Отговори
# 660
  • Beyond the Frontiers
ЧРД, Галичка!

gossip.girl, мерси за тази марка не се бях сетила.

Radostche, не мисля че има някакъв тон. Просто всеки споделя гледна точка - на мен това плащане ми идва прекаленно близко до подкуп и изпитвам някаква непоносимост към подобни прояви, но това подчертавам при мен е въпрос на възпитание.
Бюбхен и аз съм взимала от тук и не съм имала забележки, споделям само, че един и същ продукт донесен от Германия и купен тук беше различен като външен вид вътре. Peace

П.П. свекърва ми работи в болницата в Бургас, е там ако не платиш наистина те оставят на произвол. Буквално под сурдинка се разказва случая за лекарка, която отива да ражда там и колегите я оставят да се мъчи с часове само, защото не е платила на никой - да й бъдело за урок. И това не е само в родилното отделение. И зълва ми си плати, нищо че майка й работи там...

# 661
Цвете, матракът от полиутиренова пяна от Икеа въобще не е тежък - той е на рул свит и според мен не е повече от 2-3кг, щом аз си го носех все едно е нищо, значи е лек  Peace

# 662
момичета,аз вчера си взех 45дневния болничен и от тогава ми е едно странно.вече много наближава Shocked.След 9 дни влизам в 9тия.

# 663
Галичка, честит рожден ден. Да си жива и здрава и много щастлива. А през декември най-прекрасния подарък.
Честит рожден ден и на мъжа на  Zò. Много да ви слуша, а и вие да не го ядосвате много.

Тази тема с плащането стана вече историческа. Дайте да я прекратим, че тук наистина има много фактори, които влияят на мнението на всеки. Наистина нашите лекари са едни от най-ниско платените, ама в нашата държава всички професии са така. И армията ни е така и полицията е така. Всеки си има гледна точка.
Radostche, не мисля че има някакъв тон. Просто всеки споделя гледна точка - на мен това плащане ми идва прекаленно близко до подкуп и изпитвам някаква непоносимост към подобни прояви, но това подчертавам при мен е въпрос на възпитание.
Ето това е много хубаво мнение.
Пижо и на мен ми е много странно вече, че толкова бързо мина времето.

# 664
да ви кажа и аз днес цяла сутрин си събирам багажа от офиса Simple Smile имам още една цяла седмица, но пусто хич не ми се работи. не мога да мисля за нищо освен за това което предстои и работата остана на заден план Simple Smile
като гледам какво хубаво време се е заформило ми идва да си грабна багажчето и да се опъна някъде на припек на кафенце и количка..... ох кеф

# 665
Пижо, и на мен ми се струва странно че началото на др.седмица ще си взема моя болничен-все си казвам че има време-особено като съм в къщи и бавно минава времето..
Вече започва обратното броене и ние като НОЕМВРийките ще започнем да се записваме с новородени сладки бебчета!!!!!!!!

# 666
Привет,момичета. От вчера пак мн. сте изписали и не мога да смогна. Сега отивам на лекар после ще чета. Даже е имало интересен разговор за плащането...една безкрайна тема според мен. Както и да е,от снощи съм много зле вече.Едвам дишам и най-лошото е,че ме болят гърдите,което не е на добре...  Confused
Пижо, и аз така съм се притеснила вече. Сега взимам в понеделник 45 дневния болничен и като се замисля колко малко остава ще се гътна! Crazy Grinning

# 667
Говорейки.. за 45-дневния и наближването на момента, искам да поздравя абсолютно всички в темата, за това че устискахме до 8-мия месец, а други и до 9-ия Simple Smile

Останаха броени момичета, които да влязат в 8-мия месец, а може да се каже с едно изключение, че нямаме родени седмачета както е по другите теми. Така че... наистина малко остана Simple Smile

# 668
  • София
Сдъвкахте ли вечерята от снощи?
Shocked

За тия 3000 лв. само бубси се усети. Ето я простата аритметика:
- 1500 лв. секцио (в най - добрият случай по медицински причини ако ме минат)
- 2х600 лв. неонталогични грижи (все пак се надявам на две живородени)
- 300 лв. епидурална упойка

И това е минимума, защото нямам идея как се процедира ако децата са недоносени и се наложи да бъдат в кувиози. Предполагам и това си има цена. Да не дава Господ!  Praynig

Лежала съм и в частни и в държавни болници и честно да ви кажа в държавните не предпочитам да стъпвам. Мръсотията и мизерния непочистен под в Майчин дом ме убиваше психически.

А изказванията, че "мога да си позволя и 10 000 лв. да дам, ама няма щото ми се полага по ЗК" считам за безумица.

Никой не пита колко пари имате в банковата сметка, а колко сърце ви дава да похарчите за раждането на детето си. Щото аз банкова сметка нямам, не работя, майка ми не е богата, баща си съм виждала 2 пъти в живота, ала за раждането и за да други работи имам сърце да дам достатъчно, стига да ги намеря.

Какъв безумен спор  Rolling Eyes

Яжте по една палачинка от мене, преди малко  направих   chef

# 669
  • Beyond the Frontiers
Аз реално съм вече в 45-дневния, но също ще го взема в понеделник. Мисля в началото на ноември, като влезна в 9-тия да отида на един запис на тонове в болницата.

Абе, уж съм много ербап и вече минала веднъж през това, ама чак съжалих, че отидох на отворените врати. Като ми замириса на болница, като се подсетих за "приятните момент" и сама на себе си се зачудих с какъв акъл се реших на второ....А като гледах и побледнелите физиономии на другите бреманни от групичката Rolling Eyes

Вчера и аз скокнах до Икеята с идеята за тези симпатични хавлиики, но като ги погледнах - много къси са нещо.

KiaraTiara, мерси, мерси, дай ги насам палачинките Mr. Green Няма да откажа.  Laughing

Иначе, пак подчертавам Токуда е малко по-различен случай - там има услуги особено този неонталогичен пакет, който другаде не съм чула да предлагат, а ако ми предложат и аз лично бих заплатила за него. Peace

# 670
За протокола - също съм против подкупите - не давам и смятам ,че плащам достатъчно с осигуровките си - толкова ,че да остава и за неосигурените лица , които напират в държавните болници  Peace ... Максимално се възползвам от правата си по каса и много рядко плащам за частни приеми , само ако държа точно на конкретния лекар , а той не работи с касата ....
За предишното си раждане не съм платила нито лев, тогава даже и ВИП стаята не можах да позлвам - не беше свободна .  Отношението към мен не е било по-различно от това към другите момичета  Peace....

Иначе за качеството на продуктите тук и по света - съм 100% убедена ,че получаваме различно качество от това в Европа . Скоро даже имаше много голямо разследване по темата как много компании имат различни продукти под едно и също име за различните пазари  Crazy . Ако изровя статията , ще я пусна  Peace

# 671
# 672
Аз също съм на мнението на Киара затова и избрах частна болница. Ясно, че ми се полага по ЗК и че би трябвало да ми е безплатно всичко, но такива истории съм слушала за отношението и условията в повечето големи държавни АГ болници в София, че за нищо на света не бих се подложила на това точно в този момент и да разчитам на един гол късмет. И понеже съм против даването на пари под масата - затова в частна болница! Всичко е точно и ясно, дават ти касова бележка, а в замяна получаваш добри специалисти, добра техника, добро отношение и добри условия.
Това наистина си е личен избор и няма смисъл от подобен спор, т.к. всяка от нас си знае кое е най-важно за нея и кой вариант отговаря на принципите й и на изискванията й.  Peace   Hug

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 11:46 от A_vagabоnd

# 673
  • Sofia
Здравейте и от мен! Аз пък вчера имах рожден ден, но от много емоции не съм чела форума. Много сте бързи, лошо няма. Ей сега станах и хапвам то закуска ли или обяд.  newsm78 За козметиката, когато напазарувахме от магазина на беба, като бонус ми подариха 70 лв . да си избера нещо та аз си избрах козметика на Веледа, знам, че няма химия в нея само билки и си имам почти всички неща, като козметика пък ще видим дано не се изприщи. Вчера една приятелка, която ми позна, че ще имам момченце ми каза, че ще родя по-рано в края на ноември, та ми се изправиха косите. Аз естествено не се вързах. Купихте ли си превръзки нощни аз само едно пакетче и май ще ми трябва още. А памперси? Аз мисля само за болницата и то някакви по-обикновени, защото ми казаха, че си правели търговия и не слагали точно тези, които им дам. Същото се отнася и за мокрите кърпички. Е вече ви отегчих доста. Мисля да се разходим с мъжа. Приятен де от мен и много усмивки! newsm62

# 674
Киара, мерси за палачинките! Много ги обичам! Simple Smile

Споровете настрана! Да са ни живи и здрави бебоците и да нямаме проблеми!
Другото са вятър приказки...

Общи условия

Активация на акаунт