Тук сме и ние с моята шушка, но напоследък от разходки не ни остана време да се включим много актовно във форума. Само набързичко гледах да ви изчета и тъкмо като се наканя да пиша, все нещо ставаше. А в събота се върна и мъжа ми и вече сме си в пълен състав, та съвсем не остава време.
Малена се променя всеки ден. Не мога да и се нарадвам.
това е най-вълнуващото приключение - да откриваш света през очите на детето си и всяко негово постижение да те изумява и радва. Например в събота, 10 минути преди да се прибере мъжът ми, Малена седи на шезлонга си, а аз и размятам първата дрънкалка и и обяснявам, че тя е като нея - бяло зайче с розова рокличка.

Джейдед,
Много хубава Радина - пу-пу-пу.
Много и ходи червеният цвят и коледните аксесоари.
Имам приятелка в Пловдив с момченце почти на годинка - ще ви лапнат за снаха като стой та гледай.
Усещам, че твоята педиатърка ти лази по нервичките и май ще я сменяш.
Иначе Малена е по-добре - поне няма кръв в акото и цветът горе-долу сме го докарали.

Дана, много се ядосах като прочетох какви са ги натворили в посолството. За убиване са тези хора ей.
Представям си колко си разочарована, че първата ви Коледа няма да сте заедно.
Ти обаче си силна и съм сигурна, че ще успееш да превърнеш това в положително преживяване. Прегръдки от нас. 
Мишчица, дано успеете с Вики да намерите решение! Много мило и смешно ми стана как обясняваш за ръцете на Вики.

Леа, радвам се, че сте си у дома с Калина!
СИгурна съм, че е страхотна чаровница, ама хайде да не става любимка на докторите.
Дано повече нямате престой по болници.Валери, винаги ми е много интересно да чета за твоя Иво. А как се смях с глас за "голите филийки"..
bella 666, аз онзи ден ходих с беба на маникюр. Идеята ми беше тя да си спи следобедния сън навън пред салона, а аз да я гледам докато ми правят маникюра. Обаче беше много ветровито и я вкарах вътре с количката. Тя си седеше във фоайето и си спинка като добро дете. А мамма излезе доволна и разтоварена от салона.
За останалите процедури гледам майка ми или мъжа ми да я гледат, а аз ходя я на фризьор, а на козметик. 
Както споделха доста от вас и аз се тревожа за това в каква страна ще расте детето ми. И аз като Тара никога не съм имала желание да живея на друго място.. Досега.. Сега съвсем сериозно се замислям, защото не искам детето ми да расте в мръсотия, простотия и заобиколена от насилие. Отсега се страхувам как ще ходи на училище и аз ще я мисля и ще се чудя дали ще се прибере жива или някой изиот ще реши да я пребие ей така просто за кеф.
Ясно е , че инциденти се случват навсякъде по света, но тук се случват май доста често, а и за насилниците често няма никакво наказание. 
За книги си говорихте по едно време. Аз напоследък не чета толкова, колкото ми се иска. Последното, което ме впечатли беше "Ловецът на хвърчила" на Халед Хосейни, както и "1000 сияйни слънца". Афганистан е държава, за която аз лично не знаех почти нищо, а историята е много вълнуваща, плюс интересните неща за свързани с културата и религията. Другата книга, която много ми хареса и впечатли наскоро е "Делюзията Бог" на Ричард Докинс.
Преди да забравя - честит празник на всички студентии специално за нашата гордост Тара!

. Андрей суче горе долу на час и половина и ми се вижда кратко като време 
Така, освен че няма да се притесняваш, че тя е гладна, ще стимулираш допълнително и лактацията си. При доста майки сутрин се е „събрало” по-голямо количесвто мляко и тогава могат да изцедят повече, други пък го правят между кърменията (щом имаш запаси от замразена кърма, значи вероятно си забелязала кога при теб е по-благоприятно да го правиш). Не си спомням дали си споделяла как се изцеждаш – дали с помпа, или на ръка, но ми направи впечатление това, което си написала – „Пробвам като стисна зърнота да видя дали има капчици.....”. Предварително моля да ме извиниш, ако ти пиша неща, които знаеш, само се замислих дали е възможно да си притиснала не точно там, където е необходимо? Не се стиска самото зърно, а областта зад него. [Отварям скоба да напиша малко повече за изцеждането на ръка - може да е полезно и за други майки, които четат тук. Зад зърното (под ареолата) млечните канали имат разширения, които образуват нещо като резервоарчета. При ръчното цедене целта е млякото от тези резервоарчета да бъде избутано навън. На около 2-3 см. зад зърното поставяш палеца отгоре, а показалеца и средния пръст отдолу на гърдата (при някои жени това е края на ареолата, но други са с по-големи ареоли и за това тя не може да служи са ориентир). С пръстите си натискаш леко към гръдния кош, след това притискаш между пръстите си и плъзгаш към зърното, за да избуташ млякото. Пръстите НЕ се пързалят по кожата. Или се търкалят така, все едно се опитваш да оставиш отпечатък, или пръстите се плъзват заедно с кожата напред към зърното (някои го описват все едно пръстите се завъртат като валяци). Пръстите не трябва да са точно зад зърното, а на известно разстояние от него, за да се захване задната част на „резервоарите”. Ето и