"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 946
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 7 065
  • На земята, която е всъщност звезда.
Големи просторни стаи?  #Crazy Само ща кажа, че в моята спалня има нормална спалня, две нощни ш-та, 5-крилен гардероб, скрин, реновиран сандък, в който държа зимните обувки и ползвам за слагане на одеяла и шалте отгоре, велоенергометър, кресло за слагане на дрехи и, в ъгъла, голям плетен кош за някакви спортни джаджи, които никой не ползва. Апартаментът е стандартен двустаен от 60-те или 70-те години.

# 7 066
  • Пловдив
Leaves,ние също гледахме 2 такива,по-стара тухла за подобна сума.Единият беше едвам 50кв. сигурно,ама били направили подобрения  ooooh! Терасата превзета,хола преграден...Абе кутийка.От входната врата влизаш директно в банята  Mr. Green Няма никакъв коридор.
Та пред такъв със сигурност бих избрала панелката.

# 7 067
За какво да внимавам при закупуване на апартамент на акт 14 от строител?

# 7 068
Мария, ако не познавам строителя, аз не бих купила жилище на акт 14.

# 7 069
  • София
За какво да внимавам при закупуване на апартамент на акт 14 от строител?

В тези времена и да познаваш строителя пак е рисковано. Ситуацията е толкова динамична и несигурна, че понякога и самите инвеститори и/или строители биват неприятно изненадани.

Не бих препоръчала. По-изгодни са, но си е рисковано начинание.

# 7 070
  • и тук и там :)
А на Акт 15? Казват, че до средата на септември ще получи Акт 16 понеже е отпускарски сезон и т.н....

# 7 071
  • Sofia
а уточняват ли коя година....

# 7 072

ха ха ха Wink Да.
Казва, че обекта е пред приключване и до 10.август ще са приключили със строителните дейности .... и според него /строителя/ е въпрос на време най - късно да средата на м.септември да получи Акт 16.
 newsm78

# 7 073
  • Sofia
не се подвеждай,всички така казват,а после го чакаш с години

# 7 074

ха ха ха Wink Да.
Казва, че обекта е пред приключване и до 10.август ще са приключили със строителните дейности .... и според него /строителя/ е въпрос на време най - късно да средата на м.септември да получи Акт 16.
 newsm78

Повече от 5 години моя приятелка си чака акт 16 - никой от живущите няма, плащат си някакъв промишлен ток, по-лошото е, че всъщност май трафопоста е незаконен, т.е. трябват повече и повече пари /тя има офисно помещение, не апартамент, така че донякъде не бърза, но и защо трябва да плаща за нещо, което строителят не е направил по договор/.

Моят съвет е - не купувайте нищо без акт 16 - евтиното винаги излиза скъпо. /Макар че, приятелката ми го купи на "зелено" донякъде, така че и при такова купуване нямаш гаранция/.

# 7 075
  • София

ха ха ха Wink Да.
 newsm78

Всички така казват. Обади се в Общината и попитай, дали има подадени документи за сформирането на комисия, което пак не е гаранция, защото може да се окаже, че има забележки по сградата и да не им дадат акт. 16.

Изобщо си е риск голям.

Някакви мнения за комплекс Цариградски?

# 7 076
  • София
Цитат

аз съм със смесени чувства. Като цяло комплекса е хубав с детски площадки, има горе долу място за паркиране, а и можеш да си наемеш парко места в подземен паркинг или да си закупиш, таксите за поддръжка бяха май 30лв на месец.

Ние гледахме два апартамента, единия беше много малък, с голямо антре а стаите бяха ужасно малки особено хола с бокса. Терасите също. Втория дето гледахме беше супер, голям хол всичко 6, обаче почти нямаше тераса, т.е имаше но беше за една персона, няма къде да сложиш прането.Така че разгледайте, разпитайте за качеството че имало значение в кои блокове е 1, 2 или 3, не си спомням в кой е имало страшен теч, а мисля че 1 бил с най-лошо качество, но казвам това наизуст.

Погледнахте ли в нашия блок? Щом гледате в Дружба 2 си струва. Поне е без агенция директно от строител.Има същия като нашия само на 7ми етаж ( от Sunglasses

http://www.partnior2000.com/project_in_sale.php

# 7 077
  • София
maceto85, мерси за инфото. Принципно Дружба не ни е приоритет, но ще погледнем и там.   bouquet

# 7 078
  • София
И аз да се включа с мнение, като на живуща там от 2007г. За момента сме в двустаен в първата част, скоро (надявам се) ще се местим в по-голям, отново в същата част. За мен, като локация е много удобно, особено откакто пуснаха метрото, защото не съм шофьор и се придвижвам с градски транспорт основно.
Като качество на строителството - нямам кой знае какви забележки, с изключение на това, че понякога имам чувството, че стените са прекалено тънки и прекалено добре си чуваме съседите. Междублоковите пространства са добре поддържани, има фирма за управление на комплекса и ако някога сме имали проблем с нещо, винаги са откликвали.
По повод паркирането - по-скоро мисля, че е трудно да се намерят места за паркиране отвън и ще стане още по-сложно с пускането на новия блок, който е пред комплекса. Има обаче подземни гаражи, което си е спасение.
Освен в Цариградски можеш да погледнеш и във въпросния нов черно-бял блок (той не е част от комплекс обаче), само че доколкото им гледах схемите в началото на годината, когато търсехме по-голям апартамент, има и някои недомислици според мен, като например кухненски бокс с хол от 14кв. и с 2 спални, малко по-малки от дневната част.

# 7 079
Момичета, някой има ли впечатления или да е чувал отзиви за строителна фирма ПиЕсТи груп.
Ако все пак са кадърна фирма, мога да изчакам да получат АКТ 16 и тогава да се интересувам от покупка на апартамент.  newsm78
http://pst-group.info/?portfolio=%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89% … %82%D1%8A%D1%80-2

Общи условия

Активация на акаунт