Отговори
# 660
Здравейте Simple Smile
Vio честита втора месечинка-да е здрав и много да те слушка
dilyanad  Hug дано да не няма нищо притеснително
И аз продължавам с моите проблеми.Направо тези дни ми идваше да се #2gunfire.Както ви писах имах проблем с пръста на ръката-лекуваха го за едно ,то се оказа друго,ходих да ми го изчистят че се получи гноен абцес,също така вдигнах 40 градуса температура и за капак ми се запуши лявата гърда и се получи една буцааа CryВ следствие на този стрес познайте-кърмата ми почти спря newsm45
Сега се мъча да я стимулирам с лактогонен чай,повече течности и често предлагане на гърда.
е хубаво ви се пооплаках,сега ще се оправяме за разходка
Приятен и слънчев ден ви желая

# 661

Здравейте мами!Минавам да ви почерпя че моето момче вече е голям днес става на две! Така бързо минава времето все едно вчера се роди . Гушкайте си децата колкото може повече защото времето отлита като миг! Ние ще го водим на  зоо и после малко в детския кът .Довечера ще посрещнем малко гости!  Hug Hug

# 662
nadia_8405,
стискам палци всичко да се успокой много, много скоро, че иначе не си е работа... и аз съм под постоянен стрес и всеки път, когато се храним, винаги се чудя има ли какво да яде Сара /не че имам основания да се притеснявам, но все нещо ново излиза.../
точно преди няколко поста ЛЛЛ бяха писали на Ения за стимулацията, дано да ти е полезна тази информация!!!

neci,
успех с кандидатстването! но в НБУ не е ли платено и неособено трудно да се запише магистратура? късмет!

за кашлянето и задавянето -
и при нас така се получава; чак и този велик бейби вак съм поръчала; дори на няколко пъти се събужда, защото не може да диша...
водих я на лекар - нищо и няма, препоръча да спи на възглавница; аз малко се зачудих на този съвет, но и аз забелязах, че проблем се получава при лежането... аз имам една изключително ниска бебешка взглавничка и като пробвам спането с нея има огромен ефект - няма такова давене и събуждане...

ние втори ден започваме деня си от 4 a.m. но днес аз просто не издържах да ставам така рано и някакси дремахме /или поне аз/ още няколко часа; а то не е събудане за ядене или памперс, ами офоциално събуждане Simple Smile

# 663
  • София
Привет и от нас с Рада:-)))

Таренце с най-голямо удоволствие те приемам за гледачка за някой и друг час със зета:-))) Да ти кажа и да не чуе дявола Рада тия дни ни оставя малко да поспим нощем...лягаме около 12, после се събужда към 5 това си е направо постижение......храним се и после пак заспиваме до към 8.30-9 най-късно.....
И моя Рада в повивалника най-обича да седи, там е усмихната в най-широката си възможна усмивка, защото там правим любимия й масаж, там ритка по голо дупе, а нали знаете колко много обичат бебоците да са голички дупетата им и повивалника за нея е нещо прекрасно. Къпем си се все така спокойно и преди и след баня, може да се изнерви вече само към края когато е облечена и е озверяла от глад.....
nadia_8405 пожелавам ти скоро всичко да се оправи, дано ти дойде кърмата, аз се моля да ми спре....вие да ви дойде....кво да кажа...но за теб стискам палци, давай на бебчо да суче от теб, пий чайове, папай овесени ядки и дано да се получи.
Аз все-така си се мъча с циреите....с дупето ми, въобще никакви бабини илячи не ми помагат......дано да ми спре кърмата скоро за да мога да се лекувам с по-крути мерки.
И аз като Валери не съм фен на тегленето на сополи с помпи, и Рада има сополи, да не си помислите че няма, но ги махам с клечка, просто бръквам, врътвам и ги закачам, не й е приятно, но определено съм станала спец и ги вадя за секунди, докато се е усетила че бъркам и аз вече съм готова......но вакуум на детето в носа няма да завра........ Crazy
За стерилизацията на шишетата, и аз пак като Валери стерилизирам сутрин и вечер, имам си доста и ми сигат... но да, всяко шише е стризлизирано.

# 664
  • София
Честита месечинка на днешните бебчета : ) Да са живи и здрави !

Milenka, да ти е живо и здраво и голямото момченце ! Весело и безгрижно детство му желая ! Simple Smile

Ние сме добре. Още от самото начало дохранвам с Хип Комбиотик, но напоследък намалих много дозата, защото беше наддала много за кратко време, така, че сега давам по 30 мл. и то не всеки път - поне по един път на ден давам изцедена кърма вместо добавка.

След като навърши и 1 месец давам и биба залъгалка от време на време.

Вигантол давам сутрин на гладно в лъжичка с малко кърма. Лекарката каза да изчаквам поне 15 мин. преди да почна да я кърмя след това, но това сутрин рано на гладно бебе не се получава и общо взето почвам да я храня след около 5 минутки.

Инфакол сме купили, но още не съм давала, защото и аз не мога да определя дали има колики - поне външно не си личи да си сгъва крачетата и т.н. Понякога си пръцка, а и тя си е ревливо бебе по принцип, така, че не се знае как точно стоят нещата с коликите при нас.

До днес се беше запекла нещо и не беше акала 3 дни. Какво ли не ядох - и круши, сливи, кайсии и т.н., но явно я бях спекла доста, защото в неделя не беше акала, а после аз ядох в понеделник много ориз и така до днес не беше акала. Днес реших да се изцедя на едното хранене, а нея я нахраних с цяла доза Хип и след няколко часа не знам дали поради това или в комбинация с всичко останало най-накрая напълнихме памперса Simple Smile А в моето меню отново включвам овесения ядки и мюсли  Peace

За козметиката : ползвам всичко на Бочко, но от днес ще мажа с преварен зехтин телцето, че й е суха кожичката.

На мен пари не са ми искали за декларацията за семейното положение и в нашата община всичко стана за минутки.
А пък за еднократната помощ при раждане на дете - аз си мислех, че за трето дете дават колкото за първо, а то се оказа, че за първо дават 250 лв., за второ - 600 лв., а за трето ... 200 лв. Последното оставам без коментар  Simple Smile То е ясно, че не съм родила 3 деца заради държавата, но все пак ... А, и понеже са ни "много високи доходите " и детски не ми се полагат Simple Smile В хубава държавица живеем иначе ...

Забравих да се "похваля", че ни хърка нослето и й взеха носен секрет. Е, оказа се, че имаме стафилококи  Sad, които надявам се да уморим бързо с Бактробан  Praynig

Това е засега от нас - отчетохме се Simple Smile

# 665
Валери, понеже ти беше писала, че и големият ти син е спал при вас, искам да те попима как и по кое време се приучава да спи само едно дете?
Питам, защото Андрей от няколко дни е окупирал спалнята и не иска да спи никъде другаде. Аз по принцип съм против това, но ако не му позволяваме да спи с нас, то всички будуваме и нервничим.
Освен, че като спи с нас, нито аз, нито баща му, успяваме да си починем качествено - все се пробуждаме и се оглеждаме да не го затиснем, а в краткото време, в което успеем да заспим, спим свити всеки в своя край на леглото и сме ужасно схванати, се притеснявам, че ако сега има някаква инстинктивна нужда да ни усеща, то в един момент ще започне много добре да разбира и тогава вече ще е по - трудно приучаването да спи сам  Tired

Нинче, и ние има(х)ме стафилококи в носа, естествено, донесени от болницата. Педиатърката изписа и на Андрей Бактробан, но за 15 дни, защото каза, че били ужасно упорити. В петък сме на консултация и сигурно ще пусне отново секрет, за да видим дали сме ги уморили тия коки.

# 666
  • София
Koketka, на нас ни каза Бактробана да го слагаме 2 пъти на ден за 10 дни. И аз четох лоши неща за стафилококите. Пиши после при Вас как се развиват нещата. Дано успеем да ги преборим бързо !  Praynig

# 667
Кокетка, в дебелите книги пише, че бебетата могат да се научат да спят в леглото си от 4-мес възраст. При нас с Диди се получи съвсем естествено точно от 4-я месец, но не при всички деца е така. Всичко си е строго индивидуално Peace

Наш Тод все още се буди като новорено на 3 часа и ака на всеки памперс. Има ли други с нашия режим Blush

# 668
  • София
Галче, и ние сме с вашия режим, нашите деца явно си приличат, будуват вечер, после се будят по цяла нощ. Последните няколко дни се събужда в 2, а после и в 5, 7.30ч. #Crazy
Хем знам, че през ноща лактацията е най-силна и не е хубаво да пропуска хранене, хем тогава и изцеждам и се запасявам за вечерта, хем вече така ми се иска пълноценен и дълъг сън.... Embarassed
Да се надяваме, че това няма да продължава вечно. Praynig
Мамите, които използват бейби вак, има ли дълготрайно подобрение или е само временно? До сега само четях и мислих да се въздържа, но мисля утре да си го потърся, защото този запушен нос няма да се оправи явно от соления разтвор и аспиратора, който нищо не дърпа.

# 669
Галче, и ние искаме да ядем на 3 часа и май скоро няма да се откажем... За акането взе да разрежда и вече ака през памперс...
За спането в едно легло на мен така ми е много удобно точно заради нощното хранене, иначе трябва да ставам, тя се разбужда повече, после да приспивам по един час, а Радина като я оставех в креватчето и веднага писваше... Та като станех в 3, можех да заспя чак към 5, а тя в 6 беше отново будна за манджа. Сега като е при мен, само се разголвам, тя си суче в просъница, аз дремя. Та ще я приучавам да си спи в леглото като се откажем от нощното хранене... Кой знае каква борба ще е, ама времето ще покаже.
Днес е много кисела миличката ми, нещо не е в настроение детето, ама и то е човек има си право на лоши дни. Сега след една хубава баня заспа гушната в мен, ама много тъгува днес и много плака.
Хайде оставям ви... Лека нощ от нас!

# 670
Е доживях да пиша и аз в темата Mr. GreenНали съм  оправна цяла година лежах не си залях компа сега го направих та 12  дни нямах социален живот Mr. Green
Тарка, нещо гледам предлагаш помощ на Евита за снААта ,ама не така бе мило Laughing и аз вече спя като белите хора нощем.Мога  да идвам и аз да друскам Рада LaughingА ние имаме голям проблем, моя син не иска да се вози в количката  #Crazy повече от 20 мин, ако издържи ще почерпя #CrazyМисля да се пробвам със слинг или кенгуру . За цоцането няма да говоря вечно се мотая с една заголена цица вкъщи  Mr. Green И да се похваля вече сме 4.700 при цялото повръщане ,което ни споходи.Иначе трайно се настани да спи на нашата спалня,но ние с баща му нямаме нищо против ,даже ни е супер готино. LaughingКато се събудиш сутрин и едни готини бузки те гледат Laughing
На всички дечица с поводи да са живи и здрави и мноооого щастлви   bouquet  bouquet  bouquet
Мами,като имам време ще чета и ще пиша  Mr. Green

# 671
Добро утро.
Диди, най-после се появи Hug Браво на порасналия Гошко.
Кокетка, ние сме пример какво те е страх да не те настигне по отношение на съвместното спане Laughing
Иво още спи при нас. С тази разлика, че него го настанихме на спалнята след четвъртия месец, защото почнаха едни периоди на дълго нощно будуване, когато нито беше гладен, нито изпитваше някакъв дискомфорт, а просто искаше да си говорим. Като го слагахме на спалнята, заспиваше до половин час и после всички се наспивахме.
След това решихме, че така по-лесно ще изкара периода с никненето на зъби, което си беше факт. После около година и половина -две пък имаше някакви нощни ревове, от които не можеше да се пробуди и отново решихме, че е по-добре при нас Embarassed. След това адаптация към детска градина и т.н Laughing
Не, че не сме и пробвали спане на отделно легло, но претърпявахме неуспех. В момента, в който го пренасяхме в неговото, той се будеше, дори уж да е дълбоко заспал. Така безброй пъти.
Не е било задължително всички да сме на леглото, когато заспи, но той държеше да е на спалнята и нощем като се пробуди да усети поне единият от двамата.
Като порасна, номерът, че големите спят на самостоятелно легло не мина, защото казваше, че големите спят на спалнята и това е. Сега иска да имат детска стая с Боби и да спят двамата. Това ми е надеждата.
В момента  си разделяме децата -единият спи половината нощ с голямото на спалнята, другият с малкото на дивана в дневната. После обратното ooooh! Понякога и четиримата в комплект.
Но не ни се е отразило на някои аспекти от съвместния живот с мъжа ми. Просто зарязахме спалнята и станахме доста по-нетрадиционни и изобретателни  .
Нашият режим е с две четиричасови паузи между храненията -една през деня и една през нощта. През останалото време паузите са на три часа. Ака по три -четири пъти на денонощие.
за подкашлянето -възможно е да е от хремата. Борис изкара някакъв вирус покрай батко си с такова подкашляне от секретите. Мина, слава Богу, за четири-пет дни без да се налага да пие нещо. Но нашият лекар ми каза, че при бебетата много бързо се развива ларингит. Препоръча много често отваряне на прозорците или разходки навън.
Дана, а не може ли повдигане на матрака отдолу да изиграе същата роля като възглавница? Или временно спане на шезлонг, защото там главичката е по-нагоре?
Хубав ден Hug

# 672
Галче, Валери  Hug

Наш момък вчера успя да спи в креватчето си от 22 до 02 ч, което си е цяло постижение. След това не пожела.

Валери, точно същото е и при нас - в момента, в който го сложа на спалнята и заспива, ама на секундата  Laughing

Той от самото начало си спеше в неговото креватче и до преди тези му "изпълнения" не сме имали никакви проблеми. Когато огладнява през нощта, започва да мърмори и шава. Взимам го полузаспал и го кърмя така, дори и сега. Винаги заспива след като се нахрани. Разликата е, че преди го слагах в кошарата и продължаваше да спи, а сега, щом усети, че е там и се пробужда. Как прави разлика - не знам. Тази нощ дори му затопляхме чаршафите с мъжа ми - пак не помогна  Mr. Green
Явно е в някакъв период сега и има нужда от нас. Дано само не изтървем положението.
А иначе мен не ме смущава толкова липсата на "семейно" ложе, все пак, както казваш - малко изобретателност и сме готови, а фактът, че аз много държа на мястото, на което спя. Не обичам натрапници  Mr. Green, но за малкия ще направя изключение засега
Дано успеете да се справите и вие с вашите момчетии. То в един момент ти става забавно, но все пак май е най - добре всяка жабка да си знае гьола (креватчето)  Hug

Dandiela, за сополите трябва да има причина, която трябва да се открие. Бейби Вак-а няма как да ги излекува, той може само временно да облекчи положението.  Peace
За сополите на Андрей се оказаха виновни стафилококи. Ползвах аспиратора само в първите два дни, защото дишаше трудно и плачеше, но откакто антибиотикът започна да действа, съм преустановила смукането на сополи. Нашата педиатърка, не знам защо, но е много против ползването на аспиратори. На своя глава си процедирах с Бейби Вак-а.
Може да поискаш да ви пуснат един носен секрет за всеки случай  Peace

Диде,  Hug

За пръв път чувам за бебе, което не обича количката  Crazy Андрей може да живее там и в шезлонга  Crazy
Вчера го водих до офиса и понеже знам, че ще иска да зяпа, му мъкнех и шезлонга. Едвам успявам да натоваря всичко в колата  Mr. Green

# 673
Добро утро на всички Heart EyesАЗ вчера не издържах на напрежението и заведох Никола на доктор и добре че го направих,оказа се че и ние имаме стафилококи от болницата сме си ги взели #2gunfireи на нас ни изписаха Бактробан маз. Мамите които го слагат на бебоците им споделете моля как го правите че аз не съм сигурна че го мажа правилно.Педито каза да слагам малко от мазта на тампонче за уши и да го размажа в нослето.Незнам дали го поставям правилно :oops

# 674
izza, и аз слагам Бактробана с клечка за уши. Голяма борба пада. С първата ноздра е по - лесно, защото използвам момента на изненадата, но за следващата вече започва да ръкомаха и да си върти главата.
Установила съм, че е по - лесно, ако държа ръката си над главата му и оттам пъхам тампончето, малко си изкълчвам китката, но е по - бързо и лесно за мен. Не знам дали добре го обяснявам  Blush
След като сложа кремчето, разтърквам отвън ноздрите една по една, за да се разнесе по - добре, това мисля, че в упътването го пишеше или пък педиатърката ми го каза, не помня. Може да опиташ да правиш така - със сигурност ще се разнесе  Peace
При Андрей още на втория ден имаше ефект и сополите намаляха прогресивно  Peace
Бързичко да се оправяте  Hug

Общи условия

Активация на акаунт