МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 551
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Привет!
Честити месечинки на Виктор и Живко, да са живи и здрави.
Лъки, честито християнче!
Мама Веси, при мен е точно обратното, Андреа определено е по-гальовна от братята си.
За киселото мляко, определено след като навърши 1 година!

# 241
Киселото мляко около годинката ще го предложа. Баткото и до днес обожава мляко с бисквити. Много го ядеше и като бебе/към 11-12 мес./
Пенмар, честита годишнина! Обичайте се много и увеличавайте семейството!  bouquet
Глутен вече въвеждам с една каша на Милупа, а и купих от онези био гризинки с глутен. Много ги хареса, но ме достраша да и дам цяла, че отхапваше големи парчета.
Лъки, честито християнче! Браво, че вече спинка повече малката. При нас кръщенето не помогна за хубав сън, но все пак държахме да е кръстето детето.
Мама Веси, не съм забелязала кой е по-гальвен, но те са на различна възраст и ми е трудно да преценя. Емил за момченце е много гушлив. Вечно търси в кого да се гушне и кой да целуне. Вчера ме убеждаваше, че той повече ме обича, отколкото сестра му мен. LaughingВижда реакцията и като се появя/веднага се разплаква да я гушна/ и сега се съревновават кой повече ме обича. Wink
Тези дни ще съм без компютър и може да не се включвам. Но пък скоро ще си имаме нов лаптоп. newsm68
Редрени и Надя-честити ви 7-месечковци!
 И ние гласувахме вече-винаги сме го правили.

# 242
Честити 7 месеца на Живко и Виктор! Да са все здравички!   bouquet

Пенмар Честита годишнина! Много любов и късмет!   bouquet

Явно са си различни децата  Thinking Аз правя сравнението на възрастта на Виктор както са били и двамата.  Peace

# 243
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Redreny2000,честити 7 месеца и на Виктор и честито ви второ зъбче!  ura
Penmar,честита годишнина! Много да се обичате!

# 244
И ние днес сме сред празнуващите!!! newsm38 newsm38 newsm38
Честито и на останалите бебоци- Виктор , Крум и Живко- ех каква мъжка дружина Simple Smile))

# 245
  • София
Sabrina1, честито и на вас!

Благодаря на всички за честитките!

Bub, да те питам само още нещо за Huggies. Ако си ползвала Pampers Premium Care. И от тях ли са по плитки?

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 23:11 от redreny2000

# 246
  • Варна
Ето и как ние пълзим и се изправяме

# 247
Първо искам да ви благодаря, момичета, за честитките. А на тези, които пиха и по чаша=две вино за мое здраве   bouquet Като циганите празнувахме - 4 дни. Родата, приятели, ужас...
Сиренце, торта не съм правила. Нали е моя рожден ден - мъжът ми ми направи една. Това си е традиция при нас - аз правя за неговия, той прави за моя.
Честити 7 месеца на Живко и Виктор! Да са все здравички!  
Пенмар Честита годишнина! Много любов и щастие Ви желая.
За телевизията - не слагам София да гледа. Александър гледа телевизия, но с мярка. И винаги, ако го питам - какво искаш - телевизия или на двора, отговаря - на двора. Тук има детски образователен канал, само него му го пускам. Много неща е научил от програмите. София - като почне да разбира - ще гледа, сигурна съм, но от толкова малка...
За спането - тук много майки го правят това с оставянето да реве детето. Казват му control crying. И голяма част от майките се кълнат, че работи. Аз обаче съм нежна душа, не мога да си оставя детето да реве толкова дълго и не съм и помисляла да го практикувам. Но - има едно голямо НО, паднали са ми се добри деца, които спят. Да, спим всички заедно на едно легло (и малко, долепено до нашето), и силно се надявам, че това няма да е завинаги, но си заспивам в 10.30 и ставам в 6 като пич. Много мразя да не спя. Така, че при други обстоятелства вероятно бих се замислила за този метод. Много ми се иска да спят в техните си легла, ама засега е това, като попораснат още малко - ще се опитам да преместя Александър и след това София, като види от него и тя ще поиска да бъде преместена.
За кисело мляко - аз си правя мое, но не съм давала на София. Вчера беше доста бърза и успя да хване парчето хляб, което брат и изпусна и го усмука хубаво преди да успея да и го измъкна от ръцете (хлябът беше с кисело мляко и яйце), но засега ще изчакам още малко с киселото мляко. А от магазина не бих и купила, още повече тези "бебешки" кисели млека, подсладени с ябълков сироп с незнайно какъв произход. В този ред на мисли и София вече пълзи. Тя отдавна се изправяше, но сега бързо се рпидвижва до дивана/бар столовете/леглото и се опитва да се изправи. Свърши ми спокойствието...
Румба - нямам. Къща за чистене - колкото Ви душа иска  Grinning Че и други екстри с къщата, но не се оплаквам. Някой ден ще е чиста отново. Най-вече - подредена  Grinning
VSD, какъв е сладър този твой син  Laughing
 VSD - мислех да пиша сладур или сладък - пък то се получи нова дума - сладър  Grinning

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 23:30 от katilias

# 248
 Айде и аз ще променям анкетата, Белослава вече официално пълзи. Досега клатеше дупето напред-назад и се спускаше само на дистанционното, ама днес вече подскача на две колена и се движи накъдето реши.

# 249
  • София
Мислех, че ще имам време да седна да се излея по всички теми, както обичайно, но не се получава нещо, та само прелитам  Simple Smile

mama_vessy, а миналия път нали се оказа, че е намаляла кърмата заради цикъла или аз бъркам майките  Rolling Eyes
 В хладилник прясна кърма(а не размразена) може да издрържи 7-8 дни(но ако е на задната стена, а не на вратата на хладилника). Размразена кърма може да се държи 24 часа. Но ако и след това няма кисел вкус, вероятно още е годна.

# 250
Добро утро в този дъждовит ден Simple Smile)) Днес тъкмо се бях наканила да излизаме на голяма разходка, а и да свършим работа и то взе че времето съвсем се развали...като се замисля не че у нас нямам достатъчно работа за вършене Simple Smile. Моят синковец хапна в 7 и към 8 заспа и все още спи- да му се ненадяваш. Утре сме на консултация и май трябва да ни видят белега от БЦЖ, който ни липсва обаче. По този повод имам питане какво се прави: някъде четох, че се прави манту и ако е пак отрицателно се слага пак в раменцето на детето, но това личният лекар ли го прави или някъде ще ни изпрати. Ако имате информация, моля пишете.
Хубаво настроение в този не иначе хубав октомврийски ден!!!

# 251
Bub, да те питам само още нещо за Huggies. Ако си ползвала Pampers Premium Care. И от тях ли са по плитки?

Редрени, не съм ползвала Памперс Премиум Wink и не мога да ти кажа.......

# 252
Лилинчо, наистина е най-добре да се слага в полузаспало положение в креватчето, но определено е трудна работа, направо мисия невъзможна - тя усеща винаги Sad
А иначе и майка ми и други хора ми казват да направя така като Лъки, да я оставя да плаче и след около 3-4 дни щяло да има резултат. Е да, ама не мога да я слушам как плаче Sad просто не мога да издържа повече от 10-15 мин, въпреки че на моменти вече така ми писва и я оставям да си реве и не я поглеждам, но пак не мога повече от 10-15 мин да го търпя това - става ми много мъчно Sad

VSD, много е готин Аслан  Peace Сега виждам тези пъзели и все се каня да питам откъде да си ги взема и аз, че не искам да пълзи на земята  newsm78 Хайде моля да споделят мамите от София  Hug

За киселото мляко - и мен ме вълнува....можем да взимаме домашно козе мляко и затова и аз се чудя кога може да се въведе newsm78

# 253
  • София

Редрени, не съм ползвала Памперс Премиум Wink и не мога да ти кажа.......

Bub, благодаря ти. Аз и без това се замислям дали да не мина вече на номер 4, че 3-ката ми пропуска от време на време. А пък ако реша после винаги мога да си взема още една 3-ка.

# 254
Bub, благодаря ти. Аз и без това се замислям дали да не мина вече на номер 4, че 3-ката ми пропуска от време на време. А пък ако реша после винаги мога да си взема още една 3-ка.
Най-добре....така или иначе дори 4-ката да ви е голяма сега, скоро ще стигнете и до нея  Peace

Общи условия

Активация на акаунт