Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 972
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Аз не свалям температура до 39,7 С, освен ако не продължи над 3 денонощия или ако се комбинира с гадна кашлица. При голямото ми дете темп. помага за по-бързо излекуване. При малкото пак не я свалям, но няма как да предотврати пристъпа. Но той така или иначе рядко вдига темп. Peace

# 361
  • Варна
Аз не свалям температура до 39,7 С, освен ако не продължи над 3 денонощия или ако се комбинира с гадна кашлица. При голямото ми дете темп. помага за по-бързо излекуване. При малкото пак не я свалям, но няма как да предотврати пристъпа. Но той така или иначе рядко вдига темп. Peace
И аз така  Peace Така или иначе, рядко се стига до три денонощия, обикновено хомеопатичното лекарство, което давам за случая, си свършва работата, примерно на 2-3 прием обикновено сваля температурата, значи около 4-8 часа.
Преди това съм давала Панадол, бях решила че е по-малко вреден от Нурофена. За течен аналгин не си и помислям.

# 362
Два дни не съм влизала, а колко се е изписало...

Kaigi, благодаря за дозировките. Утре почвам и аз, поне Вит д3 да почнем на първо време. Вигантол нали става?

За кърменето - и аз бях изумена от казаното. То беше в отговор на моята констатация, че захранването върви много трудно, той отказва повечето храни освен кърма, реве, реве докато накрая се предавам и давам гърдата. Изобщо, подкрепата за кърменето е трагедия тук, като почнеш от родилното, та до такива "съвети"... Аз още не смея да му дам глутен, търся не-краве адаптирано мляко - едно-единствено съм намерила, козе - някой да го е ползвал? и ще спирам да го кърмя...  #Crazy

Вчеря бахме на преглед при д-р Кристина Петрова в Токуда. Честно казано, много ми хареса - преглежда го 20-тина минути, много внимателно преслушване, да, вярно, че не се лигави, но ми направи впечатление, че си върши работата. Основното е, че и тя е на мнение, че не се полиява много много от лекарствата, и засили Фликсото на 2  х 2 пуфкания, т.е. 200 микрограма. А аз исках да ги спираме... Каза да спирам Ксизала, поне това лекарство да му спестим, и да спирам и Вит с - аз давах по 2 мл всеки ден, поради риск от камъни в бъбреците, и да правя само курс 10-тина дни през 2 месеца. Направо ми се прирева като легна малкия на кушетката с голо коремче, и само като тя извади слушалката, като научена маймунка почна да диша дълбоко.

Ох, и с този ларингит много се измъчи бебока, много повръща - кърма, лекарства, храчки, само да се изкашля, и почва да реве от болка.  

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 22:50 от desili

# 363
Значи, няколко лекаря са ми го казвали, пише го и на листовките - ибпрофенът е силно непрепоръчителен при хора с астма, особено пък при употребата на кортикостероиди, защото увеличава действието. Опасността при течния аналгин е още по-висока, като специално е вреден за алергичната астма. Просто това са лекарства, които действат по-силно на периферната нервна система, отколкото на централната, затова рискът да причинят спазъм е много по-голям. Парацетамолът действа по-силно на ЦНС, по-малко на периферната, затова всъщност има по-малък антивъзпалителен ефект. Тоест, ибупрофенът и аналгинът трябва да се избягват до последна възможност. (Даже моят лекар изрично ми ги е забранил.)

# 364
  • Варна
Ще се възмутя тук, момичета, извинете ме, но съм доста озадачена - защо рекламират Синекод като "лекарството, което отпуска бронхите", хапченца "срещу кашлица", които продават без рецепта?

Моите не поддържат температура до 39, 5 - ако не дам температуропонижаващо, вдигат към 40 максимум до час. Ако се е случвало да поддържат ниска температура, то тя рядко минава 38, т.е. аз не я улавям (ако няма и други симптоми - да лежат, да мрънкат, да ги тресе, да кашлят/дишат тежко). Ползвам и Панадол, и Нурофен (ако минат над 39, 5 не свалят с парацетамол), но не съм давала течен аналгин още.

# 365
desili, вигантол давам в момента.

# 366
  • Някъде там...
Това за Панадола не го знаех, но имах известни подозрения, че има връзка със спазмите й и от известно време не давам на едната Панадол. За щастие температура над 38 градуса рядко вдигат и задържат и не ми се налага да ползвам температуропонижаващи.

И аз още кърмя. Захранването ни беше кошмар, не искам и да си спомням. Проядоха едната след 18 навършени месеца, другата почти на 21 месеца. Сега си хапват що-годе добре, но вървят много слабички и високи.

# 367
  • София
Здравейте, имам нужда от малко помощ и напътствия. Взех инхалатор вчера  правихме инхалаций на малката и овладяхме нещата в много ранен етап, но имам въпроси. Вие след всяко ползване ли стерилизирате чашката и маската, а ако не кога? Как правите изобщо инхалации когато е без вентолин, в смисъл при какви симптоми почвате с физ. разтвор само. Ще се опитам сега с него да предотвратявам нещата ако изобщо може в начален стадии. При малката след две инхалации с вентолин няма и помен от свиркането,но при нея беше мн. лека кризата не като при баткото. Колко физ. р-р слагате, защото ми се струва,че нашият педиатър предписа голямо кол. физ. р-р. Няма да ги инхалирам с нещо различно от предписаното му, просто искам да събера малко мнения и да мога да ги обсъдя с него  утре като се видим на контролният. Благодаря ви предварително. дано дечицата бързо оздравяват и да няма болни   bouquet

П.П. Забравих да споделя, че и аз температура не свалям с лекарства, въпреки позволението на педиатърът да давам нурофен при висока темп. Ники също ми вдига от раз около 40 гр, но шантавото е че ако не го пипна няма и да се разбере. Жизнен е тича играе никога не го е поваляло нищо него, когато влизахме в болница заради тая темп. му се чудеха от къде взима силите да тича и играе и да не му личи. Когато се качи над 39 градуса му пълня ваничката с 2 градуса по-ниска темп на водата от неговата моментна и го оставям вътре да кисне и да изстива заедно с водата. Винаги това е помагало и я е смъквал трайно и бързо. Панадол никога не му е действал, свещичките смъкват при нас до 38,5 и на долу не и край. само водата смъква и до ден днешен.

# 368
  • София,
Snoopi аз почиствам маската и чашката на два три дни, тъй като трябва да е суха, все не успявам или забравям да ги измия и подсуша и се сещам преди инхалация Mr. Green. Даже в последно време ги мия чак като свършим лечението, иначе след инхалиране си ги съхранявам покрити с пликче или в един специален несесер просто да не се праши, не е задължително да ги миеш след всяко инхалиране.  Peace
Какъв инхалатор взехте? И нещо друго снабди се с допълнителен комплект маска, чашка и тръба - купи си ги от аптеката, продават се и отделно - трябва да си имаш за всяко детенце отделен комплект - не трябва да се ползват от двамата едновремемнно. Аз съм си набавила в къщи за всеки, че даже и по две имам - те някои бързо се амортизират и неизпаряват добре! Peace
За разтвора при малката слагай два милилитра ФР и вентолин, не повече от 0.20мл. то е в зависимост от килограмите де - ако е под десет килограма - по малко от 0.2, ако е над 15 кг. тогава по 0,25мл.какво ви е изписал педиатъра?
Инхалациите с ФР аз ги почвам като видя че има хрема, правя ги на често дори на два часа, понякога редувам ФР и Вентолин - примерно вентолина е на 4 ч., и междувременно правя и ФР. СЕга на малката и правя с ФР и хремата и вече мина - дори без капки, а батко и неще да прави инхалации, а слага капки и още си се влачи с хремата! Peace

# 369
  • София, под Карлсон
леле колко сте изписали само за няколко часа. Ние вече сме по- добре. След еднократната доза панадол детето живна. Аз също съм против температуропонижаващите, всички от тях, но понякога давам, защото виждам детето колко е увисено. Последните няколко пъти се оправя само с едноктана доза, което е ОК, иначе пробвам с всички бабешки, които знам, ама не мога да кажа, че действат. Иначе не съм толкова смела като вас и държа до 38.5- вдигне ли по- висока започвам с бабешките и накрая май все стигам до лекарство  Tired Но аналгин определено ме с трах да давам на дете  Naughty

Еiffel tower, за съжаление не мога да ти кажа какво точно съдържат капките. напоследък хомеопатката ми дава шишенца на които директно пише за какво са. Например има т.нар. "спешни капки", които се дават в най- различни "спешни" ситуации- явно са на основата на Аконит. На тези пише "гадене, повръщане, разстройство". Иначе вчера като й звъннах освен тях ми каза да му дам и Арсен, и Нукс вомика, така че явно в капките има и други съставки  newsm78
Приятни почивни дни и най- вече без никакви болести!!!

# 370
  • София
Интересно ми стана написаното по-горе за кърменето и захранването.
Моето го кърмих до 1 г 2м и нямахме проблеми със захранването. Не е до кърменето, а си е от детето.

Аз също правя на моето инхалации само с ФР профилактично. Чувства се добре от тях.

Синекода подтиска кашлицата и наистина рекламата е смешна. Един доктор ми се скара даже след като го бях давала- каза, че това е най сигурният начин да стигнем до пневмония. Стигнахме до остър бронхиолит (и евентуално астма).

# 371
  • Страната на чудесата
На Цвети Нурофена и прави пристъп, затова в случаите с температура свалям с Беладона и Аконит, в най-краен случай с Панадол.
Нейното ХЛ за гадене, повръщане и разстройство също е Нукс вомика, но все пак потенцията варира, зависи от състоянието. Вомитусхил не ви ли върши работа, че е по-обобщено като симптоми Thinking
Болничките да се оправят бързо Praynig
Вчера се видях в приключение с мравченото дърво, което трябва да пием за имунитета. Първо правих заявка, гледаха ме така Shocked докато обясня какво е, после пък го няма в складовете Crossing Arms Ще бъде онлайн доставка, ясно е, ама е глупаво да товаря и без това не евтиното лекарство и с разходи за доставка Confused

# 372
  • София
Взех Микролайф от аптека Ерудита на Ботев. От форума тук попаднах на мнение,че маг.фарм. Вълев там е мн. компетентен и директно звъннах на него и ми даде съвет за този или един М-р Рино с детска форма на пингвинче. Понеже педиатърът ми каза да търся компресорен, нищо че бил по -стара технология бил по-качествен. Новите ултразвукови май бяха ако искам да е читав трябвало да е от доста по-висок ценови клас, а аз не можах сега да отделя толкова пари. Попитах го и за Омрон и човекът директно каза,че такова нещо няма да ми продаде дори да настоявам. Започнали били да дават много дефекти и не вършели работа. Този който взех е много компактен и тук из темата срещнах добри отзиви за него и се реших на него. Педиатърът ни изписа 5 мл физиологичен р-р и 0,3 Вентолин и аз така правих до сега.

Какво да взема за другото дете само маска нова или  и небулизаторна чашка отделна? И те стандартни ли са т.е. да стават чашките за какъвто и да е апарат или си е до марки?

# 373
Давала съм течен аналгин при Т и на двете си деца - не са имали проблем. Но Мартин така ми се изприщва от Нурофен, че веднъж една дежурна лекарка реши, че имал скарлатина - баща му ми го върна болен и решил на своя глава да му сваля Т(хем е предупреден за алергията, но кой да чуе) и му дал Нурофен, но на мен каза, че е дал Панадол. Добре, че дежурната лекарка реши да остави на нашата педиатърка ангажимента да изпрати известие за мнимата скарлатина - прибирайки се у дома и разопаковайки багажа на детето видях вътре шише Нурофен - човекът явно не прави разлика м/у двата препарата.

# 374
Snoopi и моят инхалатор е Микролайф, аз го имам повече от година и съм доволна.
За температуропонижаващите - аз свалям температура от 38 нагоре. Знам че много лекари препоръчват да не се сваля температура която е по ниска от 38,5, но Мария е правила фебрилни гърчове и аз винаги имам едно наум. Ползвам основно Нурофен и Панадол, Аналгин когато температурата е много висока. Михаил принципно вдига над 40 и трудно се сваля. И най вече - под хладката вода.
Аз също все още кърмя, Михаил няма и намерение да се отказва от тази си екстра. Вече започва да говори и дори си иска - дай тити

Общи условия

Активация на акаунт