Прием в СМГ след 4 клас

• 129 168
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
И аз не знам къде се загубих... Sad
С Крис нещата са дотам, че се надяваме още някой да се откаже, та да ни се обадят. Сега сме 1-ва резерва...
Нали уж имаше поне две места, които няма да се заемат?  Thinking

# 541
И аз не знам къде се загубих... Sad
С Крис нещата са дотам, че се надяваме още някой да се откаже, та да ни се обадят. Сега сме 1-ва резерва...
Нали уж имаше поне две места, които няма да се заемат?  Thinking
Да, тези 2 места са се заели от първите 2 резерви...

# 542
  • София
Ех, мили мами, при този зор за СМГ винаги ръководството се е "поддавало" на натиска - парашутисти е имало и ще има! Как от 28 броя за паралелка миналогодишните 4 паралелки 5 клас са съотвентно  32,32,33,33 ученика, мм? Така е от 5 та до 7 клас, после намаляват!
Е как е възможно да приемат допълнително 18 деца?! Това си е почти една допълнителна паралелка! #Crazy

# 543
  • София
Ех, мили мами, при този зор за СМГ винаги ръководството се е "поддавало" на натиска - парашутисти е имало и ще има! Как от 28 броя за паралелка миналогодишните 4 паралелки 5 клас са съотвентно  32,32,33,33 ученика, мм? Така е от 5 та до 7 клас, после намаляват!
Е как е възможно да приемат допълнително 18 деца?! Това си е почти една допълнителна паралелка! #Crazy

Така е, класовете са претъпкани, а част от децата, влезли по алтернативен "летателен план"
никак не им е мястото в математическа гимназия, но ...  Rolling Eyes

# 544

Shocked Дали е възможно? Звучи ми като легенда... От друга страна, harry10 има детенце в миналогодишния пети клас  Thinking
Дали не става въпрос за онзи прием "над утвърдения брой ученици"?  newsm78

Искрено стискам палци на Крис!

# 545
  • София
Незнам как се учи при 32 - 33 деца в клас newsm78. Доколкото знам средният брой ученици в държавните у-ща сега е 24-25, а не както едно време, когато бяхме по 40.  А относно допълнителните деца, които идват - това продължавало и по време на учебната година.

# 546
Може и да сте прави, че има парашутисти. В класа на дъщеря ми от 5-ти клас насам не е имало такива. Това, което споделяте за 18 деца отгоре ми идва малко много, направо не ми се вярва.

Потърсих някакви цифри. За съжаление сайта на МОНМ с резултатите от НВО на седмокласниците не работи и не успях да видя тази година колко седмокласници на СМГ са се явили на НВО и съответно не можах да сравня тази бройка с числото 112.

Единствените цифри, които имам, са че през 2011г. на НВО са се явили 120 седмокласника от СМГ. Т.е. 8 повече от 112-те бройки. Тези деца, обаче бяха приемани без сложни формули, а само с изпита "Откриване на млади таланти" и съответно много вероятно е 3-4 от тези 8 бройки да са влезли с равен резултат от изпита. В този випуск знам и за една двойка близнаци, т.е. остават 3-4 деца, които са се появили отнякъде си в периода 5-7-ми клас (връзки, местене от друг град и т.н.). Три-четири не е 18... но знам ли ...

Допълнение към поста ми: Намерих резултатите за НВО - 7-ми клас, СМГ, 2012. За мое съжаление цифрата на седмокласниците в този випуск е 130. Наистина е  шокиращо. Да не би този випуск да е с кашата при приема, когато приемаха деца от 2 списъка?

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 21:52 от Obsolete

# 547
  • България, София
Да не би този випуск да е с кашата при приема, когато приемаха деца от 2 списъка?
Не е.
Випускът с кашата е на дъщеря ми и те сега ще бъдат 7 кл.
Не знам точната бройка на набора, но списъците на класовете бяха с по 32 деца (въпреки обявените 28), т.е общо 128. Мислех си, че е заради "уникалността" на приема, но броя деца в клас странно съвпада с този в други години. В учебно време дойдоха още 2 деца. Sad

# 548
Сегашният пети за шести клас също са по 32-33 деца. По 4-5 в паралелка се появиха ненадейно на 15-ти септември. Така е с шести за седми клас - там има деца на мои приятели. А критериите за прием са неясни. Има деца на учители в СМГ, но те едва ли са повече от 1-2 на випуск. Останалите... newsm12

# 549
И аз знам, че през годината идват нови деца. Мисля, че това е цената която СМГ плаща за популярността си, най-вероятно с  тези "нерегламентирани" деца училището си спестява много проблеми и най-важното продължава да функционира в сегашния си вид.
Не е справедливо, особено за първите няколко резерви, но такъв е живота.

# 550
И аз знам, че през годината идват нови деца. Мисля, че това е цената която СМГ плаща за популярността си, най-вероятно с  тези "нерегламентирани" деца училището си спестява много проблеми и най-важното продължава да функционира в сегашния си вид.
Не е справедливо, особено за първите няколко резерви, но такъв е живота.

Парашутистите не оцеляват в това училище. 
Но кой да го обясни на родителите им? Най-много да подновят дограмата и чао newsm52

# 551
Парашутистите не оцеляват в това училище.  

В риск да се повторя, ще кажа че имам наблюдения от 1979 година и още тогава си имаше парашутисти - при приети 180, броят на учениците беше 216. През годините разбрахме кои са част от тях и мога да ви кажа че бяха две категории:

1. Абсолютни връзкари. На тях мястото им не беше в СМГ и действително отпаднаха (няма 2 години, в които състава на класа да беше същия). Един обаче оцеля до края (упорит излезе).

2. Редки птици. Колкото и странно да звучи, имаше ученик, който действително беше отличен математик и мястото му беше в СМГ - той дори беше допуснат до 3 кръг на олимпиадата!

По мое време Крис сигурно щеше да бъде приет в квотата на "редките птици". Лошото за него ще е, ако бъде приет по този начин, че ще му действа лошо на самочувствието - все ще се намери някой който ще му натяква, че не е попаднал там по право.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 09:03 от inatbg

# 552
Може и да си прав, че ще му натякват, ама може и да не си. Децата не си играят като нас да търсят конспирации във всичко. Те просто приемат, че класът им е от 32 деца и не си задават въпроса "защо?". Само да уточня, че говоря за приема след 4-ти клас. При по-големите може вече да има някакво замисляне.

# 553
Аз не мисля, че парашутистите ще пречат кой знае колко на останалите. Да, при повече деца на учителите им е по-трудно да работят, но който иска да научи нещо едва ли ще се влияе от 3-4 деца, попаднали по "другия начин". Важното е, че не заемат бройките на класираните по право деца. А и все си мисля, че никой няма да бута насила дете с връзки в СМГ, ако вижда, че не му е там мястото. Парашутисти винаги ще има, то ни е заложено в народопсихологията да нарушаваме правилата Simple Smile  иначе нямаше да сме ние и всичко щеше да ни е наред.

# 554
  • София
Аз не мисля, че парашутистите ще пречат кой знае колко на останалите.

Пречат, защото стават много деца, защото нерядко са доста слаби ученици, а при някои го има
и комплексът на недосегаемия - поне в класа на сина ми има едно такова дете, което често е при
директорката за лоша дисциплина и нарушения, в основата е на доста глупости, които се случиха в
класа и ако беше нечие друго, отдавна да си е тръгнало от СМГ ...

А и все си мисля, че никой няма да бута насила дете с връзки в СМГ, ако вижда, че не му е там мястото.

Явно в очите на родителите нещата изглеждат различно и не виждат, че някои от децата наистина страдат,
но избутват някак трите години от 5 до 7 клас (в това число и с частни уроци по математика)  Confused

Общи условия

Активация на акаунт