Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте и от мен:)Искам да попитам дали срещате проблем с намирането на Сингулар от5мг.Аз не мога да го намеря вече 3 ден!!!!

# 466
poem, не е малък да бъде с астма. Сина ми от 5 мес. е със сериозни съмнения за астма. Диагнозата астма се поставя, чрез история на заболяването, за алергичен тест и фит е още малък.  Щом всички лекари, при които сте ходили звучат несериозно, според мен е време да потърсите нов. Има списък с лекари, които препоръчват момичетата тук.
Защо пиете вентолин, а не го инхалирате? Доколкото знам не е желателно да се пие често, защото натоварва сърцето. В интерес на истината ние никога досега сироп не сме пили.

# 467
poem принципно след направени 3 спазъма, особено ако са близки се смята че детето е с астма. Дори и да не е поставена категорично тази диагноза се започва с астмо профилактика.
nadeto55 аз си търся Сингулера за бебета от 4мг на прах, който също липства от аптечната мрежа.
А иначе, ние се завръщаме в редиците на болните - Михаил пак е с температура, 5 дена след спирането на Клацида. Подкашля, засега леко.

# 468
Merychery,при мен в аптека имаше на прах от Сингулера(говоря за кв.Надежда)

# 469
Merychery,при мен в аптека имаше на прах от Сингулера(говоря за кв.Надежда)

Наде
....виждам че си от Надежда(както и аз),преди няколко дни(4-5) го взех от аптеката на 8-ма поликлиника,винаги го има там в наличност,иначе го поръчвам от аптека в нашия блок от днес за утре Peace

# 470
Здравейте и от мен! Ентусиазмът ми след ЦЯЛА СЕДМИЦА ходене на ДГ се изпари тази вечер като Анди започна да подкашля, да подсмърча, а и вчера ми се оплакваше, че го боли глава... (А аз реших, че си измисля, за да не ходи, защото се бои от една от лелките  Cry, ужас, два пъти ми бяга по улицата към градината)

Ох, направих инх с ФР, давам имуностимулатори, но този негов нос винаги прави проблеми. От няколко седмици постоянно си чопли носа, дори до кръв. Ще ми препоръчате ли добър детски УНГ - да го заведа за обстойни изследвания, секрет и т.н., защото подозирам, че оттам тръгват част от бедите му. Миналата седмица като бяхме при Петрова в Токуда й направи впчатление, че диша през устата, а е с махната трета сливица. Ходили сме при Цолов в Детско здраве, но нещо не ми допадна много-много, четох добри неща за Френгов? Дано сега с увеличения Фликсотид да няма спазъм.

Друго да питам: Кой педиатър работи на мястото на д-р Куфарджиева в Закрила? Отзиви? 

# 471
  • София,
desili вие поне сте изкари цяла седмица, а ние  Sad едва два дни, егати - само два мижави дни, и съм я водила последна в 9,30 и съм я взимала първа още в 16,00 Embarassed.
За УНГ - ние сме ходили два пъти при Кюлев в Токуда, на мен лично ми допадна - внимателно преглежда, обяснява.  Една приятелка също е много доволна от него, те пък вадиха носна сливица при него.
При нас също нещата се задълбочават в носната сливица. Днес ходихме в Токуда, но тя цяло нощ е с Т и ту я сваля ту я вдига, хърка от носа страшно. Песнах ПКК и гърлен секрет. Кръвната картина е кошмар, като се има предвид - че за първи път не е повръщала като е болна - и само една нощ т.е. по малко от 12ч. е била с Т - ЦРП беше над 70 при граница 5, левкоцитите са нагоре доста и те, абе изобщо всичко е над норма. Прегледа я дежурна педиатърка, заключението не беше по различно от моето - даже и АБ-то което изписа и аз си мислех да го купа и право да го почна - просто си знаех че е неизбежно! После ме хвана яд, че дадох ей така 40 лв. навятъра за преглед от който не научих нищо различно, просто получих рецепта, не казвам че педиатръката е виновна или че не съм доволна - просто вече им усвоих професията и това е Peace, тя даже се шашна като ме видя  - влизаме вътре вече с готовите изследвания и ме пита ама това кой Ви го предписа, еми аз кой да ми го предпише, все едно незная каква е процедурата. Искаше ми се поне да изчакам и гърления секрет да излезе, но няма време за губене. Днес положението е трагично - почти цял ден е с Т и в момента има, въобще не я сваля - давам нурофен и то под голям страх, но другите ги повръща, АБ едва го изпи, вярно че е гадно и е на някакви гадни гранулки. Отделно отзад и се стича в гърлото еднижълт и гъст секрет, който неможе да го издуха, ужасно е - дори и инхалациите с ФР не помагат - нищо не втечняват от него и се гади на гърлото, а вземе ли да повръща направо я втасахме - а нали си имам направление за хоспитализация - разпитах поне за него и ми казаха в болницата че е валидно до 1 м., така че ако се наложи ще го използваме, но дано НЕ. Praynig
Меричери как е Миши, дано Ви се размине - направо много Ви се натрупаха и на вас - пусти болести! Да го нагушкаш от нас!
desili виж отпред на пръва страница съм актуализирала там за пулмоложката дето е на мястото на др. Куфарджиева, сега не се сещам името, но тези които са ходили при нея дават добри отзиви - внимателна и обяснява всичко,  Peace

# 472
  • София
Ще ми препоръчате ли добър детски УНГ - да го заведа за обстойни изследвания, секрет и т.н., защото подозирам, че оттам тръгват част от бедите му.
Друго да питам: Кой педиатър работи на мястото на д-р Куфарджиева в Закрила? Отзиви? 
Ние ходим на УНГ при д-р Емилия Йорданова в поликлиника Младост. Много съм доволна от нея. Лекува и голямото дете от стафилококи в носа, прави му изследвания на носен секрет. Много е мила, прегледите са доста обстойни. Преглежда в понеделник, сряда и петък.
На мястото на д-р Куфарджиева сега работи д-р Захариева. При нея сме на диспансер от скоро. Струва ми се добър специалист. Мисля, че и други майки в темата са доволни от нея.

# 473
<eiffel tower>, добре, де, защо не пробваш свещички Ефералган - те са парацетамол, няма да ги повърне и действат по-мощно от пероралните. Но може само на 8 часа или да се редуват с нещо през устата. Оф, стискам ви палци!  Praynig

# 474
  • София,
<eiffel tower>, добре, де, защо не пробваш свещички Ефералган - те са парацетамол, няма да ги повърне и действат по-мощно от пероралните. Но може само на 8 часа или да се редуват с нещо през устата. Оф, стискам ви палци!  Praynig
О приготвила съм ги - обаче тя НЕ ДАВА да и слагам, вече е голяма и предпочита да се помъчи да изпие сиропа без да го повърне - отколкото да и сложа свещичка,  Confused слагам де като се налага няма как, сега точно съм ги приготвила и чакам да мине още малко време, а и Т е 37.6 или поне беше преди половин час, сега пак ще меря и ще слагам, ако трябва. Но  гадното е че Нурофена нали уж държи осем часа и не дават да се пие по начесто - е да ама нас ни държи пет часа, като от тия пет часа само два и половина наистина  я смъква - два часа се бори организма да я смъкне и ей на на петия пак е с Т. Вече ума ми не го побира - как така при нас за няколко часа се развива бактериална инфекция! Лекарката и тя това каза че и прилича на стрептококова бактериална инфекция,  Peace

# 475
И Михаил е с температура. Аз мисля ако устискаме до понеделник да го заведа д-р Лисички да го види. Ако ли не ще тичаме утре на дежурен.

# 476
Добро утро,аз също не мога да открия Сингулера 5мг,аптеките в нашия град опитаха да го издирят от складовете в Плевен и Враца,но без успех.Казали им,че няма също и  прахчета нито този за възрастните.Чакам до вторник и ще видим да го замени диспансерната с нещо ,каквото тя прецени.Скорошно оздравяване на болните.Приятен неделен ден.

# 477
  • sf
Дани  Hug
А хомеопатия за температурата не ползваш ли?  Това сега пак ангина ли е? Направо ума ми не го побира, как за 2 дена я тръшва така, сякаш и инкубационен период намя тая болест  ooooh!

# 478
Ами, всъщност, на грипа инкубационният му период е до 48 часа, така че няма никакъв проблем да се развие бързо, особено ако е нещо, с което организмът не се е срещал до този момент. Важното е да се пребори, възможно най-лесно.  Praynig

# 479
  • София,
И аз немога да го обясня дори незная как става и от какво се получава и защо така няма симптоми а всичко се развива изведнъж и  то право в бактериална инфекция, това не е за първи път - винаги е така при нас, винаги, вдигне ли Т, това значи че вече е с бактериална инфекция,  #Cussing out. То за вирус тука изобщо не става въпрос - просто при нас вируса това причинява.  Tired И нали уж като се изкара едно нещо е редно организмът да попривикне - да придобие имунитет към него, е да ама не! Нали и преди месец бяхме със същото - червено гърло и възпаление на носната сливица - с гноен секрет! Вече всяка есен вместо календарните пристъпи - ние това взехме да правим, явно средата в ДГ е прекалено наситена с бактерии, въпреки препаратите които използват Mr. Green и по две три ангини и гърлени възпаления не ни мърдат, ама това е по гадно от пристъпите - щото Т е скапана работа, мори организма, при нас води неминуемо до обезводняване, повръщане. С пристъпите поне свикнах и по бързо и по лесно се справяме, а и го няма гадния АБ, който се чудя как да го дам! Както и да е, ние ще се ориентираме към по сериозни консултации с УНГ занапред. Rolling Eyes Неизбежно е вече -ангините и тези гнойни възпаления ще вземат да се мерят по брой с пристъпите Mr. Green. Даже за тази една година да речем от миналия септември до сега имаме общо шест или седем вече такива тежки възпаления, а пристъпите бяха само три и то съвсем леки Rolling Eyes.
Меричери как е днес Миши, дано е по добре и той. Ти трябваше да му звъннеш на доктора и да го питаш да не би случайно да е нещо дежурен в отделението днес - можеше и да ви прегледа.
Днес при нас положението е доста по добро, даже ако не е леко пресипналия и гляс - все едно нищо и няма, но нощта беше тежка и дълга Mr. Green, по едно време мислих, че ще си я откараме като предната без спане, но се успокоиха нещата де - към три часа след кота изповръща една топка гной от гърлото Mr. Green, успокои се и заспахме до сутринта. Иначе до тогава много я тормозеше това нещо в гърлото и през пет минути само става иска да пие вода, да правим инхалация, да духа носа, а от него нищо не излиза, гадеше и се, абе кошмар, и Т имаше и странното е, че след като повърна гнойта се успокои, Т спадна сама - без нищо да давам, спря да хърка и спа непробудно цели три часа Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт