Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 188
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, в последните страници чета, че отново сте обсъждали даването на ХЛ в течна форма и на гранулки. Искам да попитам, особено тези от Варна, знаете ли дали във Варна има хомеопати, които да работят с лекарства в течна форма. Аз имам опит само с двама - и двамата ни бяха изписали гранули. От мои познати съм чувала и за други, които работят така, а се водят класически хомеопати.

# 256
Мечка Малинарка ами разсъждавам си, правя връзки разни, нали нямало нищо случайно  Laughing Пък и аз тогава бях набрала букет кукуряк...

Merymoly, аз си купих лекарството от аптеката, боаронските гранулки, хомеопатичката ми даде указания как да ги разтворя и дозирам

# 257
Следващия път непременно ще питам хомеопата за прословутото разтваряне, че ми стана много любопитно как аджеба се прави. Всеки пише за него, пък никой не дава инструкции... или за всяко лекарство и случай е различно?
При нас само първите неща бяха течни (пак ги давахме по една капка и чакахме две седмици - то само търпение да имаш с това чакане...), но така ни ги бяха забъркали в аптеката, а след това съм взимала гранулки, често се е налагало и боааронски.

# 258
Следващия път непременно ще питам хомеопата за прословутото разтваряне, че ми стана много любопитно как аджеба се прави. Всеки пише за него, пък никой не дава инструкции... или за всяко лекарство и случай е различно?
При нас само първите неща бяха течни (пак ги давахме по една капка и чакахме две седмици - то само търпение да имаш с това чакане...), но така ни ги бяха забъркали в аптеката, а след това съм взимала гранулки, често се е налагало и боааронски.
На нас ни ги дават готови разтворени.

# 259
  • Варна
Момичета, в последните страници чета, че отново сте обсъждали даването на ХЛ в течна форма и на гранулки. Искам да попитам, особено тези от Варна, знаете ли дали във Варна има хомеопати, които да работят с лекарства в течна форма. Аз имам опит само с двама - и двамата ни бяха изписали гранули. От мои познати съм чувала и за други, които работят така, а се водят класически хомеопати.
За един хомеопат /жена/ знам, че дава в течна форма само, или поне така беше преди 2 години.

# 260
Фата моргана, разтварянето е различно всеки път.. или пък еднакво... ама това хом. го преценява в съответния случай. Аз съм давала както разтворена гранулка в определено количество вода (по една лъжичка де, не цялата вода), така и разтворена през 5, през 7 чаши... може инструкцията да включва 2 гранулки разтворени, или пък повече дори... просто е различно..  Peace

# 261
  • И аз не знам къде...
Ами на мен хомеопатката ми е казала, че се разтваря една гранула в 7 чаени лъжици вода. Разбърква се преди приемане и се взема по една лъжичка вече колкото пъти е предписано!
Не че се заяждам и че съм веща, ама ми се струва че много задълбавате в това разреждане  Rolling Eyes!
Аз много често като се лекувам съм на работа и няма как да държа разтвор далеч от компютри и телефони и хомеопата ми е казал че спокойно мога да ги вземам в сухо състояние! И си действат, при това добре  Wink!

# 262
На мен хомеопатичката ми каза да разреждам една гранулка в около 50мл вода и да приемам по една лъжичка след енергично разбъркване. Предписвала е и сухи гранули, когато лекарството е в по- ниска потенция/ на Боярон се случи да взема/ .Засега децата се повлияват добре от лечението  Peace

# 263
Обсъждано е разтварянето иначе, но трябва да се рови назад.

Аз разтварям в около 50 мл, когато се налага да е през чаши. Слагам 2 гранули, за всеки случай. Гранулата е с вътрешност от млечна захар, отгоре фино напръскана с филм от лекарството. Та понеже не се знае точно тази гранула дали е добре напръскана (образно казано) или при триенето на гранулите се е повредил филмът, слагам две.
За траен разтвор в аптекарско шишенце (онези мъничките с дозатор капкомер или без) слагам 2 гранули, 1 част чист спирт, 10 части дестилирана вода. Ползвам за мярка онази "спринцовка" от течните детски Панадол, Нурофен. Сещате се. После сукусирам 30-40 пъти, веднага след като пусна гранулите. Увивам във фолио, надписвам и готово. Това го правя ако ми се наложи да пренасям течно или да давам на близък, ако му е предписано и го няма в момента в аптеката, пък се окаже, че аз го имам.

Няма проблем гранулите да са на Боарон. И това е обсъждано. Фирмите производители са си фирми производители. Просто Боарон нямат регистрирани разреждания над 30. (е, може би с изключение на осцилококцинума).Нямат и от ЛМ потенциите. ЛМ потенциите са само в течна форма. 1М има течни, има и на гранули.

# 264
  • Пловдив
Мече, аз бях срещала някъде, че Боарон всъщност си произвеждат и високи потенции, но не се внасят в БГ... Wink

# 265
Зададох въпроса на течните лекарства, защото имам доста познати от Варна, които се лекуват само с гранулките и дори май не са чували за разреждане. Иначе разбирам (от Вас и от прочетенето оттук, оттам за хомеопатията) каква е ползата от течната форма. Детето на моя близка, което беше с високи стойности на AST (над 1000), не успя да се оправи от инженкции с ретарпен, но след месец лечение при д-р Хаджиева (с гранулки) вече е с нормално AST. Дали резултатите ще са трайни не знам. Аз бях малко скептична в началото, особено след като разбрах, че приема и някои добавки (соли, коластра - не помня точно), но слава богу резултата за сега е добър.

# 266
  • София - Варна - Бургас
Интересно дали децата с алергия към кравето мляко трябва да имат конституционално лекарство Лак някой си Joy Joy Joy
Това, че си имала алергия към полското котенце, няма нищо общо Laughing Joy
(дори и да си с конституция пулсатила, няма да е защото си имала алергия) Ех, развесели ме от сърце тази вечер, тъкмо се бях омърлушила Hug

Имат Мече, няколко Lac's начело с Lac-delphinum а също и от групата на Туберкулиновите хо л-ва, но също и Калкареата и... много други.   

# 267
А конституционното лекарство на един човек едно и също ли остава с течение на времето или се променя според обстоятелствата?

# 268
Мече, аз бях срещала някъде, че Боарон всъщност си произвеждат и високи потенции, но не се внасят в БГ... Wink
Затова съм писала, че нямат регистрирани разреждания. Но благодаря, че ме допълни, за да е по-ясно, защото в крайна сметка става въпрос за у нас, наистина. Няма как хората да хвърлят боб Tired, за да разберат какво съм имала предвид Hug

Интересно дали децата с алергия към кравето мляко трябва да имат конституционално лекарство Лак някой си Joy Joy Joy
Това, че си имала алергия към полското котенце, няма нищо общо Laughing Joy
(дори и да си с конституция пулсатила, няма да е защото си имала алергия) Ех, развесели ме от сърце тази вечер, тъкмо се бях омърлушила Hug

Имат Мече, няколко Lac's начело с Lac-delphinum а също и от групата на Туберкулиновите хо л-ва, но също и Калкареата и... много други.   

Логиката е ясна. не може да се определя конституция по един симптом.  13 ги изброих на висока степен - моето моментно също е от тях, а интересното е, че нямам алергия, нито се влошавам, просто не го обичам чисто, и то само прясното мляко. Лак делфинум въобще го няма там. Вероятно имаш предвид лак дефлоратум. Подобно се пишат и сигурно в бързината не си догледал.  bouquet

# 269
  • София - Варна - Бургас
А конституционното лекарство на един човек едно и също ли остава с течение на времето или се променя според обстоятелствата?

Конституционалното лекарство обикновено остава едно и също с течение на времето, това което е било и в детството, при живеещите на село, сред природата.

Мече, права си - бързах...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт