте ме как да го събудя да суче активно (опитах да го щипкам, повдигам, преобувам). От родилния дом яде добавка, която от днес не давам, но няма наяждане и заспиване милото. А, изцедих веднъж с помпата 10 гр. след като се кърмихме и това е.

Здравей, anssi и честита рожба! Да расте здрав и щастлив!

Често новородените бебенца по разни причини са по-сънливи от колкото е здравословно за тях. Би могла да пробваш някои техники, с които да поддържаш бебето будно и сучещо.
 Масажиране на дланта или стъпалото, както и гръбчето;
 нежен масаж на падинката между ключицата и вратлето;
 минаване с влажна ръка или кърпа през лицето на детето;
 сваляне на завивката или събличане на част от дрешките;
 смяна на памперса;
 кърмене кожа до кожа(ти и бебето голи(то по памперс) и завити заедно, за да не ви е хладно). Допира до голата кожа възбужда инстинктите на бебето и то може да се задържи по-дълго будно и сучещо.

Техника, която би могла да помогне също е компресия на гърдата. Ето обяснение как се прави http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
 и видео http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-4dayold
 Или накратко:  обхващаш гърдата с цяла длан (палец отгоре, другите пръсти отдолу) на няколко сантиметра зад ареолата(тъмната част около зърното). Когато бебето спре да суче активно, притискаш гърдата между пръстите си така, че да не боли и държиш притиснато. Обичайно бебето започва да суче няколко секунди след това. Когато спре да поема мляко, отпускаш. Може по няколко пъти да правиш компресията и след това да предложиш другата гърда. На втората гърда също може да приложиш компресия, след като бебето спре да суче самО.

Ползването на биберон-залъгалка също може да има влияние за неефективното сучене, за това  би било добре поне първите 6 седмици да не се дава на бебето или употребата му да е ограничена до минимум.

С често сучене (на 2-2.5 часа) и предложените методи за разбуждане бебето може би ще успее да поеме достатъчно мляко. А с израстването бебетата стават по-будни и активни, и без нужда от помощ, за да се справят  Simple Smile Ако имаш нужда от още информация или помощ, с удоволствие бихме опитали да бъдем полезни.

Желая ви безпроблемно кърмене толкова дълго, колкото вие с бебето желаете!

# 551
skrech , благодаря много за отговора. Ще пробвам това, коети си предложила.
Докарваме го на моменти до 1.5-2ч. интервал, което ми се струва добре. Но понякога спи и само 45 мин. и все търси.
Иначе ака почти след всяко ядене, за пишкането- мисля също е ок, не мога да преценя напълно.

Момичета, хубав ден и чакаме нови бебчовци.  Hug Стискам палци на всички, които имат нужда.
Не съм чела назад, но ще наваксам скоро, надявам се да съм в час с нещата  Simple Smile

# 552
Здравейте момичета Simple Smile

Честито на мама Електра , да и е жива и здрава малката принцеса Никол !

Съни Как сте днес ? Надявам се че при Боян има подобрение , а Али е спокойна  Hug

kakichka И на мен лилавия вариант много ми допада, но не ми върши работа  Simple Smile Ние взехме сивия вариант , а столчето за кола го нямаше сиво и го взехме тъмно синьо . Да като изключим помпащите се гуми и цената , за мен главния критерии в избора беше, да може към рамата да се слага и столчето за кола. Аз съм много доволна от избора си засега , надявам се че ще съм доволна и след ползването и  Peace

Windy Много зависи от обстановката в стаята , но мисля че по-добрия вариант е до малко под прозореца , аз лично не харесвам завеси до земята , но пак казвам много зависи от обстановката  Peace  За килима , мисля че и сега да го вземеш , няма да е проблем.
Ние в спалнята сме с мокет от тези най-дебелите и ме притесняваше почистването му , понеже бебчо ще е при нас като за начало . Но в крайна сметка, ще взема назаем една парна прахосмукачка да пусна сега , а след като се роди, ще си пускам малко по-често от сега, обикновената.

При мен нощите започнаха да стават малко кошмарни , въртенето от едната страна на другата е мисия невъзможна  Mr. Green А всеки път когато ставам до тоалетната се сещам за едно оприличаване на борец , която някоя от вас беше направила  Laughing
А и нали сме си на село , сутрините също не мога да се наспя , защото на 3 къщи около нас им докараха дърва за огрев и се чуват резачки от всякъде , поне изчакват до към 9.30 хората, съобразяват се.

Постовете на Алтер Его и Зелда, ме разсмяха с глас  Joy hahaha

# 553
Здравейте и от мен днес , преди малко се върнах от запис тоновете са добри , имам и контракции, но не са от тези които трябва да бъдат  Sad само ме мъчи болка и тежест, а изгледи за раждане никакви .
 Praynig Praynig Praynig за Смуси и Клеопатра

# 554

Общи условия

Активация на акаунт