За помощите от БЧК

• 135 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
не точно пари в брой ами купони за хранителни продукти но това е засега само слух не знам със сигурност

# 571
  • Другата България
Да, явно е слух, защото официално нищо такова няма.

# 572
  • Mediterraneo
Слухове всякакви. В началото на годината раздуха, че ще се раздават обувки, сега купони. Реално тази година няма да има нищо. Ако измислят за догодина- екстра.

# 573
Чух, че ще раздават през ноември помощи, дали има нещо вярно?

# 574
И аз чух такъв слух, дано някой запознат ни информира.

# 575
  • Mediterraneo
През ноември поне БЧК няма да раздава нищо засега. Не са тръгнали подобни слухове Simple Smile

# 576
Здравейте Simple Smile
Имам дете с 50% инвалидност, за което получавам семейни помощи. Попадам ли в целевата група за хранителните помощи от ЕС и има ли други условия, освен "Правоимащи лица, получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания." ?
Досега съм взимала само веднъж (заради първокласник мин.година), но покрай това се зачетох и се чудя  Rolling Eyes .
Благодаря предварително

# 577
  • Mediterraneo
Няма хранителна програма тази година. Не се знае догодина под каква форма точно ще стартира. Нито кои ще са целевите групи.

# 578
Прочете това  http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=3760&catid=1

Има все още малка надежда за 2014 година да има хранителни помощи.

# 579
Това не е ли програма за обществени трапезарии- безплатен обяд?  newsm78

# 580
  • Mediterraneo
Прочете това  http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=3760&catid=1

Има все още малка надежда за 2014 година да има хранителни помощи.

Къде в написаното откри такава надежда?! Не, че нещо, но до края на 2014 година има точно 14 работни дни. Не знам къде откриваш надежда в това... Нали не си представяме, че нещата се случват от днес за утре- днес казват и утре започва раздаване  Shocked Във всички случаи преди същинското раздаване има месеци подготовка- от обществените поръчки за продукти, опаковки и транспорт, до зареждане на основни складове и пунктове за раздаване. Нещо, което е крайно невъзможно да се случи до края на 2014, съжалявам.

# 581
Ето тук виждам пак "лека" надежда, не казвам че ще се случи, просто предоставям информация и слушам радио в момента, министър Ивайло Калфин каза, че ще направят всичко възможно да има хранителни продукти за най-нуждаещите се хора  за 2014 http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=3787&catid=1

Не бъдете такива песимисти, нека имаме вяра.
Не знам дали ще стане, и аз считам че няма време до края на 2014, но поне се надявам.

# 582
# 583
  • в полите на Балкана
В новините казаха, помощи ще има в края на зимата. Не чух да съобщават дали ще са от БЧК или от друго място.

# 584
Благодаря за отговорите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт