Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 5

• 87 466
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
Уни   bouquet

Аз преди таблетките на Ариел ползвах от таблетките на Персил без гел, взимах немски от едно магазинче за паралелен внос, но вече нямат за цветно. Ще си помисля още малко преди да поръчам, гледам има и таблетки за цветно с марка АСДА...

# 391
Английският Персил е произведен от Юниливър и няма нищо общо с немския Персил освен името. Не ги смесвайте; двата продукта са коренно различни.
Най-новите таблетки Персил от Англия са без гел слой, нямат нужда от мрежичка - слагат се в чекмеджето, и по мое мнение са много по-хубави от стария вид с гела.

# 392
Доволна съм от прах за пране OMO Supreme 12.

# 393
  • София
Гес, знаеш ли на какво се натъкнах преди дни в ено магазинче за паралелен внос на препарати от Гърция и Италия? Персил с гръцки етикети, на който обаче основният надпис ("Persil") досущ приличаше на този на юниливърските препарати. Да, ама не! Долу вдясно се мъдри тихичко "Хенкел". Кой кого?  Mr. Green
Не помня вече писах ли, че мернах юниливърски течни Персили в дрогерии Лили.

# 394
Казах по-напред в темата /може и в предната да  е било/ - прахът за пране е противопоказен за всякакъв вид алергии. Течният препарат е далеч по-щадящ.
Всякакви "научни" анализи, които някои потребители постват без умора са си чиста проба промиване на мозък. И направо се чудя как пък не им е съвестно - става въпрос за човешкото здраве все пак.
И аз се подведох, човешко си е. След като закупих супер прехвалвания Савекс за бяло пране, не можем да се отървем от алергии вкъщи. Правете си сметката с какво качество е и какви невероятни съставки има. След като за първи път в живота ми се случва да ме дразни прах за пране.  Shocked Rolling Eyes

# 395
utro77, и най-скъпият прах или гел може да предизвика алергична реакция, така че това не е показател за високо или ниско качество. Дори хипоалергенните продукти може да я предизвикат, ако сте чувствителни към някоя съставка. Знаете ли, познавам хора, които не могат да използват нито един прах или гел, нито сензитив, нито обикновени, и се перат със сапун, защото са чувствителни към съставки, които ги има във всеки един перилен препарат.
Савекс беше похвален с качествата си на изпиране, а не с хипоалергенността си, така че не вменявайте вина, ако обичате. Аз и семейството ми, например, не сме имали никакви алергични реакции към Савекс, иначе щях да го спомена. Претенциите - към производителя. Аз специално нямам нищо общо с Фикосота, за да промивам мозъци, а и не ми е нужно. Споделям мнения и каквото знам и съм чела.

Ето какво съм ви написала тогава:
Цитат
Sourcherry е съвършено права, че е мит хипоалергенността на течните. Той се подхранва незнайно по каква причина от дерматолозите. Най-алергизиращите съставки в перилните препарати са ПАВ, парфюмите и етеричните масла в парфюмната композиция (линалол, цитрал, гераниол и т.н., пише ги винаги на опаковката). Течните съдържат процентно повече ПАВ от праховете и е очевадно, че са по-парфюмирани. Освен това течните имат неприятното свойство да не се плакнат лесно, именно заради по-високото съдържание на ПАВ. Действително, някои прахове оставят бели следи, но тези следи са от неразтворими съставки, наречени зеолити - напълно безвредни минерали.

И това е истина.
Няма данни, че праховете алергизират повече от течните. В по-следващ постинг бяхте написала, че дъщеря ви е имала алергична реакция към различни марки прахове, т.е. явно реакцията е към определена съставка, съдържаща се в праховете. Защо тогава рискувахте с прах? Нито аз, нито някой в темата ви е казал да ползвате прах.

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 19:48 от Guess Who

# 396
Грешно ли е ако слагам течният препарат за пране в отделението за прах или трябва винаги да се слага в мерителна чашка в барабана .?това сега го научих от вашата хубава тема/

# 397
Грешно ли е ако слагам течният препарат за пране в отделението за прах или трябва винаги да се слага в мерителна чашка в барабана .?това сега го научих от вашата хубава тема/
Няма грешно и правилно. Препоръчително е да се слага с мерителна чашка в барабана, за да не се натрупа по тръбите.

Гес, знаеш ли на какво се натъкнах преди дни в ено магазинче за паралелен внос на препарати от Гърция и Италия? Персил с гръцки етикети, на който обаче основният надпис ("Persil") досущ приличаше на този на юниливърските препарати. Да, ама не! Долу вдясно се мъдри тихичко "Хенкел". Кой кого?  Mr. Green
Не помня вече писах ли, че мернах юниливърски течни Персили в дрогерии Лили.
В Гърция има Персил, но той е като нашия Первол.

# 398
Аз в момента имам първия , за черно и тъмни , но е белгийски. Да ви кажа , харесва ми - и как пере,и като миризма. Пускам баркода за коментар: 5410091641467

# 399
Вчера в Carrefour аз и жената бяхме може би единствените, които не правеха промоция.  Mr. Green  Отвсякъде ни бомбандираха разни нахалитети, а най-култовата промоция беше една, от която ако си купя нещо, което го забравих какво беше или по-точно не го запомних изобщо,  Joy може да спечеля конструктор Лего или магнитче за хладилник.  rotfImao  Големия майтап естествено дойде, когато едно гадже се присламчи към нас и почна да ни обяснява колко хубаво би било да си купим новия течен Medix Alvina.  Sneaky   Mr. Green  Казах й: "Благодаря  Stop" и подминахме... Но имахме неблагоразумието да се спрем пред стелажите с праха и тогава същата промоутърка, обхваната от висша форма на ентусиазъм, реши, че Medix Alvina може и да не искаме, но на невероятния Lex няма как да устоим. Отново й казах: "Благодарим ви, не сме заинтересовани", а момата ми отвърна: "Наистина, хубаво би било да го пробвате".  Crazy  Тогава вече ми падна пердето и й казах следното нещо: "Вижте, нищо, че съм мъж, аз все пак имам поглед върху някои неща... Ей тази до мен може и да я убедите да си купи Lex  Mr. Green, но аз определено не съм вашия човек". Девойчето остана искрено стресирано и възмутено от исказването ми и напусна бойното поле.  Whistling  Когато ни предложи Lex-a, някак си отвътре ми напираше да й кажа: "Съжалявам, Гес каза, че много се пени и трудно се изплаква".  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Тогава може би със сигурност щеше да ме сметне за невменяем и да ни остави на мира много по-рано.  Joy

Така, сега малко питания имам:
1. Реших вече да не се набутвам с 1.45 лв. за една доза избелител и взех карфурското прахче. Обаче като не съм го виждал досега... не знам дали съм взел това, дето е трябвало... Това ли е?

http://picbg.net/u/63251/47815/597793.jpg

2. http://picbg.net/u/63251/47815/597794.jpg   -    Този Skip за бяло ли се препоръчва?

3. Имаше един прах Sandy - в оранжеви опаковки и логото малко причича на Tide. Знаете ли го какъв е?

И понеже не ходя много често в Carrefour, досега ми е убягвал омекотителят на Felce Azzura. Много ми хареса като миризма и даже се спогледахме с жената дали да не го купим, но понеже към момента сме презапасени с омекотители, решихме да не трупаме. Но определено това ще се взима!

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 17:13 от acier

# 400
Guess, станала си като едно нарицателно за качеството на праховете, което може да те ласкае  Heart Eyes Скоро може да си толкова известна, че да те канят в реклами  Wink Хайде късмет  fingerscrossed

acier, да, това е прахчето, сподели после впечатления ако обичаш. А този Скип във Карфур ли го видя, че нямам спомен точно за него, а пък иначе често се навъртам там?

# 401
И аз да попитам да ми предложите нещо за лекета,ако може да не е Вениш  Peace

# 402
Guess, станала си като едно нарицателно за качеството на праховете, което може да те ласкае  Heart Eyes Скоро може да си толкова известна, че да те канят в реклами  Wink Хайде късмет  fingerscrossed:

Да стане новата леля Мария ли?!  Joy  Пу, да не й е уроки!

acier, да, това е прахчето, сподели после впечатления ако обичаш. А този Скип във Карфур ли го видя, че нямам спомен точно за него, а пък иначе често се навъртам там?

Ами жената май утре каза, че ще пуска бяло. Ще кажа, няма проблеми. Скипа беше в Carrefour, да. Абсолютно същия, какъвто е на картинката - Active Clean. Аз мисля, че този беше за бяло...

малката лисичка, тия от Vanish не заслужават да им пълниш гушите! Нашите дрехи много рядко се сдобиват с някое леке, но ако се случи, ползваме Perilis Spot. (и преди съм писал за него) Аз лично съм доволен. Всичко ми е премахвал.  Гес беше поствала снимки на Ариел спрей, потърси. Може би ще е още по-добър. Но с Вениш не си заслужава да се набутваш.

# 403
  • Бургас
Аржан, кажи за омекотителя повече, ако си прочел де. Говоря за Felce Azzura.

# 404
acier, трябва да си по-учтив, че тези момиченца и те хляба вадят. Naughty Grinning Аз например подробно им обяснявам защо не бих купила даден продукт, което им докарва скука до смърт (защото информацията, която им давам изобилно изобщо не ги интересува; те не знаят какво се мъчат да продадат, изобщо не ги интересува; рецитират каквото са ги научили), но не могат да се откопчат, защото така ги инструктират. Понякога им казвам, че вчера съм си го купила и е голям боклук и много бързо си подвиват опашката.

1. Това е прахчето, но ⅞ ...and Happily Ever After ти е отговорила.
2. Това е Скип за бяло.
3. Санди е собствена марка на Карфур, произведен от Ролко Бианил (производителят на Есекс). Мирише ужасно, но пере сносно. В смисъл, това е безкрайно евтин прах за пране, но е по-концентриран от нашите, не става на бучки, разтваря се добре, избелва приятно, не посивява дрехите (не ги засича), не се пени изобщо, изплаква се добре, оставя аромат върху дрехите, не съдържа фосфати, петна не маха. Аз съм доволна от него за по-слабо замърсени дрехи.

Нямам амбиции да ставам като леля Мария, че всички да ме псуват и да се подиграват с мен. hahaha Толкова хора се подиграват с горката артистка, че ми става жал за нея Cry, щото не тя ги измисля тия простотии, в които играе.

Общи условия

Активация на акаунт