Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 27 953
  • 702
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз пък въобще не съм сигурна, че млечните са с Ам!
Мале вярно...открих топлата вода Mr. Green
Херо, сама ли си говориш или само така ми се струва?  hahaha

smile3532 smile3532 smile3532
Ей, стреснах детето с моя смях

Марта я кажи мерките на твоята мадама,  стана ми интересно как  разбра, че е дебела.

# 496
  • Стара Загора

Херо, сама ли си говориш или само така ми се струва?  hahaha
Все още не Mr. Green Но го написах да се знае, че съм писала глупости Mr. Green

# 497
  • София
Хера:Мерси за оценката на моята Магеланка! Peace
Нелка: 7250 кг. 64 см., но проблемът не е в килограмите, в неправилното им
разпределение- имаме огромен бут , в сравнение с останалите части на тялото, а  в комбинация с плоското дупе на татко и не стои добре ( моето е голямо и кръгло дупе  Mr. Green)
 Благодаря на всички за отговорите за кашата!  bouquet

# 498
И аз да благодаря за инфото за кашите!   bouquet
Ами ето, като пита човек няколко пъти, намира отговора Simple Smile

Значи, аз за сега няма да давам млечните, тъй като идея си нямам с какво АМ и т.н. са, току виж изкочила някоя алергийка или непоносимот (в което безкрайно се съмнявам)
Ще правя безмлечна и ще слагам кърма, поне за сега. Останалите, които съм купила (само на хумана съм взела) ще ги яде по-нататък. Не смятам, че ще останат  Mr. Green Ще купя и на Хип каквито има безмлечни. Като се консултирам с докито другия път, ще питам какви млечни да давам в бъдеще.
Марте, и аз като теб, мислех да лиша Максито, че да не се напомпа........но след дълго умуване, смятам да му дам на детето да си хапва, но не всеки ден, например 2-3 пъти в седмицата. То една кутия е за около 3-4 порции (когато се дава цяла порция) така че няма да остане много Simple Smile Според мен няма от къде да си набавят иначе нещата от зърнените култури. Така че, каша ще се яде.
А за мерките на Магито........ да не чувам и дума, идеална е мацката  Heart Eyes

Днес започнах да давам плодово пюре следобед. И както споделих по-рано дадох вече 1/2 бурканче, защото той тези плодове ги е ял вече. То пък може ли само картофи, моркови и тиква  Mr. Green

Хоупи, така завидях на Фифо за ароматерапийката....... Искам и аз такива джаджи за бебета пък. То тук и да има, ще струват майка си и баща си  Crossing Arms

# 499
Еее, намерих и аз време да се включа...Нещо нямам настроение в последно време...мъчи се депресия да ме хваща май и затова гледам да не се включвам , че да не пиша тъпотии...

Този студ ми разказва играта...Не стига, че съм зиморничава и обичам да ми е топличко, ами и ни секват хубавите разходки с щерката  ooooh! Не че не я изведох днес навън де! То си знае човечето ,че сме си редовни в разходките и си ги търси. Докато не я сложа в количката и не я врътна към входната врата да тръгваме, не спира да мрънкоти  ooooh! Ако си останем у дома заради времето, то е едно постоянно мрънкане...Аз се правя на маймуна - то песни ли не пея, приказки ли не разказвам, не танцувам ли, не я разнасям ли и всичко й омръзва ужасно бързо...

Със захранването - смятам, че вървим добре. Яде картоф и тиква, като тиквата не я долюбва, ама аз й я бутам смесена с картофа и няма къде да ходи.
Днес пак и накупих една камара дрешки плюс много сладки ботушки. И въпреки това пак имам чувството, че нищичко си няма  Embarassed

Ооо, и да ви се оплача...наложи се да подстрижа бретона на ВИП-чето  Cry Влизаше й в очичките на гопожицата и просто нямах друг избор . Резнахме го с баща й, докато беше мокър в банята и тя мируваше в коритото. Шокът дойде по-късно,  когато косата й изсъхна и установихме, че имам ужасни фризьорски способности  Mr. Green ММ каза, че приличала на Джим Кери от филма "От глупав по-глупав"  Joy Joy Joy Цяла вечер само ми натяква, че съм окепазила хубавата му дъщеричка  Joy

Айде аз ставам, че така ме цепи глава чак ми се повръща
Лека нощ

# 500
въпрос към консултантите по кърмене Андреа се кърми доста успешно(да не ни е уроки де),от няколко дни обаче,почти нахранена според мен пуска гърдата и си цока езика,какво означава това цокане на езика  newsm78 после пак суче,спира,суче спира лигавоти се накрая .но това с езика ме озадачава Simple Smile

зайче, привет! Чак сега успях да прегледам по-внимателно темата...дано не е късно за отговор...
Очевидно се справяте много добре с кърменето и вероятно Андреа е доволна. Hug Би ли описала по-конкретно как си цока езика? Това й поведение може да е продиктувано от изследователски интерес  hahaha- просто да и е интересно да си изучава устичката, ако си е открила по някакъв начин езичето и да изследва собствената си физика. Ако въпреки това цокане на езика бебето се чувства добре, както и ти, разбира се, вероятно ще отшуми като пореден етап в развитието на бебето. Друга вероятна причина може да е желание да задоволи сукателния си рефлекс, което би обяснило
после пак суче,спира,суче спира.
Peace

Чак сега успях да прегледам по-внимателно темата...дано не е късно за отговор...

Да се включа набързо и аз с въпросче (с едната ръка Simple Smile )
С каква каша да почна - безмлечна? или млечна? купих 2-3 вида, но май всичките са с оризови и царевични люспи. Друго какво да дам- елда? грис? други видове има ли?
Аз смятам да давам 2-3 пъти седмично, не всеки ден, да не се напомпи допълнително, но да не го лишавам от зърнените култиури.... Затова питам основните кои да дам
Той е на кърма, пречи ли за млечните каши? или да правч безмлечна и да добавям кърма?

mushence, няма нужда да добавяш кърма в безмлечните каши, ако на същото хранене бебето суче. Peace Преди захранването на бебето с преработено прясно мляко /в кремчета и там разните кисели/ се препоръчва да се дават безмлечни каши, които не заместват млечното хранене, а само го допълват. Peace

Ай сега отивам да чета последните 8 страници, че пак имам пропуски... Whistling

# 501
Идвам да доложа(колко е хубаво човек да е в почивка и да не е на работа, та да може да виси по фоумите Mr. Green ), че мисията захранване с пюре от сладък мина изключително успешно, а Фифо-Евкалиптов изключително много го хареса и искаше да изяде цялото бурканче

Аз (чак) сега открих тук огромно количество хомеопатия в магазините и искам да попитам дали някоя от вас знае билка или комбинация от такива, които помагат за отслабване? Знам за комбинацията хранене+спорт , но в случая не питам за нея , а САМО за хомеопатични препарати!  Peace

Дианчее, никакви депресии душа! Не давам! Да ти минава! Hug

# 502
  • София
Здравейте МАЙки и МАЙчета!
Ние малко късно ви се представяме, но все пак се надявам,че ще ни приемете сред вас-мен и моята дъщеричка.Тя се казва Никол и е родена на 04.05 2011.Първо дете ми е,раждане по естествен път.Всъщност аз от доста време ви чета.Това мн.ми помага и успокоява като виждам,че появяващите се от време на време в ежедневието ни с бебката проблеми са си напълно нормални,макар и леко неприятни бебешки неща.Не съм писала досега,защото в къщи сме 3-ма на 1 компютър и докато ми дойде реда и ви прочета мненията,дребната се събужда и айде пак на въртележката....Но ще се опитам да се включвам по-често вече.

# 503
И аз от доста време само воайорствам тук, ама тъкмо се наканя да пиша и Райчуни пуска въртележката  Crazy

И ние още се кърмим нощем. Обикновено последното кърмене е към 11.30. После си взима една "късна вечеря" към 3.30-4ч. и "закусва" в 7.30-8ч. Понякога обаче се случва да се буди и през 40-50 минути и дреме на циците ми. През деня режим нямаме- храним се когато и където и колкото поискаме, напук на док, която се опитва безуспешно да ми повтаря, че детето трябва да има режим.
Вчера се захранихме с картоф- 2 лъжички, смесени с изцедена кърма (20 минути цедих 20мл. и повече нЕма да го повторя това упражнение  Naughty).
Повечето от пюрето беше по лигавника, ама успяхме и да хапнем малко. По всичко личи, че пърдЖолите ще ни се услаждат повече  Mr. Green, ама т'ва е пАлАжението- засега ще хапваме само гарнитурата  Laughing.
Днес продължихме с картофа- този път 5-6 лъжички. Беше ма-а-а-алко по-добре. Поне до момента, в който Рая реши, че сама ще си държи лъжицата  Joy Оттам нататък изобщо не разбрах как пюрето се озова по ушите и, по косата и, по моята шия, но не и в устата и. Всичко стана със скоростта на светлината, ама като има мерак детето да се храни само  Crazy Вечерта и приготвих тиква на пара и мисля утре да смеся с картофа. Дадох и мъничко тиква да опита и определено и хареса. Обаче ще видим утре какво ще е положението.

Луси, само банан има и на Ганчев. Днес взех от Кауфланд разни двукомпонентни пюрета и видях, че имаше само банан, банан и плодове и някакъв банан асорти  newsm78

Кой ще ми каже откъде да взема сладък картоф?

# 504
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите мами!  Hug

Времето е доста кофти, но поне темичката се е съживила  Heart Eyes

честито и от мен на всички месечинковци - да са живи и здрави! 
Марте- ти си роден поет, много ми харесаха и заглавието и стихчето, как ги измисляш не знам Simple Smile   

Ние продължаваме захранването- зор е. Вече 6ти ден сме на пюре от тиква, което не ни е любимо, но като сме го почнали ще го довършим. По 3-4 лъжички се приемат. Единственото хубаво е, че детето вече АКА!!!  newsm44 Дано морковът като вкус се хареса повече.

Нощното будене е  кошмар- яде се по много и начесто  Rolling Eyes, а сутринта от 6.30 е тегаво. Сега и тоя студ.

Важен въпрос- как смятате да обличате малчовците в този преходен период. Не е за грейка, но и само с панталон е студено. Айде за момиченцата има чорапогащници, а мъжете как?   

# 505
  • До морето :)
Добре дошла на новата мама   bouquet
Хаупова, аз знам секс и ябълки  Mr. Green Друга диета или средство - не са ми известни. Обаче се убедих, че от редовния секс се отслабва  Rolling Eyes
Julia_Ch, че какво пречи и на момченцата да се слагат чорапогащници?  newsm78 Има всякакви цветове.  Grinning Иначе ние сме с чорапогащник и боди (в зависимост от времето - с къс рткав или тънко боди с дълъг ръкав) и отгоре - панталонче и блуза. Задължително върху чорапогащника - чорапи и отгоре - терлички  Mr. Green Обличам го детето, ама пък като е болно....  Sad

# 506
  • Варна
Добре дошла на новата мама!

Julia_Ch, аз съм взела чорапогащници в синьо за моят мъник. Мисля да му взема и други "мъжки" цветове. Какво като е момче, докато не му поникне чорапогащника от естествен косъм, ще носи чорапогащи през зимата Mr. Green

Хоуп, допълнение към диетата на Нелка - ако не действа, спираш ябълките Mr. Green. Нелка, отде намирате време за редовен секс? Моят мъж след работа обикновено заспива на дивана малко след като съм приспала малкия и му идва настроението, когато аз се наканя да си лягам и го изръчкам да се местим от дивана в спалнята, но тогава пък на мен ми се спи. Та сексът е мираж извън почивните дни при нас.

Я да ви питам като сте на вълна захранване - какво е туй чудо плодов кисел? Имам някакви далеечни спомени от детската градина, че сме яли някакви кремчета дето така се наричат, ама как се прави - продават се готови, или newsm78? И откога се дава?

Отивам да лягам, че май само аз кукувам по това време, ама имах едни преводи да правя и реших да ги приключа днес и затова осъмнах...

# 507
# 508
Гад-няр-ки! Знаех си, че ще се отнесете с презрение към моята драма! Crossing Arms И ще ми препоръчате "спорт" !!!  Twisted Evil Crossing Arms

# 509
Добро утро!

Добре дошла на новата мама!  bouquet

Julia_Ch,аз съм взела на Лазар чорапогащници в синьо и сиво със зелено.
В къщи го обличам с боди с дълъг ръкав(тънко или дебело)и блуза и панталон(или анцуг комплект-ватиран) и чорапки.

Норе ,пробвай с разделно хранене.При мен този начин има най-добри резултати.

Лазар от вчера кашля и днес ще звънна на педиатърката. Sad Миналата седмица каката кашляше и може да го е заразила.......
На болничките бързо оздравяване!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт