Иде ми да си хвърля дипломата от ПУ

• 14 264
  • 225
  •   1
Отговори
# 90
Доктор Хонорис Кауза не е звание, което се дава за подмазване. Дава се мнгоо рядко и на много тесен кръг хора. Интересно кои са докторите хонорис кауза на СУ:

Александър Теодоров-Балан
Михаил Горбачов
Умберто Еко
Ришард Капушчински   
Валтер Каспер
Юлия Кръстева
Мерсия Макдермот
Харолд Пинтър   
Петър Увалиев
Ханс Франк
Марк Харис

Толкоз. За колко години съществуване? над 120. Са дали 12 звания ДХК.
как не са се сетили да се подмажат на Стефка Костадинова или да карат по списъка на Гоце, не знам. Нали е като орден Стара планина  Simple Smile http://bg.wikipedia.org/wiki/Носители_на_орден_Стара_планина

Това май не е вярно. Много повече са. Често, когато идва някой забележителен учен му присъждат това почетно звание. Доста съобщения имаше през годините. Информацията на Уикипедия е съвсем непълна.

# 91
Не ми се вярва, че в Англия при такова поведение някой университет щеше да даде доктор хонорис на сър Алекс Peace.

То и университетите в Англия не са като нашите .....

# 92

Ясно, те си дават на футболисти, значи Grinning  И въобше са доста щедри на тая титла, хич не се стискат като СУ.

# 93
  • Стара Загора/Бургас
Призовавам ЮЗУ да даде почетната титла на Бербатов Peace

# 94
Доктор Хонорис Кауза не е звание, което се дава за подмазване. Дава се мнгоо рядко и на много тесен кръг хора. Интересно кои са докторите хонорис кауза на СУ:

Толкоз. За колко години съществуване? над 120. Са дали 12 звания ДХК.
как не са се сетили да се подмажат на Стефка Костадинова или да карат по списъка на Гоце, не знам. Нали е като орден Стара планина  Simple Smile http://bg.wikipedia.org/wiki/Носители_на_орден_Стара_планина

Това май не е вярно. Много повече са. Често, когато идва някой забележителен учен му присъждат това почетно звание. Доста съобщения имаше през годините. Информацията на Уикипедия е съвсем непълна.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/istoriya/aka … tor_honoris_kauza

Доста политици има и тука.

# 95

Не ми се вярва, че в Англия при такова поведение някой университет щеше да даде доктор хонорис на сър Алекс Peace.

О, поведението на сър Алекс е много далеч от безукорно. Също както образованието му е много далеч от академично. Но това звание се дава за особени заслуги, като отличие, не като научна или академична титла.
Също както и титлата "Сър". Тя по принцип е за благородници, какъвто Алекс Фъргюсън не е ни най-малко. Но се присъжда по сходни причини и с подобни мотиви - заради прослава.

# 96
Титлата "Сър" в миналото се е давала наистина на благородници. Сега се дава за заслуги, нещо като орден. Пол Маккартни също не е благородник, но е носител на тази титла

# 97
  • София, център
Той не е преподавател само в ПУ, доколкото знам...
Не знам кой как си е оплел кошницата, ама тия от Ректората определено си я оплетоха. И не, не им завиждам. Жалки са ми!И винаги са ми били.. Tired

Спортът спада към културата..май  newsm78

Аз не мога да разбера кой какво си е оплел и за какви кошници става дума.

Дали са му почетно звание, и какво толкоз ?!

СУ ги раздава на всеки минал политик/държавник/гост професор/журналист/член на делегация и нам какви си още.

# 98
А, в списъка на СУ освен политици (то няма май външен министър на някоя страна, който да не е получил титлата), има и други любопитни люде:

245. Бернд-Артин Веселс   -  Доктор хонорис кауза на стопанските науки, Почетен знак със синя лента, Германия, инвестирал в Университета 25 000 д. марки, 14 юни 2000 г.

25 000 марки само, какво му плащаш...  Laughing

Да се готви за титла и Роко Зифреди.  Mr. Green

# 99
   Трябваше да дадат и на Шварценегер.

# 100
Мик Джагър стана сър, вие за Стоичков се косите.  На церемонията по даване на рицарското звание отиде облечен във фрак и гуменки. Mr. Green Неодоволни бяха общо взето само част от феновете му и член на бандата, които смятаха че това не е концепцията на Стоунс.  Laughing

# 101
А, в списъка на СУ освен политици (то няма май външен министър на някоя страна, който да не е получил титлата), има и други любопитни люде:

245. Бернд-Артин Веселс   -  Доктор хонорис кауза на стопанските науки, Почетен знак със синя лента, Германия, инвестирал в Университета 25 000 д. марки, 14 юни 2000 г.

25 000 марки само, какво му плащаш...  Laughing

Да се готви за титла и Роко Зифреди.  Mr. Green

Обаче има и нобелови лауреати. Например проф. Карло Рубиа.

# 102
245. Бернд-Артин Веселс   -  Доктор хонорис кауза на стопанските науки, Почетен знак със синя лента, Германия, инвестирал в Университета 25 000 д. марки, 14 юни 2000 г.

25 000 марки само, какво му плащаш...  Laughing

Всъщност, точно пък за проф. Веселс не виждам какво възмутително има  newsm78 Човекът със сигурност освен марки е инвестирал и доста повече неща, да не говорим, че лобира за Университета, подпомага възпитаниците му, и изобщо, е един истински приятел на България  Peace

# 103
Ами, странно ми беше изричното упоменаване, че е дарил пари, все едно си е купил титлата.
А и липсва "професор" пред името му.  Peace

# 104
От една страна, в списъците има доста качествени хора, с реална стойност към българското образование, наука и изкуство.
Ролята на дипломатите също не е за пренебрегване, защото един добре вършещ работата си дипломат, който не "блести" само по светските събития на Евгени Минчев, и не е изпратен тук за наказание за провиненията му в други страни, може реално да промени отношенията и нагласите към страната си, да създаде връзки и контакти, които да подпомогнат и бизнеса, и културния обмен, и какво ли още не...

От друга страна, неизбежно е да има също така и не особено успели и достойни за подражание хора, които по някакви конюнктурни, политически, или някакви други причини, присъстват там.

Според мен не е правилно да се смесват нещата.
Поне за мен, Христо Стоичков няма да стане по-стойностен човек от това, че е удостоен с това звание.
Нито пък самото звание ще девалвира, защото освен на стойностни хора, е присъдено и на някого, когото аз не считам за такъв. Защото не званието прави хората, а хората придават смисъл на званието.

От цялата работа единственият, който поне в моите очи стана за смях, е прословутия ректор на Университета - защото толкова ясно лъснаха дребничките му материалистични мотиви, че чак ми е жал за него. Особено с нелепите напъни да обясни какво точно ще прави Стоичков оттук насетне за Университета  Joy  Като е толкова печен, да се изправи и да каже - "Стоичков ни урежда тука едни пари чрез сфери на влияние", а не да обяснява врели-некипели  Joy

Общи условия

Активация на акаунт