Първокласници 2011/2012г.

• 38 375
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • София
и понеже стана много дълго пише нов пост  Embarassed

Пред стоят ни няколко празника в училище.
Проект "Карнавал на професиите" - това ще е от няколко части.
Ние родителите с децата ще пишем за професиите нашите, какво сме мечтали, какви са изискванията за професиите ни, за мечтите на децата.
Децата разделени на няколко групи ще посетят различни професии, и след това ще разкажат на другите деца.
Няколко родителя ще отидат в училище за да разкажат за професиите си.
Децата ще имат карнавал облечени като различни професии.

Дядо Коледа... е това си мислех, че ще го пропуснем в училище. От нас родителите ще са нужни подаръци за децата и почерпка.

"Коледен базар" - традиция е на училището, всеки ще изработи нещо ще продават и купуват а след това събраните пари ще са за училищното настоятелство. 

Не знам дали се е коментирало, но как стои въпроса със събирането на пари в училищата?
При нас събрахме в началото по 40-50 лв. за учебни помагала (не помня точно колко) + 15 лв./дете за машина за вода+вода и по 25 лв за Настоятелството (могат да се платят на 2 вноски).
С остатъка от допълнителните учебници се купувани  и други неща за децата мушами за чиновете, кофа за вода, тонер за ксерокса, листа (разпечатват им задачи за работа в клас и домашно понякога)
В един момент се оказа събирането на още 10 лв. са проблем. И то не защото сумата е голяма а защото "какво е това събиране на пари/защо изобщо трябва да се събират"
Честно да си кажа предвид общата визия на училището не ми се струва лошо това родителите да подпомогнат с нещо училището? Иска ми се да мога да отделям повее от времето си и да помагам и разни дейности, но просто съм на работа.
Но може и да греша. Далече съм от това да определям кой за какво да си харчи парите, но противниците на идеята за събиране на пари не приемат и "не е задължително, ако искате давайте"

И да кажа за училището - впечатленията ми са, че всичко е организирано, има някакво спокойствие, охраната е ниво - охранител + още някакви хора които не знам точно с каква длъжност са. Няма дивеещи деца, шум да но не непоносим. Чисто е навън и вътре, има пейки в двора, садят дървета. Етажът, на който са малките, е напълно ремонтират: коридори, стаи, тоалетни. Столът е сред най-ниските цени, които съм чувала - 1,50/2,00 лв.  (ходещите на занималня плащат по-малко).
Децата са с написано домашно и вечер моята задача е да проверя само какво са правили и да поговорим какво са правили през деня.

# 391
  • София
Десем, при нас в началото събраха по 47 лв за помагалата/ при положение, че им уредих 20% дискаунт от Просвета ме погледнаха и казаха, не , не искаме, наша колежка работи с тях  Shocked/, по 20 лв за УН, по 30 лв за театър за ученбата година / при положение, че не се знае децата дали тогава ще са на линия, за да го гледат.... Rolling Eyes/. Сега по 10 лв за Коледно тържество. Помолих да се пусне една бележка за да купим вода /апарат намерих без пари/, никаква реакция.
Почвам да се отчайвам, само на мен ли ми пука.... Не знам как да реагирам, не познавам родителите, които са в комитета на класа....Може би да им искам от класната телефоните?

# 392
  • София
При нас първоначално бяха събрани по 70 пари - 30 за помагала, останалите за нужди на класа- (до този момент) топки, игри и т.н. за занималнята, подаръци за всеки рожден ден... Предстои РС, ще обсъдим дали и колко трябват още.

# 393
  • В светлината на слънцето
При нас се събраха около 30-ина лева за учебните помагала още в началото (тези по немски са им безплатни от Гьоте институт) и това е. Отделно всеки месец даваме по 1 лв за вода. За коледно тържество ще съберем допълнително след като стане ясно на коя оферта точно ще се спрем.

# 394
  • София
Спокойна, и при нас имаше отстъпка(ние събрахме без отстъпката), г-жата се натовари с покупката и ни даде пълен отчет с фактура колко са платили, каза колко са спестили от отстъпката.
Апаратът беше нов при нас, за мен е за предпочитане, тъй като не се знае кой и как е ползвал преди това, а се и притеснявам от зеленясването.

# 395
Парите са болната ми тема. Досега сме събрали 80 лв, а парите в касата прогресивно намаляват. При нас основното, което гълта средства е водата за диспенсъра- до края на годината ми трябват 180 лв., отделно е коледното тържество, отделно са подаръците за него...Касиерски неволи.  Simple Smile
Отделно е сумата, която всеки трябва да внесе в настоятелството. Та прекрачихме вече доста над 100-те.

# 396
  • София / Пловдив
Има места, където не се майтапят със сумите явно  Crazy

При нас събрахме 40 или 50 лв. преди началото на учебната година /забравих вече колко бяха  Embarassed/, с парите се взеха учебните помагала + английския, фунии с лакомства за всяко дете на 15 септември, аптечка за спешни случаи купихме, ходиха веднъж на театър, от общата сума се взима и за ксерокс и още има пари даже.
Отделно миналия месец ни искаха по 20лв.  дарение за училището, но не всички родители дадоха. И това е май...до сега  Wink
За Коледното тържество ще събираме следващия месец, по 12 или 14лв. на дете са офертите.

.....Януари ще дават Зоро.Мюзикъла е по музика на "Джипси Кингс" и Джон Камерън.....

Ихаа, дребната е луда по филма, така че ще я заведа специално. Моля те, като излезе, да пишеш и тук, че ми е трудно да следя афиша в София.

# 397
http://theatre.art.bg/theatre.php?theatreId=12

Ето повече за "Зоро". И аз днес видях афиша.
Няма начин да го пропуснем. Grinning

# 398
При нас събрахме по 100 лв в началото на учебната година, като ни увериха, че няма да ни искат пари повече за нищо. От тези пари се купиха помагала, учебника по английски и още някакви други, дребни неща. Госпожата каза, че ще останат и за догодина от парите.

# 399
Малко ви изпуснах, че имах ядове, но сега се връщам да ви изчета.
Последно сте разисквали събираните пари....ние до тук сме почти на 200 лв. още лятото дадохме по 50 лв за помагала, английски и тн, после 30 лв за ремонт, вода до тук около 50 лв сме дали, 20 лв за театър, 20 лв за някаква система за английски език, не разбрах каква.....почти всяка седмица даваме пари за нещо. Малко започват да прекаляват ми се струва.
Охраната не ни е на ниво и това ме притеснява. Въобще повечето неща в това училище ме притесняват и започвам да мисля варианти. Не съм доволна и от занималнята, сменят се 3 госпожи и е няква лудница.
Обаче искам да ви питам нещо и да преценя какво да правя. В четвъртък безплатната им закуска е била половин обелена краставица!?! Това нормално ли е според вас? Защото за мен това не може да бъде закуска по никакъв начин? Ама може и аз да не съм наясно може ли да се назакусва дете 30 килограма, с половин краставичка Rolling Eyes

# 400
Moon Walk, а какво ще кажеш за ежедневна закуска от една немита ябълка?

Говори с директора за нещата, които споделяш, най-вече за това "въртене" на учителките в занималнята, което за мен е абсолютно безумно начинание с цел да се уплътнят задължителният брой часове на преподавателите.

# 401
За безплатната закуска - 2 пъти в седмицата трябва да има плод или зеленчук. Затова е така.
При нас дали онзи ден портокал. Малката ревала, че не може да си го обели. Преди това им дали киви. Необелено. А познайте, дали са го яли.
Но аз не разчитам на безплатната закуска. Слагам й храна в чантата за закуска, именно за такива случаи. Има и пари, ако реши да си купи нещо от лавката.

# 402
Moon Walk, а какво ще кажеш за ежедневна закуска от една немита ябълка?

Това ми е "любимата" закуска. Особено за първокласници с изпадали или клатещи се предни зъби  Laughing Още по-гот е когато ябълката е дребна, зелена и кисела.

# 403
Някой участва ли в състезанието ІТ Знайко? Изпратихме с детето още на 8-ми проекта, пише, ако до два дни не получа мейл с потвърждение да пиша на посочен от тях ел.адрес. Направих го, отново изпратих проекта и нищо- нито потвърждение, нито отговор от организаторите.

# 404
Ох, това със закуските ми е болна тема и на мен.Не разчитам на тях, слагам всеки ден закуска.

Общи условия

Активация на акаунт