Къна и билки за хубост - Customized decision

• 114 346
  • 781
  •   1
Отговори
# 390
Снимки от днес, последните две с днешна дата:
https://picasaweb.google.com/DeyanaRacheva/KtaniSOilShampooMethod#
От първата снимка до тези с дата 07.03.12 г. включително, съм си слагала балсам и крем за антистатичен ефект по краищата. Следващите снимки са само сирийски сапун+лаврово масло. Или трябва да си сменя диоптъра, или виждам прогрес Wink.
bitter chocolate, привет и дано продължиш с включванията Hug. Това за кафето е полезно инфо.
Lady Brinne, убеди се, сигурна съм, че ефектът ще е супер Peace.
pergola, сега съм толкова зарибена по течния сапун, че се чудя как да си финансирам покупката на едно нещо, което даже не знам как се води на български, нещо като електрическа тенджера с двойно дъно, казват му crock pot Simple Smile, без него не може да стане течен сапун, че и отива цял ден варене и бъркане, ама пуста краста ooooh!...Четох доста за метода на варене на алепския сапун. Реално, първо смесват зехтина със содата каустик и го варят до готовност почти, а накрая добавят лавровото масло. Така че, това дава сякаш продукт, сходен на шампоан с добавено лаврово масло. Въпросът е в процента на маслото, а и твърдо смятам, че само зехтин дава не най-добрия сапун, тайният арабски коктейл е по-скоро съвременно ориентиран като състав на мазнини Peace. Най-традиционният алепски сапун се нарича гхар, и за коса бил най-добър този, отлежал 3 години Simple Smile. Тук има интересно инфо, ако не ви се чете цялото, абзацът за сапуна е придружен със снимка от фабриката: http://patepis.com/?p=22616

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 20:49 от dragon8

# 391
mamagemelar, да, отзивите от англоезичната тема за масления шампоан потвърждават, че кокосовото масло помага при сплитане, накъсване, цъфтене, увреждане на косата Peace

# 392
Забравих да спомена, че измих и косичката на малкия с моята смес, сияе като слънце Grinning.

# 393
dragon8, благодаря за топлото посрещане, ще продължа, как, пък и твоите опити са много ценни   bouquet . Само трябва да погледна назад за течния сапун, че нямам спомен да си писала твое производство ли е или купен. Понеже аз след инфото за SLS и SLES купувам само арабски сапуни с масла  Laughing , обаче не са ми много практични за ръце. Колкото до крокпота, защо не видиш в Ибей, там можеш да си спечелиш на добра цена, а ако нямаш възможност да видиш, на драго сърце мога да ти съдействам. Обаче какъв блясък има косата ти, не е истина... Heart Eyes

# 394
Някой дали пробва ефекта на синапеното олио върху косата,че ми попадна изгодна оферта?  newsm78

# 395
ха-хаа, получи се - три пъти ура за dragon8  bouquet
верно сложих много малко лаврово масло, около 1к.л., но шампоанът ми 'избухна' в пяна Mr. Green
а докато сапунисвах косата се сетих за един епизод, в който затвориха Пинко в пералнята, а когато накрая отвориха вратичката, оттам ефирно се понесе розово глухарче
сега косата ми е лъскава, плътна и оформена.
вече набирам смелост за кокосовото масло Mr. Green

# 396
коментирате алепският сапун,и аз веднага го потърсих на местна почва-има го  Grinning обаче в много разновидности  Rolling Eyes
за 200гр.сапун-с по 5%,25%,40% лаврово масло,с кал от Мъртво море,с червена хума,традиционен  newsm78 ,марката е Alepia
дайте повече инфо да се ориентирам  Praynig

# 397
И аз оставам с това впечатление, и ми е много интересно защо се получи този интерес точно към алепския сапун Thinking? Опитах се да акцентирам върху влагането на масло с високо съдържание на лауринова киселина в шампоан или течен сапун, в течно измивно средство, така че да може да се регулират пропорциите. Със сапун на калъп малко трудно ще се получи този ефект. А по наблюдения върху мен самата най-сериозен ефект има точно от този начин за прилагане на кокосово или лаврово масло. Имам усещането, че маслото се смесва много добре с шампоана или течния сапун и така малко количество от него може да попадне равномерно по косъма. В същото време при миене люспичките от повърхността се "повдигат" един вид, вместо да са загладени и прилегнали, и по този начин маслото има достъп и под повърхността. Мисля, че така може да се свърже с кератина.
....Няма задължителна обвързаност между алепски сапун и този начин за прилагане на масло по косата. Сапунът сам по себе си е ок, но количеството лаврово масло му е зададено и не може да се променя, не пише и какъв е процентът му, освен в сапуна 50/50. Вчера вечерта реших да сложа още около 1 супена лъжица лаврово масло към течния сирийски сапун, който вече от 300 намаля на около 200 мл., и съм абсолютно очарована от резултата. Отново не ползвах балсам, нито стилизант. Косата е с обем, много раздвижена и много блестяща.
т.е. - по-добре потърси лаврово масло, ако няма - сапунът с най-голям процент лаврово масло

# 398
коментирате алепският сапун,и аз веднага го потърсих на местна почва-има го  Grinning обаче в много разновидности  Rolling Eyes
за 200гр.сапун-с по 5%,25%,40% лаврово масло,с кал от Мъртво море,с червена хума,традиционен  newsm78 ,марката е Alepia
дайте повече инфо да се ориентирам  Praynig
Mamagemelar, както е писала pergola, основният ти ориентир е най-високият процент лаврово масло, ако държиш да пробваш такъв сапун. Още един важен момент, ако искаш да е традиционният алепски сапун - отвън е по скоро кафяв на цвят, а ако го срежеш, отвътре е зелен. Това е резултатът по старата технология от векове Peace:
https://www.google.bg/search?q=aleppo+soap&hl=bg&prmd=im … =1680&bih=925
В изображения при търсене на aleppo soap има куп снимки, които показват точно този характерен момент с цвета.

# 399
ха-хаа, получи се - три пъти ура за dragon8  bouquet
верно сложих много малко лаврово масло, около 1к.л., но шампоанът ми 'избухна' в пяна Mr. Green
а докато сапунисвах косата се сетих за един епизод, в който затвориха Пинко в пералнята, а когато накрая отвориха вратичката, оттам ефирно се понесе розово глухарче
сега косата ми е лъскава, плътна и оформена.
вече набирам смелост за кокосовото масло Mr. Green
pergola, много се радвам Hug. Наистина с добавка от масло шампоан, сапун повече се разпенват. Интересна работа Simple Smile. Много съм доволна от лавровото масло и за лице, досега не ми е свидило да си пазя масло за мазане, вместо да го вложа в сапун. Лавровото просто не ми се дава Simple Smile. Четох, че и в Гърция имали лаврово масло, но дали е същото, извлечено по същия начин Thinking? Ще питам приятели там да проучат. Ох, само да намеря време да пиша и за лауриновата киселина във връзка с омазняваща се кожа. Попаднах на много интересни резултати от лабораторни тестове Simple Smile.

# 400
Вчера питах в сайта ,кога ще получат лаврово,отговорът е - след ок. 2 седмици.
bitter chocolate ,откъде ти попадна това синапено?

# 401
bgroza, синапено масло - 500ml с доставка до България, доставката е много евтина, а на маслото пише, че е само за външна употреба, заради някакви разпоредби, иначе фирмата е читава, проверих я.

# 402
Благодаря много   bouquet ще потърся маслото Simple Smile
а какво ще кажете за интимната хигиена-имам две момичета и все съм в чуденка относно тази част-в момента ги мия с едни артезанални сапуни/нямат SLS примерно/,но не съм им се доверила на 100%
редувам със сапун с нийм,който и върху себе си изпробвах в критичен момент- той не трябва да се ползва ежедневно,заради свойствата на нийма-антибактериални,фунгицидни,спермицидни...идва май силен за деца  Thinking

# 403
bitter chocolate , мерси, но линкът не се отваря! ! Аз синапено имах от Индия - мирише на горчица, но не се мазах редовно. В момента имам синапено, но от бял синап, студено пресовано и не мирише като индийското,по-скоро на нищо не мирише.Аз, по принцип ,не се мажа много с масла, макар да имам в къщи много видове /слагам ги в маски за коса на дъщеря ми/.
Иначе съм намерила индийско синапено в Сокони -имат магазин и в София, ще сметна кое ми е по-изгодно и може да си поръчам.

# 404
bgroza, при мен вече се отваря, иначе сутринта имаше профилактика на сайта. В Сокони синапеното на Pride не е чисто, а и е скъпо. Аз много се зарибих от един чуждоезичен форум, както и от разказите на няколко дами за Индия, даже се сещам за нещо куриозно - тук го четох, за съжаление не се сещам кой беше авторът му. Значи дамата, която разказва случая,  пребивавала в Индия за около година и в началото някаква нейна близка или съседка обръснала 2 - годишното си момиченце, защото имало рядка косица и нямало да намери добра партия за брак.  Rolling Eyes Та за година ежедневни масажи със синапено масло, на детенцето му пораснала хубава коса около раменете...  Laughing Знам, че е ген, но нищо не ми пречи да опитам, защото моята не расте. 2010 декември я обръснах нула номер, вече е 2012, а косата ми е до ушите.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт