НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 437
  • 2 412
  •   2
Отговори
# 2 235
Темата отдавна отиде при разплетените чорапи Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Държавате на никой не е длъжна!!И никога и лев не ми е дала....Децата са си моя отговорност !!Затова съм и против новия проекто  Mr. Greenзакон!

# 2 236
Днес ми върви да цитирам Конституцията:
Глава втора
Основни права и задължения на гражданите
Чл. 47.
(1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.

# 2 237

Държавате на никой не е длъжна!!И никога и лев не ми е дала....Децата са си моя отговорност !!Затова съм и против новия проекто  Mr. Greenзакон!

Да, държавата не е длъжна да осигурява издръжката на децата вместо родителите им, но в моите очи държавата има задължението да осигури майчинството поне на прага на бедността. Така хората с по-ниски доходи няма да примират от глад и невъзможност да си плащат сметките или да купуват дрехи, обувки и т.н.
Прагът на бедността трябва да е обвързан и с всички социални помощи.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 10:14 от luna

# 2 238
  • София
Въпреки това зависи, Трещерица, нова. Аз исках да се върна, когато детето ми стана на 12 месеца. Оказаха ми. Получих приятелски съвет да си изкарам двете години майчинство, защото после така и така ще си отида. Така и стана. Вярно, тактично ме помолиха да напусна, платиха ми обезщетение, но не ме задържаха на работа, въпреки че, имах желание за ранно връщане. Така постъпиха и с други две колежки след майчинство. Ръководството се смени, сега положението е различно.
Ситуациите са твърде многообразни, за да има вариант да бъдат обобщени така просто.
E как няма да те ритнат? Кой иска служителки, дето ще припкат в 5.30 към яслата и ще излизат болничен през седмица, щото е настинало детето?
Я питай бизнесдамите тук ще те траят ли. Друг път!

Кой питаше по-назад?
нова се чудеше как да изхвърли работничката си, която е по майчинство, и беше изключително възмутена, че трябва да ѝ плати отпуска за 2 години.

# 2 239
Ами така е, Елица. Кой ще й върши работата на тази работничка.

# 2 240

Държавате на никой не е длъжна!!И никога и лев не ми е дала....Децата са си моя отговорност !!Затова съм и против новия проекто  Mr. Greenзакон!

Да, държавата не е длъжна да осигурява издръжката на децата вместо родителите им, но в моите очи държавата има задължението да осигури майчинството поне на прага на бедността. Така хората с по-ниски доходи няма да примират от глад и невъзможност да си плащат сметките или да купуват дрехи, обувки и т.н.
...O'тя държавата има задължението да осигури и качествено задравеопазване и добро обучение на децата,но не го прави.
А отностно хората с ниски доходи има задължение да подсигури,но не и да поеме всичко....Социалната политика трабва да се промени!!!
Но пък и сам трябва да намираш изход....'щото и аз мога да седна да рева,ама работя нощно време!
'щото не са виновни бизнесмените ,а държавната политика спрямо тях....И въобще с рев и мрънкане до Цариград не се стига!

# 2 241
А на другата без деца, която е болнава и често отсъства за да си лекува сополите у дома, Трещерица?

# 2 242
Ами кажи, Касита. Аз ли да й върша работата, още една да наема или да товаря другите с нейната работа.

# 2 243
Ами кажи, Касита. Аз ли да й върша работата, още една да наема или да товаря другите с нейната работа.
Ми значи никво ходене на работа на жените! Да си стоят вкъщи и да си гледат децата!  Grinning

# 2 244

А какво е решението, Трещерица? Ти нали агитираш за ранно връщане на работа, знаеш ли, че бебе на 12 месеца боледува доста по-често от дете на 3 години, да речем? Как хем искаш да ти работи, хем, да не я пускаш в болнични, хем, ако може от родилното на бюрото/поточната линия да се върне? Обясни ми, моля те. Борите се тук за справедливост, споделете я.

# 2 245
  • София
Справедливост. finger

# 2 246

А какво е решението, Трещерица? Ти нали агитираш за ранно връщане на работа, знаеш ли, че бебе на 12 месеца боледува доста по-често от дете на 3 години, да речем? Как хем искаш да ти работи, хем, да не я пускаш в болнични, хем, ако може от родилното на бюрото/поточната линия да се върне? Обясни ми, моля те. Борите се тук за справедливост, споделете я.
Драга,Касита ъгъла на виждане на проблема е от вашата камбанария!

# 2 247
Същото мога да споделя и за теб, Оная. Нали?  Laughing

Оставям ви с чувство за превъзходство и свела главица, напущам тема, която се превърна в безсмислено надцакване, коя е по-готина.

Трещерица, на невъзпитана жена като теб какво да отговаря?  Stop

# 2 248
Аз чакам от теб да ми кажеш какво е решението. Какво да направя, ако съм работодател. Вашите нужди и виждания са пределно ясни.  

# 2 249
Същото мога да споделя и за теб, Оная. Нали?  Laughing
Знам ли...възможността е голяма.
ПРосто тук освен запълване на времето друго не виждам Whistling
И аз така с кафето

Общи условия

Активация на акаунт