Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 589
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
здравейте   bouquet имам един интимен въпрос,който ми е малко срамежливо да задам Embarassed,но тъй като тук е единственото място където мога да получа адекватен отговор от мами ще питам направо.... докато бяхте бременни или сте бременна,мъжът ви свършваше ли във вас?И  Вреди ли по някакъв начин на бременността?
Wink До колкото знам това е опасно по време на 1 и 3 триместър- първи : опастност от инфекции и аборт, трети : пак опастност от аборт.Но всъщност като се замисля опастността от инфекции би трябвало да се отнася за цялата бременност.

# 571
здравейте   bouquet имам един интимен въпрос,който ми е малко срамежливо да задам Embarassed,но тъй като тук е единственото място където мога да получа адекватен отговор от мами ще питам направо.... докато бяхте бременни или сте бременна,мъжът ви свършваше ли във вас?И  Вреди ли по някакъв начин на бременността?
Wink До колкото знам това е опасно по време на 1 и 3 триместър- първи : опастност от инфекции и аборт, трети : пак опастност от аборт.Но всъщност като се замисля опастността от инфекции би трябвало да се отнася за цялата бременност.
благодаря за бързия отговор,на мен ми се е случвало няколко пъти,не съм имала оплаквания,но дали трябва да се притеснявам  Rolling Eyes  Weary или ако е имало опасност от инфекция или недай боже други усложнения досега е трябвало да се проявят ?!

# 572
  • Варна
Няма никаква опасност от инфекции от самата семенна течност.  Rolling Eyes

# 573
  • somewhere over the rainbow
Aз не давам Mr. Green По-принцип само, когато бебеправехме, иначе ми е гадно. Сега излизам с номера, че е вредно Mr. Green Иначе не вярвам да е чак толкова опасно. Най-малкото докторът щеше да предупреди, ако беше.

# 574
Докато четях по различни форуми попаднах на това:  Ако говорим за физиологическата страна на сексуалния контакт, то е добре да споменем неговата важност във физиологичната подготовка на женския организъм за раждане. Семенната течност на мъжа съдържа хормона простагландин, който омекотява шийката на матката и я прави по-еластична Така се понижава риска от травми при преминаване на плода. По време на оргазъм се отделя хормона окситоцин, който кара мускулите на матката да се съкращават и предизвиква много приятни усещания. Същият този хормон е жизненоважен за процеса на раждане. Освен това сексуалното общуване се съпровожда с производството на голямо количество ендорфини – хормоните на радостта и удоволствието, които се явяват естествени обезболяващи вещества по време на естествено протеклото раждане.... И още много позитивни мнения и твърдения че спермата не може да навреди на бебо и на бременността.Дори както в статията помага за по лесно раждане. Но има и мнения че натрупването на семенна течност във влагалището спомага за развиване на бактериална среда и гъбички  Cry  Объркана съм и ще се моля да нямам проблеми..и със сигурност вече ще сме по предпазливи!!

# 575
  • Варна
. Но има и мнения че натрупването на семенна течност във влагалището спомага за развиване на бактериална среда и гъбички  Cry  Объркана съм и ще се моля да нямам проблеми..и със сигурност вече ще сме по предпазливи!!

Shocked За мен болднатото  е някакъв абсурд! Как се натрупва семенна течност във влагалището?  Crazy ooooh!

# 576
. Но има и мнения че натрупването на семенна течност във влагалището спомага за развиване на бактериална среда и гъбички  Cry  Объркана съм и ще се моля да нямам проблеми..и със сигурност вече ще сме по предпазливи!!

Shocked За мен болднатото  е някакъв абсурд! Как се натрупва семенна течност във влагалището?  Crazy ooooh!

и аз се изумих,но пишеше че ако всеки ден свършва вътре имало такава вероятност ?!?!?!?! не всичко се стичало навън и имало известно задържане! Ето от такива мнения и коментари ме хваща страх,въпреки че досега проблем не е имало при мен.  Shocked Rolling Eyes

# 577
  • Варна
 Влагалището е с дължина 10-12 см и завършва с маточната шийка, която при бременност е добре затворена. Къде се натрупва тая семенна течност? newsm78

# 578
Аз до колкото съм чувала спермата спомага за изглаждането на шийката и подготовката за раждане. В другите месеци  (освен 9) не знам до колко е препоръчително. Единствено това би ме притеснило. Но пък за инфекции и на мен ми звучи съмнително

# 579
аз не съм чувала такова нещо за спермата, но пък е напълно възможно

# 580
  • ул. "Мечтание"
Нещо ми е съмнителна тая работа с натрупването.  newsm78 Просто не виждам как може да се случи.  Thinking

# 581
Сигурно е вероятно ако позата е вертикална, главата долу, краката горе и така поне седмица. hahaha

# 582
  • ул. "Мечтание"
Мдам, за тоя вариант не се бях сетила.

# 583
аз не съм чувала такова нещо за спермата, но пък е напълно възможно
Ами аз от лекар го знам това.

# 584
  • somewhere over the rainbow
Какво се чудите толкова? Нали част от сперматозоидите остават някъде и чакат овулацията. Някъде се твърди, че е до 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт