НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 489
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 205
  • СОФИЯ

Жалко...а аз разчитах, че заедно ще обсъдим в дълбочина общите си проблеми  Laughing

# 2 206
отпуската на върнала се от майчинство

Не я махнаха тази отпуска- останка от социалистическо време. Колко неприятности и за двете страни щяха да бъдат спестени.

# 2 207
Моля защитниците на по-високото майчинство не дразнете Sunny day. Единствено на нейните осигуровки и данъци се крепи държавата и без нея загиваме. Ако не греша в една друга тема въпросната бизнесдама беснееше,че трябвало да плати отпуската на върнала се от майчинство нейна робиня.Ако пък съм в грешка и става въпрос за друга съфорумка с близък по звучене ник,се извинявам. Но посоката на разсъждение е същата. И бързо всички майки-търтейки бегом на работа,че да не ви "хрантутят" повече.

Shocked Въх, радвам се, че съм оставила отпечатък в съзнанието ти Mr. Green
А в оная тема съм говорила по принцип. Никога не съм имала работнички, на които е предстояло да излизат по майчинство или да се връщат от такова. Заставала съм на страната на работодателите, тъй като се товарят с излишни разходи в такова време, където едва оцеляват. Някой си нямат и представа какво се плаща за всеки работник ежегодно, извън осигуровките му. Ама какво ви интересува, нали не излиза от вашия джоб.

# 2 208
Призовавам всички Майки и Бащи да върнат децата си там, от където са ги взели, защото така тежат на работодатели (осигуровки) и на държавата (помощи) ... От сега нататък, който раждал, раждал...
Забранява ВИ се до второ нареждане!!!
Не ви ли е срам да  ги товарите Всички с вашите лични желания и амбиции да се реализирате като майки и бащи!!!

А ма ха  smile3513 smile3515
smile3532

# 2 209
Призовавам всички Майки и Бащи да върнат децата си там, от където са ги взели, защото така тежат на работодатели (осигуровки) и на държавата (помощи) ... От сега нататък, който раждал, раждал...
Не ви ли е срам да  ги товарите Всички с вашите лични желания и амбиции да се реализирате като майки и бащи!!!

А ма ха  smile3513 smile3515
smile3532
Не, не  е достатъчно, не  е ли по- правилно децата над 1 година да се включат заедно с майките си в трудовия процес. какво е това нещо - да си мързелуват в къщи или на ясли. Твърдо "НЕ" - там на тръстиката - работна ръка трЕбва! Wink

# 2 210
  • София
Междудругото аз бях учудена, че в ЕС има случаи, когато и част от майчинството се поема от работодателя  Peace Точно за това не съм правила извадка, казвам го само за инфо.

# 2 211
Боже, тука като в детска градина стана.
Не е ли по-добре, преди да родите дете, самите вие да пораснете?
Аз се оттеглям. Не мога да водя дискусия с недорасляци и да слизам на нивото им.
Така съм се държала в 9-ти клас Crazy

# 2 212
Междудругото аз бях учудена, че в ЕС има случаи, когато и част от майчинството се поема от работодателя  Peace Точно за това не съм правила извадка, казвам го само за инфо.
Шегуваш се надявам се ?!
Защото ако говориш сериозно значи си нямаш и най-бегла представа за състоянието на страната .

# 2 213
Не ви ли е срам да  ги товарите Всички с вашите лични желания и амбиции да се реализирате като майки и бащи!!!

А ма ха  smile3513 smile3515
smile3532

Защо всички? Не всички разчитат на държавата да им гледа децата.

# 2 214
  • София
Шегуваш се надявам се ?!
Защото ако говориш сериозно значи си нямаш и най-бегла представа за състоянието на страната .

Абе, написала съм, че го казвам само за инфо  Peace Далече съм от мисълта, че в БГ трябва да има промяна в подобна посока. Моля да не ми се преиначават думите!!!  Stop

# 2 215
  • София
И в България има човешки фирми, които дават "бебе-бонус" и се държат законно с майките.

# 2 216
Аз се оттеглям. Не мога да водя дискусия с недорасляци и да слизам на нивото им.

Освен "хрантутници", станахме и "недорасляци". А сега сериозно - тук отдавна не се води дискусия по същество, за твое сведение. Затова си говорим за торти, кИфтета и други простотии.

# 2 217
И нещо друго, дволна съм, че нищо не зависи от тази тема! това вече съвсем сериозно.

# 2 218
  • София
Като теглим чертата, за настоящия момент, май се получава, че майките във втора година майчинство не тръгват на работа не поради мързел и да "цоцат" мизерните 240 лв, а поради 2 основни причини:

1. Няма кой друг да гледа детето.Няма и място в ДГ.
2. Няма къде да се върнат.

# 2 219
  • СОФИЯ

Аммм...тогава тебе те каня да си хортуваме на Малдивите, щото Трещи се оказА от друго килимче  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт