Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София, под Карлсон
Здравейте!
И Иво кашля та се къса.... Cry Нищо друго- само суха кашлица, която от петък се появява и нощем, та днес вече съм направо като парцал от недоспиване...Днес ще го водя да го чуят, но последният път лекарката ни каза, че по- добре да си ходи на градина  Thinking Да, ама той не се оправя...Ще видим днес какво ще излезе, дано да ни се размине Вентолина. Иначе тази есен не сме почвали Сингулер- така се разбрахме и с нея, да видим дали и това няма да се промени...

# 571
Здравейте на всички! За първи път пиша тук, защото се нуждая от вашето мнение. Детето ми в момента е на 1 г. и 6 м. и според лекарите има вероятност алергията и да прерасне в бронхиална астма. На кратко историята на заболяването е следната: м. март прекарахме бронхиолит /със задух/ и лежахме в болница. Началото на м. септември и потече носа, започна кашлица и вечерта получи обструкция. Биха ни Урбазон и ни изписаха вентолин /чрез инхалатор/. Миналата седмица се разболя от гнойна ангина и след антибиотика, започнаха сополите и кашлицата и отново получи лек спазъм. Въпросът ми е, това основание ли е да поставят диагноза астма /при положение, че за 1 г. и 6 м. има 2 пристъпа/, и да ни изпишат сингулар и флексотит? Не е ли това начин да се презастраховат самите лекари? Много се притеснявам да започна с тези лекарства, след като чета постоянно за страничните им ефекти!!!Моля за съвет!!!!

# 572
beren saat *, привет! По принцип се чакат три пристъпа в рамките на два-три месеца, за да се говори за астма, но наистина, както чета, има такава вероятност при вас Sad Дано да е инцидентно, все пак!

Момичета, Владото е в редиците на болните. Някаква хрема е, де, ама започва да покашля, дано не стане някой спазъм!!

# 573
  • Страната на чудесата
Герганди, дано прескочите този път разболяването, дано мине като при другите деца с хрема, кото отшумява без нищо друго fingerscrossed
Цвети оздравя, в Петък беше съвсем добре, срещна някаква приятелка, която напрегръща здраво, защото приятелката не била ходела на училище заради болест, и докато двете с бабата на детето кажем да не се прегръщат, моята нацелува и напрегръща детето...И от Събота е със запушен нос, да видим дали ще ни се размине fingerscrossed

# 574
beren saat *, малкият ми е на почти 3 г. и по същия начин се борим! Като се разболее, слиза лесно надолу кашлицата и получава хрипове! Борим се с вентолин, само веднъж сме стигали до болница и урбазон! Основен момент на борбата ни с алергията и атопичния дерматит е диетата обаче, виждам прогрес! Аз не дадох навремето предписания Сингулер и добре го караме! Факт е, че много дечица правят бронхити и пият доста антибиотици! Ние за сега се задържаме на около 2 антибиотика на година, което ми се струва добре усреднено! Виж, вентолин по-честичко инхалираме, просто няма как! Гледам да започнем инхалациите при първите симптоми с физиологичен разтвор и веднага да се погрижа за хремата, защото тя ми се струва основен фактор при влошаване на състоянието! И така, с добра профилактика доста ограничаваме щетите! В репертоара си имаме и сребърна вода и клеева тинктура, това е горе долу!
Тази година обаче доста са кофти вирусите и пострадаха много хора, които иначе не се водят асматици или нещо! Страшно много пневмонии имаше, лоши грипове и т.н.! Дано нещата се пооправят малко, че нашите дечица, които са застрашени и без това, най-тежко го отнасят в такава ситуация. Иначе и на нас ни казаха, че няма да се разминем с астмата, но аз се боря и съм положително настроена! И голямата ми дъщеря израстна многобройните ангини и бронхити - не се е разболявала от 5 години (ама изобщо!!!, пупу, да не чуе дявола), и мъж ми е бил с астматични проблеми и го е израстнал след 7 год. възраст -изобщо надеждата умира последна така да се каже!

# 575
  • София, под Карлсон
Привет! Кашлицата на Ивчо се оказа от гърлото, гърдите са чисти. Тази сутрин взехме гърлен секрет, да видим ще се изолира ли нещо  Thinking Започнах и Ксизала, че според лекарката се е намесила и алергичната компонента. Разбрахме се да видим резултата от гърления секрет, но според нея все пак ще се наложи и един поне тримесечен курс със Синулер. А аз си се надявах да го избегнем тази година...
Всички болни дечица бързо да се оправят, че дядо Коледа започва да им носи лакомства от другиден  Wink

# 576
...Гледам да започнем инхалациите при първите симптоми с физиологичен разтвор и веднага да се погрижа за хремата, защото тя ми се струва основен фактор при влошаване на състоянието! ...

Инхалациите с физиологичен разтвор повлияват ли положително на хремата? Имам предвид когато са започнати при първи симптоми.
А когато се включи и инхалация с вентолин, винаги ли лекарят определя съотношението ?

Ползвали ли сте цитросепт?

# 577
Аз тествах при моята хрема инхалации с физ.р-р, но не видях никаква полза. Tired Вече втора седмица си я влача, успокоява ме поне, че не се влошава.  ooooh!
Бързо оздравяване на всички!

# 578
  • Страната на чудесата
Зависи от хремата дали инхалация с физ.р-р ше е от полза, или пък обикновена инхалация с хлебна сода.
Цитросепт давах миналата година на Цвети, недостатъка е, че трябва да се даде на гладно, а самия сироп има разхлабващо действие, и имаше един период на приспособяване, когато я болеше стомахче Confused и се случваше и по-често да ходи по голяма нужда.

# 579
Зависи от хремата дали инхалация с физ.р-р ше е от полза, или пък обикновена инхалация с хлебна сода.
Цитросепт давах миналата година на Цвети, недостатъка е, че трябва да се даде на гладно, а самия сироп има разхлабващо действие, и имаше един период на приспособяване, когато я болеше стомахче Confused и се случваше и по-често да ходи по голяма нужда.
А боледуваше ли по-малко или по-леко?

# 580
  • Варна
Моите се пооправиха - не мога да кажа, че са болни, но влачат някаква остатъчна хрема, която ги кара и да кашлят - горна кашлица, но все ми се стяга сърцето. Аман - те от хрема в хрема скачат!

Да се оправят всички болнички дечица, че празници идват! Да вземе и да застудее качествено, най-после - да измрат вирусите!

# 581
  • Страната на чудесата

А боледуваше ли по-малко или по-леко?

Честно казано тя от година на година разрежда болестите(пу-пу), но като цяло е по-добре детето да взема нещо, така че опитайте Peace

# 582
Ами аз виждам полза съвсем в началото на хремата, когато е още прозрачна, въщност инхалациите са за подкрепа на дихателните пътища! Това, което наистина тази година ме въодушеви е хомеопатични капки за нос Еуфорбиум - четох някъде по форумите за него, ама ей така и като бяхме във Виена пролетта и малкият се разболя, направо тези капки ми дадоха в аптеката! Много положително се повлия, изобщо не слезна хрмата надолу, въпреки че беше с температура малкият! И от тогава действам първо с тези капки /то е спрей, де/! Физиологичният разтвор по принцип е хубав и ей така за капане в носа, промива, овлажнява, изкарва секрета навън! Като се влоши положението минаваме на сребърна вода (10 мл) и 10 капки клеева тинктура, отпушва много добре, а вече като стане жълт или зелен (значи сериозно сме сгазили лука) тогава се стига и до Коларгол - направо изкоренява хремата, ама е гадничък и много цапа!

# 583
Цитросепта уврежда черния дроб

# 584
  • Бургас
Здравейте,дами!
Днес подавах документите от ТЕЛК-а при Социалните и от там ми искат бележка от личния лекар,в която да е описано какви лекарства,частично поемани от Здр.каса, приема детето и на кой № диета е?
На вас искали ли са ви подобна бележка? Какви са тези диети,знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт