Отговори
# 405
аз попринцип знам че ходенето при ортопед е задължително за всички бебета на около 1 месец,защото се гледа най-вече за луксация на тазобедрените стави.колкото по-рано се разбере дали има такава,толкова по-добре.след това мисля,че на 4 месеца се ходеше или чак на годинка беше не помня newsm78.ние сме на 22 в събота и ще видим какво ще каже д-р алексиев за алекс.взима се направление,но доктора пак иска 20лв за прегледа с ехограф ли е и аз незнам точно Crossing Arms

иначе и аз алекс го държа така под дупето защото и той все иска да е изправен Rolling Eyes
за бабите съм абсолютно съгласна,но и аз като мадленка ако мога понякога се възползвам да тръшна едното Laughing а по-нататък и двете Crazy  само да са ми живи и здрави и най-вече майка ми,защото тя най вече ми помага,а свекито само им се радва веднъж седмично Crossing Arms

тази неделя като бяхме при нея на гости да види внуците и взехме шезлонга(като тайничко се надявах да се усети че не трябва да е много в ръцете ако е спокоен).мисля че проработи плана ми.гушна го малко о като видя че задремва вика"чакай да го сложа да си лежи"....е този път не ме ядоса а напротив изненадах се Laughing

ренка не се притеснявай и при нас го е имало този момент.понякога алексчо хапне малко и заспива,след това се буди пак да цокне малко и веднага заспива.просто има дни в които повечко им се спи,а други в които им се кокори.

аз като взема да му пея за зайченцето бяло и той започва да припява с мен гукайки,много е сладък,ще вземе на мама професията hahaha

за имуностимулантите аз давам на краси сиропче герисан.отделно когато усетя че започва да се разболява веднага започвам да давам едни капки,казват се "умкалор" и съм мнооого доволна от тях.досега от както го давам не сме стигали до АБ(да чукна на дърво),но мисля че много добре действа.друго за което съм чувала че е добро,но не сме го опитвали още е есберитокс,може би следващия път ще го опитам,че да не давам все едно и също.

ами това е,дано не съм забравила нещо,лека и мека Hug

# 406
Данна, много полезно инфо това за двамата свидетели, аз пък това не го знаех Hug

За стимулиране на имунната система давам на Диди мед с пчелен прашец. Като се разболее й давам и витамини. Общо взето май не наблягам много на превенцията чрез медикаменти. Не знам дали е израстнала болестния период, но да чукна на дърво, откакто сме тук боледува доста по-рядко и по-леко. Като се сетя какви пневмонии и бронхити правеше в България ooooh! Накрая се наложи да влезем в болница и да я спрем от яслата, за да се излекува напълно Peace

Лилето, много ми е познат бебешкия пуберитет, но повярвай ми след 3-тата година се променят коренно децата. Порастват за една нощ Heart Eyes, колкото и невероятно да звучи Crazy

Да ви се оплача, днес така набодаха малкия ми Тод Cry Ясно ми е, че на малко бебе трудно се взема кръв от вената, но пък да го надупчат 3 пъти, за да напълнят 6 шишенца. Дано скоро да не ни се налага пак, че е ужасно Praynig

# 407
Добро утро Hug
Мога да спечеля всякакви състезания по отвеяност. Направихме чистата молитва на 41-вия ден Embarassed Ако не бях по цял ден на разходки, щях да прочета на Тара и на neci честитките в понеделник. Иначе погачата беше в неделя и мина много приятно.
Ние вкъщи сме в пълен детско-мамешки състав, защото и Иво подкашля и не смея да го пусна на градина. С четиригодишно обаче е доста по-лесно. Почти за всичко около бебето ми съдейства. Единственото неприятно е , че къщата е обърната наопаки, защото го оставям да си играе с каквото си иска.
Ние получихме за подарък два космонавта и плюс нашият един, вече спокойно можем да си изкараме зимата навън Grinning Аз отсега го обличам така, за да ми е по-спокойно. Дъждобран отгоре да го пази от вятъра. Вътре слагам боди с дълъг ръкав, защото сме в къща и макар да си имаме локално парно, не е така силно и градусите са около 20, плюс , минус един.
Понеже тук и други майки са споделяли за проблем с кожата между веждите, да кажа един лек, който действа чудно - масло от макадамия. Има го на Икаров. Помага и при всякакви обриви при бебета, заличава леко и стрии за получилите по време на бременността.
Боби ще го водя в четвъртък на ортопед. Тогава в нашата поликлиника идва такъв от Горна Баня.
Личните лекари са длъжни да дадат направление, независимо момиче ли е или момче.
Искам да се включа по много от обсъжданите теми, но нещо ми е трудна организацията.
Приятен ден на всички Hug

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 07:48 от valerie

# 408
  • София
Поздрави и от нас ! Simple Smile

Бебка вече е на 21 дни. Миналата седмица бяхме контролно при лекарката и като ни премери се оказа, че малко сме наддали и затова сега сме изцяло на смесено хранене. Един път на ден само не й давам добавка, а кърмата, която съм цедила през деня. Давам по една гърда на ядене, като се цедя след това. Само последното за деня ядене яде и от двете гърди.

До преди няколко дни и нашето пъпче пускаше по малко кръвчица и затова все още го третирам с клечки за уши напоени в спирт - 70 градуса. Понеже ме беше страх от напъването да не кърви повече все я взимах на ръце като ревеше или пък все я люшкахме в шезлонга и сега прекарва доста голяма част от времето си в шезлонга, като трябва и да я люшкам, а вечер и уикендите я с крак, я с ръка мъжът ми поема щафетата. Напоследък я оставям обаче повече да си реве - когато чисто физически трябва да свърша нещо друго и просто няма как.
Заради пъпчето все още не сме къпали Яна в истинския смисъл с корито и т.н. Мия й дупето на мивката по няколко пъти на ден - когато има аки само, а телцето й мия с мокра кърпа, като после я мажа обилно с лосион/олио, защото й е доста суха кожичката.
Нашата лекарка каза по принцип първия месец къпането в корито да е не по-дълго 2-3 минути, а самото къпане да е само в вода и да ползваме сапуни/шампоани не повече от 2 пъти в седмицата и смятам да я послушам  Peace До колкото си спомням и с каките процедирахме по сходен начин.

Иначе си е ревличка. Уж прави 5-6 паузи нощем, но тази нощ примерно се събуди 4 часа след като беше заспала и 2 часа имаше "песни и танци на народите " Simple Smile Аз пък докато свърша всичко си лягам поне 2 часа след като тя заспи и така в общи линии ми се събират по 4 часа сън като цяло и по-късно открадвам по някоя друга минутка допълнително.

Като й говоря доста се заслушва и ме гледа едно такова съсредоточено  Heart Eyes А понякога направо се смея с глас, макар и да сме само 2-те сами през деня, защото ги прави едни такива смешни и сладки физиономии  Heart Eyes

Вкъщи още не са пуснали парното. Климатика в хола е включен на 21 градуса, но тъй като с него се опитваме да топлим и спалнята, която е преходна от хола, реално темепратурата е по-ниска и затова обличам Яна с боди с дълъг ръкава, тънки ританки и отгоре гащеризонче или блузка и панталонче/ританки. Понякога слагам и памучно елече - особено в спалнята, където нощем тя спи, защото става мнооого студено. Затова през деня стоим предимно в хола на топличко.

Нашите каки през деня са на детска градина, но вечер настава голямата веселба. С татко им се чудим кое е всъщност баш бебето  #Crazy А като почнат и 3-те заедно да реват стерео, в голямата суматоха, в един момент направо ни избива на смях  Simple Smile В общи линии при нас е весело - да са ни живи и здрави !  Heart Eyes

Хубав ден на всички !

# 409
  • софия
renka86 не се тревожи и ние имахме такъв период и се оказаха гъбички в устата ,които му придават метален вкус и затова не е ядял.ПРОВЕРИ И ТОВА КАТО ВАРИАНТ newsm78

# 410
eniq моля те пиши ми подробно за д-р Алексиев след прегледа,ние също ще ходим при него,може би следващата седмица,лекарката ни много го нахвали,но искам и друго мнение Hug
Ninche-споко и при нас е така вечер Laughingголям купон,добре че отвреме на време се заиграват на компа иначе е супер купон,нощес дори малкия батко искаше да спи при бебето с биберон smile3504

# 411
megian,ninche направо ме развеселихте Grinning зор ,зор ама ви пълна къщата  направо ви се възхищавам  bouquet

# 412
На всички пожелавам такава пълна къща Grinning Wink,сутринта се възхищавах на простора-3 размера панталони,и само слипове Mr. Green

# 413
Приветче !Момичета БЯСНА съм от три дена нямаме ток в бурята онзи ден се скъсал кабел наблизо до нас  лъгаха ни че уж го правят и накрая днеска ни изтърсиха че ако искаме ток трябва да си платим и тогава ще ни пуснат .Ние с децата сме при мама а  мъжа стои вкъщи вечер да я пази от крадци. Чакам сега да ми кажат колко пари ще искат.И времето хубаво изпускаме за разходка абе направо откачам . Ще пусна жалба на тея глупаци !
Айде това от мен оплаках се.

# 414
Хайде и аз към групата на Ninche и megiAN  Laughing
В неделя беше най-"весело", аз цял ден сама с тримата, Яна цял ден не спа, защото в момента в който заспи кака и я буди. На баткото му беше скучно и за разнообразие дразнеше Мария и тя пискаше постоянно. Купона беше в пълна сила. Но за сметка на това, много се търсят и обичат.
Нашата кака пък никога не е била с биберон, но сега си го търси и най-смешното, че биберона е като за Яна размер 0-3.
При Яна май коликите минаха, от няколко дни е доста спокойна, сутрин се хили като ряпа, опитва се и да гука, но не и се отдава много, много за сега.
За ортопеда и ние го посетихме миналата седмица, всичко на Яна и е наред, каза че към 8 месец  е хубаво още един преглед да направим. За слинга ме предупреди да я нося с разкрачени крачета, като в кенгуру и това е общо взето. 
Милен_ка тези от Е.ОН прекалиха вече, как могат да ви карат да си плащате, че да ви пуснат тока. Вие нямате ли договор за присъединяване към ел. мрежата им когато сте правили къщата. Дано скоро се смилят и ви пуснат тока без да се налага да плащате.  Hug

# 415
Благодаря ви момичета. Доста ме успокоихте. Днес маймуната е по-спокойна, папа веч1е повече...а през нощта направи 6-часова пауза, много се гордея с нея Simple Smile

Кога започват бебетата да ни се усмихват реално и да ни виждат...защото Михаела вече се заглежда, но май още е с блуждаещ поглед... ?

МИленка, нямам думи..как ще им плащате на тия глупаци---съди ги до дупка, ако трябва!!!!!!!!!!!

Мамита с по 3 деца----направо ви свалям шапка..как се оправяте не ми е ясно--- вие сте ГЕРОИ!!!!!!!!!!!!

# 416
ренка,оправяме се-нямаме друг избор,а не гледаш ли малко весело на нещата може да луднеш #Crazy,а за заглеждането,май някъде около 40-я ден вече могат да проследяват с поглед бебоците,аз Никчо от 3 дене го виждам че върти очичките като се местя пред него Wink,а усмивки раздава като спи само Wink

# 417
Ние днес ставаме на 1 месец! Кога мина това време и аз не знам. Честито на всички, които днес празнуват, най - вече на малката Ивета на мама ronisum, че само за нея има инфо на 1ва страница. Но знам,че има и други...честито мили майчета и малки бебчета. Много радостни мигове ви желая.

Отивам да нахраня моя месечинко малък, засега с мляко, а след време ще има тортичка...засега тортите са само в памперсите Simple Smile  hahaha hahaha hahahaНо колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух!

# 418
честито на всички месечковци,да са ви сладки тортичките,и да сте живи и здрави baloni

# 419
Здравейте и от мен, момичета!

Отдавна не съм писала, но се опитвам да ви изчета, че всички въпроси, които обсъждате ме интересуват живо.
Та да ни е честита новата тема в Родени (то вече темата половината мина де) - всичките ни бебчета да са живи и здрави, да растат силни и здрави и много, много щастливи. И честито на всички, които вече станаха на месец!

Нашата Калина всичко със зор прави - със зор се роди, та и от там нататък всичко й е все със зор. Бяхме на консултация - за 1м и 3 дена сме наддали с 600гр и сме пораснали с 2 см. Лекарката в началото предложи смесено хранене, ама аз отказах. Не е наддало много детето, но все пак си е добре. Имахме силни колики и след като с Инфакола се запичахме доста, минахме на Колийф. Те действат много по-добре, но след няколко дена даване на Колийф пак се запече. Докато спи дори се напъва, а като се събуди се започва едно напъване и гърчене с рев - ужас. Иначе я кърмя 8-10 пъти в денонощие, но от многото напъване повръща често.
Искам да питам консултантите от ЛЛЛ няколко неща в тази връзка:
1. Педиатърката препоръча да не я храня на по-малки интервали от 2ч. и половина - иначе се смесвали старото и новото мляко, но тя понякога и на 1ас и половина иска да яде. Какво да правя?
2. Искам да й помогна да пръцка и ака по-лесно - ако почна да й давам еспумизан - ще помогне ли?
3. Давах Биогая, но първите дни не бях прочела, че тр да се държи в хладилник и го държах на стахна темп. Сега не смея да й го давам. Има ли проблем или да купя ново шишенце?
4. Мога ли да давам едновременно Колийф и еспумизан и евентуално биогая?

Благодаря предварително!!!

Общи условия

Активация на акаунт