Детска градина и имаме ли "достъп" до госпожите

• 10 810
  • 197
  •   1
Отговори
# 135
И да изразя възмущението си, че групата на набъбна до 29 деца.  ooooh!

Ооо, има още мегдан.
Може да го докарате и до 34-35 деца.

# 136
  • София
И да изразя възмущението си, че групата на набъбна до 29 деца.  ooooh!

Ооо, има още мегдан.

нашата група е 35 деца  Sad

# 137
  29 вече взе да ми се вижда малко... Аз вече май и в тая тема успях да се похваля, че от днес в нашата група пращат още   15 деца от детска градина, която започва ремонт, и май ще трае до Нова година.
  И честно казано, ако видя, че положението е нетърпимо и плъзне някоя зараза, ще я оставя в къщи, пък кой каквото ще да казва. Таман горе долу си обменихме бактериите Laughing

# 138
  • София
Ооо, има още мегдан.

Ааа, пепел ти на езика.  Mr. Green
И без това едно от децата спи на градинска люлка. Уточнявам - люлка, която се поставя в двора, в градината! Остава да направят легла на по 3-4 етажа.
Добре де, групите нали са с капацитет 24 броя деца. Откъде и как стигат до 35.  Thinking

# 139
Ирис, и аз си мислих с тези допълнителни 15 деца, че обмяната на вируси между тях ще е още по-засилена. Ужас.

Дзвер, коректно са постъпили, че са те накарали да попълниш молба. Така си платила половин такса, а не цяла. Аз направих същото, защото детето ми тръгна на 19.09., а градината отвори врати на 01.09. със сборни групи, които реших да избягна.

Ани, с този хамак ме разби Laughing. Ама то не е за смях.
При нас има кушетчици, разтегателни.

Предвид кризата за места, директорките обявяват по-голям капацитет и приемат повече деца.
Подкупните директорки пък внедряват още поне 2-3 и така групата става групище, което не отговаря на нито един критерий на РИОКОЗ.

# 140
Добре де....искате да ми кажете,че ако детето ми не посещава ДГ един месец щеи запълнят мястото с друго дете ли newsm78
Питам не за друго а понеже както се вижа чакам второ.Сега при първата донесена от там зараза се тръшнаме ние с таткото и де що има баби и дядовци ooooh! Като бременна не мога да си позволя да се разболявам всеки месец.Според моят доки е много зле положението този път.Да не говорим ако взема че Т вдигна,а не мога да пия и почти нищо.Мисля или декември или януари да не я пускам изобщо.Ще си заплащам таксата ако е наложително цялата.Но да ида един ден и да ми се каже "Опа извинете детето ви го отписахме защото не ни е посещавало един месец" ми се вижда безумие.Ще даваме бележки ако това се иска от нас.Но се притеснявам.Тя като е болна не спи,не се храни,стомаха и от различните лекарства е разстроен...не мога да я пратя така на градина.А има родители,които го правят.Няма кой да гледа детето и те барабар с АБ го водят на градина ooooh!
За бройката.Преди 2 седмици бяха 25.Сега май са станали около 30.Няма такова нещо като бройка или норма.Колко хора дават по хиляди за да им вземат детето...За това различните градини са с различен бройдеца.А после нямало места.Айде шменди капели

# 141
Мира, говори с директора.
Много майки около мен - бременни или с малки бебчета не пускат децата си през най-тежките януари и февруари. Именно заради грип и други вируси.
Не могат да откажат детето да не посещава.
Иначе за отписването - поне в София отписването става само по решение и желание на родителя. Един вид отписване по желание на директора - няма.

П.П. За болните деца по групите няма да отварям дума. Само знам, че предната зима Теодор ни довлече невероятни бацили и вируси у дома и както той се тръшваше, така и всички от домашните подред.
Гърло никога през живота ми не ме е боляло. Е - боля ме. Зверски.

# 142
  • Mars Hotel
Мира, на нас ни казаха, че ако си изхабиш 30-те дни по домашни причини и се наложи детето да отсъства след това, тези дни се заплащат по друга, по-висока тарифа. Никой не е казвал нищо за изключване и т.н.

В правилника за вътрешния ред пише, че детето може да бъде изключено, ако не се внесе една месечна такса. Това и в другите градини ли е така? Някъде бях чула, че трябва да има пропуснате две или три такси...  newsm78 Не че смятам да не плащам, просто ми е интересно.

# 143
Добре де....искате да ми кажете,че ако детето ми не посещава ДГ един месец щеи запълнят мястото с друго дете ли newsm78

Глупости. Не може да се отпише дете от градина, без молба на родител. Дори и да го пише в някой правилник е незаконно. Но не го и пише - в градините са наясно, че това са деца и посещението в градина е при свободeн режим. Докато си плащаш таксата всичко е наред, но дори и с неплатена такса не изключват, а трупат лихви. Няма нужда да говориш с никого, но ако искаш предупреди учителката - да си знае, че при най-малко съмнение оставяш детето в къщи. Аз така направих, когато детето ми боледуваше серийно.
  Оставяй се детето колкото е необходимо и гледай главно здравето. И освен това, всички имат сметка групите да не са с пълна посещаемост, то би било нетърпимо.
  Да не говорим, че зимните месеци в малките групи са по седем-осем деца. Януари месец в предишната градина два дни бяха три броя. На две учителки. Еха!

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 16:06 от Iris04

# 144
На нас не ни казаха за по-висока тарифа...и какво ако е действително така.Ако идва е 60лв....ако е болно 30лв...но ако име 30 дни по домашни причини.....е примерно 150лв ли #Crazy Някак си нереално и безумно ми звучи...
Само да ми оздравее детето и да я пратя пак ще ида до директорката.Днес баша ище ходи към 6 да плаща таксата.Ако я няма касиерката се надявам да не ни изклчат детето заради не платена такса навреме ooooh! Тя е била реално 8 дни там.
Мале какви са тея затвори или така наречени ДГ ooooh! Ако това,ако пък онова.Бележки,глупости....ами аз ако искам мога детето да си го пускам само веднъж за учебния процес...ще си плащам останалото.Какви са тези заплахи #Crazy

# 145
Поне в нашата градина след като си използваш 30-те дни или не донесеш извинителна бележка от лекар просто си плащаш пълната такса-60 лв.Както и дори да няма детето нито един присъствен ден си плащаш минимум 30 лв.Аз го приемам като един вид пазене на място.До някъде ми се вижда справедливо.
По въпроса за детето,което спи в люлка оставам без думи.Също така останах и без думи,когато миналата седмица бях на родителската среща и ни показаха как децата спят на разтегателни фотьойли и то в единственото помещение,в което играят,хранят се и т.н.Директорката каза,че поредна година води борба с общината да разрешат строеж за разширяване,ама глас в пустиня.
Ох,на какво ли не си подлагаме децата ...

# 146
 Стига бе, Мира. Прочети наредбата - режима в детските градини е СВОБОДЕН. Може да го водиш след закуска, пред закуска, да го вземаш, когато си искаш и да го водиш когато ти е удобно. Правилника е направен в улеснение на родителите. И при изчерпване на 30-те дни таксата  на ден която се заплаща е ПО-МАЛКА от обикновения храноден за определен брой дни, после пак за определен брой нараства и така, докато достигне пълната - тоест 60 лева. Тоест - ако отсъства детето неизвинено, ще платиш, но по малко, или най-много 60 лев. Споко.
  Това не е казарма, нали тия хора с деца работят и са наясно колко може едно дете да присъства плътно.

# 147
  • София
В правилника за вътрешния ред пише, че детето може да бъде изключено, ако не се внесе една месечна такса. Това и в другите градини ли е така? Някъде бях чула, че трябва да има пропуснате две или три такси...  newsm78 Не че смятам да не плащам, просто ми е интересно.
детето не може да бъде отписано от градината, най-малкото за неплатени такси. Дете се отписва от градината по два начина - по желание на родителите или поради постъпване в първи клас. Таксите има друг начин да се събират, но въпреки това повечето директори вписват такъв текст в ПВР, независимо, че е незаконно - чисто с цел "плаши ПеЙо гаргите".

За спането - честно казано не знам, къде ще спят, ако дойдат всичките 35 деца... в групата има 27 креватчета, предполагам, че след това ще им опъват походни (в групата на сина бяха 31 деца и последната година, ПУ група, когато децата не отсъстваха толкова много, опъваха походните легла), направо не ми се мисли, какво значи 35 деца за една учителка и една лелка...

# 148
  • София
Само да ми оздравее детето и да я пратя пак ще ида до директорката.Днес баша ище ходи към 6 да плаща таксата.Ако я няма касиерката се надявам да не ни изклчат детето заради не платена такса навреме ooooh! Тя е била реално 8 дни там.
в нашата градина касата работи за плащане на таксите от 7,30 ч. до 10 ч., лично аз се съмнявам, че към 6 вечерта в градината ще има касиерка  Peace

# 149
   В тази връзка, нас за пореден път ни призоваха да сем стриктни с таксите - явно има хора, дето хич не са - защото градината вече е на делегиран бюджет. Да не би при делегирания бюджет таксите да остават в градината?

в нашата градина касата работи за плащане на таксите от 7,30 ч. до 10 ч., лично аз се съмнявам, че към 6 вечерта в градината ще има касиерка  Peace

А това пък ми е големия кошмар. Аз трябва да избягам от работа, та да си платя таксата... при нас работи от 8.30 до 17.30 и винаги я изпускам "ей сега беше тука."

Общи условия

Активация на акаунт