Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 291
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Хей, момичета, хайде да развеселим малко темата  Simple Smile такива хубави празници наближават  Heart Eyes
Хайде всяка  да сподели къде мисли да отпразнува тези празници и какъв подарък иска да и донесе Дядо Коледа  Laughing Mr. Green
Пу, първа съм аз  Mr. Green  Joy  Коледа и нова година мислим да се събираме в къщата на кумовете с още няколко семейства, ще бъде  home party  Бъдни вечер е специален празник за мен и смятам да сме си вкъщи  newsm03
А подарък още не съм си избрала  ще помисля още малко
 Все още не съм украсила вкъщи, но предполагам, повечето който имате деца сте е свършили тази работа  Heart Eyes Party
Честит Рожден Ден на Svidni4ka   весело изкарване на празника

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 17:19 от eva_82

# 601
и какъв подарък иска да и донесе Дядо Коледа  Laughing Mr. Green

EFP

Странни разбирания имат англичаните около мен за този празник. На 24-ти следобед сме при свеки заедно с цялата рода, вечерта в нашия си пъб. Rolling Eyes Коледа ще си я караме вкъщи  Heart Eyes

# 602
  • UK
Ние сложихме елхата и джуджето на дядо Коледа днес ни беше оставило нещо дребно както всяка година, обаче веднага ми се зададе въпроса аз ли съм джуджето  Sad
За ангелите-мъж ми е намерил рокля в Сейнсбъри'с  Laughing-с крила е, остава ни само нещо за главата да измислим. Майката на друг ангел каза, че щяла да огъне една закачалка и да залепи по нея гирлянди  Grinning
аз вече два пъти правих меденки   chef и сега се оглеждам за нещо по-интересно.
за подаръци нямам никаква идея още, но за мен си поръчах книжки от амазон да уплътня свободното време.
за всички празници ще сме си вкъщи

# 603
  За Коледа резервирах за 4 дена холидей хаус в Сноудония. Дано си изкараме хубаво, нямам търпение вече.
  Нова година сигурно ще сме у нас, защото имаме гости за празниците и сме 7 човека с бебетата и не вярвам някой да ни покани  Whistling А и с бебетата няма как по купони и вечерни излизания по заведения.
  На малката купих количка, но ще има и още, на мъжо парфюм за сега. Аз още не съм си искала нищо, ще го мисля, но и почивката ми е достатъчна и масажа.
  Не съм украсила още, че с малката вкъщи малко зорлем работата. Утре дано изкара цял ден в градината и да сколасам. Иначе купихме истинска елха, но е навън и ми е жал да я вкарам.

# 604
Не ми е още коледно на мен не сме украсили най вероятно ще го направим другата седмица.Подаръците на децата ги доставиха днес но има още едно нещо което май ще остане за след Коледа.Поръчах им на VTECH дигиталната камерата с чантичка към него ,Storio ,Mobigo и baby Annabell и остана само Innotab.За себе си съм се запасила с-4 книги от БГ а мъжлето си е харесал на Ив Сен Лоран комплект.
За жалост тази год. няма да имаме гости от БГ и ще скучаем в къщи  Blush

# 605
  • Bristol
Странни разбирания имат англичаните около мен за този празник. На 24-ти следобед сме при свеки заедно с цялата рода, вечерта в нашия си пъб. Rolling Eyes Коледа ще си я караме вкъщи  Heart Eyes
А на 26ти? Около мен масово местните се събират на 26ти и така ми беше обяснено, че тогава празнували. За тях 24ти не е никакъв празник. Можеш да ги изненадаш някоя година, като ги поканиш у вас и им покажеш как се празнува в България  Grinning

Ние точно днес подменихме мокетите в трите спални на горния етаж и стълбите. Утре съм офф, за да подредя спалните. Дано до уикенда се оправим, за да сложим и декорацията. Какви подаръци, няма повече подаръци  Laughing Всичко е в къщи, само трябва джуджетата да го пакетират  Wink

# 606
За 24 не съм планирала нищо - ако не вали ще се разходим и ще се пробвам да сготвя нещо българско. На 25 за обяд се събираме няколко колеги в къщата на една от колежките.Вечерта съм поканила на гости едно английско семейство с две момчета на възраст близка до тази на синовете ми.
На 26 съм дежурна в болницата (на разположение по-точно). За Нова Година съм в България (летя на 28 и се прибирам на 10 януари).
ЗА подаръците..... хлапетата са лесни-големи фенове са на Star Wars , така че изборът ми е голям. Остава да купя разни дреболии за родителското тяло и приятелите. За мен вече си купих 2 подаръка (малко нетрадиционни): час и половина глайдинг ,като през втората половина аз ще управлявам самолетчето и цял ден рали драив- ще карам 3 различни коли, ще има офф роуд ,както и малко "каскади" . Чакам с нетърпение Simple Smile

# 607
А на 26ти? Около мен масово местните се събират на 26ти и така ми беше обяснено, че тогава празнували. За тях 24ти не е никакъв празник. Можеш да ги изненадаш някоя година, като ги поканиш у вас и им покажеш как се празнува в България  Grinning

За 26-ти нищо не се споменава. Определено обаче 24-ти не го считат за празник, да не говорим семеен такъв. Събират се в пъба вечерта обичайните заподозрени заедно с необичайни такива и чакат да стане полунощ за да си честитят празника.
На мен ми се искаше да си прекараме традиционна бъдни вечер с любимия, но той такива неща като постна храна не употребява Laughing, та нацяло се проваля идеята, друго ще е като има 3-ти член в семейството, най-малкото да го учим на бг традиции.

Свеки ми сервира, че ще си отваряме подаръци на 24-ти и аз се втрещих...добре, че мъжа ми е с друго мислене и смята, че подаръците се отварят на 25-ти и нито ден по-рано.

Не съм някоя вманиечена по българските традиции, но примерно за това, че никой освен нас двамата няма да вижда бебето до 40-тия ден, когато се появи - скочих 2 боя. За тях такива неща са повече от ужасяващи, видиш ли как майка му щяла да чака толкова мноооого време за да си види внука. Е, викам - ще чака! Ще идва, ще пие чай, ще гледа снимки на лаптопа, но горе при дребното няма да я пусна. Има си неща, с които съм заявила, че компромис няма да направя Crossing Arms

# 608
  • Манчестър
Е как така няма да пуснеш майка му,какви са тези 40 дена да не го вижда никой....просто се чудя и затова питам....моя син е роден 10 мин след полунощ в четвъртък и в петък пазарувах с него в количката...

# 609
Честит имен ден на всички именници!
За Коледа и Нова година ние сме си в къщи.Ще се сдобием с още една баба и ни стават две.Ако някой има нужда ,нека да ми пише ,с удоволствие ще дам на заем -я майка ми я съкровището Mr. Green
Украсихме цялата къща и подаръците съм накупила,само не знам аз дали съм била послушна и какво ще ми донесе Дядо Коледа на мен LaughingНа малката взех Leapfrog Explorer и се надявам да и хареса,че много капризна расте,същата като баща си Mr. Green.
Много ги обичам тези празници,имам прекрасни спомени от детството ми и ми се иска да е същото с дъщеря ми.
Лек ден на всички!

# 610
  • Пловдив

Не съм някоя вманиечена по българските традиции, но примерно за това, че никой освен нас двамата няма да вижда бебето до 40-тия ден, когато се появи - скочих 2 боя. За тях такива неща са повече от ужасяващи, видиш ли как майка му щяла да чака толкова мноооого време за да си види внука. Е, викам - ще чака! Ще идва, ще пие чай, ще гледа снимки на лаптопа, но горе при дребното няма да я пусна. Има си неща, с които съм заявила, че компромис няма да направя Crossing Arms

има ли такава традиция в БГ и какъв е точно смисълът й?

как си успяла да не споделиш щастието си и да не покажеш гордостта си

# 611
Тъй като всичките ми роднини са тук от години винаги се събираме на Бъдни вечер и Коледа.
Спазваме си традицията да правим 7 постни ястия на Бъдни вечер и да запалим камината, после на Коледа да се направят местни ястия,да сме заедно,да отворим подаръците на масата и да слушаме музика с кафета след вечерята през  цялата вечер.
Нова година сме или с приятели ,или сами с половинката и детето.

# 612
Има такива традиции в БГ и се правят с цел предпазване на бебето от инфекции в първите най-важни дни за него, докато започне имунната му система да функционира правилно. Не са измислици с цел някой да се прави на интересен. Naughty

Точно майката на мъжът ми за мен е повече от голям проблем в това отношение, защото има куче, което за 10 мин. покрива мокета с козина, целите и дрехи са в косми, а знаете за кучешката тения, предполагам?
Племеничката на мъжа ми започна да си води детето там на гости, когато стана на 1 годинка чак...явно си има причини, които не само аз виждам.

Както и да е, отворих тема за нероден Петко, по-добре да не я задълбочавам Simple Smile

# 613
Наистина имаше някаква традиция с 40 дни, но хич не помня. Но се замислих, че това и в бг е невъзможно да се изпълни. До два дни след изписването идва доктор, после трябваше да се води за мерене в поликлиниката някъде след две седмици, за да се види дали има кърма и дали надава добре а на първия месец си има ваксина.
Иначе съм съгласна с теб и аз не бих искала някой покрит с кучешки косми да ми гушка бебето, а обичам кучетата.

Ние на бъдни вечер сме сами с децата, татко ни ще работи до 12 през нощта. На Коледа сме си с най близките тук в УК Heart Eyes в тях, а на Нова година ще има голям купон у нас Tada
Подаръка.....поръчах си го отдавна и по всяка вероятност ще го получа Heart Eyes на мъж ми подаръка е същия като моя. Децата са почти готови.

# 614
  • Bristol
LamaRina, той и моят мъж постно не признаваше, руски възпитаник, там Коледата е съвсем друга дата и не се празнува с постни ястия. Той все още бърка кога се казва честито Рождество и Христос воскресе, просто защото не е израснал с това. Но постепенно с времето започна да му харесват традициите и да ги приема. Вече с мен брои постните ястия на Бъдни вечер, а на Велик ден ми помага с месенето на козунака и боядисването на яйцата. Даже веднъж се разсърди, че не сме му оставили яйце да нашари  Laughing Само поздравите още ги бърка и всеки път ме пита какво се казваше сега, че да не се изложи  Laughing
А ти твоите роднини ги покани в къщи на 24ти, приготви нещата по български, сигурна съм че няма да откажат, ще им е интересно и ще им хареса  Grinning
А тук по принцип родата се изсипва още на първия ден и не само родата. Може да го приемат като лична обида, ако им откажеш Rolling Eyes Аз лично никакви гости не исках, много бях уморена, исках да си лежа и почивам, но ми беше неудобно да отказвам. А приятелките ми надойдоха с децата, поне кучета нямаха  Laughing  Crazy Но пък от друга страна ми стана много мило, че така ме уважиха. Между другото само българите не се изсипаха на първия ден и изчакаха да мине поне месец, за което бях много благодарна и оцених тази нашенска традиция  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт