Отговори
# 390
ами много се стреснах от това че движенията и бяха едни такива като вдървени и очите и бяха широко отворени все едно друго бебе беше с каката не ми се е случвало такова нещо.а и като четох в интернет ми настръхнаха косите.благодаря ви за отговорите малко се успокоих  bouquet

# 391
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала, а за съжаление и нямам време да чета. Аз го закъсах, баткото тръгна на детска градина ходи 4 дни и сега е болен и цяла седмица ще е вкъщи. Направо щес е побъркам с двамата вкъщи. Добре, че беба е кротка защото нашия батко е огън направо. Явно на 2 г. и 10 месеца още са си малки и е голям зор. Нищо не мога да свърша днес докато го придумам да яде имаше истерия абе ужас, направо. Сега го взе свекърва ми за малко и да не повярвам малката спи та успях да ви драсна.
Незнам за вас, но бебка е супер баткото ми дава повече ядове, намираме се във фаза бебшки пубертет и ми е много тежко направо незнам как ще го изкарам, иначе е добричък но явно ревнува и от бебето ........... оф както и да е да не ви отегчавам.
А на всичкото отгоре и всички са болни около мен аз се опитвам да се разболея но се държа и взимам всички мерки да не го допусна и дано бебка да не се разболее надявам се, че кърменето ще помогне.
На всички целувки и се надявам да мога да наваксам скоро с новините, дано да се излекуваме бързо Hug

# 392
  • София
Лиле, днес си мислех, че отдавна не си наминавала и аз не съм редовна напоследък, но ти съвсем се загуби. Истината е, че с 2 деца в къщи на куп и една майка си е тежичко, Ева 2 дни не беше на училище, въпреки че е голяма и помага дори, пак ми беше зор, те просто имат различни потребности по едно и също време и е нормално да ти е тежко и някое от тях да се ядоса по някое време.

За бабите - аз лично не мога да говоря- моята свекърва, за разлика от майка ми,  много ми помага в момента, защото нашия татко е на обучение в Австрия и ако не е тя, направо съм за никъде. И вероятно той я е инструктирал, но пък тя е чудесно послушна- помага ми с домакинството, пазаруването и каквото друго й поискам, децата не ги ровчи, не ме дразни, според мен много се старае, за да не ядосва и мъжа ми сега, но и за за ни помогне реално.
А иначе- съм твърдо за това бабите да се държат далече, когато упражняват вмешателство в каквото и да било, защото ето, както е при  jadet все някога се стига до конфликт с мъжа, независимо коя баба се бърка  #Cussing out

# 393
Ения,
и аз първо се сетих за желязо, обаче ме изписаха с хемоглобин 115 и въпреки това след раждането пих един месец малтофер. Сега не знам колко е хемоглобина, трябва да си пусна една кръвна картина. Май наистина така ще направя, пък после да видим какво ще излезне  Hug
А относно кърменето - защо не попиташ ЛЛЛ консултант дали не можеш да започнеш някакъв режим при това положение  newsm78

Миленка, силно гуш  Hug Hug Hug
За ортопеда знам, че момичетата ходят задължително, а момчетата - при определени показания.
Така каза нашето педи.
Андрей го заведох на преглед за собствено спокойствие  Peace

# 394
Мацки, направо ви завиждам за бабите  Wink. Ние, с нашите работещи баби все трябва да чакаме събота и неделя за да се порадват на внуците.
Аз да се похваля, че след като мъжа ми купи памперси 3-ка, вече сме сухи Party.
Но проблема с храненето на 2 часа си остана. Вече е по-спокоен бебока, но си настоява да се храни по начесто. Започнаха да ме наболяват гърдите, особено в областта около зърното. Нямам търпение да премине този т.н. период на растеж.

Исках да ви питам с какво мажете личицата на бебоците като излизате навън в това лошо време. Аз за каката ползвах колд крема на Мустела, но сега за бебчо още не съм купила. Гледам ги в нета и се колебая, ще се радвам, ако някой препоръча крем, от който е доволен.

Имам и въпрос към мамите с по-големи дечица, които ходят на градина или училище - давате ли някакви имуностимулатори или ваксина , за да предотвратите евентуално разболяване на каката/баткото и на бебока.

# 395
за ортопеда , знам , че всички  ходят   и най-вече момичета. В последните години това е практика да се прави  първо  на 45 ден - тогава най-добре  се виждало дали има отклонения. Но момичета да  знаете , че ортопедите  по каса са станали опасни  ... изписват  задължително  ортопедични гащи - ей тъй ... ( поне в Пловдив  е масова практика). Д а ви кажа ,м че ако действително има проблем гащите  не помагат но пък са неприятни за носене от  бебетата! Комерсиализирали са се докторите  - даже те пращат  в определена аптека да си ги купиш- струват  25 лв. И  , което  е най-важното  една единствена фирма предлага  тези  гащи  в БГ - Ортотекс мисля беше...  Започват да ти обясняват  как в Англия  тези гащи  задължително  се слагали  на бебетата след раждането ...а това е глупост  защото имам няколко приятелки , които родиха  децата  си там  и  съм разговаряла с тях  за това .... За мен цялата  работа ми намирисва  на  пари !  Crossing Arms
  Просто си  намерете един наистина добър ортопед !  Peace
 На Габи  тези  дни и предстои  този  преглед ! В  чуденка  съм при кого по  здравна каса да  я заведа!

# 396
zllati нашата кака е на 7 и ходи на училище/където бъка от вируси/всяка година и давам бронховаксом за деца и съм много доволна.

# 397
Здравейте майчета. При нас все някой е болен. Каката вече втори вирус изкара. Малката не се разболя, но от няколко дни мъжа ми е болен, от днес аз съм без глас. Нищо друго ми няма, само дето не мога да издам звук. Преди малко говорихме с лекарката ми, та тя ми изписа Хомеожен, Изопринозин, сироп Стодал, ако стане по-сериозно положението и Парацетамол. Но каза да НЕ КЪРМЯ малката, а ние сме изцяло на кърма, не е вкусвала адапте до сега. Отделно аз преди време четох, че чрез кърмата си предпазвам бебето да не се разболее и сега съм раздвоена.
Затова се обръщам към ЛЛЛ консултант за съвет. Макар, че си мисля, че зная какъв ще е отговора, иска ми се да чуя компетентно мнение по въпроса да кърмя или не, за да си се храним спокойно с бебчето.
Аз отдавна съм видяла, че моята лекарка не е много в час с кърменето, затова много не й обръщам внимание що се отнася до това, но искам да зная, че постъпвам правилно.

# 398
 :hahaha:Na mama Misheto,много весел пост...и много полезен Peace
mishchitzata,моята свеки си я обичам и уважавам,ама както почти всички и тя намира с какво да ме издразни всеки път,щом ми заговори за отглеждане на деца...и все изречението започва с "Едно време ние...." или "...тези моди сега..." В деня в който ни четоха молитвата,бяхме се събрали с моите родители и тя,да вечеряме и тогава нервите ми не издържаха и и се сопнах пред всички...е,досрамя ме после EmbarassedИ винаги,това е всеки път...ми намеква,че не съм държала бебето си на ръце и не съм се занимавала с нея,а съм я оставяла в "модерния" шезлонг ooooh!Тя едно време по цял ден го носела и му пеела песнички...не било като сега...Само че тя едно време е имала кой да се навърта около нея и да и върши работата,а тя да се занимава с децата си...а аз съм по цял ден и нощ сама,гледам дете,дом и мъж(който е все с големи претенции и никак не е лесно и на него да угодя Whistling)А за това,че я държа гладна и не я дохранвам,няма да коментирам CloseНе знам...но един ден,ако Господ ми даде да имам син,сигурно ще дразня снахата още повече с акъли Mr. Green(като се знам)
Ние сме в периода "скок в растежа"...до сега ядеше на около 3 часа по 100-110мл кърма,сега яде на 2 часа по 160мл...дано да мине бързо това,че не мога да и насмогна на апетита и се дохранваме с АМ..Това е от нас...оплаках се,олекна ми Grinning
Приятна и спокойна вечер мамчета Hug

# 399
Espri84как разбираш колко кърма изяждате.Ние сме на кърма +АМ и не знам колко кърма изяжда.Като цедя е около 30-40мл. от двете гърди и преди прегледа давах 60мл добавка.но тъй като сме наддали само 680 гр.педито каза да давам повече Ам.Общо да яде около 110-130 мл.

# 400
Здравейте мамчета,

Днес съм доста притеснена. Михаела не иска да яде или по-точно буди се да яде, но изяжда 30-40мл и заспива ( до сега изяждаше по 100мл), ама като пън, по никакъв начин не мога да я сабудя. Бутам биберона в устата, но тя го плюе, реве и не иска. После заспива пак и така на 2-3- часа. Иначе всички памперси са напишани, даже ака 2 пъти. Не мога да разбера какво става..не е болна, всичко й е наред. Имате ли някакво обяснение...или да се притеснявам????????????

# 401
Na mama Misheto, бяхме на лекар всичко им е ОК на двете госпожици. Питах го за обувчиците-докато проходи босо с или без чорапки, на вън или вътре няма значение. Когато проходи задължително обувка с твърда пета и пак босо на вън, на поляната стига сезона и поляната да позволяват. Питах го също за стоенето в шезлонг или столче за кола-може да си седят колкото искат, така са направени, че да не натоварват таза въпреки чупката, която имат и цитирам: " Татко им как не се схваща по цял ден да седи в шезлонга на плажа и да зяпа."  Mr. Green
И на мен ми каза никакво прикрепяне, напъване да стане детето и да ходи, то само си знае кога. За кенгуруто не съм питала, но знам, че препоръчва носене заради разкрача на бебето, който всъщност е полезен. Също ми каза никакво спане на ляво, дясно и по корем, само по гръб.
А за въпроса с бабите съм напълно съгласна с него, но въпреки това се радва, че ги имам и то в изобилие, винаги има на кого да тръшна поне едното или пък и двете деца за да си свърша някаква работа.

Ренка, не се шашкай толкова, може да е скок в растежа или просто да й е криво на детето, ще се оправи след ден-два.  Heart Eyes

Хайде лека и спокойна вечер  Hug

# 402
Ренка, и ние имахме такива периоди.
Не се шашкай и дребното  е човек. Нали и на теб понякога  не ти  се яде  а понякога си  гладна като вълк и  ядеш повече ... ? Peace

# 403
на мен ми се струва, че беше преди векове моментът, когато бебето уж спеше повече... вече 2-3 дни става, постоянно иска да яде /буквално/, само се гушкаме, не спи спокойно и всякакви подобни 'симптоми'. а като си помисля, как само преди 10тина дни се притеснявах, че спи 6-7 часа вечер Simple Smile а до какво се докарахме сега Simple Smile днес спа 2ч на краката ми и това ни беше спокойствието. и след това чак преди малко задряма, и то с цената на часове сукане, гушкане и подобни...

кимс - аз така и не разбирам какво те притеснява; рефлекс на Мур /или Моро/ май се казва това; Сара нарочно я стреснаха в болницата; пък и тя най-редовно така странно се протяга - аз се шегувам, че прави упражнения за разтягане, че да порасне още Simple Smile и за погледа - същата работа - аха и се загледа странно и в следващия момент се захили; мен дори бебешката сестра ме беше предупредила, че през 2рия месец бебето можело да гледа 'странно', но това било 'нормално'. разбира се, ако нещо още те притеснява, винаги можеш да запиташ лекар, но дотогава - успокой се Simple Smile

Галче, много странно ми стана това с полицая; но днес говорих с една позната - нейната дъщеря е точно 2 месеца по-голяма от Сара, родена е тук, и те сега си бяха в БГ и са правили паспорт - и тя много се притеснила, като и казали това за полицая; в крайна сметка, оказало се, че може вместо това да отидат с 2ма свидетели, които да декларират, че те са родителите Simple Smile та, отишли те, и в полицията попитали свидетелите за егн-то на малката. а те хората, едно, че не го знаели, ми и реално самото егн се появило малко по-рано, същия ден Simple Smile и настъпила караница по български, в която служителите в съответното звено са най-великите и най-разбират... и в този момент това момиче си помислило как само иска да си ходи от БГ и да се прибира в Дания, колкото и гадно и неприятно да е тук...
Вероника, имай това предвид /за полицая и свидетелите/, да си спестиш излишни нерви...
//между другото, тук акта за раждане на Сара ми го издадоха в църквата /няма общо с религията, просто там се намира съответното звено, което прави тези документи/, та оттам ми дадоха някакъв формуляр, в който трябваше да се подпишат 2ма свидетели, с личните си данни, които да гарантират, че ние сме родителите на бебето /как ли пък те могат да са сигурни...///

спокойна нощ   bouquet

# 404
Ренка и ние днес цял ден сме така,се едно Никол описваш Grinning Момичета,сигурно сте обсъждали,но някой ще ме светне ли:за това ходене при оротопед-можем ли да вземем направление за него по зк и от кой се взима-от педиатъра или от личния лекар?И ако има някоя мама от Ямбол дали може да ме насочи към някой ортопед.Ние ядем на 2 часа даже и през ноща..скоро ставаме на 1 мес. чудя се до кога,вече умирам за сън  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт