Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 181
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Днес ходихме пак до лекарката УНГ,прегледа я,после пусна пълна кръвна карина и утайката на кръвта,и викна детски специалист,бая чакане ударихме,но изписа капки за нос,ние купихме помпа отделно,и АБ Клацид.
Всичко това е от секрети,които са зад гърлото и там си стоят и не излизат през носа,дано вече всичко е наред,аз съм в болнични малко,че и аз съм на АБ.

# 571
  • вече Пловдив
Честита Нова 2012 година, момичета! Да са ни живи и здрави децата, както и целите ни семейства!

Моята дъщеря май ще се окаже с варицела  Rolling Eyes (в тяхната яслена групичка миналата седимца са се разболели 3 деца). Снощи, докато приготвяхме масата, я видях да си вдига блузката и какво да видя - по цялото гръбче червени пъпки, а някои дори бяха станали на мехури, пълни с течност. Цял ден мрънка детето, че го боли ту главата, ту коремчето, имаше и 37,1 Т. Дадох й нурофен и заспа спокойно. Тази сутрин вече има по лицето, корема и слабините червени пъпки, а по гърба са станали много. Пак е с 37,1 - 37,5 гр. Хапна малко и заспа, но пак й дадох нурофен, че я тресеше.
Мажа я с розова вода и с едно гелче, което ми изпрати свекървата за облекчаване на сърбежа. Знам, че детето не се къпе, докато не завяхнат мехурите, но мога ли да я подмивам? Има 5-6 пъпчици по слабините и сега само я бърша с влажни бебешки кърпички...

# 572
  • София
Честита Нова Година! Здраве, щастие и много късмет през цялата година!

Ваня1975, бързо и леко да минава варицелата Praynig. А иначе със съвет не мога да ти помогна, защото моите още не са я карали.
малката лисичка, ох, дано вече последното лечение помогне на дъщеричката ти, че много се измъчи Praynig.

Моите хлапета оздравяха и двамата, но от вторник са на ДГ Mr. Green. На Ани сополите успях да ги изчистя, като й промивах носа с физ. р - р в спринцовка.

# 573
  • София
Честита Нова 2012 година, момичета! Да са ни живи и здрави децата, както и целите ни семейства!

Моята дъщеря май ще се окаже с варицела  Rolling Eyes (в тяхната яслена групичка миналата седимца са се разболели 3 деца). Снощи, докато приготвяхме масата, я видях да си вдига блузката и какво да видя - по цялото гръбче червени пъпки, а някои дори бяха станали на мехури, пълни с течност. Цял ден мрънка детето, че го боли ту главата, ту коремчето, имаше и 37,1 Т. Дадох й нурофен и заспа спокойно. Тази сутрин вече има по лицето, корема и слабините червени пъпки, а по гърба са станали много. Пак е с 37,1 - 37,5 гр. Хапна малко и заспа, но пак й дадох нурофен, че я тресеше.
Мажа я с розова вода и с едно гелче, което ми изпрати свекървата за облекчаване на сърбежа. Знам, че детето не се къпе, докато не завяхнат мехурите, но мога ли да я подмивам? Има 5-6 пъпчици по слабините и сега само я бърша с влажни бебешки кърпички...
И двете ми деца боледуваха от варицела преди няколко месеца... та, едното не го къпах 3-4 дни, само го подмивах. Другото беше с доста висока температура и къпането много го облекчаваше - него на практика не съм спирала да го къпя всеки ден. Този къпания няма нито един белег. Peace
За облекчаване на сърбежите продават един английски мехлем - Вирасут, той е само за варицела, очевидно е много хубав, защото нито едно от децата ми не се е чесало.  Peace

# 574
За облекчаване на сърбежите продават един английски мехлем - Вирасут, той е само за варицела, очевидно е много хубав, защото нито едно от децата ми не се е чесало.  Peace

ех, да го знаех и аз този мехлем преди година когато и моите я караха, щях много сърбежи да им спестя

# 575
  • вече Пловдив
Ника, точно с това я мажа - 2 пъти за днес. Сега е с 38,7 Т и днес избиха много пъпки, явно и пак я тресе, защото казва, че й е студено под 2 одеяла.  Confused Давам нурофен, не смея да давам нещо друго...

# 576
Ваня, при варицела не се давав никакъв случай Нурофен или каквото и да е с ибупрофен.
Само парацетамол - Панадол, Калпол.

# 577
  • София
Мдааа... След като изгонихме Муракселата, сега гоним Стрептококи. Иде ми да убия някого... Явно скоро няма да видим детската градина. Пуснахме изследване, за да видим изчистили ли сме Муракселата и се видяха Стрептококите... Сега ги лекуваме с хомеопатия - да видим до къде ще стигнем... Два - три дни беше с Т около 39 градуса, но от днес вече я сваля под 37.

Стискам палци на всички болнички да се оправят бързичко!

# 578
Честита Нова Година! Здраве, щастие и много късмет през цялата година!

Ваня1975, бързо и леко да минава варицелата Praynig. А иначе със съвет не мога да ти помогна, защото моите още не са я карали.
малката лисичка, ох, дано вече последното лечение помогне на дъщеричката ти, че много се измъчи Praynig.

Моите хлапета оздравяха и двамата, но от вторник са на ДГ Mr. Green. На Ани сополите успях да ги изчистя, като й промивах носа с физ. р - р в спринцовка.
Честита 2012 година!
Благодаря за пожеланието,и аз се надявам и като че има резултати от АБ,но ще изкараме докрай лечението!
Нека през новата година дечицата се разболяват по-малко!  Hug

# 579
Честита нова година!!! На всички желая много здраве!!!!!
Аз преди време писах за скандалче с домакинката, после пък имах и разговор с директорката. Честно казано не мога да разбера защо родителите си въобразяват, че като мълчат на лелките децата им са по-добре. Изобщо не е така и аз лично съм ставала свидетел на доста неприятни картинки.
По въпроса с бележките от педиатъра и 30-те лв. Да, наистина, дори цял месец да отсъства детето, родителите ще платят 30 лв. Това обаче не важи за субсидиите от общината. Или с дреги думи, ако те отчетат извинителна бележка, за дните, в които детето не е било на ясла не се дават субсидии. Явно, когато детето отсъства цял месец санкциите за яслата са доста повече, защото при нас точно това се оказа ябълката на раздора.
Даже взеха да ме заплашват, да ми предлагат отписване и пр.
Е, ако продължават по същия начин няма да се отърват от проверки  Sunglasses Има поне две схеми, за които ще стане голям скандал и горко им тогава  Twisted Evil
Не съм искала специално отношение към децата си, а спазване на елементарни норми на хигиена. И да ви кажа честно, като чета в нета, масово са си създали комунизма по яслите.

Малките бяха болни цял месец, като 2 кедмици се мъчихме, но после скръцнах със зъби и направиха носен секрет. Еми пак мораксела и то масово. Явно в яслите си върлува тази бактерия, а родителите накрая просто нямат изобр и си пускат децата със сополите (никой няма да ги държи на работа нон стоп в болнични). Стига да няма температура, което явно в един момент се случва, когато имунната система натрупа известна памет. А в яслите, хем болните ние си ги гледкаме в къщи, хем те си взимат паричките. При такива схеми никой не може да ме убеди, че за тях е стимул децата д аса здрави. Защо да гледат 20-на деца ,като могат да гледат 10 и пак да взимат пълна субсидия и такса от родителите. Това си е истината.

# 580
Аз да попитам и тук,когато СУЕ е завишено,опасно ли е ?

# 581
  • Бургас
Когато дете или възрастен се бори с инфекция някаква в организма, СУЕ е завишено.Когато оздравее се пуска отново, за да се провери дали е влязло в норми и би трябвало да е.
Моята дъщеря от вчера вечерта е с температура, която стига до 37.8 и след като дам "Нурофен" пада и след няколко часа пак до тези граници.Няма сополи, кашлица или някакви други симптоми.Водихме я на дежурен педиатър и жената каза, че е начало на вирус и й изписа "Изопринозин".Та вие доволни ли сте от него, дразни ли стомаха?Не са ни го изписвали досега, та затова питам.

# 582
Доколкото знам, завишено СУЕ показва, че инфекцията не е вирусна, а е бактериална и трябва да се лекува с АБ. Вие май пиехте вече АБ. Отделно, че трябва да се правят съответните МБ с антибиограми, което често се спестява от лекарите  Confused  СУЕ се нормализира забавено, май някъде 1-2 седмици след оздравяването. Колко е вашето СУЕ? Контролно ли е или сега за първи път го правите?

Шоколадово бонбонче, при детето ми изопринозина не е дразнил стомаха.

# 583
Доколкото знам, завишено СУЕ показва, че инфекцията не е вирусна, а е бактериална и трябва да се лекува с АБ. Вие май пиехте вече АБ. Отделно, че трябва да се правят съответните МБ с антибиограми, което често се спестява от лекарите  Confused  СУЕ се нормализира забавено, май някъде 1-2 седмици след оздравяването. Колко е вашето СУЕ? Контролно ли е или сега за първи път го правите?

Шоколадово бонбонче, при детето ми изопринозина не е дразнил стомаха.
Ами назначиха пълна кръвна картина,за да решат дали да дават на АБ,беше 28 СУЕ.И пие Клацид ама е на свършване има за 2,3 пъти още.
МБ не са ни правили.

# 584
  • София
малката лисичка, давай АБ, дотогава, докогато трябва, но имай предвид, че и дори да сте приключили с лечението, СУЕ пада по - бавно и ако направите скоро отново изследването, то вероятно ще покаже пак високи ст - сти. За да е вярно, направете го 10 - 12 дни след като сте приключили с АБ.
Ваня1975, как е дъщеричката ти, подобрява ли се?
Сутринта като заведох Ани на ДГ и госпожата ми каза, че в групата имало варицела. Сега съм в очакване. Не се притеснявам, че може да се зарази, защото по - добре сега да я изкара, отколкото като по - голяма.

Общи условия

Активация на акаунт