Въпроси към Класически хомеопати 18

• 60 116
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Карамелена, няма принцип в хомеопатията, който казва да се дават първо течни лекарства, а после сухи или обратното, или пък нещо подобно. Единственият принцип е, че не бива да се дават в една и съща потенция, което е друга тема и то обсъждана многократно, т.е., че сухите трябва да се разтварят след първия прием.
 Не се стресирай и звънни на хомеопата си. Той знае какво работи и едва ли би се учудил, ако му звънне пациент Simple Smile

# 346
А как в случая на Карамелена хомеопатът не е могъл да различи потенции LM и 200 CH? Нали изборът на потенция е важен колкото и избора на лекарство?

# 347
Ами има критерии по които се определя и избира коя потенция е нужно да се даде. Който се интересува - учи 3-4 години хомеопатия и след това може да прилага тези критерии и правила за да определи нужната потенция.

# 348
Дори и на мен ми е ясно, че има критерии, според които се подбира потенцията, но как хомеопатът не е могъл да я подбере? Това се чудех.

# 349
 Много пъти сте казвали, че прекалено честото стимулиране на ЖС води до нейното отслабване.А кое се води за често стимулиране?
  На хлапето му се налага поне веднъж месечна да пие ХЛ за кашлица и сополи.Миналата седмица в петък спря ХЛ, но ето че пак тръгна да кашля и май ще се наложи отново да пие. Това често ли е?

# 350
  • в матрицата
Миналата седмица в петък спря ХЛ, но ето че пак тръгна да кашля и май ще се наложи отново да пие. Това често ли е?
И е често и е подтискане  Peace

# 351
Здравей те.Има един въпрос към вас,може ли херния на стомаха да се повлияе с хомеопатия?Болки те не са толкова силни,може ли да се избегне операция.Извинявам се,ако не съм задала правел но въпроса,така ми стресна личния,че чак ми се плаче.Предварително ви благодаря за отговорите и са витите.

# 352
Миналата седмица в петък спря ХЛ, но ето че пак тръгна да кашля и май ще се наложи отново да пие. Това често ли е?
И е често и е подтискане  Peace
Защо е подтискане newsm78 Моят син също постоянно боледува от яслата и май е неизбежно. Ако жизнената сила е била отслабвана досега с постоянно приемане на медикаменти, не би ли трябвало да й е нужно повече време за да се справя сама?

# 353
  • в матрицата
Точно това постоянно боледуване, дали в ясла, дали в ДГ, не е нормално.....ако детето се лекува правилно, то няма да боледува постоянно, нали?   Wink

# 354
 Е, ако има кой постоянно да го заразява?

Миналата година в яслата се разбихме от боледуване и АБ-та.

От юли месец сме при хомеопат- да, намалихме боледуванията, вече секрета не слиза в гърдите ( за сега, чук чук) , но периодично си има сополи и кашлица, която на един етап се засилва и се налага ХЛ. Другото, което е че имаме и бактерии и в гърлото и в носа. Нали и целта на хомеопатията е да ги направи да не са патогенни- е, това май няма как да стане от раз, трябва си време.

В сряда изкарахме един стомашно- чревен вирус- хлапето повръща около 8 пъти за една нощ, но на другата сутрин нищо му нямаше, само 3-4 пъти разстройство и това беше. Не е пило ХЛ за този вирус. Преди такива ги изкарвахме с дни и с Т, а сега за една нощ.
  Ето сега я спрях от градина и май ще се закрепи и няма да имаме нужда от ХЛ за кашлицата.

Опитвам се да си разсъждавам и на мен ми се вижда, че не ни е потисната ЖС щом се справя и сама.  Peace

# 355
Какво мислите за съчетанието на ХЛ + АБ? Възможно ли е? Кога се налага?
П.С. И кое е по-добрия вариант - грешно лечение с ХЛ т.н. подтискане или лечение с АБ?

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 14:55 от Siqnna

# 356
  • в матрицата
Мечката беше писала по този въпрос, и аз съм с 2 ръце за антибиотика пред погрешно  ХЛ  Peace
Ако е правилно ХЛ - антибиотик е напълно ненужен....
Какво мислите за съчетанието на ХЛ + АБ? Възможно ли е? Кога се налага?
П.С. И кое е по-добрия вариант - грешно лечение с ХЛ т.н. подтискане или лечение с АБ?

# 357
А как в случая на Карамелена хомеопатът не е могъл да различи потенции LM и 200 CH? Нали изборът на потенция е важен колкото и избора на лекарство?
Има случаи, при които 200С работи по-добре от 1М, а 1М не прави нищо. Но ако след това дадете 200С, то не може да свърши същата работа, изпуснали сте момента. С ЛМ по същия начин. Всяка потенция засяга определено ниво с определена сила - менажира се спрямо случая.
Щом е казано първо да се даде ЛМ, а евентуално после 200 С, значи така е преценил хомеопатът. Дълго и сложно е за обяснение защо.
Аз лично, ако съм объркала при приема, няма да давам нищо повече, ще се обадя да кажа какво съм дала. Вероятно хомеопатът ще каже да се изчака да се види реакцията след 200С. 200 С може да ти свърши цялата работа, може и да се наложи да се връщате към ЛМ - това си зависи от случая и неговото развитие, което тук никой не познава  и може само да теоритизираме, което е безсмислено.

# 358
Здравейте, въпросът ми е на каква температура е правилно да се съхраняват ХЛ? В момента единствената ми стая без ел. уреди и всякакви други неподходящи предмети е неотопляема и там е около 7 градуса (като ще става и по-студено). Проблем ли е тази температура за ХЛ?

# 359
Не мога да ти отговоря точно, но смятам, че логично не трябва да замръзват или да са близо до тази точка, ако са течни, защото се променят кластерите.

Общи условия

Активация на акаунт