Къна и билки за хубост - Customized decision

• 114 348
  • 781
  •   1
Отговори
# 345
Драгон, по принцип съм химик, но не се занимавам професионално... А с английския не съм много на ти... Търсих веднъж сода за сапуни по аптеките, но нищо не намерих. Ти откъде я купуваш? Бях си свалила рецепти и се бях навила да правя, но после забременях и това ме спря. Не исках да вдишвам изпаренията. Сета все още кърмя и затова само събирам материали по въпроса...  
котенце 1, натриева основа за сапуни се продава по железариите и магазините за лабораторни консумативи. В аптека надали предлагат. Изпаренията са наистина зли Sad. Може да пробваш обаче готова сапунена основа, като й добавиш още съставки по свой вкус:
http://e-experience.eu/NatCosmetics/Soaps-rebatch.htm

# 346
  • Пловдив
Linkata, замръзява се само къна, без добавени други съставки. Индигото няма да подейства след толова време. То се прави непосредствно преди апликация.
Благодаря ти!  Hug

# 347
Можое ли да ми перпоръчате билка или масло, които да ми хидратират косата? Мисля, че къната ми я изсушава и ми се завърна чупенето на косъма, от какво е според вас - редовно правя маски с къна

# 348
Да се отчета - последните два пъти се мих със сирийския течен сапун, смесен само с лаврово масло. Кокосовото на мен сякаш ми идва в повече, дори в минимални количества. А лавровото масло косата ми просто го пие, не съм ползвала друго масло, което да попива в косъма ми на суха коса. Лавровото  попива без остатък и без мазна следа за около 15 минути, все едно се изгубва Heart Eyes. Кокосово, карите, арган, зехтин оставят ужасен мазен филм по косъма при мен. Прилагам снимки след измиването на косата тази вечер, по нея няма нито балсам, нито крем за антистатичен ефект, нито стилизант. Само измиване със сирийски сапун, кисело изплакване и "погалване" на косата след изсушаване с длани, намазани с 2 капки лаврово масло (последните 3 снимки с дата 12.03.2012 г.):
https://picasaweb.google.com/DeyanaRacheva/KtaniSOilShampooMethod#
Краищата са все по-добре Simple Smile.
Blondie, колко често е редовно?

# 349
Да се отчета - последните два пъти се мих със сирийския течен сапун, смесен само с лаврово масло.

А лавровото масло косата ми просто го пие, не съм ползвала друго масло, което да попива в косъма ми на суха коса. Лавровото  попива без остатък и без мазна следа за около 15 минути, все едно се изгубва

"погалване" на косата след изсушаване с длани, намазани с 2 капки лаврово масло

последно колко лаврово масло слагаш на един път?

# 350
  • В полите на Пирин планина
Аз пък си слагам минимално количество кокосово масло по краищата и няма мазен филм, попива напълно.
dragon8, косата ти изглежда чудесно.

# 351
последно колко лаврово масло слагаш на един път?
Течният сапун е 300 мл, към него съм добавила направо в шишето 2 чаени лъжички лаврово масло. Изкушавам се за още, но засега ще задържа. Една чаена лъжичка към 5 мл ли се водеше, не съм сигурна, но да речем. Значи 300 мл:10 мл (сапунът към 2 чаени лъжички масло), или 30:1 ми е условно концентрацията, на която се реших засега. Отделно след измиване и изсушаване на косата, буквално си топвам върховете на 2 пръста в лавровото масло, това съм си решила да го оприлича на 2 капки Simple Smile, разтривам между пръстите и ги прокарвам по краищата. При мен си знам, че най-ефективен е принципът "по-малко е по-добре".
pergola, Roya беше отчела добър резултат от билковата смес и кокосово масло. Ти си най-доволна от сместа, в комбинация с лаврово масло може да ти се получи още по-добре. Двете с теб сме споделяли "неразбирателство" на косите ни с маслата. Аз наистина съм удивена от реакцията на моята спрямо лавровото масло. Уникално е Simple Smile

# 352
Аз пък си слагам минимално количество кокосово масло по краищата и няма мазен филм, попива напълно.
dragon8, косата ти изглежда чудесно.

Lady Brinne, чудесно е, че кокосовото работи така за теб. Четох много интересен материал, че то предпазва косата от увреждане при процедури като изрусяване и къдрене. За целта ден преди процедурата се прави маслена маска на косата с кокосово масло или комбинация от кокосово и арган, придружена от затопляне, все едно намазваш косата и увиваш в затоплена хавлиена кърпа, като престояваш час-час и половина. Може да повлияе добре, ако правиш същото един ден преди боядисване Peace.

# 353
Това с маслената маска преди боядисване съм го правила, но не точно с кокосово масло, а с каквото имам. Този път точно с него ще пробвам, нали така хубаво си описала свойствата му за предпазване и реконструкция на косата  Heart Eyes

Ето снимка на моята коса след намазване с кокосово масло и изсушаване на стайна температура:

http://media.snimka.bg/s1/0079/026402335.jpg?r=0

# 354
Ето снимка на моята коса след намазване с кокосово масло и изсушаване на стайна температура:

http://media.snimka.bg/s1/0079/026402335.jpg?r=0
Супер е, изглежда здрава и блестяща, а и обемът Praynig...

# 355
Мерси Blush

Колкото и да е странно, откакто я боядисвам нямам проблем с обема, защото стана по-суха някак и по-жилава. Но пък краищата им трябва малко, за да изпръхнат  Crossing Arms Няма пълно щастие.

# 356
Привет! Simple Smile
обещах да докладвам след измиването с шикакай+амла+кокосово масло. За съжаление първия опит беше не много сполучлив: смесих 2 с.л. шикакай+2 с.л. амла+ по малко от половин ч.л. кокосово масло, постоях 15тина мин и измих. Косата ми стана без обем и доста твърдичка, макар и да имаше блясък Simple Smile ще продължа с експериментите. Сега следва алепския сапун...

# 357
Момичета, брахми-то потъмнява ли косата ? Thinking нищо не пише на етикета за цвят, в интернет пише различни неща. Върху къна ме интересува как реагира  newsm78

# 358
  • русе
Искам да попитам освен къна,тук в бг има ли друга боя-растителна и ако има къде може да се намери

# 359
Blondie_ ,знам, че потъмнява косата , но не и веднага ,при еднократно нанасяне/смесване с къна. Аз така и не успях да си взема брахми от магазина в Пловдив, колкото пъти ходих , все нямаше. Иначе слагам в къната брингараж и нийм , даже и канела понякога, но не мога да кажа ,че има промяна в цвета.

Общи условия

Активация на акаунт