БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
peiota, на мен лично много полезни ми бяха съветите на Косе Босе:

Бъни, мерси за отговора и аз така мислех.
До сега давах новата храна 5 дни и на 6-ия ден давах друга, сега давам по 4 дни, после ще започна по 3. Не правя паузи между отделните зеленчуци. Струва ми се, че доста бавно ще върви ако трябва да правя пауза между всеки зеленчук/плод.

Колко лъжички/грама трябва да изяде от един зеленчук/плод/каша за да се счита за въведен?

# 541
  • София
Да,добре би било,и ние гледаме да я избягваме,само да видим от тия бонбони как ще се отървем  ooooh!
Заради този пост отворих дума за захарта. В малкки количества, например крем, грис и т.н е да кажем ОК. Но в бонбоните захарта не е малко, а авторката звучи така сякаш редовно детето и яде бонбони.  Peace

# 542
  • Бургас
pepito21 една-две лъжички са достатъчно за въвеждане.

# 543
  • София
Колко лъжички/грама трябва да изяде от един зеленчук/плод/каша за да се счита за въведен?

За да се счита за въведена, храната трябва да е давана в продължение на минимум 4 дни, с постепенно увеличаване на количеството.
Първият ден се дават 2 лъжички, следващите количеството се увеличава постепенно с по 2-3 и се следи за реакция.

Даването на 1-2 лъжички не може да се счете за въвеждане, защото не винаги реакцията се проявява при първо опитване на новата храна.  Peace

# 544
Извинете ,че така питам като за 8 месечно..но бяхме алергични.Голям зор видях и...затова.
Че се тревожа предвид това, че цяла година бях на картофи, ориз и свинско заради алергията на малкия..донякъде е обяснимо Embarassed
Пак се извинявам ако досаждам..но все пак темата няма ограничение по възраст Heart Eyes
Мерси за всички отговори Hug  bouquet  bouquet

# 545
Здравейте!Искам да попитам дали сама да си направя повече дупки на биберона?Благодаря предварително!  Wink

# 546
Но предвид алергията нямате ли схема/ред и начин на въвеждане на храните? Имам позната, чието дете беше с АКБМ. Въвеждаше храните внимателно, отново преди обяд, но малко по-смело от захранването в бебешка възраст. Слабоалергенните храни въвеждаше в рамките на три дни, тези   с висок риск 5-7.  

Защо сама? Избери биберон с подходяща за млякото дупка.

# 547
Питам ,защото имам с 1 дупка повече,а с ще ни трябват с 2 дупки скоро!За да не стерилизирам след всяко хранене един биберон искам да имам повече с 2 дупки!И дали да си купя!  Simple Smile

# 548
Ами има биберони и с 2 и с 3 дупки,ако решиш да пробиваш сама от сученето ще се разширява биберона постоянно и рискуваш да задавиш бебето,но ти решаваш.

Реших да пробвам като започнахме киселото мляко,а и беше голям ,но за 4-5 дни се сдобих с дупка около 0,5см. и естествено взех трипозиционни с прорез,вече не бих опитала.

Бъни,няма за какво да се извиняваш,нормално е да се притесняваш,след като сте с алергия.

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 18:23 от mama na hrisi

# 549
извинявам се за тъпия въпрос: Кога се въвеждат млечните каши? Ние все още се кърмим и досега съм правила само безмлечни каши и после му давам да суче, ако иска. Това мляко в кашите АМ ли е или сухо краве мляко?

# 550
На Мария и донесоха млечна каша Страчатела на Милупа /над 12 месеца/. В нея обаче виждам съставка какао. Подходящо ли е вече да давам какао?

# 551
извинявам се за тъпия въпрос: Кога се въвеждат млечните каши? Ние все още се кърмим и досега съм правила само безмлечни каши и после му давам да суче, ако иска. Това мляко в кашите АМ ли е или сухо краве мляко?
Повечето са с обикновенно сухо мляко,а ако е АМ ще е упоменато в състава на кутията.На Хип са с АМ.
Веднъж взех на Хумана бисквитена каша и видях,че пише обезмаслено прясно мляко,което значи,че е обикновено,не посмях да дам.Давай до годинка безмлечни,или на Хип.
На Мария и донесоха млечна каша Страчатела на Милупа /над 12 месеца/. В нея обаче виждам съставка какао. Подходящо ли е вече да давам какао?
Според мен да.

# 552

Да, какао може след 10 месеца  Peace

# 553
Но предвид алергията нямате ли схема/ред и начин на въвеждане на храните?
Разбира се, че имаме Laughing.Аз имам известно образование в тази област, но не съм лекар все пак Mr. GreenСледвам си съветите на следящия ни лекар (не ЛЛ)
Затова опитваме доста храни за първи път доста по късно от повечето деца тук.
Имам схема и стрикно я следвам, но все възникват допълнителни въпросчета при първо дете.Няма как през ден на доки да звъня
Бъни,няма за какво да се извиняваш,нормално е да се притесняваш,след като сте с алергия.
Благодаря за разбирането Hug

# 554
  • Sunshine state
Бъни,аз много харесвам изварата на Маджаров.Тя е се предлага в черво. Peace
Как в черво Shockedтелешко ли Shockedзначи не става за нас.Тъкмо такава се канех да взема Rolling Eyes
Мерси момичета..поне безсолна ще потърся Peace
Както и Чери ти е обяснила,"черво" е плик,а не истинско такова.  Laughing
Хубава е изварата,спокойно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт